Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da, nema potrebe da braniš svoj izbor. To je TVOJ izbor, koji niko drugi, osim tebe, nema prava da procenuje i kritikuje.
Drž se dostojanstveno.
Na zalost nije moj izbor, isto tako ga ne branim, ne ulazim dublje u polemike te vrste. Nije mi samo jasno zato neko ima potrebu da bije nekog ko je gay.Licno ja nemam taj problem jer nisam izfeminizairan i niko ne bi pomislio da sam gay, ma me niko ni ne maltretira pretpostavljajuci da sam gay. Bavim se sportom, imam mnogo drugova itd.. Ja da sam heteroseksualac, sedeo bih sa zenom ili devojkom kod kuce,u kaficu, krevetu i bolelo bi me uvce ko sta radi i sa kim u svom u krevetu. Takav sam i sa ostalim stvarima u zivotu, ne zanima me zasto neko slusa ovu muziku ili onu muziku, ima dugu ili kratku kosu, voli Gucu a ne Exit ili obrnuto......ne zanima me! Drago mi je sto je tako

Imam i ovaj obican i lap top i NISAM SRECAN!!!

Ja nemam nista i nisam srecna.
Zivi dva dana moj zivot odmah ces da vidis da je ovo pravi pakao i da nije strasno to kroz sta prolazis.
Razumem ja tebe ali mene niko nije voleo,prihvatao niti me iko voli prihvata jer ja se trudim da prezivim svaki dan,bukvalno da prezivim a ljudi danas gledaju kroz pare u sustini sve a ja ih nemam i eto.
Nepozeljna sam.
To je brutalno.
Odbacena sam jer ne ispunjavam finansijske norme ljudi i svesna toga.
A ti samo treba da nadjes partnera a sem toga sve imas-nisi svestan koliko si srecan.

Poslednja izmena:
Ja nemam nista i nisam srecna.
Zivi dva dana moj zivot odmah ces da vidis da je ovo pravi pakao i da nije strasno to kroz sta prolazis.
Razumem ja tebe ali mene niko nije voleo,prihvatao niti me iko voli prihvata jer ja se trudim da prezivim svaki dan,bukvalno da prezivim a ljudi danas gledaju kroz pare u sustini sve a ja ih nemam i eto.
Nepozeljna sam.
To je brutalno.
Odbacena sam jer ne ispunjavam finansijske norme ljudi i svesna toga.
A ti samo treba da nadjes partnera a sem toga sve imas-nisi svestan koliko si srecan.
To ti samo mislis da je samo to problem, to povlaci za sobom jos gomilu drugih stvari. Probaj da se zaposlis pa ces mozda krenuti sa mrtve tacke.

To ti samo mislis da je samo to problem, to povlaci za sobom jos gomilu drugih stvari. Probaj da se zaposlis pa ces mozda krenuti sa mrtve tacke.

Mi ne znamo njenu kompletnu priču.... Ne znamo kroz šta je sve prošla. Šta ako je probala sto puta? Šta ako živi u nekom delu ove raspale zemlje gde su plate i dalje 150 evra? Šta ako ima bolesne roditelje? I milion drugih šta ako....

Nije mi ovo fer.... Zamisli da smo mi tebi napisali, pa nađi ljubav svog života... pomeri se sa mrtve tačke....

Nego... svakom je njegova muka najteža, ali mislim da Zauz nije htela da se nadmeće, već da na neki način tebi dočara da nije kod tebe sve tako crno kao što ti osećaš da jeste....

Pozdrav za oboje. :zag:

Банално размишљање и ретардирана шала.
Kakva izjava - takva i šala.

Човече, ја сам очекивао од вас много више, да ћете на терену дискусије
показати ваше вербално умеће и знање. Уместо тога, потежете увреде
Kome je realnost i istina uvreda, taj treba da preispita sebe, a ne mene.
Ovde na forumu na temi Homoseksualnost sa već dosta toga napisao i više mi pun ***** da svakome objašnjavam. Uostalom, onaj ko je imalo zainteresovan za temu može da pronađe na ntu dosta ozbiljnih sajtova i podataka, ako ga već mrzi da se bavi stručnijom literaturom. Interesantno da će po rečima neznalica svi naučni radnici da ispadnu glupaci, homoseksualci, ili deo homoseksualnog lobija. A niko od onih koji ih napadaju neće se udubiti u tu problematiku. Oni su posisali sva znanja još dok su sisali.

