Mil00rad
Veoma poznat
- Poruka
- 12.892
Ma ništa,bila mi je bivša...Pusti sad to.U kojem će restoranu biti svadba?
Znam ja jedan odličan blizu magistrale a znam i gazdaricu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не знам само зашто сви мисле да су гимназијалци паметнији од осталих средњошколаца... у гимназије углавном иду деца која не знају шта ће даље, или деца искомплексираних родитеља који пате од тога да им дете иде у гимназију... не мора уопште да значи да су глупљи или паметнији од осталих
Па, знам много деце која су знала шта желе, али им родитељи нису дозволили да упишу средњу, јер они сматрају да је друштво и образовање у гимназији боље... две моје најбоље другарице су желеле да упишу медицинску, јер ће наследити стоматолошке ординације од родитеља, али су их родитељи натерали да упишу гимназије...Upisala sam gimnaziju, ne smatram da sam pametnija od ostalih srednjoskolaca ( mada je bilo tesko upisati ). Jednostavno, to je stvar izbora, ALI
1. Nisam gimnaziju upisala jer sam neko ko ne zna sta ce sa sobom i daje sebi jos 4 godine fore, vec zato sto je to bila moja zelja. A sta cu biti, to znam jos od 7. razreda
2.Moji roditelji nisu iskompleksirani i ne verujem da mnogo dece gimnaziju upisuje zato sto su im roditelji iskompleksirani. Ovaj deo posta ti je jako glup. ( mada, mozda i imas primera za to )
A licno mislim da se u gimnaziji stice opsta kultura, koju nijedna srednja ne moze da pruzi.
E sad, to da se u gimnazijama najvise uci, to je diskutabilno. Imam ortake koji bleje po nekim gimnazijama i ne uce nista, kao i one koji se raspadaju od strebanja po srednjim.
Mislim da je to ipak stvar pojedinca i da nikako ne treba generalizovati.
Hehe, moja keva je htela da upišem gimnaziju, a matori nešto drugo, uglavnom su bili protiv moje želje. Možda bi im i uspelo da me nagovore da sam jedan od glupih i nesposobnih da bilo šta urade u životu bez tatice i mamice.Па, знам много деце која су знала шта желе, али им родитељи нису дозволили да упишу средњу, јер они сматрају да је друштво и образовање у гимназији боље...
tacno....ja sam se u to uverila...ne oni koji ne znaju sta ce dalje,nego oni koji ne znaju koju ce srednju da upisu,a gomnaziju je sada najlakse upisati..

neeeeeeeeeeeee..ne daj boze!!upisala sam medicinsku,koja je teza od gimnazije,ali je mnogo bolja...

Ti roditelji nisu iskompleksirani nego samo realno razmišljaju. Naslediće stomatološke ordinacije? Čekaj, dva stomatološka tehničara će naslediti ordinacije, i šta onda? Tehničar NE MOŽE da vodi ordinaciju, on je samo ispomoć, da se tako izrazim, stomatologu. Naravno da su stoga roditelji želeli da one završe fakultet. Kad već hoće da naslede ordinaciju. Mada je i to diskutabilno, jer tako nešto meni jednostavno ne ide sa tako niskom ambicijom da se završi samo za tehničara.Па, знам много деце која су знала шта желе, али им родитељи нису дозволили да упишу средњу, јер они сматрају да је друштво и образовање у гимназији боље... две моје најбоље другарице су желеле да упишу медицинску, јер ће наследити стоматолошке ординације од родитеља, али су их родитељи натерали да упишу гимназије...
NIGDE ti nećeš naučiti više istorije, geografije, jezika, muzičke i likovne kulture, nego u gimnaziji. Nigde nećeš ući toliko duboko u materiju.IvanaNS:Мада, нормално да не треба генерализовати... па, у мојој школи се чак ниво образовања разликује од разреда до разреда... све зависи од тога ко предаје и коме предаје... а не где предаје... мада, гимназија јесте само продужетак основне школе, јер се у њој ништа конкретно не учи...
neeeeeeeeeeeee..ne daj boze!!upisala sam medicinsku,koja je teza od gimnazije,ali je mnogo bolja...

