Buve, krpelji i ostala gamad

Samo da pojasnim "Frontline" nije najbolji, nego najjači preparat na tržištu.

Bio pre!

dzaba kad su mutirale buve

:amen:

a gde to da nabavim ima u pet sopovima ili u apotekama??

U pet sopu sam kupila a mozda ima i u apotekama.

ne znam dal ima u humanim apotekama,ali u veterinarskim ima i ima u nekim pet shopovima

moze i kod veterinara da se nadje nesto na istu foru...isto smrdi,isto se rastvara u vodi...al se ne secam kako se zove...ima valjda jos dva pored tog neostomosana... :think:
(ne mislim na taktik,nego ona druga dva,za buve)

Veterinarske i poljoprivredne apoteke bi po zakonu smele da ga drže a u pet šopovima ne bi smeli da imaju ništa od antiparazitika osim biljnih preparata. Postojao je ranije Leskopan, ista stvar kao Neostomosan, samo u većem pakovanju, aluminijumska bočica slična dezodoransu, samo bez one prskalice i potisnog gasa. Sunđer ili lufa su najbolja sredstva za nanošenje sredstava tog tipa i životinju treba isprati posle toga, naročito mačke koje se inače ližu, jer su sredstva tog tipa jako otrovna. Šteta što mačkama ne sme da se aplikuje Virbac-ov Duowin (tako piše u uputstvu), meni je on proizvod iz snova što se tiče borbe protiv parazita.

Posle bezbrojnih pokusaja da na svom macoru unistim sve buve kupanjem u raznoraznim samponima i sredstvima za isto (dok ga kupam sve odu na bradu i nos, a psto mu je glava tamna ja ih ne vidim) kupila sam ogrlicu protiv buva. Sad me strah da se buve ne presele na namestaj ili mene. Imam osecaj da me ujedaju ali crvenih tackica nigde nema ili sam je to umislila.Macak je prestao da se cese ali se sada cesem ja.:dash:

Virbac-ov Duowin (tako piše u uputstvu), meni je on proizvod iz snova što se tiče borbe protiv parazita.

Pročitala sam još odavno da ti preporučuješ ovaj Virbac i kada sam ga potražila u veterinarskoj apoteci u Makenzijevoj ( jedna od boljih sa iskusnim veterinarima koji rade tamo ), dr me uputila da je to izuzetno opasan i otrovan preparat sa kojim se ne treba igrati, aročito kada su u pitanju kučići malih rasa...dosta mi je govorila o njemu ali sada sam već i zaboravila jer je bilo prošle godine ali ga ona nikako ne preporučuje i svi ovde , pre no što kupite Virbac obavezno se posavetujte ako ne sa svojim veterinarom, a ono u Apoteci gde imate nameru da ga kupite.

Nemojte se igrati sa zdravljem i životom vaših ljubimaca u nameri da uštedite neki dinar. Nije vredno toga.:)

Posle bezbrojnih pokusaja da na svom macoru unistim sve buve kupanjem u raznoraznim samponima i sredstvima za isto (dok ga kupam sve odu na bradu i nos, a psto mu je glava tamna ja ih ne vidim) kupila sam ogrlicu protiv buva. Sad me strah da se buve ne presele na namestaj ili mene. Imam osecaj da me ujedaju ali crvenih tackica nigde nema ili sam je to umislila.Macak je prestao da se cese ali se sada cesem ja.:dash:

Postoji neka tečnost ( vidi u veterinarskoj apoteci) od litar koja služi da njome dezinfikuješ , tj prebrišeš sve kućne površine , kaučeve , krevete , tepihe i sva mesta gde ti se maca kretala i nema šanse da joj promakne i jedna buva:D

Ja sam je prošle godine kupila i potrošila tako da ne znam kako se zove , bacila sam flašu ali košta nešto preko 200din...pogledaj , odlično je i kao preventiva , a i da se umiriš , a onda će ti i "svrab" , a i svrab prestati;):D

Da, to i mene interesuje. Nenina Zone jeste imala malo burniju reakciju na njega ali je prošlo kroz nekoliko sati. Princip delovanja je isti kao kod Frontline-a-resorbuje se preko kože i deluje kao repelent (odbija buve i krpelje) tokom dužeg perioda. S obzirom da mi ga je preporučilo dvoje veterinara, od toga je jedan moj venčani kum koji zna koliko volim svog psa, a dosad nije imao ama baš nikakve negativne reakcije, radije ću koristiti njega nego recimo Neostomosan od kog je ranije, dok je bio mlađi i zdraviji, po nekoliko sati bio blago otrovan i pored ispiranja...