Дискредитација противника је изгледа, све што знате, и једино ваше оружје.
Чему вређање и понижавање?
To se i ja pitam, čemu vređanje i ponižavanje ljudi koji imaju problema jer ih društvo nadobudnih neznalica odbacuje. A neki bi najradije da ih istrebe, jer oni bolje od prirode znaju šta je prirodno.
I naravno da ću da diskreditujem neznanje, zablude i one koji ih prosipaju oko sebe i još dozvoljavaju sebi da sude.

Šta ako živi u nekom delu ove raspale zemlje gde su plate i dalje 150 evra? Šta ako ima bolesne roditelje? I milion drugih šta ako...

mislim da Zauz nije htela da se nadmeće, već da na neki način tebi dočara da nije kod tebe sve tako crno kao što ti osećaš da jeste....

Pozdrav za oboje. :zag:
Xella :zag: pozdrav tebi.
Radim ja mada nezvanicno,zvanicno ne mogu i da hocu,ne sedim kuci,(150 evra je uspeh veliki za mene uhu kad imalo to bi mi kao milion i po bilo)bas da ne gledam kako je tesko jer mi se srce slomi kad keva place.Roditelji,ne funkcionisu kao pre,treba im pomoci.Majci posebno.
Nije ovo patetika vec brutalna realnost.
A upravo to,pokusavam da objasnim disko kugli nije sve tako crno kao sto mu se cini da jeste navodeci mu moje realne probleme.
Disko kuglo,imas sve.
Ja zaista nemam nista.
Nema ljutis,da nisi malo ipak razmazen?
Imam utisak da ne umes da cenis sto imas sve sto imas.
Ja bi pevala da mi je sve sredjeno kao tebi,da mi je to jedino sto me muci,da imam normalan krov nad glavom,drustvo,da mi keva ne place jer se nema-ne trazim ja ali opet ona se oseca lose .
Itd.

Poslednja izmena:
Ајде, информиши ме. :ceka:
Hoćeš da ti budem mentor?
Kada neko ne zna nešto osnovno o psihologiji, pa čak i o sebi samome, a uz to prosipa pamet, nije dostojan moga mentorstva.
Kad prvo budeš pitala ono što ne znaš, pa onda komentarisala, onda možemo da razgovaramo.
Da li treba da te ubeđujem u tvoje neznanje, kad i sama znaš da o tome nemaš pojma, niti si o tome bilo šta stručno pročitala? A to se vidi i u tvojim sledećim komentarima.

Што се Природе тиче, хомосексуалност је противна томе. :aha:
Када Природа буде уредила односе тако да два мушкарца, или две жене, могу да продуже људску врсту -прихватићу да је то Природно!
Evo na kom nivou je tvoje rasuđivanje. Kad priroda bude uredila odnose onako kako ti zamišljaš da treba da budu, priznaćeš joj prirodnost. Dotle priroda neće biti prirodna. Jok, homoseksualnost je veštačka. Mnogo štošta u odnosima ne vodi produžetku ljudske vrste, ali ne znači da je neprirodno. I nije produžetak vrste jedini kriterijum prirodnosti.
I na kraju, čak bez obzira na kvalifikaciju da li je prirodno ili ne, šta uraditi sa bićem koje živi i ima svoj problem? Pljuvati ga i odbacivati bez obzira na njegove ljudske vrednosti. Kao da sa svima sa kojima se stupa u kontakt, stupa samo radi seksualnosti.
I ovo ne moraš sve da shvatiš lično ako ne spadaš u one koji se u ovome ne prepoznaju, jer ovo što pišem i nije samo tebi nemenjeno.

