Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaista je veliki teret kada imamo problem kome ne vidimo resnje ili kada ono resenje koje se nudi izgleda strasnije od statusa quo.
Ja ne znam kako to ide. Siguran si da si homo, ne biseksualac (nikad nisi pozeleo zenu?)?
Mozda bi bilo dobro da se stvarno posavetujes sa nekim ko je strucan u toj oblasti, ja ne znam psiholozi, seksolozi... Da bi bio potpuno nacisto sam sa sobom, a i u cilju nalazenja podrske. Tesko je kad je covek sam u toj prici.
Ako je sigurno da si homoseksualac...pri kraju si sklolovanja i kad se zaposlis, steknes finansijsku samostalnost i nadjes stalnog partnera, cini mi se da bi ti bilo mnogo lakse da se izboris sa inicijalnim sokom roditelja i prijatelja. Ko nakon toga ne ostane u tvom zivotu, nikad mu tu nije ni bilo mesto.
Provesti zivot skrivajuci se i trazeci ,,paravan'' u nekoj zeni je mucenje i za tebe i za tu zenu, a tek koja bi to trauma za nju bila kada bi saznala istinu. A to se kad tad desi...
Ovako, mozda sam i bi ali me svakako vise privlace muskarci. Imao sam vezu od 2 godine, tu devojku sam zaista voleo ali bas.To je bio period puberteta kada nisam ni znao koje mi je seksualno opredeljenje tj. na muskarce nisam ni pomisljao jer mi je to bilo skroz bolesno i strano. E kada sam shvatio da mi se svidjaju muskarci, onda je nastao problem jer kada budem sa zenom ne osecam isto ono (cak ni priblezno) kao kad sam sa muskarcem, odnosno uvek mi je u glavi da je to nista u odnosu na ono sto osecam kada sam sa muskarcem. Dozivim erekciju kada sam sa zenom, uglavnom u pijanom stanju budem sa zenom, jer se tada opustim, inace blokiram i dobijem napad panike da necu stvar isterati do kraja. Moram definitivno otici kod nekog strucnjaka, ko ce mi pomoci ako necu sam sebi za pocetak. Ovo vec predugo traje, ubijam sam sebe. Hvala ti na savetima :)

Meni se cini da je verovatnije da si bi. I tu tek pocijnje prava konfuzija. z:)
Zato sto bi u tom slucaju najmanje tebi samom bilo jasno koja je tvoja seksualna orjentacija.
Moze biti da je biseksualac naklonjen i jednom i drugom polu podjednako, ali i moze biti da postoji preferencija jednog pola, u tvom slucaju prema muskarcima. Mozda i zato sto je uostalom najsladje ono sto je zabranjeno. To ces morati da saznas tek kroz iskustvo, introspekciju ili psihoterapiju (ako nadjes dobrog sagovornika u psihologu/seksologu).
Seksualnost je inace uvek bila istabuizirana tema, pa nije ni cudo sto tu ima toliko frustracija, konfuzija, nerealnih ocekivanja i kod heteroseksualaca, a kamoli kad je stvar nesto komleksnija, pa ukljucuje i razne predrasude, a i fluidni i ambivalentni odnos prema oba pola.

Пре свега да рашчистимо, diskokugla је изнео свој проблем на овој теми и колико сам разумела није срећан што је код себе приметио да га привлаче мушкарци. Моје мишљење је да треба да се избори са тим, и да једног дана оснује своју породицу (Дај Боже).
Tvoje mišljenje je da treba... Pametno. A kako? Eto treba da se izbori. Prosto i jednostavno. Baš se pitam zašto je u muci zbog toga što ne može da se izbori.
Tebi je to lako reći "treba". Lako tuđim kurcеm gloginje mlatiti. Ništa nije nemoguće kada to sam ne moraš da uradiš.
Није ми замерио што сам изјавила да је то болест, и ја са тим момком немам проблем у комуникацији.
Нисам га увредила ни понизила, нити ми је то била намера.
Желим му од свег срца да се врати на прави пут и буде срећан! z:)
Ma ne zamera ti on. Ovo je komunikacija između tebe i mene ako, nisi primetila.
Upravo je na pravom putu onda kada je srećan. On nije srećan jer mu stav društva do koga mu je stalo ne dozvoljava da bude srećan.
A niti si ti niti on merodavni da određujete šta je bolest.

А сад да се вратим на твоје коментаре, упућене мени...

