Buve, krpelji i ostala gamad

Ja sam pronasla da je glavni "tajni" sastojak praskova protiv buva borna kiselina i da s njom treba naprasiti tepihe i utrljati je u krevete ,buve se njome hrane i ugibaju ,to sam uradila juce i zasada ih nalazim mrtve.......nadam se da ce se moja nocna mora uskoro zavrsiti.Inace borna kiselina tako utrljana odradjuje posao i do godinu dana -tako pise na sajtu Florida Univerziteta za istrebljivanje!

Nama Front-line odlicno sredjuje stvar. Ali ampula, ogrlica nam je stvarala probleme i nije bila ovako efikasna. uzmete ampulu za starije za mladje cu se raspitati,okupate macu ili kucu i pustite je ili ga da se osusi sam bar dan ipo da koza nije vlazna a zatim iza uha utrljate ampulu da nisu u stanju da dohvate. Za dva sata, tri buvice pocrkaju a krpelji pobegnu svi do jednog i narednih sest meseci ste mirni. Nema kupanja deset dana. Ni nekog kvasenja. To mi je preporucila drugarica i odlicno:D. Za ostalo kada se raspitam nadam se da ce da pomogne, ali za odrasle manje mace i kuce njima se rastvara ampula i nikako da udje u usi ili oci da se ne otruju. POZ

e ako je neko imao problem sa buvama, onda sam to ja! Kad se one namnoze to nema nista strasnije.... :evil: :evil:
Prskala sam etiolom ceo stan (koji srecom nije veliki) 1 nedeljno i to tokom 2 meseca i jedva smo ih se otarasili. Inace etiol moze da se nabavi u poljoprivrednim apotekama, u pitanju je insekticid koji se upotrebljava za BILJNE parazite, ali jos je moj pokojni deda koji je ziveo na selu trebio buve sa svih zivotinja pomocu njega (psi, macke, svinje) i nikad ih nije bilo na imanju. Kad se rastvori u vodi pobeli kao mleko i ima vrlo neprijatan miris, i otrovan je!!! Pa budite obazrivi, ja ga preporucujem iskljucivo za kuce, stanove i namestaj, ne za zivotinje. Muz i ja smo uvek posle prskanja bezali na 1 dan kod moje mame da prespavamo, sutradan se dobro provetri i gotovo. Treba biti uporan! Ex sta sve necu doziveti zbog ljubavi prema zivotinjama.....

upozorenje svim vlasnicima pasa i ostalih zivotinja koje borave napolju.
ne znam shta je ove god, primetila sam da ima vishe nego inache krpelja, ali ovo je NEPODNOSHLJIVO!!

sa svog psa sam upravo skinula 50 krpelja, bez preterivanja!!
juche sam ga gledala nije imao ni jednog, znachi da ih je pokupio danas u toku shetnje.
nisam mogla da poverujem sopstvenim ochima shta vidim!!!
mucheniku su se sve nachichkali po ushima jedan do drugog... a da ne pricham po ledjima i vratu!

sutra chim se otvori prodavnica idem po ogrlicu(bila sam protiv nje zato shto se dosta oseca, a mi ga drzimo u stanu)

zato vas ljubim pazite svoje ljubimce, i zashtitite ih kako znate i umete od ovih gamadi, da ne bi doziveli fras od prizora kao ja!

voli vas vasha virg :heart:

Verovatno je naleteo na gnezdo krpelja, to se isto desilo retriveru sa kojim se setamo, u nekom zbunju je pokupio sigurno stotinak komada, svi su bili malecni jedva veci od buve, prakticno tek izlegli. Imao je ogrlicu protiv buva i krpelja, ali su ga vlasnici svejedno tri sata cistili od njih.

Neostomosan bi trebalo isprati jer je jako otrovan a pas će i kad se potamane buve još nekoliko dana da se češe i postoji opasnost da se otruje onako se glođući na delovima koje ne može da dohvati zadnjim šapama. A za ogrlicu ne znam, mi smo mirni i zadovoljni što se tiče toga, koristimo Virbac tubicu.

