Crna Gora se vraća kući!

• Začetnik teme Začetnik teme Kaj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hrvatski konzorcij gradi autoput u Crnoj Gori vrijedan 2.77 mlijardi eura. Autocesta ce spajat sjever i jug zemlje i bit ce crnogorska žila kucabica.

Još malo i doći će autoput do dubrovnika i napokon ce se spojit Hrvatska i Crvena Hrvatska :hahaha:

Povezivanje je za sada samo infrastrukturno, ali doće maca na vratanca :mrgreen:
Autoput financiraju najvecim dijelom HR banke, a manjim dijelom vlada CG.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3304859/index.do

Šta kažete vi na to? :mrgreen:

Kazemo da je tema davno bila i da nisi interesantan

Hrvatski konzorcij gradi autoput u Crnoj Gori vrijedan 2.77 mlijardi eura. Autocesta ce spajat sjever i jug zemlje i bit ce crnogorska žila kucabica.

Još malo i doći će autoput do dubrovnika i napokon ce se spojit Hrvatska i Crvena Hrvatska :hahaha:

Povezivanje je za sada samo infrastrukturno, ali doće maca na vratanca :mrgreen:

Где скупљају вас усташоидне крмате?
Само се клонирате....јел неко проверава ваше ИП адресе!

Ovo nije pdf srpska politika :roll:

Da smo najjeftinija radna snaga,standard bi nam bio najnizi,ali posto nije nizi od vaseg to ne odgovara istini,a to svi dobro znamo,cista provokacija.

Zasto guras nos dje mu nije mjesto?

Na tenderu su se prijavile firme iz Austrije, Izraela, Francuske i Hrvatske
i posto su Hrvati dali najjeftiniju ponudu logicno je da su i najjeftinija radna snaga od ove 4 nacije.

Tebi su licno siptari blizi,a srbi su ti neprijatelji.

Nije tacno!!! Mada, iskreno, na ovome forumu vise cijenim Adema (on je samo primjer, nista licno) nego tebe.

Da je lepo biti gorac ne bi vas bilo 300 000 :hahaha:

Crnogorac je titula. :ok:

ono sto je najzanimljivije u celoj prici jeste da ce autoput finansirati hrvatske banke, sto znaci bice u hrvatskom vlasnistvu - vecinski

crna gora je suvise mala da bi mogla opstati kao drzava. progutace ih neko od suseda. da li ce to biti hrvati ili siptari - videcemo. znam da nisu hteli da to budu srbi.

Naravno da se radujem izgradnji auto-puta, ali po tvom pisanju, vidim da si na isti nivo kao ove kvazipatriJote ovdje.

Pametni ljudi,ja ne znam koja je zemlja u regionu izgradila vise autoputeva ,najviseg kvaliteta od Hrvatske u poslednjih par godina ,ko je prolazio tuda video bi da su otprilike u rangu sa putevima u Francuskoj , a da su bolji i moderniji od recimo Austrije , Madjarske pa cak i Italije .
Tako da je logicno da angazuju one koji su najbolji u tom poslu u blizem regionu , mislim nece da angazuju valjda nase kompanije koje su za 10 godina jedva napravile drugu traku NS-BG od 60 kilometara u cistoj ravnici , a i tamo kad god prodjem neka deonnice se krpi i zatvrara .

ono sto je najzanimljivije u celoj prici jeste da ce autoput finansirati hrvatske banke, sto znaci bice u hrvatskom vlasnistvu - vecinski

crna gora je suvise mala da bi mogla opstati kao drzava. progutace ih neko od suseda. da li ce to biti hrvati ili siptari - videcemo. znam da nisu hteli da to budu srbi.

Novac nema naciju vec interese!!Crna Gora je neovisna drzava i nitko ne moze to promijeniti doli oni sami!!!HR je pravna drzava i koliko znam da se granicni prijepor sa R.Crnom Gorom rjesava na medjunarodnom sudu kako sud rijesi tako ce i biti.I na kraju oduvijek su bili Crnogorci a bilo je i onih koji su radi interesa mijenjali i vjeru i naciju sto nije novina na ovim prostorima,ali i to treba UVAZAVATI I POSTIVATI.:cool:

Srpska loza iz Crne Gore od pamtiveka.
Ja bar znem i ko sam i sta sam i gde su mi koreni. ja sam ono sto su mi bili i deda, pradeda, cukundeda...za razliku od tebe. Ja sam svoj srpski obraz sacuvao i nisam se prodao za razliku od tebe.
Meni za razliku od tebe nisu bili potrebni komunisti da mi kazu ko sam:rotf::rotf::rotf:

Interesanto... :roll:

Zamisli da su se i meni i cukundjed i paradjed i djed i otac pa sad i ja bili Cronogorci, nikako Srbi.

