BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
devojka koja je bila u s.bregu nema pojma kad kaze da nesebar nema plazu, nije ga dovoljno istrazila. nesebar ima dve plaze i jedna od njih je duga 9 km odnosno plaza s. brega se nastavlja na nesebarsku. to je gradska plaza malo prljavija ali ok.od nesebra do s. brega plazom ima 3 km. mi smo prespartali celu uzduz i popreko jer smo letovali u nesebru dve godine za redom.druga plaza je hotelska i nalazi se sa druge strane poluostrva i tamo imate dve fenomenalne diskoteke na samoj plazi, ako u medjuvremenu nije otvorena jos neka.
moj savet vam je da uzmete bus do nesebra i lepo uzmete privatan smestaj jer je mnogo mnogo jeftinije. otprilike 10 leva po osobi. isto sre treba cenkati.klopati porestoranima klopa je super i jeftina. po meni je glupost davati pare nasim agencijama za hotel jer cete sigurno dobiti los smestaj a te pare sto njima date mozete iskoristiti za celo letovanje i jos da vam ostane.
s. breg je skupli od nesebra.
nesebar je satari grad i treba ga obici. i on takodje ima nekoliko manjih plaza.lepo se provedite
i da, pare menjajte samo u proverenim menjacnicama ili banci :D
da

Evo i ja idem ovog leta u Bugarsku, prvi put. Verujem da nece biti lose i da nas ceka dobar provod. Ali, nacula sam neke price kako Bugari mnogo kradu, pa me zanima gde da cuvam novac, jer sobe nisu sigurne, a i da ga vucem svud sa sobom, recimo na plazu i to mi je nesigurno. Ne znam da li nas hotel ima sef? Inace, idem u Suncev Breg, hotel Kontinetal. Valjda se ne cemo razocarati.

Da,Bugari vole da kradu...Mene su odzeparili pre dve godine u gradskom busu na liniji Nesebar-Su.breg.Tako da mora da se pazi zesce.To je u stvari najveci problem u Bugarskoj, sto moraju nekako da te izvacare,ili preko menjacnice, ili klasican lopovluk...

Interesantno je da mene nisu opljackali nikakvi dzeparosi, vec legalna menjacnica! Znaci, sve je bilo legalno. Kazu: "Potpisao si, sta hoces?!".
Desava se da kradu i po sobama, da. Pogledaj prve strane na ovoj temi, bas smo o tome diskutovali.
Ja licno nisam koristio sef, samo zato sto se placalo, ali mnogi jesu i to je preporucljivo.

apotekarka:
Da, meni su ukrali novčanik iz tašne u Metrou u Varni i ....nikom ništa :roll:
to se mnogima desi, jer ljudi ne obracaju paznju, sve se izbezume kad udju u metro od onih niskih cena. Mi smo bili dva puta za dve godine i nista, hvala bogu ali to bi se isto desilo bilo gde drugde samo mala nepaznja i gotovo ostanete bez novcanika. A sto se tice hotela stvarno ne znam mi smo imali srece u oba puta nista nam nije nestalo, i sve je bilo u najboljem redu, to govorim za hotele sa 2 i 3 *. pozdrav od Guliverke

Uzvraćamo pozdrave.
Ma, nisu bile neke pare u pitanju ali je dovoljno da ti pokvari raspoloženje i svakako utisak o njima.
Turci su zakon....
Tamo gde se do skoro sekla ruka za krađu ovako nešto se retko događa.

apotekarka:
Uzvraćamo pozdrave.
Ma, nisu bile neke pare u pitanju ali je dovoljno da ti pokvari raspoloženje i svakako utisak o njima.
Turci su zakon....
Tamo gde se do skoro sekla ruka za krađu ovako nešto se retko događa.
heheh, u sustini kako ste se proveli ovako, da li ste imali nekih neprijatnosti u hotelu, cene po kaficima, da li su vas iznenadile....
pozdrav od guliverke

Ma mi se svuda lepo provedemo...
Išli smo na karaoke, žive svirke, večere, akvapark, vozili skuter, leteli padobranom ali ceo utisak bi bio mnogo bolji da oni nisu takva ciganija i stipse.
Hotel je bio ok ali me je nervirala šef sale i ta silna briga oko hrane i pića da mi koji nismo allinc slučajno ne sipamo sebi neki besplatni razvodnjeni sok :roll:
Sledeće godine Kušadasi stižemo!!!!!

Hvala... kao ja sam vec na odmoru, ali nije isto kad odes negde van BGD i kad si u njemu, tako da palim.

p.s. da li znas koliko leva je 1 euro po zvanicnom kursu?

Anonymous:
U Suncev breg.

Zar je samo 1.9....ispade 100 evra 190 leva, meni je to malo.... :?

