Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala znaci prvo trcanje pa teretana za izgradnju misicne mase, privlacenje je kad legnes na klupu i onda tegove privlacis ka sebi ja ne znam tacno kako se to zove ali tako je ovi momci nazivaju a bench press na to sam mislio posto neki kazu da se bench pressom dobija na masi a privlacenjem isteze posle tako da je to savrsen proces a neki kazu da je kontra efekat? hvala za trcanje x)

i jos jedno pitanje, sta sve sme da se pije? znam da smeju proteini da to nije lose, voce neko? treba da znam kad to treba da se pije pre ili posle za vreme teretane i kad? i da li je dobro da pre treninga da se pojede neka cokolidica zbog dodatne snage i secera koji se direktno luce u krv? hvala u napred

ljudi...i meni treba mali savet!!!

vezbam kuci s buchicama...i dobro mi ide...radim vezbe sa njima za skoro sve misicne grupe gornjeg dela tela...za donji imam steper i vozim bajs vrlo chesto! e sad...zelim da izdefinishem i uvecam misicnu masu...mada imam i malo sala (koju resavam trcanjem tri puta nedeljno)... al ocu brze rezultate...vidim svi koriste te dodatne proteine, jer je gotovo NEMOGUCE da unesem 240 grama proteina (imam 80 kg, visok sam 184cm), jer bukvalno ne stignem (pola dana sam u skoli).

koji proteinski dodatak mi preporucujete, al da nije skup, nesto do hiljadu dinara...(ne mogu mojima da trazim pare za to, ne bi mi nikad dali)???

i da li moram da ga pijem svaki dan, ili dane posle treninga i neposredno posle treninga???
tj nacin upotrebe...

unapred hvala....pomozite, bas mi je hitno!!!

Pa to sto ti trazis je skoro nemoguce.
Kao prvo sa vezbama koje radis nemozes da dobijes na masi.
Kao drugo uz pomoc trcanja i bicikla nemozes da smrsas.
Preporucujem ti da batalis trcanje i bicikl, a da ubacis vezbe sa dizanjem velikih tezina.
Nebih ti preporucio da nisam probao na sebi.
Za skidanje sala sa stomaka: vezbanje niznjeg dela stomacnih misica.
Na primer, legnes na pod ili klupu ,izpruzis noge i opteretis ih u oplasti stopala.
Ja stavljam tegove od 5,10,15 kg.
I pocnes da dizes noge savijajuci ih u kolenima,tako da ti potkolenica uvek bude paralelna sa podom.
Posle intenzivnog treniranja fudbala i boksa 5 puta nedeljno idalje sam imao stomak.Bio sam u cudu.Tek tada mi je stalo jasno da vodim izgubljenu bitku sa stomakom.Tek posle vezbi za donji deo stomaka dosao sam do zeljenog efekta.Bio sam vise nego prijatno iznenadjen.Preporucujem svima.Efekat je neverovatan.Napokon sam dobio zeljenu figuru.
U ostalom mnogi se ovde javljaju i traze nemoguce.Da smrsaju ali da se ugoje.
To je nemoguce,nemozete zeznuti prirodu.Takve sam konstitucije da mi nisu potrebni nikakvi proteini,tako da nerazumem veci deo price koi se ovde vodi.
Samo rad ,red i disciplina.Nemojte me pogresno shvatiti,jako mi je drago sto ste na ovom super sajtu i ovde sam procitao mnogo pametnih sugestija koje sam primenio.
Inace,kada je rec o mrsavljenju.Ta tema nije za ovaj forum.Ona se odnosi na neke dosta razlicite stvari od sporta.Opet iz svog iskustva.Smrsao sam svojevremeno 20 kg. tek kada sam prestao da se bavim sportom.Dijetom koja je i znacila i gladovanje i pored koje nisam imao snage da dignem nista teze od kasike.Kada je vec rec o teretani,tu nemoze ni biti reci o mrsavljenju.Mozete samo dobiti na boljem izgledu i kilazi,preko dizanja metala.Toliko za prvp javljanje.:roll:

MSic...sto je nemoguce da dobijem na masi zahvaljujuci buchicama??? dizem po 12kg u svakoj ruci... sta ti preporucujes za nabacivanje mase...ne toliko nabacivanje, ja ustvari imam masu...ali je treba deinisati...zapravo zelim da nabacim jos malo mase i da izdefinishem...kako??

jel mi neko rece kako da unesem dovoljno proteina dnevno...s obzirom da su oni osnova za misice...??

