Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene u gymu a i u svakom drugom gymu u kojem sam bio skoro svako radi cucanj do 1/2 ili 1/4...znaci 90% ljudi koje sam ikada video da rade cucanj :confused:

Sta je ovo, imaju li ljudi mozga ovih dana? :pop:

Dodje tip danas stavi 90 kg za cucanj onako se naprimao i odradi izmedju 1/2 ili 1/4, dubina ni blizu paralele.
Ja posle odradim 120 kg ispod paralele a on gleda zbunjeno ko da hoce da mi kaze "nemoj toliko duboko dole, povredices se"

:rotf:

Ne kapiram te bisere od ljudi, pa mogu i ja da stavim 180 kg i da odredim 5 cm na dole i da se vratim gore...em sto je mnogo lakse, em sto je nepravilno, em sto ne gradi ni misice ni snagu...

A video sam jos jednog lika s bucicama od 35 kg na benchu, ide jedno 5 cm dole, ne priblizi se nivou grudi uopste i gura gore, super trening za ego a misici atrofirali :hahaha1:

Poslednja izmena:
Kod mene u gymu a i u svakom drugom gymu u kojem sam bio skoro svako radi cucanj do 1/2 ili 1/4...znaci 90% ljudi koje sam ikada video da rade cucanj :confused:

Sta je ovo, imaju li ljudi mozga ovih dana? :pop:

Dodje tip danas stavi 90 kg za cucanj onako se naprimao i odradi izmedju 1/2 ili 1/4, dubina ni blizu paralele.
Ja posle odradim 120 kg ispod paralele a on gleda zbunjeno ko da hoce da mi kaze "nemoj toliko duboko dole, povredices se"

:rotf:

Ne kapiram te bisere od ljudi, pa mogu i ja da stavim 180 kg i da odredim 5 cm na dole i da se vratim gore...em sto je mnogo lakse, em sto je nepravilno, em sto ne gradi ni misice ni snagu...

A video sam jos jednog lika s bucicama od 35 kg na benchu, ide jedno 5 cm dole, ne priblizi se nivou grudi uopste i gura gore, super trening za ego a misici atrofirali :hahaha1:

Imponuje im da dižu više.
Možda se i kurche po selu, ko zna...

Nego, šta fali polučučnju?
I ja radim do pola kad radim sa težinom, tj. spuštam se toliko da mi potkolenica i natkolenica grade prav ugao.
Tako pogađam kvadriceps, ne? A kad bih se spustio još, pogađao bih i dupe pored kvadricepsa, ne?

hehe priznaj, krivo ti sto dizu vise od tebe.....

To kazu svi oni koji dizu manje tezine pa se vade na konto pravilnog dubokog pokreta :mrgreen: :-p :-p :-p

Fora je u tome sto ne dizu vise od mene kada idemo do iste dubine :P :mrgreen:
A i vecina njih nema nikakve kvadricepse :P

Imponuje im da dižu više.
Možda se i kurche po selu, ko zna...

Nego, šta fali polučučnju?
I ja radim do pola kad radim sa težinom, tj. spuštam se toliko da mi potkolenica i natkolenica grade prav ugao.
Tako pogađam kvadriceps, ne? A kad bih se spustio još, pogađao bih i dupe pored kvadricepsa, ne?

Poenta je da ne treba trenirati ego nego misice :lol:

Pa prav ugao je malo iznad paralele, nije pola. "Ass to grass" je jos nize od paralele, sto nije potrebno ako ne zelis :mrgreen: Idi bar do paralele ;)
Treba raditi i na fleksibilnosti radi bolje dubine. Pola je kad nisi uopste blizu paralele. Takav "squat" se cak ni ne priznaje na onim powerlifter takmicenjima, a skoro svi u komercijalnim teretanama rade tako zato sto se plase da propadnu dole i zato sto je mnogo teze ako ides duboko (ali i mnogo bolje opterecuje misice i podstice na razvoj) :rotf:

A i za sve ostale vezbe je uvek najbolje imati "full range of motion (ROM)", a ne ROM od 2-5 cm posto to realno nece doneti rezultate. Na primer, bench dok sipka ne dodirne grudi (bez odskakanja vec kontrolisano), itd.

