BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Anonymous:
Pozdrav svima,
upravo smo se vratili sa letovanja iz S. Brega - hotel Balkan, Super smo se proveli , hotel ja zaista los, ali kao sto rekoh koliko para toliko i muzike, bar je cisto( sobarice redovno odrzavaju) vode ima uvek naravno tople, hotel jeste star i posebno deo gde nas smestaju je u jako losem stanju( postoji i renovirani deo) bazen je solidan i ne naplacuju se lezaljke ( pricam o hotelskom bazenu) Svedski sto je odlican i u svakom trenutku imate svega nekoliko vrsta suhomesnatih proizvoda, virsle , kobasice, kajgane,kackavalj, sirevi, marmelade, maslaci, dve vrste hlaba, dve vrste pogacica, kifle, kolace, makarone, przenice, kolaci, voce, ceralije, mleko , caj, kafa, sok, voda, i jos sto sta...
Samo mesto je super i zaista moze da se nadje za svakoga po nesto. Cene su nesto jace nego u Nesebaru ili Burgasu na primer ali i tu ima razlike od lokala do lokala sve u svemu dosta jeftinije nego kod nas osim voca i suncobrana na plazi...
Svakako treba otici u Aqua park ,stvarno je dozivljaj i vredi svaku paru koju ste dali za ulazak...
Obici Nesebar...
Shoping u Burgasu( dosta je jeftinije), obavezno otici u Metro(moze da se kupuje i bez metro kartice) (gradski autobus br.12- cena karte 0,5leva) Karta Sanny Beach-Burgas 1,5leva...
Jedina zamerka agenciji Montesol na uzasno losoj organizaciji bolje reci neorganizaciji putovanja. Lokalnog predstavnika agencije nismo videli ni jednom za celo letovanje. Niti nas je docekao niti ispratio, tako da smo bili prepusteni sami sebi, na srecu nismo prvi put u Bugarskoj tako da se dobro snalazimo...
Novac se menja iskljucivo u bankama( najsigurnije) bankomati takodje rade kurs je od 1,90- 1,94 leva za euro.

stvarno nam znace ove informacije,nama koji cemo se uskoro naci u ozloglasenom hotelu "Balkan".Moze jedno pitanje? Da li sa 100 evra moze da se "izdrzi" 10 dana u S. Bregu, tj. da li je to dovoljno za trosak, ako imamo obezbedjen dorucak u hotelu?

Mislis 100 evra po osobi? Moze, kako da ne. Ja sam potrosio i manje, mozda oko 70, a ne moze se bas reci da sam stekario. Izlazio sam svako vece u barove, diskoteke, restorane, trosio preko dana...Moze, moze da se prodje sa 100 evra bez problema.

Planer:
Mislis 100 evra po osobi? Moze, kako da ne. Ja sam potrosio i manje, mozda oko 70, a ne moze se bas reci da sam stekario. Izlazio sam svako vece u barove, diskoteke, restorane, trosio preko dana...Moze, moze da se prodje sa 100 evra bez problema.

70 eura za 10 dana?
7 eura dnevno?
Mogao si svaki dan da pojedes jednu palacinku, popijes dve koka kole, za glavno jelo pomfrit i da zickas ispred diskoteke.
Ajde ne ložite ljude.
Sto eura je malo za deset dana bilo gde, pa i u Bugarskoj. Moze da se prodje za te pare, ali uz maksimalnu stednju i odricanje, ako vam ne smeta da tako provodite odmor.

:P Ej,ljudi bas ste zlatni,sto mi je letovanje blize vi saljete sve bolje utiske,sve korisnije savete, pa je moju blagu strepnju zamenila radost sto idemo uskoro.A ti cu2-kada ides,mozda se sretnemo tamo?!Bice super,osecam!Pozdrav svima!

Vesna Ks:
:P Ej,ljudi bas ste zlatni,sto mi je letovanje blize vi saljete sve bolje utiske,sve korisnije savete, pa je moju blagu strepnju zamenila radost sto idemo uskoro.A ti cu2-kada ides,mozda se sretnemo tamo?!Bice super,osecam!Pozdrav svima!