MSic...sto je nemoguce da dobijem na masi zahvaljujuci buchicama??? dizem po 12kg u svakoj ruci... sta ti preporucujes za nabacivanje mase...ne toliko nabacivanje, ja ustvari imam masu...ali je treba deinisati...zapravo zelim da nabacim jos malo mase i da izdefinishem...kako??

jel mi neko rece kako da unesem dovoljno proteina dnevno...s obzirom da su oni osnova za misice...??

Poz.
Pa ,evo ovako.Ti verovatno zelis brzo da sve to izvedes.Moja preporuka ti je da zadas sebi cilj da za godinu dana izgledas onako kako bi zeleo.Iz vise razloga.Za godinu dana mozes da steknes navike :idea:,coveka koi lepo,snazno izgleda,sto je i cilj svih nas koi se javljamo na ovom forumu.Sva pomocna sredstva, tj. dodaci, proteini,kreatin......
o koima je ovde napisano vise nego u narodnoj biblioteci, ti mogu odmoci u tome.
E dobro,da ne duzim nego,kada je rec o masi!
I to masi misica a ne sala.Za to je potrebno da opterecijes misice sa dosta velikom kilazom.I to sto manje grupa misica koristis u jednoj vezbi,to bolje .Izolacija misica.
Zasto,kako i kada se misic najvise opterecuje je na ovom forumu dosta puta receno ,a ja cu ponoviti samo najbitnije.Misic se opterecuje najvise kada se isteze.Na primer ,radis biceps-izpruzujes ruku:idea:.
Eto toliko. I pre nego sto uzmes neki protein,kreatin....pitaj nekoga dali u tom slucaju mozes da dobijes strije.Znas onu pesmu od popaja...krijes i brijes strije.:lol:
Poz

@ohmygod
Kao prvo: nije ti potrebno bas toliko proteina da bi napredovao. Obracaj paznju na poreklo i kvalitet proteina, vise nego na kolicinu. Neke namirnice bogate proteinima mogu da naprave vise stete telu nego koristi. ... /mogu sve da obrazlozim, ali bi mi ceo dan bio potreban.../
...
@msic78
Ne bih se slozio sa tobom da je su za dobijanje mase najefikasnije vezbe koje izoluju neku grupu misica. Naprotiv, najefikasnije su vezbe sa slobodnim tezinama koje ukljucuju najvise zglobova, odnosno, bazicne vezbe. Naime, profesionalni bodibilderi rade bas te najosnovnije vezbe (cucanj, iskorak, potisak sa klupe,...)... Izolacijske vezbe, eventualno, mogu odgovarati osobama sa endomorfnim telesnim tipom, ali opet, osnovne daju osnovu.

Upravo tako... Ako zelis da dobijes masu sa biceps pregibom, neces bas mnogo napredovati.
Takozvane "compound" vezbe koje ukljucuju velike grupe misica i iziskuju puno energije su najbolje sa izgradnju misicne mase. Tri osnovne vezbe, kao sto je vec receno, su cucanje, mrtvo dizanje i otisak sa klupe(popularni benc). Znaci NE SAMO benc, kao sto vecina pocetnika radi !

hm...znaci da batalim biceps pregibe sa buchicama i ostale izolacione vezbe ako ocu da nabijem ruke?? dakle kako da dobijem na masi u rukama, tj kojim vezbama?? i ako mozete ukratko da mi ih pojasnite jer mi nazivi ne znace mnogo...

