Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me koliko zive profesionalni bilderi koji se kljukaju ( mesteron , parabolan , boldenone ,proteini , amino kiseline , ...)
Da racunamo da je poceo od svoje 20 god a sad ima oko 40 !
Da li je to uopste normalno ?

Nadam se da ce te mi pomoci .
Unapred hvala .

Da ali ovaj lik se i dalje kljuka i i dalje ide u teretanu !
A svarceneger je prestao ( barem tako mislim )

Ovaj lik je bio mister kalifornie neznam koje god tacno !
A sad ima 41 god a poceo da bildije sa 20 !
Ako ne prestane da bilduje i da se kljuka , koja je prognoza !

Da li je ova dobra vezba nemam sliku da pokazem ali ovako ide u sedecem polozaju sa spojenim ispruzenim nogama uzmete veliki teg i ihvatite ga iza glave i spustate se sa njim do kraja i vracate se u prvobitni polozaj. Da li je ova vezba dobra za ledja. Ja sam pokusao sa velikim tegom i spustio sam se ali nikako nemam snage da se vratim. Gde je problem? Da li je dovoljna tezina ako dizete veliki teg sa 100% svoje snage. Npr: ja imam 82 kg i dizem teg od 82 kg? Da li treba tu tezinu povecavati ili ostati u da misici budu u stagnaciji. Da li prilikom duzeg vremenskog perioda vezbanja ne povecavate tezinu je lose za misice ili nema veze. Kazu da ne valja misici da budu u stagnaciji, zasto?

Drug mi rece da je njemu trener rekao da ne pije gazirane sokove i **** da li i vi ne pijete ili nema veze? E i ovo me posebno interesuje. Zasto je toliko vazna ishrana u bodybuldingu kada znam masu njih koji idu u teretanu i ne pridrzavaju se ishrane pa opet izgledaju lepo gradjeni. Da li je vazno prilikom dizanja iz bencha lezati na pravoj bench klupi ili moze i na obicnim stolovima, klupama itd... Da li ste videli bureka iz velikog brata kaze da su mu ti misici od rada zato sto je zemljoradnik. Sta vi mislite o njegovim misicima. Mozda ima dobre bicepse ali ne vidim da su mu grudi u misicima? Jedan moj rodjak vec godinama ide u teretanu i ima razvijena ramena. Da li za to treba godinama da se ide u teretanu ili moze i za godinu dana? Koliko je otprilike potrebno da se vide rezultati vezbanja, da li moze nakon pola godine vec prvi rezulati da se vide? Unapred zahvalan.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!

Smiri se covece...

Postavi pitanje, dva pa cemo da ti odgovorimo...
Presao si od vezbanja, preko ishrane do nizerazredne serije za zadovoljavanje narodnih masa i to sve u jednom postu.

Procitaj nesto od ovih 20-ak strana i ovde i na ostalim sportovima i postavi konkretno pitanje.

Ljudi, šta je najbolje jesti posle treninga? Neki prosti UH, pa kasnije dobar proteinski obrok, ili se odma' baciti na proteine???

Prosti ugljeni hidrati i proteini se uzimaju zajedno, nikako prvo UH pa dosta kasnije proteine.

Prosti UH su veoma vazni jer brzo podizu hormon insulin koji je veoma bitan u sintezi misica. Brzo absorbujuci protein bi morao da ide uz to(veoma dobar izbor je whey - protein koji je izvucen iz surutke).
Ako ne whey ona puno belanaca uz glukozu(dekstrozu).

Prosti ugljeni hidrati i proteini se uzimaju zajedno, nikako prvo UH pa dosta kasnije proteine.

Prosti UH su veoma vazni jer brzo podizu hormon insulin koji je veoma bitan u sintezi misica. Brzo absorbujuci protein bi morao da ide uz to(veoma dobar izbor je whey - protein koji je izvucen iz surutke).
Ako ne whey ona puno belanaca uz glukozu(dekstrozu).
Zahvaljujem...

Suplemente ne koristim btw. Je l' to znači da moram jesti neko povrće npr. istovremeno uz ta belanca, ili mogu da prvo pojedem neko voće, pa posle 5 munuta belanca?

Inače čuo sam najrazličitije savete pa zato i pitam, jedan trener mi je rekao da posle treninga uzmem dex, pa proteine tek kroz pola sata...

Mnogo je pola sata razlike... mozes ti da popijes dex prvo pa odmah da jedes... ili npr. kad vec voce pominjes da pojedes par banana posle treninga odmah a posle pola sata da jedes ako ti npr. treba toliko do kuce od teretane ;)
I belanca nikako nemoj ziva da jedes... sto je sigurno sigurno

Uopšte, voće nije tako blagotvorna hrana kako se o njemu priča....
Medicinski radnik kaže:" ta hrana sadrži to, to, to..." ali ipak, nije isto da li npr. neki vitamin dobijamo iz voća, jaja, žitarica ili kao izolovanog u piluli. .....
...
Priča je duga, ali hteo sam da napomenem da ne treba voće jesti u količinama o kojima se obično govori da treba.../savremena medicina hranjive elemente u namirnici gleda izolovano jedne od drugih, makrobiotika namirnicu gleda kao celinu...../

@profimare
Voće: najveći deo skroba, voćni šećer, vlakna i vitaminčići. Jedina razlika od voćke do voćke je u procentu vode i možda malo u količini šećera, ali sve u svemu - veoma slično. (jedino što grožđe ima glukozu...)........ Nema šanse da je isto kao posle dekstroze,......
...
"Nutricije". To su brojke koje ne znače mnogo. Ako brojka kaže da komad banane ima isti sadržaj ugljenih hidrata kao i kašika šećera, kao i šolja pšenice, kao i šolja mleka... ipak je jasno da te namirnice bar po izgledu nisu iste i da neće imati isti efekat........
..........

da li je istina ako pre teretane odete na trcanje, da onda kad dodjete u teretanu to je veci napor i onda nastaje kontra efekat sto ne valja ili trcanje se obavlja pre teretane? da li u jednom danu sme da se radi triceps i biceps zajedno ili to daje isto kontra efekat? uopste da li sme bendz i privlacenje ?

Zavisi sta ti je cilj u teretani. Najbolje je odvojiti trcanje i teretanu. Jedno pre podne, a drugo popodne, ili u razlicitim danima. Ako ti je kao sto predpostavljam cilj izgradnja misicne mase, onda je bolje da (ako ih vec ne odvajas), da trcis nakon pre teretane.

Opet, sve zavisi sta ti je cilj... Ja na primer kad sam van vaterpolo sezone, plivam(ili trcim) posle tertane, jer tada radim na snazi i masi. Dok s druge strane dok sam u sezoni, prvo treniram, a tek posle u teretanu i tada mi je trening u vodi mnogo efikasniji dok je u teretani dosta slabiji. Van sezone je obrnuto.

da li u jednom danu sme da se radi triceps i biceps zajedno ili to daje isto kontra efekat?

Zavisi kakav ti je program... Gledaj da ih odvojih, prvenstveno jer sa odlicno odradjenim treningom za triceps mnogo ces slabije raditi grudi sledeci ili kroz dva dana. Isto vazi i za biceps i ledja. Ako imas dobro sredjen program onda moze biceps i triceps u istom treningu... Napisi program.

uopste da li sme bendz i privlacenje ?

Vezba benDZ ne postoji, a ni za PRIvlacenje nesto nisam cuo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back