Ok sam ja sada, mogu reci ispod proseka normalnog, imam par kg viska alli kada bih to skinuo imao bih dobru definiciju. Visok sam 178 a imam oko 75kg.
Ja bih voleo da imam oko 90kg, da skinem mast i da dobijem misice, da se nabildujem za taj neki period 6-8 meseci, a posle bih to odrzavao, ne bih sada isao u neki ekstremni slucaj, bio bih zadovoljan time, samo bih hteo da budem krupniji.
Ne bih ni isao drasticno za taj doping, steroidi, itd...
Problem je kao sto sam rekao sto radim pa mogu vezbati samo uvece (sto inace i radim svaki treci dan).
Kada kazete gejner jel mislite na ovo
http://www.pansport.rs/Povećanje-telesne-tezine-/-misićne-mase/UN468-Gain-fast.html
Ono sta me znima jeste da li bih ja mogao sa tim preparatom da dobijem tu masu za vremesnki period koji sam naveo, kada bih uzimao i vezbao svaki drugi ili treci dan, sa vezbanjem od po 45 min.
Ili mi dajte vi neki link odakle mogu da porucim gejner.i koji, recimo ovaj ima 5.5kg
http://www.euromarket.rs/katalog/zdravlje-i-lepota/teretana/misicna-masa/super-mass-gainer.html
Ovaj ima 22gr proteina i ima whey kao sto je cave man napomenuo
http://www.amgsport.net/index.php?p...ategory_id=21&option=com_virtuemart&Itemid=53
Nebitno je kada vezbas, bitno je da stignes da jedes ucestalo. Zato bi trebalo obavezno 1 obrok da pijes gejner + banana na poslu a drugi obrok an poslu da nosis neko meso i pirinac ili tunjevina i ela sir itd obzirom da vecina ljudi na poslu radi 8 sati. Za tih 8 sati se mora minimum 2 puta jesti.
malo ej trenirati samo 45 min na svaka 3 dana. U 1 danu moras raditi 2 msiicne grupe, jednu veliku i jednu malu, a za 45 min to je tesko odraditi pogotovo kada radis program za masu i kada trebaju malo duzi biti odmori izmedju serija, da bi digao sto vecu tezinu. A da radis samo 1 misicnu grupu po treningu neces onda stici za nedelju dana da odradis sve misice.
Vezbaj svakog drugog dana, 1 dan vezbanje, drugi dan odmor, pa opet vezbanje i tako dalje.... Zadnji trening u nedelji ostavi za noge, npr u subotu...
Dalje, ovi gejneri mi i nisu nesto...rekao sam ti da nista ne znaci taj gejner od 2 kial jer se on piej za 5 dana. Gejner od 7 kila sam ja pio za 20 dana. Po emni jedina 2 isplativa gejnera su ti Nutrabolics od 7 kg-a (on je na nekom snizenju) i Scitec Volumass35 (ali on je dosta skuplji, tako da se vise isplati uzeti Nutrabolics)
Fora kod gejnera u odnosu sa klasicne whey proteine je da se moraju piti u mnoogo velikim kolicinama, da bi uspeo da uneses dovoljno proteina a samim tim i ostalih materija koje su za energiju, ali proteini su ti koji izgradjuju misice. e sad kada kupis whey protein ti na 100% praska imas od 70-95% proteina i nema sta da brines, jedna merica ti zavrsava posao sto se tice unosa proteina po 1 obroku, ali zato kada se pije gejner ne smes staviti isto kao i whey protein, nego mnoogo vise, zato su merice u gejneru i mnogo vece i obicno se stavljaju 3-4 po obroku.
E tu mnogi prave fatalnu gresku pa kazu ma to je mnooogo ja cu samo 1 mericu i tako 1 ili eventualno 2 puta dnevno.... Hoce da ide "precicom" i da zezne "sistem" a to je perpetum mobile. I onda gejner od kilogram ili 2 kilograma pije 2 meseca i on prodje kroz njegovo telo i nista ne uradi, i samo ej dzabe bacio pare na suplement. Znaci ili se pije ljudski kako treba ili se ne pije i ne bacaju se pare, nego se cuvaju da se nakupe i onda kupis.
Isto tako mnogi stede i na kraju kupe suplement ali zato posle stede na hrani da nadomeste gubitak i ulaganje u suplement i isto dzabe su bacili pare jer koristiti suplement a stedeti na ishrani mu dodje na to da nista nisi uradio.
Ovo je takav sport da ovde nema stednje i nema lakog puta, nema fore, nema "rupe u sistemu". Nema dovijanja na ovaj ili onaj nacin, nego surova realnost.
Pare igraju kljucnu ulogu. A kad imas para imas i motivaciju i sve....Kada nemas para mozes da radis sta god hoces, ali ako svakog dana 365 dana u godini godinama ne unosis potrebnu kolicinu proteina sve je dzabe. Jer misici ne mogu da rastu i razvijaju se od vazduha. Pogotovo sto jos treba istrositi salo a dodati misice sto ceo proces cini duplo tezim.
Tako da ono....Moraju suplementi da se uzimaju sto vise i sto cesce i sto duze vremenski za najbrze rezultate. + Mnooogo dobra ishrana....Znas li ti da amateri takmicari u BB trose od 1000 do 3000e mesecno na supse i hranu?
I ne mislim an one od 130kga odrane misicne mase nego na one od 80, 85kga! A i oni hoce isto sto i ti - "samo" da smanje sto vise salo i da izgrade misice i da to odrzavaju.
To sto ti kazes ne bi ti hteo "nesto posebno mnogo" nego SAMO da imas 90kg-a bez sala i da imas misice, TO JE VEEEEELIKI PODUHVAT.
Ljudi sa takvom formom izlaze na bodibilding amaterska takmicenja.
Jos mnogi uzimaju i steroide, ustvari ne mnogi takmicari nego svi. (98%) .
I to rade ceo zivot, a ti bi jos hteo za 6 meseci.
Zasto za taj period bas? Sta, je l posle imas takmicenej ili sta......vezbaj i cuti i uzivaj u tome, nemoj klinacki da zuris i juris i sebi pravis nepotreban stres i zadajes neki datum, jer i posle tih 6 meseci zivot se nastavlja a i tad ces voleti da izgledas ovako ili onako....
Tako da moj ti je savet da sve radis idealno onako kako ti finansijske i ostale mogucnosti dozvoljavaju pa kad dodje dodje i koliko dodje dodje, a nesto konkretno ti niko zivi ne moze tvrditi jer tu ima mali milion faktora koji uticu na krajnji rezultat a svi smo mi razliciti i drugacije reagujemo na mnoge stvari (iako u osnovi vladaju isti zakoni medicine za sve nas).
Tako da samo polako i kvalitetno. Citaj i gomilaj znanje. Ovo je sport u kome je znanje i pare presudno.