Па баш ти који падају у болест и грех су иструстрирани и незадовољни. И то је оно што је тужно, зар не? z:(
Ne nego će oni koji se osećaju bolesno da budu srećni. A o kakvom grehu govoriš? Greh spada u subjektivne kvalifikacije, bez obzira što ga većina članova neke sredine prihvata kao bogomdano.

А што се информисаности тиче, читала сам да мушкарци који имају патолошки страх да не буду "кастрирани" од стране жена тј женског полног органа постају хомосексуалци, поред још два значајна чиниоца - гена и хормона.
Са друге стране, жене које несвесно пате што немају мушки полни орган постају лезбејке.
E pa time što postoji više činioca u poreklu seksualne orjentacije i njihovoj zastupljenosti kod svakoga ponaosob, stvar postaje veoma složena.
Ali ovde je manje važno poreklo same seksualne orjentacije, već odnos prema onima koji nisu kao mi koji se igrom slučaja uklapamo u neke društvene klišee, norme, predrasude, stereotipe... i to ne svojom svesnom odlukom, već prirodom koju nismo mogli da biramo, ali pošto smo imali sreće, sada ćemo da zajebavamo one koji nisu imali tu sreću.

А сад ти нама кажи, да ли је озбиљнији проблем то или што ја (или неко други) нема сталан посао, нема кров над главом, није дипломирао, не путује, нема шта да једе,...? Кажи поштено! :aha:
Ovo je konkretna tema, pročitaj šta piše u naslovu. A ja ću pokušati pitanjem da te navedem na odgovor.
Čiji je problem veći? Da li onoga što živi u bedi, ili onoga koga su osakatili ili ubili zato što je homoseksualac?
Iz bede ima šanse da se izađe, a šta da radi onaj koji je u večitom strahu od reakcije sredine? U nekim zemljama ubijaju homoseksualce. Da li je to lek i rešenje?
И, што се мене тиче, ја никоме не судим, само износим своје мишљење, свој став. А он је, да је то болест! :zcool:
I to vrlo kompetentno tvrdiš, što ti i tvoje zvanje i obrazovanje dozvoljava. Ti se pitaš šta će biti proglašeno za bolest, kako klasifikovano, a šta ne.
Nešto se proglašava za bolest sa određenom svrhom. A tebi je ta izjava deljenje etiketa koja treba da diskvalifikuje osobu. Samo ne znam u kom smislu.
Recimo ako si bolesna od gripa, imaš pravo na bolovanje i lečenje. Da nije bolest, ne bi imala to pravo.
Sama homoseksualnost nije bolest, ali frustracije koje, kao u ovom slučaju, mogu da smetaju osobi jesu ono zbog čega ima pravo na stručnu pomoć. Ali ne zato što je homoseksualac.

Kakva izjava - takva i šala.
Нисам знао да си толико самокритичан.

z:mrgreen:

Или једноставно поричеш истину, и служиш се заменом теза како би забашурио врло једноставну
ствар - да је педерастија болест.

Kome je realnost i istina uvreda, taj treba da preispita sebe, a ne mene.
Овде поново говориш о себи, а пројекција ти служи да заташкаш много гори проблем.
Пошто видим да препоручујеш толико опробани метод ''унутрашњег преиспитивања'', да ли
си га (којим случајем) употребио на себи, и какви су резултати били тог експеримента?

Ovde na forumu na temi Homoseksualnost sa već dosta toga napisao i više mi pun ***** da svakome objašnjavam.
Хеј, јуначе, није довољно говорити о својим ''подвизима'' које си учинио у прошлости, зато што се не живи од старе славе.
Мораш константно да будеш светионик истине и слободе, да будеш бакља мудрости која ће обасјати пут заблуделима и изгубљенима.
Истрајност и борбеност су врлине достојне једног просветитеља, а не бусање у груди са епским подухватима из давно прошлог времена.