Ja idem 14.-og avgusta,mozda se stvarno vidimo, zasto da ne? Hvala na informacijama,znam da svuda, pa i u Bugarskoj, mozes da potrosis i 10000 evra,ali htela sam da imam bar neku orjentaciju koliko love ce mi trebati da se lepo provedem, da ne skrtarim ali bas ni da se ne izivljavam. Ako neko jos ima neki savet neka se oglasi

DellBoy-011:
Planer:

70 eura za 10 dana?
7 eura dnevno?
Mogao si svaki dan da pojedes jednu palacinku, popijes dve koka kole, za glavno jelo pomfrit i da zickas ispred diskoteke.
Ajde ne ložite ljude.
Sto eura je malo za deset dana bilo gde, pa i u Bugarskoj. Moze da se prodje za te pare, ali uz maksimalnu stednju i odricanje, ako vam ne smeta da tako provodite odmor.

Poneo sam u Bugarsku 230 evra. 20 su mi ukrali u menjacnici. Ostalo mi je 210. Na odlazak u Tursku sam pukao 60. Ostalo mi je 150. Na tursku vizu sam potrosio 10$, 'ajde da kazemo da mi je ostalo 140 evra. Tamo sam potrosio 20. Kad sam se vratio u Bugarsku imao sam 120. U Beograd sam dosao sa nekih 50. Znaci da sam tamo potrosio 70, mozda 10 evra manje-vise.
Nije bilo nikakvog odricanja, osim akva-parka. :lol:

Evo i ja da se izjasnim :wink:
Mislim da se moze proci sa 100 evra troska,ali uvek treba imati u vidu nepredvidjenne situacije tipa,ne daj Boze bolest...
Pregled lekara,recepti(bez lekova) i recimo infuzija,ako dodje do dehidriranja kostaju sve ukupno 40evra.
To je u najgorem slucaju ipak moguce...ali ovako ako izuzmemo te slucajeve moze s e preziveti sa 100 evra.
Ja sam potrosila 150 evra,ali zaista nisam se ustezaala ni od cega.Jela sta sam htela,izlazila,taksi,jedino sam ustedela je to sto nisam placala lezaljku na plazi koja je nesto vise od 3 evra u Nesebaru,nego smo delili suncobran koji je po istoj ceni.Te dve stvari su jedine preskupe,sve ostalo je skoro dzabe. Cak se moze naci filter kafa za 0,30 leva sto je oko 15din.Pa gde to ima? :D
Uzivajte na moru,i opustite se skroz..nema razloga za brigu
Prijatan odmor

Ja sam nosio cigarete odavde, ali na free shop-u su vrlo jeftine. Ne znam da li sa 100eura mozes da prodjes 10 dana, ali ako malo stedis verovatno mozes, zavisi kakvi su ti prohtevi. Meni to nije dovoljno...

bas lozite ljude nema sanse za 100 evra 10 dana. Moze ako stedis i budes kao bednik. Inace cigarete nisu jeftinije u free shopu kostaju bas koliko u beogradu a u bugarskoj su duplo skuplje. Nas dvoje smo potrosili za 11 nocenja oko 500 evra zajedno

Cao svima.
Bila sam u Suncevom Bregu i preporucujem ga vise nego Nesebar. Nije bilo lose letovanje, ali vrlo kisovito, od 10 dana 4 sa kisom. Cene su kao i kod nas, niti je Bugarska skupa, niti jeftina, sve yavisi na sta se trose pare. Taksi do Nesebara i nayad uzeo mi je 25 leva. Inace, Nesebar mi lici na veliku buvlju pijacu sa uglavnom turskom robom, guzva je, ima puno stranaca, Svedjana narocito.
Provod u Suncevom Bregu je bio fenomenalan, ali ne po hotelima, niti uz plazu, nocu, nego po diskotekama, restoranima, kaficima...Imaju cak i jednu srpsku kafanu sa nazivom SELO...Muzika uzas, znate na sta mislim. Na plazi su pustali Cecu. Bez nje izgleda nigde.
Ljudi su opusteni, niko nas ne mrzi i svi prepoznaju srbe i srpkinje. Dobile smo milion komplimenata da su srpkinje najlepse. Definitivno smo najvislje.
Hotel je bio sa dve zvezdice, ali su peskiri menjani svaki dan, sobe su ciscenje svaki dan, imali smo sef, dorucak svedski sto, sa milion jela, i dva bazena, za odrasle i decu, i to sa poslugom koja ide oko vas i usluzuje. Stvarno nemam zamerki. Mozete onda da zamislite kakvi su hoteli sa 5 zvezdice, all inclusive. 8)
Sve u svemu zadovoljna sam, ali sledece godine palim na neku drugu destinaciju, i to ne zato sto mi se Bugarska nije svidela, nego sto volim da vidim mnoga druga jos lepsa mesta.