"Frontline" je neurotoksin, koji je otrovan, opasan i kancerogen i za ljude.
Ne razumem zašto ste toliko zapeli. :think:
Evo da vam objasnim:
N-E-U-R-O-T-O-K-S-I-N

poison.jpg

O-T-R-O-V-A-N

carcinogen.jpg

K-A-N-C-E-R-O-G-E-N

Poslednja izmena:
postoji proizvod frontline plus,koji je noviji i dosta jaci od sadasnjeg,svuda je prisutan na trzistu,ali iz nekog razloga kod nas se ne uvozi.
ako neko zna gde mogu kod nas da ga kupim neka kaze,molim vas.hvala unapred

Ja sam ove godine koristila jedan engleski proizvod poput starog Frontlajna ali novi i stvarno efikasan...valjda krpelji još nisu postali imuni na ovaj preparat te je kuca prošla bez ijednog krpelja od proleća na ovamo.:klap:

Nikako ne pamtim nazive , a original pakovanja bacam po upotrebi ali ovo možeš da nađeš, tj ja sam kupovala u Svetog Save preko puta Kalenića...malo dijagonalno, ne možeš da omašiš...u Pet apoteku se ulazi sa par stepenika...valjda sam objasnila koliko-toliko jasno, jedina je u tom potezu:D

Ja sam ove godine koristila jedan engleski proizvod poput starog Frontlajna ali novi i stvarno efikasan...valjda krpelji još nisu postali imuni na ovaj preparat te je kuca prošla bez ijednog krpelja od proleća na ovamo.:klap:

Nikako ne pamtim nazive , a original pakovanja bacam po upotrebi ali ovo možeš da nađeš, tj ja sam kupovala u Svetog Save preko puta Kalenića...malo dijagonalno, ne možeš da omašiš...u Pet apoteku se ulazi sa par stepenika...valjda sam objasnila koliko-toliko jasno, jedina je u tom potezu:D

Da nije u pitanju slučajno Stronghold?

Ostaje još samo neki spot-on ali i to nije baš srećno rešenje jer je on sav u ranicama od borbi sa glodarima i sa drugim mačorima pa mu je imunitet već pomalo načet. Nikako da ubedim mimi's dad da ga kastriramo, onda bi svakako imao manje ranica iz tuča i malo bi se podgojio.

Postoji neka tečnost ( vidi u veterinarskoj apoteci) od litar koja služi da njome dezinfikuješ , tj prebrišeš sve kućne površine , kaučeve , krevete , tepihe i sva mesta gde ti se maca kretala i nema šanse da joj promakne i jedna buva:D

Ja sam je prošle godine kupila i potrošila tako da ne znam kako se zove , bacila sam flašu ali košta nešto preko 200din...pogledaj , odlično je i kao preventiva , a i da se umiriš , a onda će ti i "svrab" , a i svrab prestati;):D
asepsol rastvor. prati uputstvo na poledjini boce ako se opredelis za ovo, pomaze i dobro je. moze i za krzno zivotinja, ali ni slucajno u dodir sa ustima, ocima, nosom i polnim organima!!! meni pomaze i redovno s njim dezimfikujem kupatilo jer tu kupam svoje zivotinje, inace one zive u dvoristu!

Ja sam do sada godinama koristila frontline (ampule) i za macke i i za psa ali zadnja dva puta su se buve prilicno brzo ponovo pojavile (mislim brzo u odnosu na kupanje) i sada mi je veterinar preporucio neki advantix za kucice a za macke se zove drugacije ali sam zaboravila. Jos nisam kupila, ali planiram

Mi se vec neko vreme patimo sa buvama.I ne znam vise cime da ga prskam..2 put smo pokusali sa neostomosanom,prestane da se cese 2 dana i onda opet,pa sa neki praskom ne znam kako se zove to je jos manje vredelo,pa sa ektosanom( snjim smo ocistili Lakija od buva kad je tek dosao kod nas) i sad smo ocistili macka ali Laki jos uvek ima buve..sad sam procitala negde da moze sa bornom kiselinom..pa da li sa njom sme samo kucica ili ipas ili sta drugo da pokusamo?

Inace u pitanju je nemacki ovcar :cao:

Mi se vec neko vreme patimo sa buvama.I ne znam vise cime da ga prskam..2 put smo pokusali sa neostomosanom,prestane da se cese 2 dana i onda opet,pa sa neki praskom ne znam kako se zove to je jos manje vredelo,pa sa ektosanom( snjim smo ocistili Lakija od buva kad je tek dosao kod nas) i sad smo ocistili macka ali Laki jos uvek ima buve..sad sam procitala negde da moze sa bornom kiselinom..pa da li sa njom sme samo kucica ili ipas ili sta drugo da pokusamo?

Inace u pitanju je nemacki ovcar :cao:

Cudi me da Neostomosan nije pomogao. Da li ste ga celog okupali? Kad smo kupali macu sve buve su otisle na glavu, moguce da se i vama isto desilo i one koje su prezivele samo su se vratile nazad kad se ga isprali. Mi smo Neostomosan samo jednom primenili, nakon toga naprasili Bubijem i nema vise nijedne.

Back