Bogumilski verski objekti

Пази сад немој то да радиш јер највише могу сопствене речи да казне!
Никоме сада не бих препоручио и молим Бога да се тако нешто не деси , да крену недојебани исфрустрирани Срби у некакав рат!
Имаш ситуацију акваријума сличну као код АУ после WW1 do WW2....

Тако да исфрустриране ментално болесне Србе у које и ја спадам не би ништа зауставило до Беча јер би за све недаће и неправде од света искалили бес на некоме ко би им први пао шака и наместио им се ту , наравно да би и Срби били истребљени у томе али ми се већ генерацијама рађамо спремни за ту сврху.....

Сребреницу не може нико више негирати ако је не негира влада Србије и парламент!

U pravi si ... priznajem da sam i ja malo pretjerao...

Imam i ja djecu i nije mi do rata (već sam jedan preživio na svojoj koži), niti mi je želja da nekoga vrijeđam ... ali kada čujem ove negatore genocida i pljuvače po žrtvama Srebrenice ...izbace me iz takta...

Pozdrav!

Bosna je do prije 100 godina i 400 godina prije toga bila po gruntu 90% bošnjačka muslimanska zemlja, da bi u posljednjih 100 godina raznim "agrarnim reformama", "konsfiskacijama" i "uzrupacijama" pravoslavci uspjeli oteti od Bošnjaka 30% zemlje....

I da ne bude zabune, niste prije rata 1991. godine bili vlasnici 60% privatne zemlje nego negdje oko 30%....zato ne laži, jer postoje egzaktni podaci o vlasništvu po kojima su Bošnjaci i nakon svih vaših hajdučkih otimačina i dalje bili večinski vlasnici privatne zemlje u BiH...druga je stvar državna šuma i zemljište koje vi "bojite u crveno" kao srpsko...

"Bosnjaci" pre 130 godina nisu uopste postojali. Tada ste za sebe sa ponosom govorili da ste Turci (iako su vas tada pravi Turci smatrali nizom kastom). Uvodjenje "bosnjastva" tek zapocinje sa dolaskom AU koja je to cinila ne zbog vas vec iz svojih pragmaticnih razloga.

Pointeresuj se malo pa potrazi podatke o gruntovnicama iz perioda pre "agrarnih reformi". Ne obmanjuj sam sebe.

****+ tvoje prognoze, bolje ti je da se zabrineš za svoj "rodni generski marker" marker koji svakodnevno rapidno i galopirajuće izumire .... svake godine vas je 50-ak hiljada manje na jednodušno i bezgranično oduševljenje okolnih "bratskih" naroda ....svaka dva mjeseca imate mirnim putem jednu "Srebrenicu"...

U nauci postoji pojam bioloskog reproduktivnog ciklusa. To je zakon sinergoje zeceva i lisica u jednoj sumi. Zecevi se razmnozavaju dok je malo lisica. Onda se raznozavaju lisice sve dok ne pocne da se smanjuje broj zeceva i tako do u nedogled.

Nije mi vas najmanje žao, naročito kada pročitam komentare pojedinih "objektivnih" kvazinaučnika poput tvoje "visosti" koji pljuješ i moaložavaš genocid u srebrenici i njegove žrtve...zbog takvih pročetničkih šovinistički nastrojenih "bestidnika" bez imalo gržnje savjesti i "rza i obraza" ....smatram vaš izumiranje pravednom božjom kaznom....

Jedino na sta ja pljujem je LAZ!!!! Za razliku od tebe ja o Srebrenici znam mnogo toga. 10 godina vec citam sve sto se pojavi na tu temu. Tamo se nije dogodio nikakv genocid vec teski ratni zlocin jedne manje grupe srpskih vojnika koji su svoj prljavi posao odradili za novac. Tuzno je da iz te grupe jos niko nije osudjen za ucinjeni zlocin. Drazen Erdemovic je odlezao celih 3 godine zatvora za priznanje da je pobio preko 100 ratnih zarobljenika. I tebi je to normalno?