Uostalom, onaj ko je imalo zainteresovan za temu može da pronađe na ntu dosta ozbiljnih sajtova i podataka, ako ga već mrzi da se bavi stručnijom literaturom. Interesantno da će po rečima neznalica svi naučni radnici da ispadnu glupaci, homoseksualci, ili deo homoseksualnog lobija. A niko od onih koji ih napadaju neće se udubiti u tu problematiku. Oni su posisali sva znanja još dok su sisali.

:hahaha:

А који су то ''озбиљни сајтови'', ако смем да знам?

Да нису можда сајтови Квирије, Лабриса, ГСА, или су много озбиљнија ''научна штива'' (у игри) попут Буквара за почетнике педере?

To se i ja pitam, čemu vređanje i ponižavanje ljudi koji imaju problema jer ih društvo nadobudnih neznalica odbacuje. A neki bi najradije da ih istrebe, jer oni bolje od prirode znaju šta je prirodno.
I naravno da ću da diskreditujem neznanje, zablude i one koji ih prosipaju oko sebe i još dozvoljavaju sebi da sude.
Видиш, добро је да признаш да имају проблеме, али разлог за такве проблеме тражиш на сасвим погрешном месту.

Greh spada u subjektivne kvalifikacije, bez obzira što ga većina članova neke sredine prihvata kao bogomdano.
Постоји нешто што се зове дуализам.
Вечите супротности два пола: позитивног и негативног, између греха и врлине.
Врлина која представља чистоту, доброту, истину, плодност, и грех који је антипод и пориче
све наведене особине, који је усмерен ка деструктивности.
Људи су кроз векове умели да спознају позитивне и прогресивне ствари, и због придржавања природних закона
су опстали, а друштва која су достигла свој ''врхунац'' и окретала се ''алтернативним вредностима'' су пропала у својој искварености
и трулежу.

Да се надовежем на ово

"Код хомосексуалних мушкараца, према Фројду, постоји врло јака, еротична везаност за неку женску особу, најчешће мајку, везаност изазвана претераном нежношћу саме мајке и подржавана повлачењем оца из дететовог живота. Дечак потискује своју љубав према мајци стављајући себе самог на њено место, идентификује се са мајком и узима сопствену личност као узор, тражећи нове љубавне објекте које су слични њему. Фенихел наводи да врло често мушки објекти хомосексуалца показују извесне карактеристике његове мајке или сестре. Према Фројду, свака и најнормалнија особа показује склоност и способност за хомосексуални избор објекта. Такав избор се чак једном и догоди сваком, и од тада човек га у своме несвесном или чврсто држи или се од њега обезбеђује неким енергичним заузимањем супротног става."

Ово је чињеница коју нико не може да оповргне, (чак ни апологете педерастије)
ту чињеницу је чак и заступао идеолог хомосексуализма, Карл Хајнц Улрихс. Он је заступао
тезу да су хомићи, тзв - трећи пол, да је хомосексуалац заправо - ''женска душа у мушком телу''

Оно што је мени занимљиво у целој овој причи је твоје потенцирање односа друштва према девијантима.
Да ли ће бити малтретирани, убијани, прогоњени, итд...
Дакле, ти се само фокусираш на ''социјалан третман'', како ће друштво да реагује на њих..

I to vrlo kompetentno tvrdiš, što ti i tvoje zvanje i obrazovanje dozvoljava. Ti se pitaš šta će biti proglašeno za bolest, kako klasifikovano, a šta ne.
Nešto se proglašava za bolest sa određenom svrhom. A tebi je ta izjava deljenje etiketa koja treba da diskvalifikuje osobu. Samo ne znam u kom smislu.
Јок, ти ћеш да процењујеш нечије знање и образовање (и да нечије ставове исмеваш).
Само да знаш, та иста СЗО је до 1977. године педерастију дефинисала као ''болест''.
Шта се онда десило? Шта - пало је са небеса научницима та ''просветљавајућа информација''
да то више није абнормално, него нешто сасвим кул и позитивно?

