Bolje ... u ruci nego devojka iz gimnazije!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi, platićeš LEKARU koji je završio gimnaziju, platićeš ADVOKATU koji je završio gimnaziju, platićeš SUDSKOM TUMAČU ili PREVODIOCU koji je završio gimnaziju....
Ti tvrdiš da je svaki ili barem velika većina njih koje si spomenula završila gimnaziju?

A čini mi se da je odlika svih onih koji idu u srednju stručnu razmišljanje - 'zašto to da učim kad mi neće trebati u životu'.
Pa naravno. Zašto bih se zamlaćivao stvarima koje mi u životu neće zatrebati? Pri tom ne mislim na opštu kulturu.

I još jedna stvar, vezana za šraf: nije svako za fakultet. Prva sam koja će to reći. Hajde da ne mešamo babe i žabe, okej?
Pa i nije.

Da se vratim na 14 godina... super đak u osnovnoj, zna šta ga interesuje (kao što rekoh, u srednjoj sam promenila želju, ali i ono prvo me i dalje privlači i da ne planiram da idem dalje i posle diplome, sigurno bih se nekako iscimala da završim i to), hoće na fax, zna da ga NE INTERESUJE nešto što se nudi u njegovom gradu u stručnim školama. Zna da će biti, ako ne super, a ono sasvim okej đak i u srednjoj kako bi uz malo truda upao na budžet, ukoliko njegovi ne mogu da isfinansiraju fax. Ili jednostavno zna da će njegovi imati para - svejedno.
Naravno, to niko ne spori. Ali rekoh negde - volim da pričam s obrazovanim ljudima. I takođe smatram da inteligencija ne vredi gotovo ništa bez obrazovanja.
Pronašao sam se u ovome i tu se slažem sa tobom.

Ali ne znam odakle ti to da se opšta kultura stiče baš u gimnaziji?

Dragi, platićeš LEKARU koji je završio gimnaziju, platićeš ADVOKATU koji je završio gimnaziju, platićeš SUDSKOM TUMAČU ili PREVODIOCU koji je završio gimnaziju....
ma, nema svrhe.
:roll:

tesko da ces naci lekara koji je zavrsio gimnaziju...da je tako,ne bi postojala medicinska skola..
samo pitanje jedno,sto bih ja gulila 4 godine u medicinskoj i kao debil ucila gomilu strucnih predmeta na kojima obaraju samo tako,kad mogu da odem u gim i budem doktor..imas malo pogresno shvatanje...

tesko da ces naci lekara koji je zavrsio gimnaziju...da je tako,ne bi postojala medicinska skola..
samo pitanje jedno,sto bih ja gulila 4 godine u medicinskoj i kao debil ucila gomilu strucnih predmeta na kojima obaraju samo tako,kad mogu da odem u gim i budem doktor..imas malo pogresno shvatanje...

:roll::eek:
Alooo, devojko, većina lekara je završila baš gimnaziju...Nemoj da pričaš o nečemu o čemu nisi dovoljno obaveštena...

ne samo znam..pa reci mi zasto postoji medicinska skola ako mozes iz svake da zavrsis medicinski fakultet...zasto postoje strucni predmeti medicinske skole kad je svako moze zavrsiti i zasto ja gulim 4 godine medicinske skole??

Nemoj sad da skrećeš...Ja sam ti rekla da nije većina doktora iz medicinske, ja bar to znam, jer mi je mama doktorka, živim u delu grada gde žive doktori i poznajem ih dosta...zato to i kažem;)Ni u jednom trenutku nisam rekla ništa loše za medicinsku školu...i ne mislim ništa loše o medicinskoj;)

i da,ne skrecem sa teme samo te pitam cemu sve to ako se iz gimnazije moze lako upisati med fakultet?

Pa ljudi upisuju gimnaziju da bi se lakše odlučili šta će kasnije da upišu...Priprema je dobra, orjentišu te ka raznim profesijama, saznaješ za šta si...
A ako upišeš medicinsku, znači da si već odlučila da nastaviš sa medicinom (viša ili fakultet);)
Ja sam upisala gimnaziju, jeste teško, ali vredi...

ma ok...ajde necu da raspravljam...samo ne razume kako mozes reci da je vecina doktora iz gimnazije..pa sta rade oni sto se upisu u med..znas li ti da se svake godine u medicinsku upisuje po 240+ djaka...pa sta rade svi oni?

A znaš li koliko se ljudi upisuje u gimnaziju? Znaš li možda šta su njihove želje?
Očigledno je da ne voliš gimnaziju i da medicinsku uzdižeš možda i previše, ali ok...Bez dalje rasprave? (ovako možemo do besvesti, mislim da je najbolje da prekinemo, jer sigurno ni ti ni ja nećemo promeniti mišljenje);)

Uh, uh al' ste se izdirblali...a ja sam i zaboravila na ovu temu:lol:
Ja sam upisala gimnaziju zato sto nisam bila sigurna sta cu posle...i evo sada znam, idem na elektronski...Moj brat hoce da upise gimnaziju iako zna da ce i on na elektronski, jer kaze da su u TC ,,sve seljaci'' ...Moja drugarica iz osn je bila odlican djak, streber u svakom smislu te reci, zelela je da bude doktor, ali da upise gimnaziju...a.li *** nisu je pustili, smestili su je u ekonomsku jer ,,mozda nece da zavrsi fax''...plakala je danima...eno je zavrsava ekonomsku kao vukovac i ,,verovatno'' nece na fax...
Nego, sve je to nebitno...ja gimnaziju ne bih menjala ni za jednu skolu zbog drustva(kod nas zaista u strucne skole idu mahom ljudi sa sela, a pankeri, metalci, reperi, ili bilo ko ko ne slusa grand show su izumrla vrsta, a za gimnaziju kazu da tamo idu ,,narkomani''), drugo zbog opste kulture(nisam mnogo ucila, prosek mi se uvek vrteo oko 3,5 ali sam ipak pohvatala mnogo toga)...ali neko ne bi ni mrtav u gimnaziju jer NJEMU ne odgovara, svi smo razliciti...sustina teme je, zasto je neko opterecen gimnazijom? Ako ne voli tu skolu, zbog toga je nije upisao, zasto je toliko opterecen nama kojima ta skola odgovara? A sto se tice tuce, ne verujem da ce do toga doci...mi to shvatamo kao kompliment...znate ono ,,za dobrim se konjem prasina dize'':lol:

Ja sam upisala gimnaziju zato sto nisam bila sigurna sta cu posle...i evo sada znam, idem na elektronski...Moj brat hoce da upise gimnaziju iako zna da ce i on na elektronski, jer kaze da su u TC ,,sve seljaci'' ...
Nego, sve je to nebitno...ja gimnaziju ne bih menjala ni za jednu skolu zbog drustva (kod nas zaista u strucne skole idu mahom ljudi sa sela, a pankeri, metalci, reperi, ili bilo ko ko ne slusa grand show su izumrla vrsta, a za gimnaziju kazu da tamo idu ,,narkomani''),
Koji elektronski i šta ti je to TC?
Ovo za društvo verujem da je tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back