Nismo cekali na granici, mada su se neki zadrzavalai satima. Upozoravam vas, ako mozete idite avionom, i izbegavajte autobus.

Pozz.
:lol:

mrzi me da se rigistrujem.
Ja bijah u Albeni u hotelu Prag,
220 E 9 nocenja sa doruckom+ prevoz autobusom iz Beograda,
dopalo mi se,
Albena je hotelski kompleks,ulaz dozvoljen samo sa propusnicom(onima sa automobilom).Imaju 2 disko kluba,veci i puniji je "Gorski Tzar",ima setaliste kao "korzo",striptiz klubovi :) ,more je toplo ali kada padne kisa 2 dana postane hladno,medjutim,opet se brzo zagrije.Treba ici jedno 30 m da ti voda bude do vrata,mozda i 40m nemam predstavu.Na neke bazene mogu uci svi,na neke samo gosti hotela.
E sada u disku je npr.pivo 5 leva ali toceno je malo 2 veliko 3 leva.
Ako nesto jos vas zanima pitajte.

Jutros smo se vratili.
Bili smo u Ravdi, mesto 2 km juznije od Nesebara, ali dosta jeftinije. Platili smo samo povratnu autobusku kartu-2200 dinara, i tamo nasli super smestaj, soba sa pogledom na glavnu ulicu,francuskim lezajem, laminatom, tv-om, sopstvenim malim ali perfektnim kupatilom i terasom. Frizider smo delili sa susednim parom. Imali smo dasku i peglu da se sluzimo. Sve to je kostalo 30 leva dnevno, sto jeza Ravdu skuplja varijanta- nasi prijtelji sa detetom placali slicno nesto 24 leva njih troje.
Ravda je super mesto. Malo je odvojeno od Nesebarske guzve a dovoljno blizu da se ode do Nesebara u svakom trenutku. Ima dve plaze ogromne. Pogodnost je sto obe imaju veliki deo gde se ne placaju suncobran i lezaljke (3 leva suncobran)pa se moze koristiti sopstven.
Cene hrane u Ravdi su: palacinka 1 lev, giros mali 2 veliki 3 leva, supe od 0.90 do 1.2 leva, peceno pile 6 leva, hleb 0.75, sladoled 100 g 1 lev, pomfrit 1.2, fanta i coca cola 0.7-0.9 leva. Sve ovo po kafanama.
Izmedju Nesebara i Ravde je restoran Varvari, gde u "Ruslana" stilu obuceni konobari kolju pilice na licu mesta, ima trubaca, tamburica...
Inace, veoma malo Srba ide tamo, a puno je Ceha, Poljaka, Madjara.
Ima mnogo prelepih hotela sa bazenima u kojima nismo ni pitali za cenu, verovatno treba da se rezervise.
Obisli smo i Suncev breg i Nesebar, i Burgas, ali najlepse mesto za letovanje od svih (osim Ravde) je Pomorje, neki iz autobusa su tamo isli i puni su utisaka. Mesto ima cak i kineski restoran, a pronasli su i kiosk gde prodaju plavi ronhil po istoj ceni kao kod nas.
Ipak, Bugari su Bugari, a ono more bas i ne lici...

