911s [SK]
Poznat
- Poruka
- 9.260
Ti tvrdiš da je svaki ili barem velika većina njih koje si spomenula završila gimnaziju?Dragi, platićeš LEKARU koji je završio gimnaziju, platićeš ADVOKATU koji je završio gimnaziju, platićeš SUDSKOM TUMAČU ili PREVODIOCU koji je završio gimnaziju....
Pa naravno. Zašto bih se zamlaćivao stvarima koje mi u životu neće zatrebati? Pri tom ne mislim na opštu kulturu.A čini mi se da je odlika svih onih koji idu u srednju stručnu razmišljanje - 'zašto to da učim kad mi neće trebati u životu'.
Pa i nije.I još jedna stvar, vezana za šraf: nije svako za fakultet. Prva sam koja će to reći. Hajde da ne mešamo babe i žabe, okej?
Pronašao sam se u ovome i tu se slažem sa tobom.Da se vratim na 14 godina... super đak u osnovnoj, zna šta ga interesuje (kao što rekoh, u srednjoj sam promenila želju, ali i ono prvo me i dalje privlači i da ne planiram da idem dalje i posle diplome, sigurno bih se nekako iscimala da završim i to), hoće na fax, zna da ga NE INTERESUJE nešto što se nudi u njegovom gradu u stručnim školama. Zna da će biti, ako ne super, a ono sasvim okej đak i u srednjoj kako bi uz malo truda upao na budžet, ukoliko njegovi ne mogu da isfinansiraju fax. Ili jednostavno zna da će njegovi imati para - svejedno.
Naravno, to niko ne spori. Ali rekoh negde - volim da pričam s obrazovanim ljudima. I takođe smatram da inteligencija ne vredi gotovo ništa bez obrazovanja.
Ali ne znam odakle ti to da se opšta kultura stiče baš u gimnaziji?