Ass to grass :cool:

tumblr_mekyhrYniA1r4qyxwo1_500.jpg

baby-squat.jpg

Google images "baby squatting" :hahaha:

Poslednja izmena:
Ma znam...salim se.....

Sto se tice dubokih cucnjeva, hm.... Kolena su tu rizicna...zato mnogi i ne experimentisu toliko.... I bolje, manje ce biti povreda......

To moze neko samo dobro utreniran i snazan da radi i ko poznaje tematiku.

Da, slazem se, ali i paralela je skroz ok za sve svrhe :mrgreen:
Vidjam ih bre 30 cm iznad paralele i tako rade sva ponavljanja, i to stvarno jako cesto vidjam...bucice i bench za grudi mnogo veci % radi pravilno :mrgreen:
Cim je gornji deo tela onda moze pravilno da se radi...ali noge...

Ah, te noge... :lol:

(i uske pederaste farmerke :rotf:)

Poslednja izmena:
Zdravo, hteo bih da nabacim misicnu masu do leta, da li se za nekih 6 meseci odprike moze videti rezultat. Zanima me koje preparate mi preporucujete posto se ne razumem, sta je najbolje za nekoga ko do sada nista nije uzimao ali se bavio rekreativno sportom.
Naisao sam na ovaj sajt ali ne znam sta je najbolje za mene, imam 27 god, isao pre u teretanu ali samo povremeno, mada bih voleo da se sada malo ozbiljnije napucam.

http://www.pansport.rs/Povećanje-telesne-tezine-/-misićne-mase.html

Koliko mase za 6 meseci? Ne mozes dobiti nesto mnogo za taj period ni sa gejnerom.
Povecaj unos kalorija,pritom mislim zdravih,odmaraj pravilno misice i naravno trening.
Suplement ti samo ubrzava prehranu misica nakon treninga.
Obicno preporucuju whey za tu namenu ali licno mislim da je bolje da taj novac ulozis u kvalitetnu prehranu.
Naravno,uvek postoji "brzi" put pomocu dopinga ali budi spreman na promenu hormonalnog statusa organizma i moguce nus pojave.

To je ok za definiciju ali ja hocu da budem krupniji, da dobijem masu za 6 meseci, zaposlen sam tako da mogu da vezbam samo uvece, a hranim se zdravo koliko mogu.
Zato i pitam za savet za preparat.

Visoko kvalitetni proteinski gejner (a ne jeftini gejneri puni secera i mali % proteina) + kreatin + da jedes bar jos 6 puta kuci (ili na poslu svejedno). Dizanje velikih kilaza ali maksimalno do 8 ponavljaja.

E da, gejner moras da popijes najmanje 5-7kga mesecno inace gubi svojstvo tj dzabe pijes sve ispod toga....ne mozes kupiti samo kilo necega i to da ti da samo po sebi "veliku masu".

To je perpetum mobile. Moras non stop da budes na kalorijskom suficitu (i to kvalitetnom, od cega ce proteini da cine najveci % makro materija) , sve ostalo je prosto nenaucno i nemoguce.

Koliko mase za 6 meseci? Ne mozes dobiti nesto mnogo za taj period ni sa gejnerom.
Povecaj unos kalorija,pritom mislim zdravih,odmaraj pravilno misice i naravno trening.
Suplement ti samo ubrzava prehranu misica nakon treninga.
Obicno preporucuju whey za tu namenu ali licno mislim da je bolje da taj novac ulozis u kvalitetnu prehranu.
Naravno,uvek postoji "brzi" put pomocu dopinga ali budi spreman na promenu hormonalnog statusa organizma i moguce nus pojave.

Ok sam ja sada, mogu reci ispod proseka normalnog, imam par kg viska alli kada bih to skinuo imao bih dobru definiciju. Visok sam 178 a imam oko 75kg.
Ja bih voleo da imam oko 90kg, da skinem mast i da dobijem misice, da se nabildujem za taj neki period 6-8 meseci, a posle bih to odrzavao, ne bih sada isao u neki ekstremni slucaj, bio bih zadovoljan time, samo bih hteo da budem krupniji.
Ne bih ni isao drasticno za taj doping, steroidi, itd...