Postoji u mene jedno retoricko pitanje za zagovornike "genocida" u Srebrenici.....

Mislim da zns da su Zepa i Srebrenica udaljene nekih 10-ak kilometara, I jednu i drugu su zauzeli Srbi ali je "genocid" bio samo u Srebrenici??!? U Zepi skoro niko nije nastradao a u susednoj Srebrenici je bio genocid??? Kako onda trebamo da definisemo pojam genocida?

Na ovo pitanje NI JEDAN musliman nije mogao da odgovori sa argumentima. Automatski prelazite na jezik emocija umesto da date racionalan odgovor jezikom cinjenica. Niste vi krivi neko oni koji vas drze idiotima sve ovo vreme i koji su vas uveli u rat protiv Srba koji vam uopste nije bio potreban.

Poslednja izmena od moderatora:
U pravi si ... priznajem da sam i ja malo pretjerao...

Imam i ja djecu i nije mi do rata (već sam jedan preživio na svojoj koži), niti mi je želja da nekoga vrijeđam ... ali kada čujem ove negatore genocida i pljuvače po žrtvama Srebrenice ...izbace me iz takta...

Pozdrav!

Sve po meri. Vi negirate vase ucesce u ustaskom pokretu, koje nikako nije bilo marginalno, pokusavate skinuti odgovornost sa Hadzarovaca za svoje zlocine i pravdate ih, a danas ti je cudno sto se ovde negira Srebrenica.

Places za nekadasnjim beogradskim dzamijama, za proteranim muslimanskim stanovnistvom, a bavite se takvom istorijskom revizijom da tursku vladavinu predstavljate kao nesto dobro za sve, ne samo vas, a za vreme te turske vladavine, ciji ste ponavljam vi oslonac bili, su unistavana srpska dobra, a srpsko stanovnistvo proterivano i ubijano. Vec sam ti i napisao slicne stvari tri stranice ranije i nisi odgovorio.

Dakle preispitajte sebe, pa ako vam se sve cini normalnim, onda budite licemeri i oznacite nas kao genocidne i ovakve ili onakve. Preispitajte vase surovanje i slizavanje sa Turcima, vase age i begove i status srpske raje pod njihovom upravom, vasu pobunu protiv Porte, kada su hteli da olaksaju polozaj raje, a vama da umanje privilegije (danas vam je taj koji je digao pobunu nacionalni heroj, a bunite se na Mladica) i inace sve druge pokusaje sprecavanja reformi, preispitajte to sto ste slali vojsku na Srbiju da ugusi Prvi ustanak, izdaju u Drugom svetskom ratu i uceste u ustaskom pokretu, preispitajte Islamsku deklaraciju i razmislite zasto se ona bas ne dopada nemuslimanima.

Prikljucujte se vi koliko hocete vasoj kako ih zovete braci Arapima i Turcima, pa i crnim Ciganima, ali zapamti da u to bratstvo necete Srbe uvlaciti, niti u bilo kakvu dalju pricu sa vama, jer nam je preko glave muslimanske tiranije.

E kad sve to preispitas onda dodji i kukaj o onome o cemu vec neprekidno kukate jos od kraja rata, pa ces naici na malo bolji stav i raspolozenje ovde, jer kako sam kazes, ako je vase bosnjastvo odgovor na agresivnu propagandu Srbije, onda je nase negiranje Srebrenice (mada ne vidim da ovde toliko ljudi negira to) odgovor na vase negiranje svega gore pobrojanog.

Poslednja izmena:
"Bosnjaci" pre 130 godina nisu uopste postojali. Tada ste za sebe sa ponosom govorili da ste Turci (iako su vas tada pravi Turci smatrali nizom kastom). Uvodjenje "bosnjastva" tek zapocinje sa dolaskom AU koja je to cinila ne zbog vas vec iz svojih pragmaticnih razloga.

Pointeresuj se malo pa potrazi podatke o gruntovnicama iz perioda pre "agrarnih reformi". Ne obmanjuj sam sebe.