Пре свега да рашчистимо, diskokugla је изнео свој проблем на овој теми и колико сам разумела није срећан што је код себе приметио да га привлаче мушкарци. Моје мишљење је да треба да се избори са тим, и да једног дана оснује своју породицу (Дај Боже).
Није ми замерио што сам изјавила да је то болест, и ја са тим момком немам проблем у комуникацији.
Нисам га увредила ни понизила, нити ми је то била намера.
Желим му од свег срца да се врати на прави пут и буде срећан! z:)

А сад да се вратим на твоје коментаре, упућене мени...

Hoćeš da ti budem mentor?
Kada neko ne zna nešto osnovno o psihologiji, pa čak i o sebi samome, a uz to prosipa pamet, nije dostojan moga mentorstva.
Kad prvo budeš pitala ono što ne znaš, pa onda komentarisala, onda možemo da razgovaramo.
Da li treba da te ubeđujem u tvoje neznanje, kad i sama znaš da o tome nemaš pojma, niti si o tome bilo šta stručno pročitala? A to se vidi i u tvojim sledećim komentarima.

Прво muzjak заиста бих ти била захвална да ме информишеш о нечему што сматраш да ја не знам.
Заиста, без сарказма!
Наведи ми то што сматраш стручним, а што је потребно да не будем незналица по питању овог проблема.
И молим те без вређања, јер ни ја тебе не вређам и не пљујем! z;)

Evo na kom nivou je tvoje rasuđivanje. Kad priroda bude uredila odnose onako kako ti zamišljaš da treba da budu, priznaćeš joj prirodnost. Dotle priroda neće biti prirodna. Jok, homoseksualnost je veštačka. Mnogo štošta u odnosima ne vodi produžetku ljudske vrste, ali ne znači da je neprirodno. I nije produžetak vrste jedini kriterijum prirodnosti.
I na kraju, čak bez obzira na kvalifikaciju da li je prirodno ili ne, šta uraditi sa bićem koje živi i ima svoj problem? Pljuvati ga i odbacivati bez obzira na njegove ljudske vrednosti. Kao da sa svima sa kojima se stupa u kontakt, stupa samo radi seksualnosti.
I ovo ne moraš sve da shvatiš lično ako ne spadaš u one koji se u ovome ne prepoznaju, jer ovo što pišem i nije samo tebi nemenjeno.

Ја никога не омаловажавам, чак ни оне који мени то раде - чисто да рашчистимо!
А што се одбацивања тиче, где си ти прочитао да сам ја написала да то треба да се ради некоме? :think:
Напротив, таквима треба највећа могућа подршка, разумевање и љубав.
Тачно је да сам написала да треба да се лечи хомосексуалност. Замисли да си ти болестан од неке болести, физичке или психичке, да ли би требало да ти се каже: "Треба да се лечиш!" или "Ма није то болест, опуштено!" (a у том случају ћеш све дубље тонути и биће све горе).
Нисам за лицемерје и давање лашне подршке!
А Природа је уредила такве односе какве је уредила и не могу људи то да промене.
Нисам ја то одређивала, нити било које људско биће (на сву срећу).

Волела бих и ја да децу доносе роде, и да су цртаћи, и сајнс фикшн филмови реалност - али нису... z:(

Ne nego će oni koji se osećaju bolesno da budu srećni. A o kakvom grehu govoriš? Greh spada u subjektivne kvalifikacije, bez obzira što ga većina članova neke sredine prihvata kao bogomdano.

Хомосексуалност јесте грех, као што је и инцест. Нисам то ја измислила.
Учили смо у школи да без друштвених норми не би било здраве људске врсте, и да је породица основа свега од вајкада.
Надам се да то разумеш.

E pa time što postoji više činioca u poreklu seksualne orjentacije i njihovoj zastupljenosti kod svakoga ponaosob, stvar postaje veoma složena.
Ali ovde je manje važno poreklo same seksualne orjentacije, već odnos prema onima koji nisu kao mi koji se igrom slučaja uklapamo u neke društvene klišee, norme, predrasude, stereotipe... i to ne svojom svesnom odlukom, već prirodom koju nismo mogli da biramo, ali pošto smo imali sreće, sada ćemo da zajebavamo one koji nisu imali tu sreću.