Visoko kvalitetni proteinski gejner (a ne jeftini gejneri puni secera i mali % proteina) + kreatin + da jedes bar jos 6 puta kuci (ili na poslu svejedno). Dizanje velikih kilaza ali maksimalno do 8 ponavljaja.

E da, gejner moras da popijes najmanje 5-7kga mesecno inace gubi svojstvo tj dzabe pijes sve ispod toga....ne mozes kupiti samo kilo necega i to da ti da samo po sebi "veliku masu".

To je perpetum mobile. Moras non stop da budes na kalorijskom suficitu (i to kvalitetnom, od cega ce proteini da cine najveci % makro materija) , sve ostalo je prosto nenaucno i nemoguce.

Problem je kao sto sam rekao sto radim pa mogu vezbati samo uvece (sto inace i radim svaki treci dan).
Kada kazete gejner jel mislite na ovo http://www.pansport.rs/Povećanje-telesne-tezine-/-misićne-mase/UN468-Gain-fast.html
Ono sta me znima jeste da li bih ja mogao sa tim preparatom da dobijem tu masu za vremesnki period koji sam naveo, kada bih uzimao i vezbao svaki drugi ili treci dan, sa vezbanjem od po 45 min.

Ili mi dajte vi neki link odakle mogu da porucim gejner.i koji, recimo ovaj ima 5.5kg http://www.euromarket.rs/katalog/zdravlje-i-lepota/teretana/misicna-masa/super-mass-gainer.html
Ovaj ima 22gr proteina i ima whey kao sto je cave man napomenuo http://www.amgsport.net/index.php?p...ategory_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=53

Poslednja izmena:
Ok sam ja sada, mogu reci ispod proseka normalnog, imam par kg viska alli kada bih to skinuo imao bih dobru definiciju. Visok sam 178 a imam oko 75kg.
Ja bih voleo da imam oko 90kg, da skinem mast i da dobijem misice, da se nabildujem za taj neki period 6-8 meseci, a posle bih to odrzavao, ne bih sada isao u neki ekstremni slucaj, bio bih zadovoljan time, samo bih hteo da budem krupniji.

Problem je kao sto sam rekao sto radim pa mogu vezbati samo uvece (sto inace i radim svaki treci dan).
Kada kazete gejner jel mislite na ovo http://www.pansport.rs/Povećanje-telesne-tezine-/-misićne-mase/UN468-Gain-fast.html
Ono sta me znima jeste da li bih ja mogao sa tim preparatom da dobijem tu masu za vremesnki period koji sam naveo, kada bih uzimao i vezbao svaki drugi ili treci dan, sa vezbanjem od po 45 min.

Ili mi dajte vi neki link odakle mogu da porucim gejner.i koji, recimo ovaj ima 5.5kg http://www.euromarket.rs/katalog/zdravlje-i-lepota/teretana/misicna-masa/super-mass-gainer.html
Ovaj ima 22gr proteina i ima whey kao sto je cave man napomenuo http://www.amgsport.net/index.php?p...ategory_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=53

Nebitno je kada vezbas, bitno je da stignes da jedes ucestalo. Zato bi trebalo obavezno 1 obrok da pijes gejner + banana na poslu a drugi obrok an poslu da nosis neko meso i pirinac ili tunjevina i ela sir itd obzirom da vecina ljudi na poslu radi 8 sati. Za tih 8 sati se mora minimum 2 puta jesti.

malo ej trenirati samo 45 min na svaka 3 dana. U 1 danu moras raditi 2 msiicne grupe, jednu veliku i jednu malu, a za 45 min to je tesko odraditi pogotovo kada radis program za masu i kada trebaju malo duzi biti odmori izmedju serija, da bi digao sto vecu tezinu. A da radis samo 1 misicnu grupu po treningu neces onda stici za nedelju dana da odradis sve misice.