Uzmi malo istoriju i pogledaj kako su se izjasnjavale tri dinastije koje su vladale prije Petrovica.
;)

Vojisavljevici
Balsici
Crnojevici

Poslednja izmena:
Interesanto... :roll:

Zamisli da su se i meni i cukundjed i paradjed i djed i otac pa sad i ja bili Cronogorci, nikako Srbi.

Uzmi malo istoriju i pogledaj kako su se izjasnjavale tri dinastije koje su vladale prije Petrovica.
;)

oprosti ali sda se sluzis neistinama.
Cukunded i pradjed ti se nisu izjasnjavali kao crnogorci vec kao Srbi sto se moze jasno videti na popisim stanovnistva u Crnoj Gori.
Crnogorska nacija se prvi put javlja 1945. godine...dakle eventualno su se tvoj deda i otac izjasnili kao crnogorci

evo ti citaj redom: ;)
prikazaću vam neka spektakularna dokumenta, ali moram da napišem mali uvod, red je, jer ima onih kojima ništa neće biti jasno.
Neće im biti jasno kako su moguća ova dokumenta nasuprot milionima puta izrečenim tvrdnjama srpskih istoričara.
Lažnim tvrdnjama, naravno.

U 19. vijeku da bi konstruisao i napravio srPsku naciju Vuk Karadžić je morao da konstruiše jezik, da napravi novi vjestački jezik, da bi se mogli razumjeti, i pravoslavni u Dalmaciji, i pravoslavni u Nišu.
Vuk Karadžić je kao model za jezik, kao podlogu jezika koji je konstruisao, uzeo jezik kojim se govorilo, zapadno od linije Tara - Drina, a odbacio je jezik kojim su do tada Srbi pisali, i jezik kojim su Srbi govorili, recimo dijalekt iz >Zone Zamfirove< je potpuno odbačen.
Kad je konstruisao jezik, tadašnja srpska i tadašnja hrvatska elita su prihvatile da se taj jezički model uči u školama.
Zatim je Vuk Karadžić proglasio manje-više sve Balkance za Srbe, to jest izmislio je Srbe preko Drine, u Crnoj Gori itd...
Vuk Karadžić je Srbe posvuda po Balkanu promovisao i izmislio u tekstu "Srbi, svi i svuda" da bi taj tekst razradio Ilija Garašanin u tekstu "Načertanije".
To su u stvari dva programa po kojima je osmišljena i konstruisana srPska nacija.

Evo ta dva programa, po kojima je napravljena srpska nacija.

>SRBI SVI I SVUDA< i >Načertanije<

Ova nacija je uzela ime po nekakvim srednjevjekovnim Srbljima sa kojima barem 85% današnjih "Srba" nema nikakve veze.
Te srednjevjekovne Srblje su Turci davno zbrisali, i oni su se još 1690. odselili u poznatoj seobi Srbalja za današnju Vojvodinu.
Uža Srbija je tada ostala prazna o čemu nam svjedoci poznati srPski istoričar Vladimir Ćorović, evo, tekst sa žestokog, velikosrpskog sajta.

Takođe o tome kako je poslije 1690. naseljavana uža Srbija vrlo činjenično pise Mile Nedeljković, uz obilje njegovih budalastih-nebuloznih opservacija. Taj feljton je na ovom mjestu.

Ključne su stvari.
U 19. vijeku su izmišljena dva termina: SRPSTVO i SRPSKE ZEMLJE.
Nikada u životu nijesam čuo za bošnjastvo, hrvatstvo, bugarstvo, mađarstvo, njemstvo...
Termin SRPSTVO je termin za osvajanje tuđih krajeva.
Nikada, prije 19. vijeka ni teoretski, a praktično prije 20. vijeka, nijesu postojale SRPSKE ZEMLJE, sto će reći nijesu postojali:
Srbi Dalmatinci, Srbi Krajišnici, Srbi Makedonci, Srbi Bošnjaci, Srbi Hercegovci, Srbi Crnogorci...
Postojali su i tada i danas jedino Srblji - Srbi.
Ovi drugi su jednostavno izmišljeni.

Nemojmo zaboraviti da se Lazar Hrebeljanović koji je poginuo 1389. na Kosovu, potpisivao na svim dokumentima kao >GOSPODAR VSEM SRBLjEM<, a nije imao nikakvu vlast u Zeti i u Bosni!

