BYD automobili

Pa da eno ti sat+ emisija putovali i po aplikaciji ima a ono nema ništa livada.

Kada sam pre 10+ god kupio novu samsung inverter veš mašinu crkla prve godine ja nazovem servis nepostojeći broj.
Odem tamo nema ništa. Posle mesec dana došli čak iz zagreba da poprave.

Poslednja izmena:
kad budu napravili takve uslove (a napravice vrlo skoro) da te 100km sa elektro-autom kosta 10€ a 100km sa benzincem/dizelom 50€, precices na elektro hteo/ne hteo.
Već je to daleko jeftinije negde ..Kod mene je evo ovoliko

100km u EV ako punis kuci te kosta oko 2-3€ ako uzmeš subvencije u obzir ..100km potrošnja 20kw cena el nekih 20c kw ..Povrat subvencija 10c sa gubitkom od recimo 20% .. znaci 12c po kw x20 = 2,4€ za 100km
1€ =7,46dkk
Cena el energije bez subvencija na EV
Screenshot_20241218_181954_Elberegner.jpg

Poslednja izmena:
Pa da eno ti sat+ emisija putovali i po aplikaciji ima a ono nema ništa livada.

Kada sam pre 10+ god kupio novu samsung inverter veš mašinu crkla prve godine ja nazovem servis nepostojeći broj.
Odem tamo nema ništa. Posle mesec dana došli čak iz zagreba da poprave.
To je problem i u USA.
Dodje da pregleda, naplati pregled, naravno nema deo.
Naruci deo koji cekas 3 nedelje, opet dodje i sve naplati ponovo.

Kad saberes sve sto si platio i cekanje...maltene ti se isplati da si kupio novu masinu

Glavni problem je infrastruktura, odnosno nedostatak punjaca. Jedino ko ima garazu ili neko mesto gde moze direkt iz uticnice da puni. Ali kabl ne bi smeo da bude duzi od 5 metara. Ja ne mogu s 3.sprata zgrade da spustam produzni i punjac do kola, em je predugacko em moze neko da ga iscupa. Ti punjaci su 800-1000 evra.

Glavni problem je infrastruktura, odnosno nedostatak punjaca. Jedino ko ima garazu ili neko mesto gde moze direkt iz uticnice da puni. Ali kabl ne bi smeo da bude duzi od 5 metara. Ja ne mogu s 3.sprata zgrade da spustam produzni i punjac do kola, em je predugacko em moze neko da ga iscupa. Ti punjaci su 800-1000 evra.
Ima I za dz ..Ikea svigde u svetu ima punjače na svojim parkizima a imas ih na dosta ostalih parkinga ..Pogledao sam I video da je to slucaj i u Srbiju ..Odeš popijes kafu i rešen problem sa 2 punjaca se mogu puniti 4 auta odaberes vreme kad nema guzve

Screenshot_20241218_205236_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Džabe se ložiš, vreme punjenja je ograničeno na pola sata i puni nekom smešnom strujom. Prvo reci hop pa onda skoči :mrgreen:
Ima i Teslin supercharger tu ..

Najprakticnije je kod kuće ili na poslu ako firma ima punjace na njenim pakrizima ..Vremenom ce doci i to kako broj bude rastao..Moraju i zakon menjati jer ovi napredni naplacuju parking jel eto ne moze se struja preprodavati

Ja sam našao samo neke amatere na yt koji pokušavaju sa letnjim gumama da voze ofroad 🤔

А где је то? Србија? Америка? Ко зна где? :roll:

Чик да окачиш фотографију наших таблица, по Србији, са блатњавим гумама тог неког "џипа".

E sad da okačim sa našim tablicama ti bi tražio da ima iz tvog sela tablice.

Nema ništa sem ovih pederskih usa testova. Tamo svaki drugi auto na ulici tucson ili sportage

Poslednja izmena:
Не. Мислим да ћу бити последњи на планети који ће купити ел.ауто. У плану ми је куповина једног Сузукија сус.
Moja zena vozi Priusa 11 godina sve je bilo super do sada kada nam se smesi promena baterije koja kosta oko oko 2700 AUD sada cemo iskesirati svu dosadasnju ustedu a koliko je to kod cisto elektricnog vozila? Skoro sam presao sa terenca na mali Suzuki jer mi terenac vise nije potreban, Prius zaobisao.

Moja zena vozi Priusa 11 godina sve je bilo super do sada kada nam se smesi promena baterije koja kosta oko oko 2700 AUD sada cemo iskesirati svu dosadasnju ustedu a koliko je to kod cisto elektricnog vozila? Skoro sam presao sa terenca na mali Suzuki jer mi terenac vise nije potreban, Prius zaobisao.
2700AUD =1600€ i nije neki trosak za 11g voznje..Imaš gadnijih kvarova na običnim autima a ima i servisa koji koštaju i preko toga

Poslednja izmena:
Nova vremena nove tehnologije novi igrači..Nista čudno Samsung i LG su pojeli Philipsa kao I sto je Nokia pojedena i mnogo drugih koji su prespavali traziciju..Sad ovi jedu uspavane zapadne proizvođače koji vise ne mogu platiti traziciju ..

kao što sam već bio napisao, da bi korišćenje el. automobila imalo smisla i, potrebno je da struja bude "čista". koja je poenta to što ćeš ti po Beogradu da se voziš autom na struju, ako će ljudi u Obrenovcu i Kostolcu da i dalje masovno umiru od raka jer im se na 500m od kuće spaljuje 5.000 tona uglja na sat!?
problem sa nedostatkom infrastrukture za punjenje bi se rešio mnogo lakše od problema sa ugljem...

Back