Vezbaj svakog drugog dana, 1 dan vezbanje, drugi dan odmor, pa opet vezbanje i tako dalje.... Zadnji trening u nedelji ostavi za noge, npr u subotu...

Dalje, ovi gejneri mi i nisu nesto...rekao sam ti da nista ne znaci taj gejner od 2 kial jer se on piej za 5 dana. Gejner od 7 kila sam ja pio za 20 dana. Po emni jedina 2 isplativa gejnera su ti Nutrabolics od 7 kg-a (on je na nekom snizenju) i Scitec Volumass35 (ali on je dosta skuplji, tako da se vise isplati uzeti Nutrabolics)

Fora kod gejnera u odnosu sa klasicne whey proteine je da se moraju piti u mnoogo velikim kolicinama, da bi uspeo da uneses dovoljno proteina a samim tim i ostalih materija koje su za energiju, ali proteini su ti koji izgradjuju misice. e sad kada kupis whey protein ti na 100% praska imas od 70-95% proteina i nema sta da brines, jedna merica ti zavrsava posao sto se tice unosa proteina po 1 obroku, ali zato kada se pije gejner ne smes staviti isto kao i whey protein, nego mnoogo vise, zato su merice u gejneru i mnogo vece i obicno se stavljaju 3-4 po obroku.

E tu mnogi prave fatalnu gresku pa kazu ma to je mnooogo ja cu samo 1 mericu i tako 1 ili eventualno 2 puta dnevno.... Hoce da ide "precicom" i da zezne "sistem" a to je perpetum mobile. I onda gejner od kilogram ili 2 kilograma pije 2 meseca i on prodje kroz njegovo telo i nista ne uradi, i samo ej dzabe bacio pare na suplement. Znaci ili se pije ljudski kako treba ili se ne pije i ne bacaju se pare, nego se cuvaju da se nakupe i onda kupis.

Isto tako mnogi stede i na kraju kupe suplement ali zato posle stede na hrani da nadomeste gubitak i ulaganje u suplement i isto dzabe su bacili pare jer koristiti suplement a stedeti na ishrani mu dodje na to da nista nisi uradio.

Ovo je takav sport da ovde nema stednje i nema lakog puta, nema fore, nema "rupe u sistemu". Nema dovijanja na ovaj ili onaj nacin, nego surova realnost.

Pare igraju kljucnu ulogu. A kad imas para imas i motivaciju i sve....Kada nemas para mozes da radis sta god hoces, ali ako svakog dana 365 dana u godini godinama ne unosis potrebnu kolicinu proteina sve je dzabe. Jer misici ne mogu da rastu i razvijaju se od vazduha. Pogotovo sto jos treba istrositi salo a dodati misice sto ceo proces cini duplo tezim.

Tako da ono....Moraju suplementi da se uzimaju sto vise i sto cesce i sto duze vremenski za najbrze rezultate. + Mnooogo dobra ishrana....Znas li ti da amateri takmicari u BB trose od 1000 do 3000e mesecno na supse i hranu?

I ne mislim an one od 130kga odrane misicne mase nego na one od 80, 85kga! A i oni hoce isto sto i ti - "samo" da smanje sto vise salo i da izgrade misice i da to odrzavaju.

To sto ti kazes ne bi ti hteo "nesto posebno mnogo" nego SAMO da imas 90kg-a bez sala i da imas misice, TO JE VEEEEELIKI PODUHVAT.

Ljudi sa takvom formom izlaze na bodibilding amaterska takmicenja.

Jos mnogi uzimaju i steroide, ustvari ne mnogi takmicari nego svi. (98%) .

I to rade ceo zivot, a ti bi jos hteo za 6 meseci.

Zasto za taj period bas? Sta, je l posle imas takmicenej ili sta......vezbaj i cuti i uzivaj u tome, nemoj klinacki da zuris i juris i sebi pravis nepotreban stres i zadajes neki datum, jer i posle tih 6 meseci zivot se nastavlja a i tad ces voleti da izgledas ovako ili onako....