Ми њима треба да помогнемо да се врате правом путу, Природи, себи,... да излече своју душу и да не дамо никоме да их упропаштава тиме што ће их лицемерно подржавати у огромном проблему у ком су.

Ovo je konkretna tema, pročitaj šta piše u naslovu. A ja ću pokušati pitanjem da te navedem na odgovor.
Čiji je problem veći? Da li onoga što živi u bedi, ili onoga koga su osakatili ili ubili zato što je homoseksualac?
Iz bede ima šanse da se izađe, a šta da radi onaj koji je u večitom strahu od reakcije sredine? U nekim zemljama ubijaju homoseksualce. Da li je to lek i rešenje?

Коначно се слажемо, да - хомосексулци имају већи проблем од бескућника и сиромаха... z:(
Решење је, по мени, да им се пружи рука тј помоћ и да се излече. Постоје центри који се тиме баве.
Такође, сматрам и да су они који су ту болест скинули са листе злонамерни...али не бих о томе сада, да се не расплинем.

Recimo ako si bolesna od gripa, imaš pravo na bolovanje i lečenje. Da nije bolest, ne bi imala to pravo.
Sama homoseksualnost nije bolest, ali frustracije koje, kao u ovom slučaju, mogu da smetaju osobi jesu ono zbog čega ima pravo na stručnu pomoć. Ali ne zato što je homoseksualac.

Болест је... z:( Питај било ког психијатра - потврдиће ти то! Жалосно је, али је тако.

Poslednja izmena:
Xella :zag: pozdrav tebi.
Radim ja mada nezvanicno,zvanicno ne mogu i da hocu,ne sedim kuci,(150 evra je uspeh veliki za mene uhu kad imalo to bi mi kao milion i po bilo)bas da ne gledam kako je tesko jer mi se srce slomi kad keva place.Roditelji,ne funkcionisu kao pre,treba im pomoci.Majci posebno.
Nije ovo patetika vec brutalna realnost.
A upravo to,pokusavam da objasnim disko kugli nije sve tako crno kao sto mu se cini da jeste navodeci mu moje realne probleme.
Disko kuglo,imas sve.
Ja zaista nemam nista.
Nema ljutis,da nisi malo ipak razmazen?
Imam utisak da ne umes da cenis sto imas sve sto imas.
Ja bi pevala da mi je sve sredjeno kao tebi,da mi je to jedino sto me muci,da imam normalan krov nad glavom,drustvo,da mi keva ne place jer se nema-ne trazim ja ali opet ona se oseca lose .
Itd.
Kada sam rekao da mi je jedini problem u zivotu seksualna orjentacija, ne znaci da nemam i drugih problema.Znam vrlo dobro sta znaci nemati novca, znam i sta je bolest, kad te prijatelj iznevari i sl ali sve u poredjenju sam pomenutim problemom mi nije nista. To sam i primetio kod sebe da mi je svaki drugi problem skoro pa smesan jer je resiv, nekada se iznerviram kad vidim zbog cega se ljudi nerviraju, ne znaju koliko su srecu, nazalost. Tako je verovatno i slucaj sa tobom prema meni.Sustina je da tvoja situacija moze da se promeni, ko kaze da za godinu dana nece biti kod tebe sve ok. Mene frustrira cinjenica da ne mogu nista da promenim i sto moram emocije da krijem i kontrolisem a ne radim nikom nista lose, i sto mi je uskraceno ono sto je najlepse. U poslednjih 10 godina sam bio sa dosta devojaka ali to je isto kao i da nisam bio, i jos sa jednim momkom (emocije nisu postojale). Da ironije bude veca vazim za nekog ko je prijatnog izgleda, pa moram i da odbijam devojke. Meni je non-stop to uglavi, sa tim se budim i ustajem! Drago mi je sto se dosta ljudi ukljucilo u diskusiju, interesuje me sta drugi misle o svemu ovome. Pozdrav svima