U nauci postoji pojam bioloskog reproduktivnog ciklusa. To je zakon sinergoje zeceva i lisica u jednoj sumi. Zecevi se razmnozavaju dok je malo lisica. Onda se raznozavaju lisice sve dok ne pocne da se smanjuje broj zeceva i tako do u nedogled.

Jedino na sta ja pljujem je LAZ!!!! Za razliku od tebe ja o Srebrenici znam mnogo toga. 10 godina vec citam sve sto se pojavi na tu temu. Tamo se nije dogodio nikakv genocid vec teski ratni zlocin jedne manje grupe srpskih vojnika koji su svoj prljavi posao odradili za novac. Tuzno je da iz te grupe jos niko nije osudjen za ucinjeni zlocin. Drazen Erdemovic je odlezao celih 3 godine zatvora za priznanje da je pobio preko 100 ratnih zarobljenika. I tebi je to normalno?

Postoji u mene jedno retoricko pitanje za zagovornike "genocida" u Srebrenici.....

Mislim da zns da su Zepa i Srebrenica udaljene nekih 10-ak kilometara, I jednu i drugu su zauzeli Srbi ali je "genocid" bio samo u Srebrenici??!? U Zepi skoro niko nije nastradao a u susednoj Srebrenici je bio genocid??? Kako onda trebamo da definisemo pojam genocida?

Na ovo pitanje NI JEDAN musliman nije mogao da odgovori sa argumentima. Automatski prelazite na jezik emocija umesto da date racionalan odgovor jezikom cinjenica. Niste vi krivi neko oni koji vas drze idiotima sve ovo vreme i koji su vas uveli u rat protiv Srba koji vam uopste nije bio potreban.

Opet valjaš gluposti, Bošnjaci su postojali i prije 800 godina kao i danas...

I, šta su ono srbi, po tebi: zečevi, lisice ili veprovi!?

Genocid je bio i u Žepi, Vlasenici, Foči, Višegradu, Zvorniku, Prijedoru, Sanskom Mostu, Bijeljini...., a ne samo u Srberenici, četnički i zločinački simpatizeru...

Tvoje "dugogodišnje istraživanje" Srebrenice i prebiranje po kostima žrtava, pljuvanje po njima i opravdanje genocida dovoljno govori o tvome intelektualnom, moralnom i ljudskom profili....što se mene tiče likovi poput tebe mogu postati i akademici i doktori nauka, ali đaba ti sve kada si moralna nakaza bez stida, savjesti i obraza...

Ti nekom spočitaješ LAŽ!!!?
Pa, postoji li narod na kugli zemaljskoj koji laže više od vas!?

Sve po meri. Vi negirate vase ucesce u ustaskom pokretu, koje nikako nije bilo marginalno, pokusavate skinuti odgovornost sa Hadzarovaca za svoje zlocine i pravdate ih, a danas ti je cudno sto se ovde negira Srebrenica.

Places za nekadasnjim beogradskim dzamijama, za proteranim muslimanskim stanovnistvom, a bavite se takvom istorijskom revizijom da tursku vladavinu predstavljate kao nesto dobro za sve, ne samo vas, a za vreme te turske vladavine, ciji ste ponavljam vi oslonac bili, su unistavana srpska dobra, a srpsko stanovnistvo proterivano i ubijano. Vec sam ti i napisao slicne stvari tri stranice ranije i nisi odgovorio.

Dakle preispitajte sebe, pa ako vam se sve cini normalnim, onda budite licemeri i oznacite nas kao genocidne i ovakve ili onakve. Preispitajte vase surovanje i slizavanje sa Turcima, vase age i begove i status srpske raje pod njihovom upravom, vasu pobunu protiv Porte, kada su hteli da olaksaju polozaj raje, a vama da umanje privilegije (danas vam je taj koji je digao pobunu nacionalni heroj, a bunite se na Mladica) i inace sve druge pokusaje sprecavanja reformi, preispitajte to sto ste slali vojsku na Srbiju da ugusi Prvi ustanak, izdaju u Drugom svetskom ratu i uceste u ustaskom pokretu, preispitajte Islamsku deklaraciju i razmislite zasto se ona bas ne dopada nemuslimanima.