Tako da moj ti je savet da sve radis idealno onako kako ti finansijske i ostale mogucnosti dozvoljavaju pa kad dodje dodje i koliko dodje dodje, a nesto konkretno ti niko zivi ne moze tvrditi jer tu ima mali milion faktora koji uticu na krajnji rezultat a svi smo mi razliciti i drugacije reagujemo na mnoge stvari (iako u osnovi vladaju isti zakoni medicine za sve nas).

Tako da samo polako i kvalitetno. Citaj i gomilaj znanje. Ovo je sport u kome je znanje i pare presudno.

Mozes i whey protein da kupis i neki jeftiniji kreatin monohidrat i dextrozu pa da mesas to i u neku ruku da ti sam napravis svoj gejner, ali opet to treba da podrzi mnogo dobra ishrana jer ako treniras a imas istu kilazu i ona se ni kvantitativno a ni kvalitativno ne uvecava onda znaci da nisi u suficitu kalorijskom, i to znaci da moras jos da povecas broj obroka kao i njihov kvalitet (vise proteina).

Voleo bih da je to izvodljivo ali sam krajnje skeptican. 15 kg ciste misicne mase za 6 meseci mi se cini nedostiznim ciljem.
5 kg misica u uz neki gejner i pojacani unos zdravih kalorija je neki optimum. Mada i tu se mora racunati na neki off recimo moguca prehlada ili slicno.
Mozda za godinu dana moze to da se ostvari uz disciplinu i posvecenost. Mada da bi to posle odrzavao potreban je maltene identican rezim.

Imam jos par pitanja. Hteo bih sutra da uzmem dymatize super mass gainer (5.45kg), i da krenem sa vezbanjem svaki drugi dan. Planiram da jedem ujutru oko 09.00, oko 14.00 (uglavnom pilece belo, fish bar, itd..) i kada dodjem kuci oko 18.30 (sta god ima za rucak, ne mogu da biram).
Da pocnem sa vezbanjem oko 20.00 a posle da popijem sejk, jer to je ono sta mogu da izvedem sa mojim vremenom i mojim finansijama.

Nego me zanima sto se tice unosa gejnera, na sajtu pise da se jedna dozica unosi posle treninga, a jedna izmedju obroka. Takodje sam video da za ovaj (koliko sam ja video ovo je bolji gejner) da za pocetak je mozda i preporucljivo pola doze, posto ja jos do sada nisam uzimao nista, nikakve gejnere niti proteine.
Znaci mislio sam da recimo uzimam pola doze mesec dana, a da ovo sto pise izmedju obroka popijem na poslu oko 16.00 (tako da bih recimo imao 3 obroka dnevno i 2 sejka od pola doze prvih mesec dana).
Takodje sam i razmisljao da li da kada zavrsim ovaj gejner uzmem jos jedan pa posle predjem samo na All Whey protein, ali dobro treba videti rezultate posle par meseci.

Imam jos par pitanja. Hteo bih sutra da uzmem dymatize super mass gainer (5.45kg), i da krenem sa vezbanjem svaki drugi dan. Planiram da jedem ujutru oko 09.00, oko 14.00 (uglavnom pilece belo, fish bar, itd..) i kada dodjem kuci oko 18.30 (sta god ima za rucak, ne mogu da biram).
Da pocnem sa vezbanjem oko 20.00 a posle da popijem sejk, jer to je ono sta mogu da izvedem sa mojim vremenom i mojim finansijama.

Nego me zanima sto se tice unosa gejnera, na sajtu pise da se jedna dozica unosi posle treninga, a jedna izmedju obroka. Takodje sam video da za ovaj (koliko sam ja video ovo je bolji gejner) da za pocetak je mozda i preporucljivo pola doze, posto ja jos do sada nisam uzimao nista, nikakve gejnere niti proteine.
Znaci mislio sam da recimo uzimam pola doze mesec dana, a da ovo sto pise izmedju obroka popijem na poslu oko 16.00 (tako da bih recimo imao 3 obroka dnevno i 2 sejka od pola doze prvih mesec dana).
Takodje sam i razmisljao da li da kada zavrsim ovaj gejner uzmem jos jedan pa posle predjem samo na All Whey protein, ali dobro treba videti rezultate posle par meseci.

