BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kiten je definitivno najbolje mesto za letovanje u BG ako imate decu jer je polozaj plaze takav da nikad nema talasa. Istina duva neki lagani vetat, ali nema talasa.
Mi smi zadnje 4 godine isli u Kiten kolima od vrata do vrata dok ne nadjemo sobu kakva nam odgovara(a to nije tesko posto gotovo sve sobe 95% sigurno imaju sopstveno kupatilo, TV i mnogo su bolje no sobe i studiji u Grckoj) ali posto obicno ide nas 3-4 porodice trazili smo takav smestaj da budem blizu.
Lezaj smo placali 12-15 leva *ima i jeftinije a isto veoma dobro, ali kad hocete 3 sobe jednu do druge izbor je manji.
Deci mozete da priustite sve, a i vi da se zaista odmorite. Nije ovo Grcka pa da u 12 trcite sa plaze da bi spremali neki rucak i sl. Odlazak u hotele narocito preko agencija je cisto dranje, ali sada zbog ovih viza izgleda da ce Bg biti prazna jer SVI koje znam da su u sopstvenoj reziji isli u BG nece moci da idu jer ne moze da se dobije viza bez overenog poziva od strane nekog iz BG. Mozda neko ima neku drugu informaciju u vezi tih viza *za odlazak ali bez turisticke agencije.
Hvala za svaku informaciju

Hmmm... Evo i ja da dodam nesto o Bugarskoj... Bila sam u Cajci, nadomak mesta Zlatni Pjasci, u hotelu Horizont, nije nesto posebno ali za 110 evra je odlicno. Cene su podnosljive za nase uslove, mada ne znam kako ce biti ove godine... kazu da ne bi trebalo da bude promene. Kiten nije los, znam ljude koji su bili i tamo, ali ako planirate Bugarsku NE SMETE zaobici Aquapolis!!!
Ako nekoga jos nesto zanima slobodno pitajte... Ja sam nova pa se ne snalazim bas najbolje, ako pogresim nemojte zameriti...

Da podsetim bio sam od ALBENE do Akturska, mesta posle Kitena ka Turskoj granici..
Bio sam prošle godine u ČAJCI..pored tog hotela HORIZON..
Mada sam bio u privatnom hotelu KAPITAN..

Taj hotel ima lep bazen samo je udaljen od mora nekih 500metara,
pa kad se vraćate sa plaže idete uzbrdo..Mesto Čajka je blizu Zlatnih Pjasaka,mislim nekih kilometar lagane šetnje...

Razlike u cenama su ogromne između ČAJKE I ZP...mada i te cene u ZP su niže
nego u Beogradu..

AKO JE POTREBNA OVERENA SAGLASNOST SA NJIHOVE STRANE probaću da nađem tekefone od hotela u kojem sam bio pa da vam ih ispišem pa zovite...
Naravno koliko je to god moguće..

A što se tiče Kitena RAJ na zemlji...bar za mene...

Pa zvacu ambasadu od nedelje. Mozda sve to i nije potrebno kao na primer za Madjarsku vizu. Netraze ti nista ni gde ides ni sta ces da radis mada nebi bilo lose ako ti nije problem da das te brojeve hotela. Pozz

Kiten je po meni neotkriveni raj,mada jos uvek pomalo ruralan,kada ga budu urbanizovali izgubice svu draz koju ima trenutno.Proslog leta smo bili u hotelu Kamenec koji se nalazi na Altaman plazi koji odlican.Ima ispred,nesredjen prilaz na koji se zaboravi kada se udje u nutra.Setajuci po Kitenu otkrili smo divne plaze, jos lepse hotele koji nisu u ponudama nasih agencija kao DIDO ili MARINA.Sozopol je takodje divno mesto ,da nezaboravim Primorsko i hotel Belicu koja je fantasticna sa divnim sobama bazenom i jos ljubaznijim personalom.
P.S.
Proslog leta kada smonapustali hotel Kamenec u Kitenu ispratila nas je menadzerka hotela pozelela sretan put sa svim gostima iz grupe se pozdravila sa malim prezentom i pozvala nas da ponovo dodjemo,to nisam dozivela nigde,a puno putujemo....

Mdeni su u niskom konzulatu rekli da je za dobijanje vize neophodno pozivno pismo od strane ljudi kod kojih bi letovali overeno od strane njihovog notera.Mada kako je sluzbenica smusena mozda i nije tacno. Ima li ko kakvu jos informaciju

Potrebno ti je to pismo ukoliko ideš sama... tj. sopstvenim aranžmanom (kao što je većina išla do sada). Ako ideš preko tur. agencije to ti nije potrebno.
Najbolje je uzeti kontakt nekog Bugarina koji izdaje sobe/apartmane od nekog ko je bio tamo. Ja imam br. telefona devojke iz Sozopola koja izdaje čitavu kuću, ako ti teba cimni me na pm.
Uostalom sačekaj još mesec-dva pojaviće se Bugari i po našim oglasima kako nude ta garantna pisma ukoliko bi odsedali kod njih (kao što su nas presretali na primorju nudeći smeštaj).
Što se hotelskog smeštaja tiče ovo nije potrebno. Agencija završava vizu ili ti hotel pošalje vaučer.
Čekanje viza ne gine, i to veće gužve nego prošle god. izpred grčog konzulata (Grci su ove godine uveli telefonska zakazivanja u konzulatu, kao ranije u amb. u BG-u)

Turistički promet ka Bugarskoj neće znatno da opadne - zbog besplatne vize.

Suncev Breg vs Zlatni Pjasci,koje po vama koji ste bili od ova dva mesta izabrati i zasto ,cena nije bitna,bitno mi je plaza i izlasci.Inace odavde iz Norveske ide masa mladih svake godine.

Jedino sto mi malo smeta su aranzmani koje oni imaju ili imaju 7 dana ili 14 nema izmedu,a meni nekako 7 dana izgleda malo,a 14 previse sta je vase misljenje izabrati 7 ili 14 dana.

Hvala.

U ponudi jedne agencije je hotel Planeta SUNCAN BREG, posto naravno nema slike,a lutajuci po netu pronasla sam hotel tog imena ali on izgleda suvise dobro da bi bio po ceni koju je agencija izbacila,ako neko zna kakav je hotel neka se javi!

Back