Prikljucujte se vi koliko hocete vasoj kako ih zovete braci Arapima i Turcima, pa i crnim Ciganima, ali zapamti da u to bratstvo necete Srbe uvlaciti, niti u bilo kakvu dalju pricu sa vama, jer nam je preko glave muslimanske tiranije.

E kad sve to preispitas onda dodji i kukaj o onome o cemu vec neprekidno kukate jos od kraja rata, pa ces naici na malo bolji stav i raspolozenje ovde, jer kako sam kazes, ako je vase bosnjastvo odgovor na agresivnu propagandu Srbije, onda je nase negiranje Srebrenice (mada ne vidim da ovde toliko ljudi negira to) odgovor na vase negiranje svega gore pobrojanog.

Nalupa se ti svašta!!

Ne negiramo mi učešće pojedinih Bošnjaka u ustašama niti opravdavamo Jasenovac i zločine nad Srbima, za razliku od ovih tvoji paćenika kojima je Srebrenica "dugogodišnja tema istraživanja" s ciljem da se žrtve "još jednom ubiju" pljuvanjem po njima i opravdavanjem genocida...
Ne poznajem Bošnjaka koji opravdava Jasenovac ili negira učešće dijela Bošnjaka u ustašama...

Nalupa se ti svašta!!

Ne negiramo mi učešće pojedinih Bošnjaka u ustašama niti opravdavamo Jasenovac i zločine nad Srbima, za razliku od ovih tvoji paćenika kojima je Srebrenica "dugogodišnja tema istraživanja" s ciljem da se žrtve "još jednom ubiju" pljuvanjem po njima i opravdavanjem genocida...
Ne poznajem Bošnjaka koji opravdava Jasenovac ili negira učešće dijela Bošnjaka u ustašama...

Поштено!
Не мораш да настављаш , за некога ко жели да разуме , рекао си довољно да може да разуме!

Genocid je bio i u Žepi, Vlasenici, Foči, Višegradu, Zvorniku, Prijedoru, Sanskom Mostu, Bijeljini...., a ne samo u Srberenici, četnički i zločinački simpatizeru...

Tvoje "dugogodišnje istraživanje" Srebrenice i prebiranje po kostima žrtava, pljuvanje po njima i opravdanje genocida dovoljno govori o tvome intelektualnom, moralnom i ljudskom profili....što se mene tiče likovi poput tebe mogu postati i akademici i doktori nauka, ali đaba ti sve kada si moralna nakaza bez stida, savjesti i obraza...

Ох да и те како , много их је и сттрашно галаме , обично разбију сва огледала на која наиђу , да не остане ни помен на лепоту!

Ljiljane su bosanski Srbi dozvolili da ih im vi ogadite, sto im ja sigurno zameram, kao sto ste i te bogumile ogadili svima svojim politicki obojenim tumacenjem istorije, a recimo da vi sami niste te ljiljane koristili do skora, kao sto ni o bogumilima niste razmisljali i uopste o srednjevekovnoj Bosni, jer je vas simbol bio polumesec, vasa narodnost turska, vas vodja sultan u Stambolu. Vidis nismo mi ti koji su promenili pet narodnosti u pet vekova i samim tim uvek drugacije gledali na svoju proslost i buducnost. I bosansko ime ste uspeli da ogadite Srbima i Hrvatima. Mi smo ti koji smo ginuli za Bosnu, dok ste je vi davali i Turcima i Austrijancima i na kraju Nemcima, preko njihovih ustastkih marioneta, kojima ste se rado prikljucili.

Ko ono stalno mlatara turskim zastava i vice kako je to turska zemlja i mahala? Sto se kulture tice, nemoj biti smesan. Sve sto je vredelo u toj Bosni ili je bilo srpsko ili se izjasnjavalo tako. Nije kultura bila svojstvena narodu zakucanom u orijentalnu ucmalost. Evo ti i na sta Sarajevo lici, sad kad vise nema Srba. Zeleni trotoari i bule sa satorom na glavi. Prava slika modernog grada.