e da...sta se podrazumeva pod vecom tezinom? ja dizem buchice svaka po 11 kg...jel to ok? dakle radim izolacione vezbe otprilike dva meseca...i ima napretka...ali ne bash nesto...

hm...znaci da batalim biceps pregibe sa buchicama i ostale izolacione vezbe ako ocu da nabijem ruke?? dakle kako da dobijem na masi u rukama, tj kojim vezbama?? i ako mozete ukratko da mi ih pojasnite jer mi nazivi ne znace mnogo...

NE !
Nego da radis i izolacione vezbe ali kao dopuna vezbama koje ukljucuju velike grupe misica. Znaci pored zgibova, cucnjeva, bench presam, mrtvog dizanja radi i biceps pregib, potisak sa cela, noznu ektenziju i tako dalje... Ali kao dopuna ovim "tezim" vezbama.

e da...sta se podrazumeva pod vecom tezinom? ja dizem buchice svaka po 11 kg...jel to ok? dakle radim izolacione vezbe otprilike dva meseca...i ima napretka...ali ne bash nesto...

Pod vecom tezinom se podrazumeva ona koju mozes da podignes od 2 do maksimalno 10 puta u seriji. Ako mozes da podignes 11 kila pet, sest puta onda ti je to dobra tezina. Ako ga dizes po 20-30 puta onda povecavaj tezinu..

zgibovi, cucnjevi, bench press, mrtvo dizanje...? ljudi aj pojasnite kako se pravilno rade te vezbe. i koje mi josh mogu posluziti a da pokrecu vecu grupu misica...i koje od njih je moguce raditi u kucnim, zimskim i letnjim uslovima...???

izvinite sto smaram...al vazno mi je...

zgibovi, cucnjevi, bench press, mrtvo dizanje...? ljudi aj pojasnite kako se pravilno rade te vezbe. i koje mi josh mogu posluziti a da pokrecu vecu grupu misica...i koje od njih je moguce raditi u kucnim, zimskim i letnjim uslovima...???

E, evo ja sam onaj sto su me demantovali ali to ne znaci da nemam puno iskustva.Imaju efekta i te kako vezbe koje sam nabrojao.I nemoj se zavaravati,kljucne vezbe su izolacione.Osnova je osnova, a akcenat je nesto drugo.E dobro nego da ne ispadne da se svadjam sa nekim,svako ima svoje iskustvo,da ti objasnim sta je mrtvo dizanje i zasto ti ga ja ne preporucujem.To je vezba pri kojoj podizes,uglavnom sipku sa N dodatih kilograma,iz polozaja cucnja ,sa zemlje.Zasto je ja vise ne upraznjavam.Tu vezbu sam podelio na dve.Kao prvo jako je nezgodno podizati sipku sa zemlje,zbog polozaja tela.Nezgodno je pre svega za ledja.Koliko vidim nisi mnogo iskusan pa usled toga moze doci do povrede.Ako radis cucnjeve-to ti je dovoljno.Kompleksnije vezbe mozda sagorevaju vise kalorija,ali ne opterecuju vise odredjeni misic.
Ja sve vezbe radim u kucnim uslovima,ali zato naravno moras da imas odredjenu opremu.
I jos jedanput,mrtvo dizanje je izuzetno riskantna vezba, pa ti razmisli dobro.:evil:

MSic78 !
Molim te nemoj da pises ovako dramaticne postove koju su najblaze receno netacni.
Mrtvo dizanje je mozda i jedina vezba koja ukljucuje gotovo sve misice. Jedina vezba koja je pravi test snage. Da je teska - jeste. Da je "opasna" - nije ako je radis pravilno.
Kao prvo jako je nezgodno podizati sipku sa zemlje,zbog polozaja tela.Nezgodno je pre svega za ledja
Nije da je nezgodno za ledja, nego je vezba ZA ledja. To je kao da kazes bench press je nezgodan za grudi...
Ako radis cucnjeve-to ti je dovoljno.
Dovoljno za sta?? Za ledja,za masu, za noge??
Kompleksnije vezbe mozda sagorevaju vise kalorija,ali ne opterecuju vise odredjeni misic
Tacno, sagorevaju vise kalorija. Netacno da ne opterecuju vise odredjeni misic.
Npr. Cucanj vise opterecuje kvadriceps i lozu nego nozna ekstenzija i nozno povlacenje.
Potisak sa klupe mnogo vise opterecuje Pectoralis Major(grudi) nego npr. leptir.
I jos jedanput,mrtvo dizanje je izuzetno riskantna vezba, pa ti razmisli dobro.
NE, nego nauci da je radis pravilno

Klikni na link:
http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBDeadlift.html

Vandalism:
hvala znaci prvo trcanje pa teretana za izgradnju misicne mase,

Ne, nego za izgradnju misicne mase ODVOJENO raditi aerobni trening(trcanje) i anaerobni(teretana). Najbolje u razlicitim danima, ako ne onda jedno ujutru, drugo uvece.

Vandalism:
privlacenje je kad legnes na klupu i onda tegove privlacis ka sebi ja ne znam tacno kako se to zove ali tako je ovi momci nazivaju
Jer misis na pullover:
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBPullover.html

Ili na razvlacenje:
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBFly.html

Vandalism:
a bench press na to sam mislio posto neki kazu da se bench pressom dobija na masi a privlacenjem isteze posle tako da je to savrsen proces a neki kazu da je kontra efekat? hvala za trcanje x)
Bilo da radis pullover ili razvlacnje, oba su veoma dobra da se kombinuju sa bench-om.

Par pitanja za Urosa, Kevina ili Mareta:

-u kom odnosu da uzimam whey i dextrozu?
-inace imam 189cm i 83kg, da li su mi dve merice proteina dnevno dovoljne (uz adekvatnu osnovnu ishranu) i
-da li je whey ON Gold standard dobar i da li mi preporucujete neki bolji?

Veliki pozdrav i hvala unapred!

hvala svima...dakle moram, da kupim dugacku sipku za mrtvo dizanje...jer imam samo buchice...

a jel mrtvo dizanje mozda usporava rast (laicki se izrazavam) posto mi stvarno tako deluje...imate neke jednostavne, lako primenljive vezbe za uvecanje misicne osnove...?? zgibovi, cucnjevi, sklekovi...nesto jos za ledja??

Brate da ti pomognem widim da neznash neke osnowne stwari ... ali opushteno ni ja ih nisam znamo pre pa sam naucio .. kuci da radish sa bucicama je malo :-? necesh napredowati uopshte ,mozda malo.necesh dobijati na snazi i massi.moja preporuka je da odesh lepo u tere raspitash se .koje si ti uopshte god .. koja ti je kilaza i wisina?

owako ... za welike grupe mishica PRE SWEGA GRUDI su ti BENCH (znaci kada radish benc preporucljiwo je da radish KOsi bench ,kosi potisak sa nagibom ,prawi potisak , kros mashinu .. pa onda prelazish na manje grupe tjs ruke ,tu ti spadaju wezbe za ticeps...
-LEDJA Radish na lat mashini .. mozesh i zgibowe ...prawilne zgibowe (zgib iza glawe i ispred glawe ) , mozesh i hiper-ekstenziju nie losha wezba(kada radish ledja radi i biceps..znaci swe wezbe za bices.shirinu bicepsa ,to swe sa bucicama)
-Noge , to ti nepreporucujem da krenesh odma prwo pocni sa owim wezbama za gornji deo tela..pa kada to ojacash onda prelazi na noge.
-RAmena ,radi sa manjom kilazom . i sipku spushtaj do kraja !!! weruj mi swi ce ti reci da je neprawilno , ALi nisu swi gledali snimak shwarcija kako radi do kraja sa shipkom :-D!! i po meni najbolja vezba sa ramena koja ukljucuje prednje rame ,zadnje rame i srednje rame

