mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Veliki broj vlasnika, uključujući i mene, je razočaran u FL jer su paraziti razvili rezistentnost. Mi poslednjih godinu-godinu ipo koristimo sličan proizvod, samo od drugog proizvođača-već sam X puta napisala, u pitanju je Virbac. I kod jednog i kod drugog je potrebno 48h da se preparat potpuno resorbuje i tek onda je dozvoljeno kvašenje. Prednosti Virbac-ovog spot-on preparata (nikako ne mogu da mu upamtim ime) su te što buve i krpelji još uvek nisu razvili rezistentnost, što nema plagijata i što mu je cena pristupačnija. I, kao što rekoh, proletos sam mu aplikovala (i to sam mu blago subdozirala-on ima 7,5kg a upotrebili smo onaj za pse do 7kg) jednu tubicu i još uvek nema ni buva ni krpelja a redovno je u kontaktu sa infestiranim životinjama i kreće se po površinama na kojima ima i jednih i drugih i ko zna kojih još parazita. Mana je ta što može da izazove alergijsku reakciju kao što se pre nekoliko meseci desilo Neninoj Zoni ali to su izuzetno retki slučajevi.

To mi je bilo jako chudno jer se on uopshte ne cheshe, a nashla sam ih prilikom cheshljanja dok ih pre nekoliko dana nije bilo. Elem, ja cu ga sutra odvesti kod veterinara da ga naprskaju i shta vec, a zanima koliko je potrebno njima da predju na choveka ili nameshtaj i celu kucu? Mnogo se plashim ali mi se chini da ih nema puno jer se on ne cheshe...
u garderobi. Kuca se redovno odrzava a o prnju posteljine da i ne pricam. ja i ne toliko ali supruga je bas osetljiva na te ujede i ujutro se probudi sva u bubuljicama. stasno!! interesantno je to sto recimo kada se desi da je dobro izijedaju ona kompletnu posteljinu ubaci u masinu, ali one i iz masine izadju zive. Valjda se cebad ne smeju prati na visokim temperaturama.