Prema tome, može neko izmisliti termine poput Hrvati Njemci, Hrvati Mađari, Hrvati Pakistanci, ali u suštini to ne znači ništa.
Može neko izmisliti termine Bošnjaci Makedonci, Bošnjaci Rumuni, Bošnjaci Srbi, ali ni to ne znači puno.
Nemojte međutim zaboraviti da su termini: Hercegovački Srbi, Bosanski Srbi, Dalmatinski Srbi, Crnogorski Srbi ponovljeni barem 1 milion puta.
Jako su nam ušli u SVIJEST ti termini, iako su sazdani na prevari.

U Crnoj Gori ideologiju SRPSTVA je prvi prihvatio Vladika Petar II Petrović Njegoš, koji je smatrao da je najbolji način da se pravoslavni po Balkanu svi objedine pod jednim nazivom - Srbi.
Sprovođenje te ideologije kasnije je nastavio Knjaz Nikola sa još većom, mnogo većom žestinom on se prihvatio srbovanja, i u brojnim prilikama neprestano je Crnogorce ubjeđivao da su Srbi. Stalno ih je i neprestano ubjeđivao u to.

Moram da napišem neke osnovne stvari o Crnogorskoj naciji.

Crnogorci su pripadnici crnogorskih plemena:

Vasojevići,
Drobnjaci,
Cuce,
Kuči,
Čevo,
Ljubotinj,
Bjelice,
Banjani
Piva
Uskoci,
Morača,
Njeguši,
Rovca,
Cetinjani,
Ćeklići,
Crmnica,
Lješnjani,
Ceklin,
Bratonožići,
Piperi,
Bjelopavlići,
Paštrovići,
Grbalj ITD.

Plemenska organizacija društva ne postoji kod nikoga na Balkanu, osim kod Crnogoraca i Albanaca.
Kao što Škoti imaju plemensku organizaciju društva (klanove), Englezi je nemaju.
Tako i Crnogorci imaju plemensku organizaciju društva, a Srbi nemaju.
Škoti i Englezi su dva naroda, Crnogorci i Srbi su dva naroda.

Dakle, izuzetno je lako, ništa lakše, znati ko je Crnogorac.
Crnogorac je pripadnik nekog crnogorskog plemena! Prosto i jednostavno.

Nikada se niko, od stotina članova, tri crnogorske dinastije:

Vojislavljevića
Balšića
Crnojevića,

nije izjasnio, deklarisao, potpisao kao Srbin.

Postoje hiljade dokumenata od prije 19. vijeka, koji se odnose na Crnu Goru:

mletačkih
ruskih
turskih
austrijskih,

i ni u jednom jedinom ne stoji da u Crnoj Gori zive Srbi!

Niko ne zna ni za kakve Srbe u Crnoj Gori, za 1200 godina!
Od dolaska Slovena u Prevalis, dok nijesu neki iz dinastije Petrović počeli da srbuju.

1200 godina!

Nema dokumenta o tome da Crnu Goru naseljavaju SRBI!

1200 godina!

ZA DVANAEST VJEKOVA, SE SPOMINJU SRBI CRNOJ GORI U 2-3 DOKUMENTA. SPOMINjU!
D V A N A E S T S T O Lj E Ć A !

Srbi su u Crnoj Gori izmišljeni u 19. vijeku, od strane nekih članova teokratske dinastije Petrović.

Prvi srpski ustanak je bio 1804. godine, kako ga zovu sami Srbi, međutim Crnogorci su mnogo prije toga ustali protiv Turaka, a te 1804. godine su imali slobodnu državu.
Prema tome, jasno je da sami Srbi, u suštini ne smatraju Crnogorce za Srbe.

Po definiciji nacije i naroda, ne postoji, jedan narod sa dvije istorije. Srbi i Crnogorci imaju različite istorije.
Kao dokaz, navešću nevjerovatnu činjenicu koja je tako dobro ukrivena od strane srpskih istoričara, a ubogi crnogorski istoričari i ne znaju za nju.
Činjenica je nevjerovatna, ukoliko znamo da toliko Veljesrba tvrdi da su Crnogorci i Srbi jedan narod.
Ta činjenica glasi:
Srbi i Crnogorci se za 600 godina nikada ni u jednoj jedinoj bitci nijesu borili zajedno protiv Turaka !
Nikada, ni u jednoj jedinoj.
Postoji li ijedan narod na planeti, koji ima dvije istorije?
Jedan narod, a dvije istorije??
Ne postoji jedan narod, a dvije različite politilke organizacije društva.
Crnogorci i Srbi imaju različite istorije i različite političke organizacije društva tokom istorije.

