Поздрав свима!
Ја, који сам се толико распитивао о Бугарској, коначно сам се вратио оданде, па ћу сада мало да "рапортирам".
Све у свему, није било лоше, може и горе.

Шалим се, наравно.
Био сам у Сунчевом Брегу, и драго ми је што сам одсео тамо а не у Несебару јер у Несебару нема ништа! Онај стари део града је фин, али се ништа не дешава. Сав провод је у Сунчевом Брегу.
Е сад, за оне који би ипак да бораве у Несебару а да увече излазе у Сунчев Брег: Последњи аутобус иде у поноћ (карта је 0,5 лева), а после тога само такси чија је цена, ако се не варам, око 10 лева. Значи, није баш повољно.
Боравио сам у хотелу "Кокиче" (**+) који и није толико лош. Чак је био и ТВ у соби.

Једина мана је што је кревет био раздрндан, што нису мењали постељину 10 дана и што је јастук био као камен. Ах да, и WC је слабо радио. Све остало је било ОК. :wink:
За оне који би да иду у "Балкан" имам малу препоруку: Немојте то да радите! Хотел је рупчага какве нема.
Пре него што сам отишао, баш на овом форуму су ми говорили како постоје нека ограничења приликом купања. Искрен да будем, ја их нисам видео. Купао сам се кадгод сам хтео.
Лично сам се уверио да тамо заиста не постоји канализација. Кад падне киша сви иду боси јер је вода до колена.
Претпостављам да вас цене највише интересују. Јевтиније него овде, али не толико колико се прича. Рецимо, пиво (Загорка или Бугарско) 0,3l је око 1,2 лева. Страна су нешто скупља. За неких 5-6 лева може сасвим пристојно да се вечера у неком ресторану (пиће, салата, главно јело...).
Лежаљке на плажама су скупе - 5 лева, тако да сам лежао на пешкиру на песку.
Ах да, искористио сам прилику да обиђем и Истанбул за 110 лева (2 дана).
И на крају, НЕМОЈТЕ МЕЊАТИ ПАРЕ У МЕЊАЧНИЦАМА ВЕЋ ИСКЉУЧИВО У БАНКАМА!!! Мене су у мењачници изваћарили за 20 евра! Званични курс је 1,94 лева за 1 евро, али ја нигде нисам нашао преко 1,91.