- Poruka
- 2.088
Sa latinskog na srpski nikada. Ali hrvatskim već pričamo stoljećima.Добро кад сте ви прешли с латинског на српски?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa latinskog na srpski nikada. Ali hrvatskim već pričamo stoljećima.Добро кад сте ви прешли с латинског на српски?
Oklen ti ovo?Pa i Hrvati su u srednjem vijeku skoro svi odnosno većina pričali štokavicom. Teško je zamisliti da se u Slavoniji, Dalmatinskoj zagori, srednjoj Bosni, zapadnoj Hercegovini ikada pričala čakavica.
Oklen vama da su svi Hrvati ili većina njih bili čakavci u srednjem vijeku?Oklen ti ovo?
Kojim nama? Opet imaš neke imaginarne sugovornike.Oklen vama da su svi Hrvati ili većina njih bili čakavci u srednjem vijeku?
Procjena može biti i kriva pogotovo ako nije potkrijepljena dokazima.Kojim nama? Opet imaš neke imaginarne sugovornike.
Inače moderna procjena lingvističara vezana za srednjovjekovni period tih dijalekata je ovako nešta:
Da li želiš da impliciraš kako Josip Lisac nije mjerodavan po tom pitanju možda?Procjena može biti i kriva pogotovo ako nije potkrijepljena dokazima.
Ako nije pokazao dokaze onda nema razloga da mu virujemo.Da li želiš da impliciraš kako Josip Lisac nije mjerodavan po tom pitanju možda?
Ne znam koliko si upućen ali tako akademici pišu svoje radove. Jedino kod tebe profesori državnih fakulteta i akademici HAZU navodno škrabaju nešta napamet, dok Prkačin vodi istraživanja u CERN-u.Ako nije pokazao dokaze onda nema razloga da mu virujemo.
Bez dokaza to ne znači ništa.Ne znam koliko si upućen ali tako akademici pišu svoje radove. Jedino kod tebe profesori državnih fakulteta i akademici HAZU navodno škrabaju nešta napamet, dok Prkačin vodi istraživanja u CERN-u.
A odaklen tebi da dokaza nema?Bez dokaza to ne znači ništa.
Ne znam koliko si upućen ali tako akademici pišu svoje radove. Jedino kod tebe profesori državnih fakulteta i akademici HAZU navodno škrabaju nešta napamet, dok Prkačin vodi istraživanja u CERN-u.
Ako ima onda mi pokaži neki srednjovjekovni dokument iz Sinja na čakavici.A odaklen tebi da dokaza nema?
Opet ti smaraš. Tvoje komentare uopće više ne čitam. Tako da džaba pišeš.Ne zna on ni šta je HAZU, niti šta su naučni radovi.
Samo Jućub.
Ako Lisac kojim slučajem ima Jućub kanal, možda ga je tad video na telefonu bar na časak.
Opet ti smaraš. Tvoje komentare uopće više ne čitam. Tako da džaba pišeš.
Zašto ja? Imaš navedenog akademika pa pročitaj njegov rad. Ja nikako ne mogu biti stručniji od njega kad je u pitanju hrvatska lingvistika i dijalektologija.Ako ima onda mi pokaži neki srednjovjekovni dokument iz Sinja na čakavici.
Zašto ja? Imaš navedenog akademika pa pročitaj njegov rad. Ja nikako ne mogu biti stručniji od njega kad je u pitanju hrvatska lingvistika i dijalektologija.
Pročitao sam, ni on ne može pokazati makar jedan srednjovjekovni dokument na čakavici iz Dalmatinske zagore, jer takvo nešto ne postoji.Zašto ja? Imaš navedenog akademika pa pročitaj njegov rad. Ja nikako ne mogu biti stručniji od njega kad je u pitanju hrvatska lingvistika i dijalektologija.
Ово је боље и од оног транспарента: „Напушим вам се к. свима!”Pročitao si moj komentar i njemu replicirao iskazom da moje komentare (navodno) uopšte ne čitaš, demantujući samog sebe?![]()
Svi već znamo odgovor na to pitanje. Osim zabave ništa pametno nećemo dobiti od razgovora sa njim.Pitaj ga (pošto mene, je l' te, ignorira), da sastavi popis radova koje je pročitao i koje preporučuje. To je najbolje, da svi vidimo.
Svi već znamo odgovor na to pitanje. Osim zabave ništa pametno nećemo dobiti od razgovora sa njim.
Од Ватрослава Јагића на пример.Oklen vama da su svi Hrvati ili većina njih bili čakavci u srednjem vijeku?
Pa je li pokazao on dokaze?Од Ватрослава Јагића на пример.
Pa kako da pokaže kad je u dalmatinskoj zagori u srednjem vijeku zivjelo 14 stanovnika?Pročitao sam, ni on ne može pokazati makar jedan srednjovjekovni dokument na čakavici iz Dalmatinske zagore, jer takvo nešto ne postoji.
Ne postoji nikakav srpski srednjovjekovni spis na govornom jeziku osim eventualno Dušanova zakonika. Hrvatskih ima dosta, i uključeni su između ostalog u dvije knjige MH Hrvatska srednjovjekovna proza, a i u veliku knjigu Dragice Malić u izdanju Stari pisci hrvatski, Najstariji hrvatski latinični spomenici. Na ignorantska trabunjanja o povijesnoj dijalektologiji nitko ne troši bitove.Pa je li pokazao on dokaze?
Ne postoji nikakav srpski srednjovjekovni spis na govornom jeziku osim eventualno Dušanova zakonika. Hrvatskih ima dosta, i uključeni su između ostalog u dvije knjige MH Hrvatska srednjovjekovna proza, a i u veliku knjigu Dragice Malić u izdanju Stari pisci hrvatski, Najstariji hrvatski latinični spomenici. Na ignorantska trabunjanja o povijesnoj dijalektologiji nitko ne troši bitove.