Anonymous:
Jutros smo se vratili.
Bili smo u Ravdi, mesto 2 km juznije od Nesebara, ali dosta jeftinije. Platili smo samo povratnu autobusku kartu-2200 dinara, i tamo nasli super smestaj, soba sa pogledom na glavnu ulicu,francuskim lezajem, laminatom, tv-om, sopstvenim malim ali perfektnim kupatilom i terasom. Frizider smo delili sa susednim parom. Imali smo dasku i peglu da se sluzimo. Sve to je kostalo 30 leva dnevno, sto jeza Ravdu skuplja varijanta- nasi prijtelji sa detetom placali slicno nesto 24 leva njih troje.
Ravda je super mesto. Malo je odvojeno od Nesebarske guzve a dovoljno blizu da se ode do Nesebara u svakom trenutku. Ima dve plaze ogromne. Pogodnost je sto obe imaju veliki deo gde se ne placaju suncobran i lezaljke (3 leva suncobran)pa se moze koristiti sopstven.
Cene hrane u Ravdi su: palacinka 1 lev, giros mali 2 veliki 3 leva, supe od 0.90 do 1.2 leva, peceno pile 6 leva, hleb 0.75, sladoled 100 g 1 lev, pomfrit 1.2, fanta i coca cola 0.7-0.9 leva. Sve ovo po kafanama.
Izmedju Nesebara i Ravde je restoran Varvari, gde u "Ruslana" stilu obuceni konobari kolju pilice na licu mesta, ima trubaca, tamburica...
Inace, veoma malo Srba ide tamo, a puno je Ceha, Poljaka, Madjara.
Ima mnogo prelepih hotela sa bazenima u kojima nismo ni pitali za cenu, verovatno treba da se rezervise.
Obisli smo i Suncev breg i Nesebar, i Burgas, ali najlepse mesto za letovanje od svih (osim Ravde) je Pomorje, neki iz autobusa su tamo isli i puni su utisaka. Mesto ima cak i kineski restoran, a pronasli su i kiosk gde prodaju plavi ronhil po istoj ceni kao kod nas.
Ipak, Bugari su Bugari, a ono more bas i ne lici...
Nije tacno da veoma malo Srba ide tamo. Iz mog mesta skoro svi idu tamo. I ja sam bila tamo, samo jos pre devet godina i bilo je lepo. Mogu da zamislim kako je sad...

Sa 100- 150 evra moze da se prodje- ja toliko potrosim u Sofiji za mesec dana, a more je cak ponegde i jeftinije od Sofije- moje drugarice su bile u Cernomorec (to je malo juznije, prema Sozopolu) i trosile po 100 evra za 10 dana.

Ma kakvo letovanje u Bugarskoj!? Mozda jeste jeftinije ali nema sanse da bude lepse i cistije od Jadranskog mora. Pa zasto Hrvatska postaje glavna destinacija velikog broja evropskih turista.
Uostalom, gde zavrsavaju fekalne vode svih gradova koji su dunavskom slivu? U Crnom moru!
Posetite www.njivice.co.yu ili neki drugi sajt o Jadranskom moru i videcete da je razlika znacajna.

Thalasoma:
Ma kakvo letovanje u Bugarskoj!? Mozda jeste jeftinije ali nema sanse da bude lepse i cistije od Jadranskog mora. Pa zasto Hrvatska postaje glavna destinacija velikog broja evropskih turista.
Uostalom, gde zavrsavaju fekalne vode svih gradova koji su dunavskom slivu? U Crnom moru!
Posetite www.njivice.co.yu ili neki drugi sajt o Jadranskom moru i videcete da je razlika znacajna.
tuzan je turizam koji pokusava da se zasniva na prici nase more je najcistije, koja btw moze da prodje samo kod onih koji nikad nisu bili na nekom drugom moru...prednost i jednih i drugih (Crne Gore i Bugarske) je sto tu potorosite najmanje para, ali u Bugarskoj za istu svotu dobijate vise...Crno more definitivno nije more koje odusevljava (miris, slanost, nedostatak mediteranskog rastinja) ali cistoca u Crnoj Gori, pa jos posebno u Boki????

Cao!Evo lepog vremena i razmisljanja o letovanju.Probala sam sve u okolini,ali Grcka me uvek najvise privlaci.Agencija Konte vec nudi neke aranzmane,radi se o Lefkadi,tamo nikada nismo bili(porodica i ja)pa molim za iskustva onih koji jesu bili.Zanima me sve,a i kako je ici kolima jer avion dosta poskupljuje celu pricu.Hvala i pozdrav.Vesna :D :D

I, da li cete ove godine ponovo u Bugarsku (vi koji ste vec bili)? Ja nisam bila i razmisljam da li da idem ovog leta, ali posle citanja svih ovih strana vise ne znam sta da mislim. Mnogi su mi pricali da je Nesebar jedino mesto u koje vredi ici u Bugarskoj, ali sad ne znam da li da uzmem smestaj u Nesebaru ili Suncevom bregu, sta vi mislite i gde je podnosljivija plaza?

Back