Kada sam rekao da mi je jedini problem u zivotu seksualna orjentacija, ne znaci da nemam i drugih problema.Znam vrlo dobro sta znaci nemati novca, znam i sta je bolest, kad te prijatelj iznevari i sl ali sve u poredjenju sam pomenutim problemom mi nije nista. To sam i primetio kod sebe da mi je svaki drugi problem skoro pa smesan jer je resiv, nekada se iznerviram kad vidim zbog cega se ljudi nerviraju, ne znaju koliko su srecu, nazalost. Tako je verovatno i slucaj sa tobom prema meni.Sustina je da tvoja situacija moze da se promeni, ko kaze da za godinu dana nece biti kod tebe sve ok. Mene frustrira cinjenica da ne mogu nista da promenim i sto moram emocije da krijem i kontrolisem a ne radim nikom nista lose, i sto mi je uskraceno ono sto je najlepse. U poslednjih 10 godina sam bio sa dosta devojaka ali to je isto kao i da nisam bio, i jos sa jednim momkom (emocije nisu postojale). Da ironije bude veca vazim za nekog ko je prijatnog izgleda, pa moram i da odbijam devojke. Meni je non-stop to uglavi, sa tim se budim i ustajem! Drago mi je sto se dosta ljudi ukljucilo u diskusiju, interesuje me sta drugi misle o svemu ovome. Pozdrav svima

Zaista je veliki teret kada imamo problem kome ne vidimo resnje ili kada ono resenje koje se nudi izgleda strasnije od statusa quo.
Ja ne znam kako to ide. Siguran si da si homo, ne biseksualac (nikad nisi pozeleo zenu?)?
Mozda bi bilo dobro da se stvarno posavetujes sa nekim ko je strucan u toj oblasti, ja ne znam psiholozi, seksolozi... Da bi bio potpuno nacisto sam sa sobom, a i u cilju nalazenja podrske. Tesko je kad je covek sam u toj prici.
Ako je sigurno da si homoseksualac...pri kraju si sklolovanja i kad se zaposlis, steknes finansijsku samostalnost i nadjes stalnog partnera, cini mi se da bi ti bilo mnogo lakse da se izboris sa inicijalnim sokom roditelja i prijatelja. Ko nakon toga ne ostane u tvom zivotu, nikad mu tu nije ni bilo mesto.
Provesti zivot skrivajuci se i trazeci ,,paravan'' u nekoj zeni je mucenje i za tebe i za tu zenu, a tek koja bi to trauma za nju bila kada bi saznala istinu. A to se kad tad desi...

Нисам знао да си толико самокритичан.

z:mrgreen:
:zroll: Šta li ti odgovaraš?

Или једноставно поричеш истину, и служиш се заменом теза како би забашурио врло једноставну
ствар - да је педерастија болест.
Zabole me da bilo šta zabašurujem.
pederastija - polna sklonost muškarca k osobi istog pola, prema izvornoj definiciji odraslog muškarca prema adolescentu.
Prvo ti napiši šta smatraš za pederastiju.
A nije ni bitno za ovu raspravu da li je bolest ili nije. Jer u ovoj raspravi to može biti samo etiketa.
Ako kada kažeš pederstija, to povezuješ sa pedofilijom, to je sasvim nešto drugo i zna se već stav prema pedofiliji.

Овде поново говориш о себи, а пројекција ти служи да заташкаш много гори проблем.
Пошто видим да препоручујеш толико опробани метод ''унутрашњег преиспитивања'', да ли
си га (којим случајем) употребио на себи, и какви су резултати били тог експеримента?
Umeš li ti nešto konkretno, a ne da prosipeš neke paušalne izjave bez osnova. Citiraj me pa komentariši.

Хеј, јуначе, није довољно говорити о својим ''подвизима'' које си учинио у прошлости, зато што се не живи од старе славе.
Мораш константно да будеш светионик истине и слободе, да будеш бакља мудрости која ће обасјати пут заблуделима и изгубљенима.
Истрајност и борбеност су врлине достојне једног просветитеља, а не бусање у груди са епским подухватима из давно прошлог времена.
Ja ni nemam pretenziju da budem prosvetitelj, već da vas zajebavam.