Ne bre covece i ne, reako sam da nema DELJENJA I NEMA STEDNJE, NE UZIMAJ POLA DOZERA, IONAKO JE MALO DA UZIMAS I SAMO 2 PUTA DNEVNO sa tom tvojom mrsavom ishranom......

Pusti sta psie i na tarabi pise, ne moze da pise univerzalno, nego svako po svojim licnim stvarima kreira doziranje i u odnosu na ishranu......

Znaci rekao sam ti, nema stednje ili si debelo bacio pare na taj gejner na ovu skupocu u ovoj bednoj zemlji......Ili pij ljudski i kako treba ili nemoj da kupujes nego ulozi u ishranu sto vise......

I posle tog treninga uvece i popijenog sejka moras jos jednom da jedes proteinski odbrok pred spavanje.

Ako zelis da napredujes. Ako zelis da tapkas u mesto i bacas pare a jos se i mucis, onda radi kako hoces...

Gledam neki video o Arnoldu, kaže da je dobio 11 kg mišića za jednu godinu u vojsci. Znači trening (kaže da je imao prenosivu teretanu, tj. da su u tenku prevozili tegove kada su išli na teren+ gomila stvari što se radi u vojsci i obična vojnička ishrana. Kako je to moguće?

Uzeo sam iso mass xtreme gainer 5,49 kg, imam samo jos jedno pitanje posto mi je malo cudno jer pise uzimati 3 merice dnevno sa 450ml vode ili mleka. Meni je ta merica koliko sam izmerio skoro pa 7 malih kasika na vrh, jel to normalno ili se ja samo ponovo tripujem da je to previse, sto znaci da cu uzimati svaki dan po 24 male kasike na vrh. Po meni zvuci dosta preterano, ali mozda ja gresim jer se ne razumem bas toliko.

Uzeo sam iso mass xtreme gainer 5,49 kg, imam samo jos jedno pitanje posto mi je malo cudno jer pise uzimati 3 merice dnevno sa 450ml vode ili mleka. Meni je ta merica koliko sam izmerio skoro pa 7 malih kasika na vrh, jel to normalno ili se ja samo ponovo tripujem da je to previse, sto znaci da cu uzimati svaki dan po 24 male kasike na vrh. Po meni zvuci dosta preterano, ali mozda ja gresim jer se ne razumem bas toliko.

Naravnio da gresis......Ja sam ti lepo 2 puta rekao ali ti si zapeo pa zapeo , sve ti lepo pise ali ti se pravis lud i namerio si se da sad to pijes 3 godine da ga tako rastegnes pa to ti je .....I psole ces da pricas - Nista oni gejneri sranej, pio sam to i nista, samo me 20gr ugojio.....

Pusti covece kafene kasice, jos uzmi pincetu pa izbroj da u toj fabrickoj merici moze da se uzme milion ipo zrnaca gejnera pa nek ti onda bude malo cudno da svakog dana pijes milion pinceta gejnera..... :rtfm::evil::evil::evil:

To je gejner i svaki je manje vise drugaciji, niej to whey protein pa na 100gr praska imas 90gr ptoteina, i odna popijes 2 merice i uneo si 40-45 gram aproteina.......Ti da bi uneo 4o grama proteina moras da popijes 100 merica gejnera, zato sto gejner u sebi iam mali procenat whey proteina.....sve ostalo je ugljeni hidrat, zdrave masti, vitamini, minerali, kreatin, glutamin, aminoksieline i sotalo itd.....sve sto treba.

Gejner je i zamisljen kao pomoc da sto lakse uneses kalorije i napravis SUFICIT KALORIJA, zato mora toliko da se pije da li sada shvatas??? :dontunderstand:

Ako ga razvodnjavas i merkas po kafenim kasicicama, odmah ga baci i daj nekom da piej ljudski jer neces nista uraditi odmah da ti kazem....prodaj nekom onda kada si nedokazan.....

Suplementi su mnogo skupi , pogotovo za nas u srbiji i ako nemas novca da ih ljudski pijes nemoj da ih pijes.....Jer nema poente......