Neostomosan bi trebalo isprati jer je jako otrovan a pas će i kad se potamane buve još nekoliko dana da se češe i postoji opasnost da se otruje onako se glođući na delovima koje ne može da dohvati zadnjim šapama. A za ogrlicu ne znam, mi smo mirni i zadovoljni što se tiče toga, koristimo Virbac tubicu.

Prodavacica u veterinarskoj apoteci (veterinarka?) mi je rekla da ne treba da se ispira sto je i meni bilo cudno jer znam da je Neostomosan otrovan.

koristimo Virbac tubicu.

Jel mozes da napises nesto vise o tome?:think:

Pa prva kiša bi ga sprala ali moj Gizmo se od njega trovao, baš je bio loše tih prvih dan-dva dok nismo prešli na druga sredstva. Prvo smo koristili Frontline ali on je preskup (barem ovde, u KV) a pritom su ga i buve i krpelji "provalili" i ne deluje ni izbliza kako bi trebalo. Ne mogu, da me ubiješ, da se setim kako se tačno zove ova tubica čiji je proizvođač Virbac, isto je spot-on kao FL (dobro, piše da treba naneti uz kičmu, od repa ka grebenu) i otprilike je duplo jeftiniji a nama se jedna aplikacija u proleće pokazala kao dovoljna sve do jeseni. Jedino što ne sme da se koristi na mačkama i može u retkim slučajevima da izazove neke 24h posledice kakve je imala recimo Nenina Zone-drhtanje, apatija...

Pa prva kiša bi ga sprala ali moj Gizmo se od njega trovao, baš je bio loše tih prvih dan-dva dok nismo prešli na druga sredstva. Prvo smo koristili Frontline ali on je preskup (barem ovde, u KV) a pritom su ga i buve i krpelji "provalili" i ne deluje ni izbliza kako bi trebalo. Ne mogu, da me ubiješ, da se setim kako se tačno zove ova tubica čiji je proizvođač Virbac, isto je spot-on kao FL (dobro, piše da treba naneti uz kičmu, od repa ka grebenu) i otprilike je duplo jeftiniji a nama se jedna aplikacija u proleće pokazala kao dovoljna sve do jeseni. Jedino što ne sme da se koristi na mačkama i može u retkim slučajevima da izazove neke 24h posledice kakve je imala recimo Nenina Zone-drhtanje, apatija...

Puno ti hvala, raspitacu se po pet shopovima:ok:

Virbac-ova ampula, o kojoj govori mimi´s mom se zove Duowin. Košta do 400din, za pse ispod 12kg. Ne znam koja je cena za veće pse. Ja je stavljam Širli jednom mesečno od zime na ovamo. Piše da čuva od buva 3 meseca, a od krpelja mesec dana. I može da izazove u nekom malom procentu alergijsku reakciju kod malih belih pasa. Ali Širli ne smeta, tako da je koristimo.

Pokazala se, za sada, dobrom u borbi protiv krpelja, pošto nisam ni jednog našla (nadam se da će tako i ostati :) ), ali se desi da Šica pokupi po jednu buvu kada ide na manje urbanizovana mesta gde ima dosta mačaka. Ne svaki put, ali se desi.. a onda ta buva pređe na mene.. i tako :D Hoću da kažem da Duowin drži toliko dobro da eventualno i ako se dođe neka buva na nju najčešće brzo traži drugo stanište

Poslednja izmena:
Virbac ne sarađuje sa pet šopovima nego isključivo sa veterinarskim apotekama a po zakonu u pet šopovima ništa osim biljnih sredstava ne bi ni smeli da drže tako da se ne čudim. Verovatno u Pet centru imaju jer imaju i veterinarsku službu. I kao što kaže Krofnica, ako neka buva i zaluta u prvih dan-dva po aplikaciji, odmah beži dalje ili češće ugine. S tim da mi stvarno nismo imali problema ni sa buvama ni sa krpeljima, ja ovde smem da se opustim jer krpelji ne nose babeziju u ovom području i ne nalazim mu nove parazite po celo leto.

Back