Koliko dnevno treba love, nista specijalno, klopa, pice, izlasci...
mi smo cak i u zlatnim pjascima pronasli kurs za 1 evro dobijes 1.91, sto je totalno neverovatno. a u varni smo pronasli cak za 1 evro dobijes 1.94 sto je najjaci kurs
tako da bolje malo procunjaj po s. bregu jer sigurno postoji mesto gde mozes da nadjes takav kurs
pozdrav od guliverke

Anonymous:
Anonymous:
U Suncev breg.

Zar je samo 1.9....ispade 100 evra 190 leva, meni je to malo.... :?

Koliko dnevno treba love, nista specijalno, klopa, pice, izlasci...
mi smo cak i u zlatnim pjascima pronasli kurs za 1 evro dobijes 1.91, sto je totalno neverovatno. a u varni smo pronasli cak za 1 evro dobijes 1.94 sto je najjaci kurs
tako da bolje malo procunjaj po s. bregu jer sigurno postoji mesto gde mozes da nadjes takav kurs
pozdrav od guliverke

moja prijateljica je bila u s.bregu i menjala u legalnoj banci ali su je zeznuli. menjaj u rajfaizen banci(ona je posle tu menjala) koja se nalazi kod hotela dajmond u blizini kubana

Tamo je stvarno super ako znate da se provodite,a Suncev breg narocito.Ima bas super diskoteka,kafica...jedino su Bugari seljaci...
To nije bitno...druzite se sa nasima,Makedoncima...ma ludo cete se provesti...
ako nekog nesto zanima...neka izvoli da pita :wink:

Mi idemo krajem avgusta u Pomorje.Idemo sa cerkicom i rekli su nam da je to lepo mesto za odmor sa decom ,nismo bas u prilici da se setamo po diskotekama :D

Ako je bio neko tamo bila bih zahvalna da mi kaze kako je :lol:

Pozdrav svima,
upravo smo se vratili sa letovanja iz S. Brega - hotel Balkan, Super smo se proveli , hotel ja zaista los, ali kao sto rekoh koliko para toliko i muzike, bar je cisto( sobarice redovno odrzavaju) vode ima uvek naravno tople, hotel jeste star i posebno deo gde nas smestaju je u jako losem stanju( postoji i renovirani deo) bazen je solidan i ne naplacuju se lezaljke ( pricam o hotelskom bazenu) Svedski sto je odlican i u svakom trenutku imate svega nekoliko vrsta suhomesnatih proizvoda, virsle , kobasice, kajgane,kackavalj, sirevi, marmelade, maslaci, dve vrste hlaba, dve vrste pogacica, kifle, kolace, makarone, przenice, kolaci, voce, ceralije, mleko , caj, kafa, sok, voda, i jos sto sta...
Samo mesto je super i zaista moze da se nadje za svakoga po nesto. Cene su nesto jace nego u Nesebaru ili Burgasu na primer ali i tu ima razlike od lokala do lokala sve u svemu dosta jeftinije nego kod nas osim voca i suncobrana na plazi...
Svakako treba otici u Aqua park ,stvarno je dozivljaj i vredi svaku paru koju ste dali za ulazak...
Obici Nesebar...
Shoping u Burgasu( dosta je jeftinije), obavezno otici u Metro(moze da se kupuje i bez metro kartice) (gradski autobus br.12- cena karte 0,5leva) Karta Sanny Beach-Burgas 1,5leva...
Jedina zamerka agenciji Montesol na uzasno losoj organizaciji bolje reci neorganizaciji putovanja. Lokalnog predstavnika agencije nismo videli ni jednom za celo letovanje. Niti nas je docekao niti ispratio, tako da smo bili prepusteni sami sebi, na srecu nismo prvi put u Bugarskoj tako da se dobro snalazimo...
Novac se menja iskljucivo u bankama( najsigurnije) bankomati takodje rade kurs je od 1,90- 1,94 leva za euro.

:D :lol: Stvarno ti hvala za ove utiske,mnogo mi znace,jer i mi idemo u hotel Balkan pa sam se silno plasila kako je tamo.Ali sad sam mirna jer za ove pare nisam ocekivala mnogo,ali bitno je da je higijena O.K.,da ima vode i da bazen moze da povrsi posao kad more ne valja!Aqua parku se najvise radujemo,a vrlo su ti korisne i sve informacije koje si dala(dao?)Sad se stvarno radujem sto uskoro idemo. :P

Reci mi jos,molim te,da li u hotelu balkan menjaju peskire ili treba poneti svoje?Sta mislis da li iznajmiti sef.koliko je sigurno za novac tamo?HVALA!

Peskiri ni posteljina se ne menjaju u toku smene, osim ako se ne dogovorite sa spremacicama, mi smo nosili nase peskire. Gledaj da ti soba nikako ne bude u prizemlju, ima dosta vlege...
Lep provod

e da mi nismo iznajmljivali sef, na srecu nista nam iz sobe nije nestalo, niti smoculi da se nekome nesto ruzno tog tipa desilo, odluci sam, mislim da iznajmljivanje sefa nije tako skupo...
Jos jednom lep provod i javi kako je bilo

Back