:hahaha:

А који су то ''озбиљни сајтови'', ако смем да знам?

Да нису можда сајтови Квирије, Лабриса, ГСА, или су много озбиљнија ''научна штива'' (у игри) попут Буквара за почетнике педере?

Видиш, добро је да признаш да имају проблеме, али разлог за такве проблеме тражиш на сасвим погрешном месту.
To što oni imaju problem, to razumem i znam koji je. A koji je tvoj problem?

Постоји нешто што се зове дуализам.
Вечите супротности два пола: позитивног и негативног, између греха и врлине.
Врлина која представља чистоту, доброту, истину, плодност, и грех који је антипод и пориче
све наведене особине, који је усмерен ка деструктивности.
Људи су кроз векове умели да спознају позитивне и прогресивне ствари, и због придржавања природних закона
су опстали, а друштва која су достигла свој ''врхунац'' и окретала се ''алтернативним вредностима'' су пропала у својој искварености
и трулежу.
Pričaj mi malo o dualizmu. To je tvoj najviši intelektualni domet i misliš da je dovoljno da se pozoveš na dualizam i iz toga izvedeš sve zaključke. Plitko je to momče.
I mnogo sve hoćeš da uprostiš i pojednostaviš. Za nešto ozbiljnije, nemaš kapaciteta.

Да се надовежем на ово

"Код хомосексуалних мушкараца, према Фројду, постоји врло јака, еротична везаност за неку женску особу, најчешће мајку, везаност изазвана претераном нежношћу саме мајке и подржавана повлачењем оца из дететовог живота. Дечак потискује своју љубав према мајци стављајући себе самог на њено место, идентификује се са мајком и узима сопствену личност као узор, тражећи нове љубавне објекте које су слични њему. Фенихел наводи да врло често мушки објекти хомосексуалца показују извесне карактеристике његове мајке или сестре. Према Фројду, свака и најнормалнија особа показује склоност и способност за хомосексуални избор објекта. Такав избор се чак једном и догоди сваком, и од тада човек га у своме несвесном или чврсто држи или се од њега обезбеђује неким енергичним заузимањем супротног става."

Ово је чињеница коју нико не може да оповргне, (чак ни апологете педерастије)
ту чињеницу је чак и заступао идеолог хомосексуализма, Карл Хајнц Улрихс. Он је заступао
тезу да су хомићи, тзв - трећи пол, да је хомосексуалац заправо - ''женска душа у мушком телу''
Od Frojda se malo odmaklo i napredovalo. Ali da se ne shvati kao poricanje Frojda, već kompleksnijeg sagledavanja. Da je Frojd dao sve odgovore, danas naučnici ne bi imali šta da rade.

Оно што је мени занимљиво у целој овој причи је твоје потенцирање односа друштва према девијантима.
Да ли ће бити малтретирани, убијани, прогоњени, итд...
Дакле, ти се само фокусираш на ''социјалан третман'', како ће друштво да реагује на њих..
Pa? A o čemu ovde drugo može da se raspravlja? Nije ovo ovde naučni skup, ni mesto gde će velike naučne činjenice i radovi da se prezentuju. Dovoljno je ako se napravi socijalni pomak u glavama običnih ljudi. Inače u staroj Grčkoj je bilo 60% homoseksualno aktivnih (računa se i biseksualnost), i ne samo u Grčkoj. Pa svet nije izumro, niti su homoseksualci napravili štetu zbog svoje orjentacije..

Јок, ти ћеш да процењујеш нечије знање и образовање (и да нечије ставове исмеваш).
Само да знаш, та иста СЗО је до 1977. године педерастију дефинисала као ''болест''.
Шта се онда десило? Шта - пало је са небеса научницима та ''просветљавајућа информација''
да то више није абнормално, него нешто сасвим кул и позитивно?
Da te obavestim, sada je 2012. a uskoro i 2013.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back