Прво muzjak заиста бих ти била захвална да ме информишеш о нечему што сматраш да ја не знам.
Заиста, без сарказма!
Наведи ми то што сматраш стручним, а што је потребно да не будем незналица по питању овог проблема.
И молим те без вређања, јер ни ја тебе не вређам и не пљујем! z;)
E draga devojčice. Mnogo je toga što ti ne znaš. Kada bi znanje o oblasti kao što je ova moglo da se stekne tako što će neko da te informiše u postu na forumu, svi bi bili stručnjaci. Čak i da ne zalazimo duboko u stručne informacije, oblast je prilično velika i moraš poznavati barem osnove psihologije i rezultate empirijskih istraživanja. Lako je nipodštavati nauku, a da nisi ni privirila u svet nauke. Oblast o kojoj je ovde reč obuhvata više naučnih disciplina (psihologiju, genetiku i druge medicinske discipline, sociologiju, filozofiju...).
A ti bi d te informišem. Shvataš li koliko je to smešno i nemoguće ako se sama ne zainteresuješ. A onda ćeš da pevaš drugu pesmu.
Problem o kome je ovde reč, a koji jeste problem jer se tako doživljava, obuhvata čitavu ličnost onoga ko se sa tim nosi.
On mora da shvati da nije on ni za šta kriv, da je on takav kakav je deo prirode, a ne promašaj prirode i da ima pravo na sebe takvog kakav je, jer nikoga ne ugrožava i može da bude vredan član ovoga društva koje ne opstaje samo na seksu i tome što se deca rađaju. I vepar zna da napravi potomstvo, kao da je to velika mudrost i nauka. Mnogo značajnije pitanje bi bilo oko kvaliteta ljudskoga života. Ali se već dokazalo da je u primitivnijim i nerazvijenijim sredinama natalitet veći iako su uslovi za život gori. Priroda to rešava na svoj način. Gde je veći mortalitat, veći je i natalitet.

Ја никога не омаловажавам, чак ни оне који мени то раде - чисто да рашчистимо!
А што се одбацивања тиче, где си ти прочитао да сам ја написала да то треба да се ради некоме? :think:
Напротив, таквима треба највећа могућа подршка, разумевање и љубав.
Ne sporim.
Тачно је да сам написала да треба да се лечи хомосексуалност. Замисли да си ти болестан од неке болести, физичке или психичке, да ли би требало да ти се каже: "Треба да се лечиш!" или "Ма није то болест, опуштено!" (a у том случају ћеш све дубље тонути и биће све горе).
Нисам за лицемерје и давање лашне подршке!
Aman ženska glavo. Ko je tebe informisao da je to bolest i da može da se leči.
Tačno je da su postojali i postoje pokušaji lečenja i navodna izlečenja pojedinaca. Ali kada se pogledalo kakva su to "izlečenja" shvatilo se da to zapravo i nije izlečenje. Pojedina "izlečenja" su moguća gde je struktura ličnosti, odnosno homoseksualnosti na nivou koji je labilan i biseksualan. Ali samo o vome da trućam, pa je već puno informacija. I ako savremena medicina kaže da to nije bolest, za to ima itekako debelih razloga i posvećivanja vremena toj problematici armije naučnika. Nekih kojima je to bilo uzgredno sagledavanje te pojave u kontekstu varijacija ličnosti i onih koji su se samo tome posvetili. A već sam napomenuo da je ova pojava toliko složena da je potrebno multidisciplinarno izučavanje.

А Природа је уредила такве односе какве је уредила и не могу људи то да промене.
Нисам ја то одређивала, нити било које људско биће (на сву срећу).
Pa to i ja kažem. Ako je priroda stvorila homoseksualnost kod čoveka, ko smo mi da to smatramo da je to oprotivprirodno. A socijalne i društvene odnose među ljudima uređuju ljudi na osnovu svojih ubeđenja (koja uzgred budirečeno mogu da budu i pogrešna). Stvar je u tome da ograničeni primitivci ta ubeđenja nekritički smatraju bogomdanima.

Волела бих и ја да децу доносе роде, и да су цртаћи, и сајнс фикшн филмови реалност - али нису... z:(
E svašta bi ti volela. Maštaj o tome.

Хомосексуалност јесте грех, као што је и инцест. Нисам то ја измислила.
Учили смо у школи да без друштвених норми не би било здраве људске врсте, и да је породица основа свега од вајкада.
Надам се да то разумеш.
Treba da razlikuješ kvalifikaciju od dela (delanja). Greh je kvalifikacija. U ovom sličaju kvalifikacija dela, osećanja i prirode. Kvalifikacija je subjektivna kategorija, ma je svi članovi društva prihvatili.
Porodica jeste važna i to niko ne spori. Čak je i homoseksualnoj osobi važna, a nekad bude i važnija nego nekoj heteroseksualnoj. Otuda potreba da pripadaju porodici i da osnivaju porodicu, pa traže da usvoje decu. Ko zna, možda se priroda tako postarala da odbačena deca dobiju porodicu. Priroda je neverovatno složena, a neki bi da uproste do imbecilnosti.