Kao kada bi zeleo da izadjes u grad i da se napijes i da se lepo provedes ali ti se 1 pivo cini mnogo veliko pa samo popijes jedan srk piva i ocekujes da se napijes i lepo provedes....znaci dzabe si odna bacio pare na pivo bolje da ga nisi ni kupio nego da si uzeo sok.

Procitaj sta pise na kutiji i tako pij....Iako to nije individualno to je minimum uvek i prosek, ja uvek piejm vise nego sto pise jer znam da ostalo ne mogu da pokrijem ishranom.....

Imam prijatelja koji jede 40 jaja dnevno i kilo mesa i on moze npr da smanji suplemente ja ne mogu.

Ja sam pio gejner koji ima 7 kila i cini mis e da sam ga popio za 20 dana..... A sta ti mislis koliko ce tvoj da traje? Ti msilio 4 meseca? e pa nece rodjace......

Nisu to aminokiseline ili glutamin pa kupis kilo a pije se samo 2 kafene kasicice dnevno....

Ovo je gejner i oni se uzimaju u velikim kolicinama, kao sto se i jede proteinska hrana u velikim kolicinama, ukoliko zelis da napravis telo onakvo kakvo si namerio.

Procitaj na kutiji sta ukljucuje 1 obrok tj pijenje (koliko tacno merica) a posle obrati paznju koliko takvih obroka trebas da pijes dnevno minimum (mada kazem jos bolje je i piti i vise nego sto pise, pre ce doci rezultati ali nazalsot brze ode i onda je skupo jer treba kupiti opet, ali vredi svaku paru).

Na nekim supelmentima 1 obrok je 1 merica, na nekim je 1 obrok 2 merice na nekim je 1 obrok 3 merice odjednom, i pise da dnevno npr 3 puta unositi takve obroke znaci ti dnevno potrosis 3x3=9 merica.

i to je to mora znaci npr 9 ili dzabe sve radis. Ne moze i jare i pare. Ne moze i da imas masu i da nemas salo i da ne pijes gejenr kako treba odn da stedis....

Gledam neki video o Arnoldu, kaže da je dobio 11 kg mišića za jednu godinu u vojsci. Znači trening (kaže da je imao prenosivu teretanu, tj. da su u tenku prevozili tegove kada su išli na teren+ gomila stvari što se radi u vojsci i obična vojnička ishrana. Kako je to moguće?

Nesto jeste tacno ali delimicno.... Nisi bas zagrebao ispod povrsine stvari......

Prvo Arnold je 1 u milion....To je Arnold covece...Jos u ono vreme....Arnold ce da jede stiropor i razne gadosti "puen proteina" kao Ben Grils onaj sto prezivljava u prirodi i bice bodibilder.Ti i ja necemo.

drugo, Arnold je u vojsci dobio pogodnost da mu kuvari daju da jede koliko god moze da pojede.....Znaci ulaganje 0 dinara ja bih nabacio 20 kila misica da imam tu mogucnost (salim se malo).

I plus obezbedili su mu da trenira, a i on je radio improvizovane vezbe.

Drugo - Covek na pocetku BB staza najbrze raste i tada je najvidljiviji napredak...Kako dalje odmice to sve sporije i sporije ide a i vidi se dok ne dodje trenutak kada samo steroidi mogu pomoci da dalej napredujes u nabacivanju ciste misicne mase a u istovremenom gubljenju sto vise sala i vode.

Trece - Arnold je uzimao i steroide, i sam je rekao 100 puta, nikad mi ne znamo da li je on uzimao AAS tamo ili ne.....Kao vojska pa ne smes, malo sutra, ista fora kao sto nasi kriminalci odu u zatvor tamo kao ne jedu nista i ocajna hrana, ali pojedinci imaju bolju hranu nego ti i ja i nabave indirektnim putem steroide pa se spricaju u zatvoru i vezbaju i kad izadje iz zatvora izgleda kao Kristijan Golubovic.

Tako da ono, uvek ima zasto kako samo ne znamo uvek mehanizam.....Nema nista magicno i natprirodno....