Đorđe Ćapin
Mit o Bogumilima

Tekst je objavljen u časopisu "Pogledi" br. 179., Kragujevac, septembar 1995., str. 24-25 i u časopisu "Vidoslov – Sabornik eparhije Zahumsko-hercegovačke i Primorske" br. 9., Trebinje 1996., str. 59-62.

Osnov priče je prilično jednostavan, a ogoljen, bez zaštite “autoriteta” iz nauke i politike, djeluje naivno: Srednjevjekovna bosanska država nije bila srpska ni pravoslavna. Većina stanovništva je ispovijedala jednu dualističku jeres – bogumilstvo, koja je bila i državna vjera. Kako je ta jeres imala izvjesnih dodirnih tačaka sa islamom, došlo je do kolektivnog prelaska bogumila u islam ubrzo po turskoj okupaciji. Zaključak – bosanski muslimani nisu bili pravoslavni Srbi, oni su jedini autohtoni, čuvari starih predturskih tradicija i jedini državotvorni elemenat u Bosni!

252725.jpg

Ma nemoj,

pa kako je onda Emir Kusturica vracajuci se po precima unatrag,

saznao da im je slava Sveti Ilija?

Bogumiliski verski objekti

@Mrdo - ако хоћеш наставићемо причу на теми "Nacije na Balkanu" која је ионако предвиђена за људе са твојим потребама. Тамо ћу радо одговорити на твоје лажи.

:hahaha:
њему је мајка Сенка Нуманкадић, муслиманка.
а отац Мурат Кустурица, муслиман.
а сви скупа Срби из Босне, односно Бошњаци илити Босанци ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Emir_Kusturica

биће рођаче да си овде само ти из мешовитог брака :D
о комплексима нећу.. није пристојно.

што се тиче овог твог дебилног расизма-
он не приличи ни једном муслиману (а ти си тобоже муслиман)
нити једном мешанцу :) а пре свега не приличи једном човеку.

Allaha nemoj da guras u vase srbljanske sizofrenije. Mogu i ja sad da kazem Sveti Sava je bio Gay al ja to nisam rekao niti me on sv. Sava uopste zanima zato ne igraj se tim stvarima.

Можеш или си то већ урадио?

Лепо што си назвао србијанским или српским све једно , а ти размисли шта си рекао јер си некада и ти био Србин овде нема увреде!
Дакле Богомили су ипак српаска или србијанаска папазјанија!:lol:

(српски)Бог=Алах(арапски)

То је превод:rtfm:

Poslednja izmena:
Allaha nemoj da guras u vase srbljanske sizofrenije. Mogu i ja sad da kazem Sveti Sava je bio Gay al ja to nisam rekao niti me on sv. Sava uopste zanima zato ne igraj se tim stvarima.

можеш ти да фантазираш о Светом Сави шта год хоћеш :)
али шта кажу историјски извори?!
кажу нпр. да је султан Мехмед Фатих волео дечаке и младе јаничаре :zper: више него жене.
имао је један цели мушки харем, на чему би му могли позавидети сви модерни педери :hahaha:
он је био први који је ту gay културу увео у сарај, а каснији султани су само наставили обичај..
који се полако проширио на цео народ и постао део турске културе :mrgreen:

велики султан Мехмед Фатих није пуно марио ни за ислам ни за верске прописе, а волео је мушкарце :D
са њим и почиње та декаденција на двору, а са двора се проширила на аристократију и постала део опште културе.
о јаничарима, тој елити османског друштва и расаднику везира и војсковођа, да не говорим :)
они су живели у касарнама под врло строгим условима, и нису смели да се жене,
па су васпитачи такво ''понашање'' међу њима чак и подстицали.
иначе, Турци су у погледу сексуалних навика били врло либерални, а и данас су.
то Мрдо врло добро зна.. зато и ћути :)

важи једна заблуда да је османска култура мачоистичка (због свих оних ратова и освајања).. али она је далеко од тога.
она је сва у женском сентименту и сензибилитету. све оно што је чини- меланхолија и севдах, архитектура, уметност и естетика.. све је то женско.

