humanity
Početnik
- Poruka
- 27
Molim vas pomozite mi da shvatim. Znam nekoliko osoba između kojih ne mogu da se odlučim za bolju, svaka je najbolja na svetu. To su anđeli, osećajne i najhumanije osobe na svetu. Da li poznajete osobe koje su za vas spremne da u svakom trenutku daju sve??!! Moj najbolji prijatelj je meni u jednom trenutku pokazao da je spreman da sebi oduzme život zbog mene! Njveće bogatstvo! I to su osbe koje bi se pre ubile nego nekog svesno povredile. Znam ih celog života. Ali ! Sve te osobe su u sebi duboko nezadovoljne. One kažu 'ja prezirem sebe'. Razmišljaju o samoubistvu, neki i pokušaju, u smrti nalaze slobodu. Kao da sebe osuđuju na propast. Prokleti svojom dobrotom. Molim vas, moja drugarica gladuje celog dana i kad konačno mrtva gladna ode da kupi nešto za jelo ona usput sav novac da prosjaku na ulici!!!! A onde se nasmeje iskreno, u očima joj zasija dobrota i humanost i uživa u svojoj sreći. Zašto?? Zasto su ti ljudi tako nesrećni, tako napaćeni i izmučeni??? Oni pate celog života, ljudi ih gaze, šutiraju, povređuju i iskorišćavaju, a oni ni jedan trenutak ne razmišljaju o osveti. Oni bezgranično praštaju.
Ali su oni teški melanholici. Svoju bol nose u sebi, preosetljivi su, preosećajni i duše od čoveka. Kako je moguće da onda toliko pate? Da ih tuđa površnost i mržnja toliko mnogo povređuje i ubije, ali se nikada ne svete i nikada ne dozvole drugom da u njima izazove zlo?
Zašto su spas i blagoslov drugima, a sebi kletva i pakao?
Molim vas pomozite mi da shvatim.
Ali su oni teški melanholici. Svoju bol nose u sebi, preosetljivi su, preosećajni i duše od čoveka. Kako je moguće da onda toliko pate? Da ih tuđa površnost i mržnja toliko mnogo povređuje i ubije, ali se nikada ne svete i nikada ne dozvole drugom da u njima izazove zlo?
Zašto su spas i blagoslov drugima, a sebi kletva i pakao?
Molim vas pomozite mi da shvatim.