Sad sam procitao sastav tvog gejnera

Serving Size 3 Scoops (153g)
Servings per Container 30

Nutrition Information
Energy 2386kJ -
570Cal
Protein 60g

Fat Total 10g
- Fat Saturated 2g

Carbohydrate Total 60g

Suggested directions for use:
Mix 3 scoops ISO-MASS with 16 ounces liquid (water or milk). Take 3 servings daily.
Use the schedule below to fit ISO-MASS into your preferred daily workout regimen.

Eto znaci lepo ti pise...Uz gejner ces dobiti mericu....3 takve merice su ti ukupno 150gr praksa a od toga je 60gr proteina, 60 grama ugljenih hidrata odn secera i 10 gr masti i ostalo je sitno jer su mikronutrijenti u pitanju.

I tebi je to mnogo.... Pa neko smaze 150 cokolade ocas posla pa pojede pljesku od 200gr odjednom i unese 3000 kalorija pa je opet mrsav....

Jbg brzo to ode ali sta da se radi, to i jeste svrha gejnera, kada ne mozes vise hranom da uneses materije hranljive jer nece dusa da jede vise i zeludac da vari, onda ispijanjem napitka koji se lako guta i ukusan je ti trebas da uneses sto vise nutrijenata kako bi na kraju dana vise uneo kvalitetnih kalorija nego sto si ih potrosio.....

Ako svakog dana vise potrosis kalorija nego sto si uneo neces na sveti nikad da se ugojis ni gram, pa mozda ni tada :lol:

Znaci 3 puta dnevno, 1 obavezno psoel treninga, 1 na poslu i jednom ujutru uz dorucak tj npr ubacis taj gejner u masnije mleko + ovsene pahuljice! I dorucak milina..... Taman ce da te drzi na poslu dok ne popijes tamo opet 3 merice + pola litra 3.2 % masnog mleka (da bi uneo sto vise kalorija) i kada se vratis kuci odmah jak rucak...Uvece posle treninga odmah u teretani odmah ppsle treninga popiejs opet 3 merice, does kuci istusiras se , okrenes se malo, pa nesto pojedes pred spavanje tipa 8 belanca ili tunejvinu i ela sir i na spavanje.

Ako ovako radis imas super da budes i prosto ces videti kako napredujes.....

Posle kada nabijes masu kakvu volis, mozes kupiti whey protein kojim ces se odrzavati i piti ga samo 1 merica posle treninga + jeftina dextroza a preko dana trudis se da jedes kvalitetno, onda ces malo skinuti salo nepotrebno a misici ce koliko toliko ostati i bices ok i posle odrzavas (mada i odrzavanje zahteva kvalitetnu ishranu a ne burek i pice i 2-3 obroka dnevno)

Pricao si da si do sad neozbiljno trenirao ili tako nesto ne znam ni sam, da si pocetnik valjda......

Akoej to slucaj onda mozda cak za prvo vreme ozbiljnog treniranja i ne koristi gejner nego ga cuvaj, ne pij ga, nego samo za pocetak povecaj puno ishranu i gledaj da li napredujes, ako ne ubacas odmah gejner ako napredujes sacekaj jos malo pa kad dodjes do nekog plafona napretka onda roknes i gejner i probijes tu barijeru.....A i da ti se organizam navikne malo na povecani kalorijski unos......

Ali to ne znaci da ti se navikava telo pa da pijes po malo gejner po malo hranu - tako se samo dzabe troska....Nego cuvaj gejner a jedi puno hrane ako treba i masniju kaloricniju hranu slobodno, a posle roknes gejner.

Ali kada krenes sa gejnerom da ga pijes moras da pijes kako treba jer iance nema efekta. Zato kazem, vidi , ti najbolje znas o sebi sve....Ili ne pocinji jos sa gejnerom nego hrana prvo jso 2-3 nedelje povecana da se koliko toliko uradis samo sa hranom, pa onda opicis istu tu kolicinu hrane + samo jos sada i gejner i telo ce uvecati svoju masu 99%.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back