Ми њима треба да помогнемо да се врате правом путу, Природи, себи,... да излече своју душу и да не дамо никоме да их упропаштава тиме што ће их лицемерно подржавати у огромном проблему у ком су.
Ti nisi ni svesna šta pišeš i ovo što sam boldovao je tačno. Ali shvati onako kako si napisala a ne da pridaješ značenja koja ovde nisi napisala.
Ali ovo neboldovano šta znači? Ne treba podržavati? Znači treba ih odbacivati, šikanirati, prisiljavati i psihički obogaljiti.
A lečenje duše o kome pričaš može da bude samo u tom smislu da prihvate svoju prirodu, pa makar je ti smatrala i za hendikep. Neka je i hendikep, ali i hendikepirani rođenjem imaju pravo na život dostojan čoveka. Ili možda nemaju?

Коначно се слажемо, да - хомосексулци имају већи проблем од бескућника и сиромаха... z:(
Решење је, по мени, да им се пружи рука тј помоћ и да се излече. Постоје центри који се тиме баве.
Joooj!!! Koji centri sejo slatka? Šta se radi u tim centrima? Mogu jedino da se osnivaju sa ciljem da prihvate sebe takve kakvi jesu, bez obzira na bolestan odnos društva prema njima.

Такође, сматрам и да су они који су ту болест скинули са листе злонамерни...али не бих о томе сада, да се не расплинем.
Ti smatraš? Detaljno si to analizirala i proučila i došla do zaključka da su ti što su skinuli sa liste bolesti zlonamerni. Da, ima nepismenih homofobičnih budala koji upravo prave takvu propagandu. Ali tvoje je pravo da veruješ kome hoćeš.

Болест је... z:( Питај било ког психијатра - потврдиће ти то! Жалосно је, али је тако.
Pitaj ti svog psihijatra za početak. Da li je homoseksualnost bolest? A pre nego što pitaš, nemoj da se izlupavaš.

Ако је заиста тако како си написао, не штетиш ти нама са којима "полемишеш" него вређаш људе који овде износе своје проблеме.

Жалосно... z:(
Ne one koji iznose svoje probleme, već one koji hoće da im svojim nebulozama stvore još veće.
E to verujem da ti je žalosno.

Pa ovako:
mnogo volim dečicu.
Nikad se ne ljutim na decu. Ja sam jedna smešljiva i vesela mama.
Preko dana ću da se igram sa tobom, a uveče ću ti, pred spavanje, pričati lepe priče.
Vodiću te u šetnje, u park, u biskop, pozorište ... Ako nećeš da ideš u obdanište, ne moraš.
Spremaću ti finu klopu, praviću ti maštovite rođendanske proslave. Možeš da odrvrćeš muziku do daske; sve možeš ... pa i da dobiješ nekog keca.
Sve ćemo deliti, pa i taj džoint, do onog trenutka kada više ne budeš želeo sve da deliš sa mnom.

A kada porasteš, kupiću ti Harlija.

Šta misliš?
A mene? A meni?

:

Zabole me da bilo šta zabašurujem.
pederastija - polna sklonost muškarca k osobi istog pola, prema izvornoj definiciji odraslog muškarca prema adolescentu.
Prvo ti napiši šta smatraš za pederastiju.

Постоје различита тумачења у вези тог термина.

Ја ћу да изложим једно врло занимљиво:

''PEDERASTIJA, seksualni odnos između dva muškarca, tj. odnos NE gornji-donji NEGO prednji-zadnji. Prednji muškarac svojim analnim otvorom fingira ženski polni organ, iako veza može biti mnogo dublja od toga.''

http://www.6yka.com/novost/199/Pederastija

Ako kada kažeš pederstija, to povezuješ sa pedofilijom, to je sasvim nešto drugo i zna se već stav prema pedofiliji.
Ма немој? :hahaha:
Па и они су људи, требају да и они имају иста права као и педери, немој тако.
Зашто онда у Холандији постоји странка педофила?
Зашто је један од тих огавних створова парадирао са својим једнако
настраним камарадима на скупу девијаната - тзв ''прајду''?