E sad, to da se u gimnazijama najvise uci, to je diskutabilno. Imam ortake koji bleje po nekim gimnazijama i ne uce nista, kao i one koji se raspadaju od strebanja po srednjim.
Mislim da je to ipak stvar pojedinca i da nikako ne treba generalizovati.
Direktno sam se osetio prozvan ovime. Mislim da imam veće ambicije u životu od štrebanja hemije ili istorije (iako npr istoriju obožavam). Na kraju krajeva, ako mi bude zatrebao neko ko zna sve, a u stvari ništa, platiću nekome ko je završio gimnaziju i ko se jako se ponosi time što je sposoban da naštreba stvari od koje nema ni k od koristi.Btw, to što je neko negde spomenuo, da posle gimnazije ne znam ni šraf da zavrnem - to je u redu. Mislim da imam veće ambicije u životu od zavrtanja šrafa. Na kraju krajeva, platiću nekome ko je završio stručnu školu i jako se ponosi time što ume da zavrne šraf.![]()
Па, ако бисмо сви завршавали гимназије, таквих не би било...Na kraju krajeva, platiću nekome ko je završio stručnu školu i jako se ponosi time što ume da zavrne šraf.![]()

Слажем се... 70% тога ће ионако заборавити... у гимназијама се учи гомила непотребних информација и губи се суштина... ако треба да научиш тридесет страна о некој битци, нормално да се за пар година нећеш сећати ни кад је та битка била...Direktno sam se osetio prozvan ovime. Mislim da imam veće ambicije u životu od štrebanja hemije ili istorije (iako npr istoriju obožavam). Na kraju krajeva, ako mi bude zatrebao neko ko zna sve, a u stvari ništa, platiću nekome ko je završio gimnaziju i ko se jako se ponosi time što je sposoban da naštreba stvari od koje nema ni k od koristi.![]()
ali to nije tema), ali PRIMETI SE razlika u mišljenju, ponašanju, izražavanju.:shock: :shock: :shock:Слажем се... 70% тога ће ионако заборавити... у гимназијама се учи гомила непотребних информација и губи се суштина... ако треба да научиш тридесет страна о некој битци, нормално да се за пар година нећеш сећати ни кад је та битка била...

Па, баш сам размишљала о томе док сам писала, и чини ми се да је моја професорица српског рекла да може и битци:shock: :shock: :shock:
Ti možda imaš takvih iskustava, ja nemam. I mislim da je to svakako protivno logici.
Moja iskustva mi govore da su baš gimnazijalci dobrano u stanju da izdvoje bitno od nebitnog. To vidim i sada na fakultetu.
Btw, čini mi se da si rekla da ideš u filološku gimnaziju... kako to da filolog napiše 'bitci'?![]()
јер, шта год је питамо, она каже "може и једно и друго" Па, баш сам размишљала о томе док сам писала, и чини ми се да је моја професорица српског рекла да може и битцијер, шта год је питамо, она каже "може и једно и друго"
...
Bitki i bici.Па, баш сам размишљала о томе док сам писала, и чини ми се да је моја професорица српског рекла да може и битцијер, шта год је питамо, она каже "може и једно и друго"
![]()
Huh, ne znam... možda si u pravu što se tiče toga sa 14 godina, a možda i ne.IvanaNS:А, далеко од тога да ја нападам тебе или неког другог ко иде у гимназију... мислим, ја идем у нешто између средње школе и гимназије, што је још горе... свако има избор да ради шта жели... само што ја не разумем оне који упишу гимназију, јер, како неко са 14 година може бити сигуран да ће касније уписати факултет? А ако га не упише, са завршеном гимназијом баш и неће моћи много тога...

Naravno, to niko ne spori. Ali rekoh negde - volim da pričam s obrazovanim ljudima. I takođe smatram da inteligencija ne vredi gotovo ništa bez obrazovanja. Moj prvi dečko bio je najinteligentnija osoba koju sam upoznala, školu je otaljavao (a mogao je da bude ekstra ekstra đak i/ili student a da uči samo malkice), upisao neki nebulozan faks, na kraju shvatio da je ,,najteži na univerzitetu'' (svaki je fakultet težak, ali na ovo sam mogla samo da se nasmejem), sad će da upisuje nešto drugo, a možda ni to... I šta je on uradio sa svojom inteligencijom u životu? Ništa. Sedi kod kuće s mamom.IvanaNS:Ако неко уме и жели да учи, слободно... али, многи поистовећују образовање и интелигенцију... образовање је оно што се стиче у школи, а интелигенција оно са чиме се рађаш...
ја сам ову школу уписала линијом мањег отпора... мислила сам да нећу добро урадити квалификациони испит и да после нећу имати довољно бодова, а у уметничку нисам хтела (и сад се кајем због тога), а знала сам да се овде полажу само енглески и српски, минимум 30 бодова од 60 из сваког теста, и примљена си у школу