Uh primetio sam nov problem!
Nikad nisam imao lep rukopis oduvek sam imao ocenu manje na sastavima samo zbog rukopisa sve jeneka 4 ili 3 ...
Jedino dobijem 5 kad sastavim neki bas extra super sastav pa zaborave na rukopis...
Da sad je srednja skola proslst ali mislim da sam se dosta dobro nervirao oko toga dobio neku malu neprimetnu fobiju jer sam 3 godine plagao racunovotstvo kod jedne proferorke gde se pismenia vezba radi 5 sata i pitanja i knjizenje sve u jedno...
Tu sam primetio da mi je rukopis postao jos gori posle toga, pored toga na popravnom sam morao psle tih 5 sati odma i usmeno da odgovaram to je bio pravi haos...
Posle srednje skole toliko mi se pokvario rukopis da nemam reci, studirao sam godinu dana i nije mi islo a i fax je bio bezveze a i moji vec nisu mogli da me finansiraju pa sam odustao od toga...
E sad ono glavno!
Imam problem kad sednem da pisem nesto popunjavam dokumeta itd obrace i kad me neko ceka bulji u mene ja se nekako uznemirim ne nam ni ja sto verovatno neka fobija iz srednje skole zaradjena i pocnem mnogo lose da pisem, ruka mi se ukoci kao da imam neku tremu, pocnem da pisem sporo i lose...
Ljudi me posle toga cudno gledaju...
Nemam taj problem kad me niko ne posmatra kad sam sam, imam los rukopis ali to nije uopste toliko srasno kao kad neko bulji u mene kontrolise me ili ceka da zavrsim pisanje...
Sad najvise sam to primetio kad sam poceo da vodim zapisnik na kosarkaskim utakmicama gde me je otac ubacio, falio im zapisnicar, namolio me da pocnem da vodim kao vidjao je duplo gore pisanje od mog tamo ko vodi zapisnik i ja tu nekako pristanem...
Na pocetku dok je bila obuka nisam pisao onaj glavni deo i bilo je sve ok...
E kad sam vec poceo da radim sve sam poceo sam da dobijam zamerke za rukopis i moj nacin pisanja...
Opet to nije bilo jos toliko opasno dok odjednom nisam krenuo da pisem bas ono lose i sporo onaj osecaj svi cekaju mene, uhvati me trema i neki pritisak ukoci mi se ruka i nastane uzas...Ipak sve se razume sta pise ali je to tolko grozno napisano da nemam reci...
Zbog tolikog pritiska sam prestao da vodim zapisnik samo zbog tog nekog problema mog loseg rukopisa, provokacija, zamerka...
Dzabe odlicno propratim tok utakmice i sve sto sudija pokze i poene kad lose pisem usred tolike velike kontrole i mase ljudi...
Nisam vise zeleo da se brukam...
I sad danas bilo sta da popunjavam i kad me neko ceka meni se ruka ukoci a kad sam sam sve ok...
Nikad nisam patio od treme, naravno da postoji ali je to nanormalnija pozitivna trema, nikad nisam imao problem ni kad sviram u drustvo i pevam pred 30 i nesto ljudi ali kad meneko posmatra dok pisem i ceka sav se ukocim, i uznemirim i plasim kako li cu sad da napisem recenicu itd...
Ne znam sta da radim kako da otklonim taj problem?