Kakva izjava - takva i šala.
Нисам знао да си толико самокритичан.
Или једноставно поричеш истину, и служиш се заменом теза како би забашурио врло једноставну
ствар - да је педерастија болест.
Kome je realnost i istina uvreda, taj treba da preispita sebe, a ne mene.
Овде поново говориш о себи, а пројекција ти служи да заташкаш много гори проблем.
Пошто видим да препоручујеш толико опробани метод ''унутрашњег преиспитивања'', да ли
си га (којим случајем) употребио на себи, и какви су резултати били тог експеримента?
Ovde na forumu na temi Homoseksualnost sa već dosta toga napisao i više mi pun ***** da svakome objašnjavam.
Хеј, јуначе, није довољно говорити о својим ''подвизима'' које си учинио у прошлости, зато што се не живи од старе славе.
Мораш константно да будеш светионик истине и слободе, да будеш бакља мудрости која ће обасјати пут заблуделима и изгубљенима.
Истрајност и борбеност су врлине достојне једног просветитеља, а не бусање у груди са епским подухватима из давно прошлог времена.
Uostalom, onaj ko je imalo zainteresovan za temu može da pronađe na ntu dosta ozbiljnih sajtova i podataka, ako ga već mrzi da se bavi stručnijom literaturom. Interesantno da će po rečima neznalica svi naučni radnici da ispadnu glupaci, homoseksualci, ili deo homoseksualnog lobija. A niko od onih koji ih napadaju neće se udubiti u tu problematiku. Oni su posisali sva znanja još dok su sisali.
А који су то ''озбиљни сајтови'', ако смем да знам?
Да нису можда сајтови Квирије, Лабриса, ГСА, или су много озбиљнија ''
научна штива'' (у игри) попут Буквара за почетнике педере?
To se i ja pitam, čemu vređanje i ponižavanje ljudi koji imaju problema jer ih društvo nadobudnih neznalica odbacuje. A neki bi najradije da ih istrebe, jer oni bolje od prirode znaju šta je prirodno.
I naravno da ću da diskreditujem neznanje, zablude i one koji ih prosipaju oko sebe i još dozvoljavaju sebi da sude.
Видиш, добро је да признаш да имају проблеме, али разлог за такве проблеме тражиш на сасвим погрешном месту.
Greh spada u subjektivne kvalifikacije, bez obzira što ga većina članova neke sredine prihvata kao bogomdano.
Постоји нешто што се зове дуализам.
Вечите супротности два пола: позитивног и негативног, између греха и врлине.
Врлина која представља чистоту, доброту, истину, плодност, и грех који је антипод и пориче
све наведене особине, који је усмерен ка деструктивности.
Људи су кроз векове умели да спознају позитивне и прогресивне ствари, и због придржавања природних закона
су опстали, а друштва која су достигла свој ''врхунац'' и окретала се ''алтернативним вредностима'' су пропала у својој искварености
и трулежу.
Да се надовежем на ово
"
Код хомосексуалних мушкараца, према Фројду, постоји врло јака, еротична везаност за неку женску особу, најчешће мајку, везаност изазвана претераном нежношћу саме мајке и подржавана повлачењем оца из дететовог живота. Дечак потискује своју љубав према мајци стављајући себе самог на њено место, идентификује се са мајком и узима сопствену личност као узор, тражећи нове љубавне објекте које су слични њему. Фенихел наводи да врло често мушки објекти хомосексуалца показују извесне карактеристике његове мајке или сестре. Према Фројду, свака и најнормалнија особа показује склоност и способност за хомосексуални избор објекта. Такав избор се чак једном и догоди сваком, и од тада човек га у своме несвесном или чврсто држи или се од њега обезбеђује неким енергичним заузимањем супротног става."
Ово је чињеница коју нико не може да оповргне, (чак ни апологете педерастије)
ту чињеницу је чак и заступао идеолог хомосексуализма, Карл Хајнц Улрихс. Он је заступао
тезу да су хомићи, тзв -
трећи пол, да је хомосексуалац заправо - ''
женска душа у мушком телу''
Оно што је мени занимљиво у целој овој причи је твоје потенцирање односа друштва према девијантима.
Да ли ће бити малтретирани, убијани, прогоњени, итд...
Дакле, ти се само фокусираш на ''социјалан третман'', како ће друштво да реагује на њих..
I to vrlo kompetentno tvrdiš, što ti i tvoje zvanje i obrazovanje dozvoljava. Ti se pitaš šta će biti proglašeno za bolest, kako klasifikovano, a šta ne.
Nešto se proglašava za bolest sa određenom svrhom. A tebi je ta izjava deljenje etiketa koja treba da diskvalifikuje osobu. Samo ne znam u kom smislu.
Јок, ти ћеш да процењујеш нечије знање и образовање (и да нечије ставове исмеваш).
Само да знаш, та иста СЗО је до 1977. године педерастију дефинисала као ''болест''.
Шта се онда десило? Шта - пало је са небеса научницима та ''просветљавајућа информација''
да то више није абнормално, него нешто сасвим кул и позитивно?