Umeš li ti nešto konkretno, a ne da prosipeš neke paušalne izjave bez osnova. Citiraj me pa komentariši.
Колико видим, кроз читаву дискусију си једино ти вртео једну те исту плочу,
просипао ''паушалне изјаве без основа'', и понављао као папагај мантру.

Pričaj mi malo o dualizmu. To je tvoj najviši intelektualni domet i misliš da je dovoljno da se pozoveš na dualizam i iz toga izvedeš sve zaključke. Plitko je to momče.
I mnogo sve hoćeš da uprostiš i pojednostaviš. Za nešto ozbiljnije, nemaš kapaciteta.
Све је исто - и добро, и зло, и светлост и тама, јер су то (Боже мој)
путеви који воде до истог циља, иако су различити доводе до суштине која је јединствена
потпуна, и не познаје поделе које су својствене обичним смртницима

Od Frojda se malo odmaklo i napredovalo. Ali da se ne shvati kao poricanje Frojda, već kompleksnijeg sagledavanja. Da je Frojd dao sve odgovore, danas naučnici ne bi imali šta da rade.

Научници и требају да имају паметнија посла, а не да се бакћу са маргиналним
и девијантним појавама као што је педерастија.

Pa? A o čemu ovde drugo može da se raspravlja? Nije ovo ovde naučni skup, ni mesto gde će velike naučne činjenice i radovi da se prezentuju. Dovoljno je ako se napravi socijalni pomak u glavama običnih ljudi. Inače u staroj Grčkoj je bilo 60% homoseksualno aktivnih (računa se i biseksualnost), i ne samo u Grčkoj. Pa svet nije izumro, niti su homoseksualci napravili štetu zbog svoje orjentacije..
Само се ти теши.......

Da te obavestim, sada je 2012. a uskoro i 2013.
А шта ће бити, рецимо - 2028?
Легализација некрофилије, зоофилије?

Poslednja izmena od moderatora:
Цензуриши онда и неке делове његове поруке.
Вређао је и Лулницу и мене.

Prijavi ono što smatraš kršenjem Pravilnika pa ćemo uzeti u razmatranje.

Znaš šta, nije vam ovo chat tema u kojoj možete pričati šta hoćete, nego tema na koju dolaze ljudi sa problemima koje žele sa nekim da podele.
Od laičkog a dobronamernog saveta mnogo je pogubniji laički a zlonameran savet. Ne kažem da je svaki zlonameran savet svesno takav, ali morate voditi računa kakve savete dajete.
Ovde ne postoje uslovi da proveravam imate li diplome psihologa i psihoterapeuta (niti je ja imam), ali mi je sasvim jasno kakav efekat proizvodi tvrdnja da je nešto bolest ... a nije. Ako ti misliš da jeste bolest onda izvoli pa izdejstvuj da se vrati na spisak poremećaja.
Neću dozvoliti da se momak, koji je ovde došao po savet i podršku, oseti lošije nego pre no što je došao. Nadam se da sam bila jasna.
Toliko.

Prijavi ono što smatraš kršenjem Pravilnika pa ćemo uzeti u razmatranje.

Znaš šta, nije vam ovo chat tema u kojoj možete pričati šta hoćete, nego tema na koju dolaze ljudi sa problemima koje žele sa nekim da podele.
Od laičkog a dobronamernog saveta mnogo je pogubniji laički a zlonameran savet. Ne kažem da je svaki zlonameran savet svesno takav, ali morate voditi računa kakve savete dajete.
Ovde ne postoje uslovi da proveravam imate li diplome psihologa i psihoterapeuta (niti je ja imam), ali mi je sasvim jasno kakav efekat proizvodi tvrdnja da je nešto bolest ... a nije. Ako ti misliš da jeste bolest onda izvoli pa izdejstvuj da se vrati na spisak poremećaja.
Neću dozvoliti da se momak, koji je ovde došao po savet i podršku, oseti lošije nego pre no što je došao. Nadam se da sam bila jasna.
Toliko.

Волела бих да чујем да ли се diskokugla осећа лошије због мог мишљења!

Волела бих да чујем да ли се diskokugla осећа лошије због мог мишљења!
Ne osecam se losije a ni bolje kada su u pitanju neciji stavovi, sto se mene tice moze da pise ko sta hoce, sve to sam cuo i od mojih prijatelja pa me ne dotice (mozda nekad ali na kratko) a kamo li komentar nekog koga ne znam.Ovde sam dosao po savet, bilo ih je dosta i hvala svima koji su odvojili svoje vreme da mi pomognu. PS-nema potreba vise da se prepucavate.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back