Naravno, Šumadinci, Mačvani i drugi Srbi, nemaju nikakvu plemensku organizaciju društva.

Srbi su religijska grupa koja je samu sebe proglasila za naciju tek u 20. vijeku, iako je srpska elita izmislila Srbe po zapadno od Tare-Drine još polovinom 19. vijeka.
Tako je mnogim narodima na Balkanu dato ime Srbi, po nekakvim srednjevjekovnim Srbljima,
sa kojima 80/90 % današnjih Srba nema nikakve veze !
Čak naprotiv.
Preci većine današnjih Srba, su ratovali protiv srednjevjekovnih Srba !

Bliži su po etničkom porijeklu Holanđanin i Njemac, nego Piroćanac i Hercegovac.
I to mnogo bliži.
Bliži su po etničkom porijeklu Danac i Norvežanin, nego posrbljeni Crnogorac i Lala.
I to mnogo bliži.
Pošto izvan pravoslavaca praktično ne postoje ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi,
jasno je da su Srbi religijska grupa koja je političkim dekretom proglašena za naciju 1918. g, u državi znamenitog naziva, >Država SRBA, HRVATA i SLOVENACA<.
Dakle bili su političkom odlukom zabranjeni drugi narodi, i jasno je bilo određeno što moraš biti.

Sada ću vam pokazati američka imigraciona dokumenta, koja su sastavljali američki službenici na ELLIS ostrvu ispred Nju Jorka.
Dokumenta su sadržavala rubriku o državi iz koje imigrant dolazi i rubriku - što je po narodnosti-etnicitetu.
Službenik je te rubrike popunjavao na osnovu SVOJEVOLjNOG izjašnjavanja imigranata.
Ja sam ta dokumenta dugo gledao, i nemojte ni za trenutak da pomislite da postoje neka jača istorijska dokumenta od tih dokumenta.
To su krajnje ozbiljna dokumenta, na osnovu takvih dokumenta se piše istorija, i nemam nikakve sumnje da će tim dokumentima biti posvećeno puno radova u budućnosti, puno radova ex-Yu istoričara.

Napominjem da ubogi crnogorski istoričari ne znaju za ova dokumenta.

Balšići su bili srednjovjekovna srpska dinastija, koja je vladala srpskom Zetom od 1360. godine do 1421. godine.

Balšići su u vrijeme vladavine Namanjića Zetom, bili jedna od najmoćnijih vlastelinskih porodica. Poslije smrti cara Dušana Balšići postaju gospodari Zete, priznajući samo formalno vlast srpskog cara. Dušanov nasljednik, car Uroš, priznaje Balšićima potpunu vlast u Zeti, pa u povelji iz 1360. godine garantuje dubrovačkim trgovcima sigurno putovanje na teritoriji srpskog carstva i na Zetu na Balšiće ili na državu kneza Vojislava.

Mihailo Vojislavljević je bio prvi srpski (slovenski) [2] kralj koji je vladao Zetom od sredine XI veka do 1081. godine i uzdigao je na rang kraljevine 1077. godine[3], za šta je dobio potvrdu od pape Grgura VII (1073 - 1085). Tokom svoje vladavine, on je očuvao i učvrstio državu svoga oca Stefana Vojislava, pretvorivši je u regionalnu silu koja aktivno učestvuje u međunarodnoj politici, povezujući se sa Normanima i Papstvom.

Potomci zetskog vlastelina Đuraša Ilića. Prvi pomen ove zetske porodice datira iz 1331 godine. Već krajem toga veka javlja se Radič Crnojević kao takmac Balšića, vladajuće kuće u Zeti. Plemenski oni se zovu još i Đuraševići, Gojčinovići, Kalođurđevići, ali od sredine 15 veka preovlađuje ime Crnojevići.Zetski vlastelin Đuraš Ilijić od oca Ilije se prvi put pominje 1326 do 1362, u pratnji Stefana Dečanskog i Cara Dušana, kao srpski čelnik. Posle je bio pristalica Dušanov protiv starog kralja. 1355—56 branio je Skradin od Madžara, i u nevolji ga predao Mlečanima.

Balšići su bili srednjovjekovna srpska dinastija, koja je vladala srpskom Zetom od 1360. godine do 1421. godine.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Gotovo, nemamo vise ti i ja o cemu da pricamo...

Nastala od Srbina:
Ameba.jpg

:hahaha:

Back