Chris Cornell

Kakva tema, bravo ljudi... Ja sam se godinama trovao Soundgardenom, sada Audislave i njegov Euphoria Morning... Tip je zaista neverovatan... a sto se tice Soundgardena, nikada nisam cuo bolji sastav tog muzickog usmerenja, ni tada a ni sada... za mene neprikosnoveni...

Bravo za temu, jos jednom. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Eto vidiš. Nikad se ne bih setio da za temu stavim Chris Cornell-a, a čovek stvarno ima stila. Odličan vokal. Ali kad bih birao koja mi se faza njegovog rada sviđa ipak je to SOUNDGARDEN!

Bravo FLUID, to je i za mene definitivno njegova najbolja faza, narocito Down On The Upside i Superuknown... Taki albumi se jos dugo nece cuti u tom delu muzickog sveta. Sto se tice Sietl scene, nema boljeg benda od njih... Ne znam da li je neko slusao projeka Temple Of The Dog iz kog je kasnije izrastao pearl Jam, kompletnu muziku i sve ostalo, kao i na svim ostalim albumima Soundgardena, radio je cika Chris... Taj cove me zaista odusevljava... mada ponekad ume da bude i malo mracan, opet na sebi svojstven nacin i kao takav zaista je odlican. ;)

nikodim:
Bravo FLUID, to je i za mene definitivno njegova najbolja faza, narocito Down On The Upside i Superuknown... Taki albumi se jos dugo nece cuti u tom delu muzickog sveta. Sto se tice Sietl scene, nema boljeg benda od njih... Ne znam da li je neko slusao projeka Temple Of The Dog iz kog je kasnije izrastao pearl Jam, kompletnu muziku i sve ostalo, kao i na svim ostalim albumima Soundgardena, radio je cika Chris... Taj cove me zaista odusevljava... mada ponekad ume da bude i malo mracan, opet na sebi svojstven nacin i kao takav zaista je odlican. ;)
Šta slušao Temple Of The Dog? Gutao svaki ton! :D :D :D A o Pearl Jam da ne pričam ovde jer već postoji tema. Kad god nađem vremena za slušanje muzike oni su tu.
Ista dva albuma Soundgardena su mi best of. Pametno zboriš momče. :-D :-D :-D

@FLUID
Hvala... sta reci... to je valjda neka klasika... Iskreno, ja sam jos na prvo slusanje bio odusevljen Temple Of The Dog-om... jedna od boljih stvari tog usmerenja svakako je i Call Me A Dog, kakva kombinacija klavira i stratocastera... odlican solo, ma fantasticna stvar do kraja. Da ne zaboravim, naravno kompletni tvorac iste je stari dobri cika Chris. Soundgarden je jedan od retkih bendova koje i danas slusam sa istim uzivanjem, posle skoro 10g... zaista vrede i zaiista imaju sta da kazu... ;)

nikodim:
@FLUID
Hvala... sta reci... to je valjda neka klasika... Iskreno, ja sam jos na prvo slusanje bio odusevljen Temple Of The Dog-om... jedna od boljih stvari tog usmerenja svakako je i Call Me A Dog, kakva kombinacija klavira i stratocastera... odlican solo, ma fantasticna stvar do kraja. Da ne zaboravim, naravno kompletni tvorac iste je stari dobri cika Chris. Soundgarden je jedan od retkih bendova koje i danas slusam sa istim uzivanjem, posle skoro 10g... zaista vrede i zaiista imaju sta da kazu... ;)
Brineš me! Šta ti je ovo 10g. Nije valjda... :shock: :confused:

@FLUID
Soundgarden sam prvi put slusao negde krajem osnovne i pocetkom srednje skole, a od tada proslo je ravno 10godina... neke od bendova koje sam tada slusao, sada ne slusam. Kao sto su na primer Pro-Pain, Biohazarda, Sepultura, Tiamat... retko sta od tih bendova da se slusa i danas, osim nekih izuzetaka kao sto su Tool, Soundharden, Alice In Chains, A Perfect Circle... i jos poneki... To je valjda sasvim normalno da se sa vremenom menja i muzicki ukus, u smislu da vremenaom shvatih sta zaista vredi a sta ne, naucis da odvojih licni ukus od objektivnog muzickog kvaliteta nekog sastava. Nista lose... naprotiv... ;)

nikodim:
@FLUID
Soundgarden sam prvi put slusao negde krajem osnovne i pocetkom srednje skole, a od tada proslo je ravno 10godina... neke od bendova koje sam tada slusao, sada ne slusam. Kao sto su na primer Pro-Pain, Biohazarda, Sepultura, Tiamat... retko sta od tih bendova da se slusa i danas, osim nekih izuzetaka kao sto su Tool, Soundharden, Alice In Chains, A Perfect Circle... i jos poneki... To je valjda sasvim normalno da se sa vremenom menja i muzicki ukus, u smislu da vremenaom shvatih sta zaista vredi a sta ne, naucis da odvojih licni ukus od objektivnog muzickog kvaliteta nekog sastava. Nista lose... naprotiv... ;)
E, yebi ga. Nije mi uspela fora. Napisao si 10g, rekoh da nisu možda u pitanju grami. :-D :-D :-D
Ovo što si napisao sam i pretpostavljao.

naravno
to se ne propusta
Cornell-u su dali neizmernu slobodu u dranju sto me odusevljava
topim se dok slusam kako se dere u jadni mikrofon

btw, cuo sam njihovu obradu pesme Seven nation army

jednom recju otkidaju

nisu jos kao Soundgarden i Temple Of The Dog, ali bice za par godina ako ovako nastave

drzim im palceve

apache:
A cija je to pesma u originalu?
The White Stripes.

infidel:
naravno
to se ne propusta
Cornell-u su dali neizmernu slobodu u dranju sto me odusevljava
topim se dok slusam kako se dere u jadni mikrofon
Uf kad on krene da vrišti...stvarno je kralj.:)
Inače novi album je makar za klasu bolji od prethodnog,koji je btw odličan:D.
Trenutno mi je favorit Dandelion,mada su i ostale pesme odlične.

Аудиослејв су више Корнелов пројекат него било шта друго.
Додуше, ни остали нису лоши чим могу да спроведу његове иејде у дело али зна се ко је тата.
Мени су најбољи Темпл оф д дог(пази лудила на ћирилици) и Бедмоторфингер.
Нову обраду нисам чуо али Вајт пауер од Клеша је испала трагично смешна.

Што се тиче Саундгардена, јесте Корнел главни композитор али без онако доброг бенда то не би било ни упола добро. Невероватни свирачи су у питању.

On je ćalac... jedan svemocni...

http://www.chriscornell.com/

09.jpg

Back