radi se sa kilazom od 4 kg .weruj mi to ti je wishe nego dovoljno!!!radi se jednostawno- uzmesh tegowe od 4 kg u swaku ruku ! i sa isprawljenim rukama,znaci nemoj da savijash u laktowima potrebna je prawa ruka ,i dizesh ispred sebe na visini glawe, neprekidash i pocensh da radish letenje isto znaci ruke na bokowima i podizesh gore (na wisini glawe)i odma posle toga stawish tegowe ispred glawe i odwajaj tegowe jedno od drugo I NEMOJ DA SAVIjASH LATKOWE!.znaci extra wezba sa bucicama za ramena!! i narawno mozesh trbushnjake da radish jeno 3-4 puta nedeljno ce ti biti dowoljno!! to ti je neki pocetak!! e sada ja ti predlazem da iz swake wezbe izwlacish maksimum 3-5 puta sa tezinom koju mozesh toliko da radish!!! jer ces dobijati tako lakshe massu a kasnije posle mase idi slobodno na definiciju !! kreni da radish i srecno

e da...i jel se mogu te vezbe raditi u kucnim uslovima??

owe wezbe shto sam ti ja dao jedno 30 % mogu da se rade u kucnim uslowima !!! to su ti wezbe sa bucicama i neke wezbe sam shipkom...ako bash ocesh da se nagruwash to ne mozesh da uradish u kuci .. :D zrtwuj wreme , trud i kreni da ideesh u teretanu,tamo swe imaju mogu da te upoznaju sa swim stvarima !! to ti je moja preporuka!! i nemoj da poijesh nikakwe proteine , kreatine ako ne trenirash jer to bukwano nema efekta...:idea:

Par pitanja za Urosa, Kevina ili Mareta:

-u kom odnosu da uzimam whey i dextrozu?
-inace imam 189cm i 83kg, da li su mi dve merice proteina dnevno dovoljne (uz adekvatnu osnovnu ishranu) i
-da li je whey ON Gold standard dobar i da li mi preporucujete neki bolji?

Veliki pozdrav i hvala unapred!
De si Borise?
Prvo pitanje, zavisi sta je cilj. U principu za masu, generalno pravilo je 0,8 grama dekstroze po kilogramu telesne mase i duplo manje proteina(znaci 0,4g po kg).
To bi za tebe bilo ~70g dekstroze i ~35g proteina.
U principu sve zavisi od intenziteta treninga i kolicine treninga. Ja sada kada treniram visokim intenzitetom, ali ne duze od sat vremena dnevno pridrzavam se ove formule sa dodatkom proteina. Cilj je masa i snaga.
Dok npr. dok mi je trajala vaterpolo sezona, treninzi su bili malo manjeg intenziteta ali su trajali ukupno pet ipo do sest sati dnevno podeljeno na dva, ponekad tri treninga. Tada sam pre najtezeg treninga uzimao BCAA(amino kiseline); tokom treninga litar ipo do dva vode sa ~6% dekstroze i vitaminima C i B12. Nakon treninga proteinski sejk sa dekstrozom po vec datoj formuli. Uvece cink, magnezijum, kompleks vitamina B i vitamin D i kazein kada se imalo para.
Ali to su bili ekstremni uslovi i cilj je bio uskljucivo oporavak i anti-katabolizam.

Da li je taj ON Whey dobar, ja stvarno ne znam. U principu gledaj da je vise izolat, a manje koncentrat.

Nevolja je sto na onim na kojima pise da sadrze izolat, moze da se desi da je samo 2% dobijeno po tom postupku da je sve ostalo obican koncentrat. A razlika u ceni moze biti znacajna. Koncetrat ima manju biolosku vrednost tj. losije se apsorbuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back