увек је било људи таквог сексуалног опредељења, и увек ће их бити..
и међу Србима и међу свим народима. то није ништа ново или необично.
ново је само то што ти као баштиник османске традиције педере спомињеш у негативном контексту :)
а сам знаш да су Турци једини модерни народ који је такву сексуалну девијацију прихватио као део своје културе.
тога се нису ни стидели нити су то крили.. једном речју били су врло либерални :)

зато је природно да се ти рођаче, као један Османлија са турским барјаком, запутиш у Подгорицу на gay параду.
припадаш култури која је, бар што се тога тиче, пионир либерализма :D

Kuber;17576575

Ne valjam ja nikakve gluposti. Na stotine mesta na ovom forumu su lazi plasirane sa vase strane razotkrivene i vrlo jasno demistifikovane. Evo ti klasicni primer na ovoj temi gde sam ti pokazao stecke koji se nalaze pored grada Stoca i koji pripadaju porodici Miloradovic. Isto sam pokazao da je ta porodica gradila Crkve po Hercegovini i u 14 veku. Pocetkom 18 veka su potomci te porodice emigrirali u Rusiju i kao sto si mogao da vidis nisu za sebe govorili da su bosnjackog vec SRPSKOG poerkla. Svako ko ima 2 grama mozga u glavi moze da vidi da su Miloradovici srpska vlastelinska porodica a ne nekakvi Bosnjaci. Dobio si i sliku stecka sa krstom ispod kojeg pociva Hrabren Miloradovic iako vasa nazovi nauka tvrdi kako su Bogumili prezirali krst. Jos cu da ti kazem da je od Miloradovica poreklom danasnja BOSNJACKA porodica Opijac sa dubravske visoravni. Oni su jako dobro sacuvali svest o svom poreklu i palili su svece na grobljima gde su im pocivali preci sve do pocetka rata u BiH. Posle toga ne znam sta je bilo ali pretpostasvljam da su prestali sa tom praksom.

Na tvoju veliku zalost, Srbi su tvoji preci. Napisi svoje prezime i za par dana ces dobiti podatke kada su se tvoji preci poturcili. Veovatnoca da nisi srpskog porekla je u zavisnosti od kraja iy kojeg vodis poreklo je od 1/4 do 1/10.

Da je bio tamo gde govoris, to bi davno bilo korisceno kao argument u Hagu. Ubistava je bilo, cak i teskiih zlocina nad civilnim stanovnistvom ali genocida nije bilo. Nemoj da kvarimo temu i da ti pocnem govoriti o vasim zlocinima za koje jako dobro znam. Pobili ste neke moje poznanike ni krive ni duzne. Jedina im je krivica sto su bili Srbi.
Tvoje "dugogodišnje istraživanje" Srebrenice i prebiranje po kostima žrtava, pljuvanje po njima i opravdanje genocida dovoljno govori o tvome intelektualnom, moralnom i ljudskom profili....

Da li se ti secas da je cifra 1995 bila 15000? Pa je kroz godinu dana bila 12000 pa nedugo zatim 10000 pa onda 8000 i na kraju 7500 bez materijalnog dokaza, naravno.
Jesam li ja to trebao da se saglasim sa cifrom od 15000 da bi u tvojim ocima bio covek????? Ako iko licitira zrtvama i zloupotrebljava njihovu nesrecu za svoje podle ciljeve to je onda jedna grupacija politicara u Sarajevu. Da je tebi prijatelju stalo do istine o tome sta se desilo u Srebrenici, potrudio bi se da o tome vise saznas. Ali vidim da se ti zadovoljavas sa vec serviranim podacima. Sta da ti kazem, nije ti bas stalo do istine i to je tvoj izbor.

što se mene tiče likovi poput tebe mogu postati i akademici i doktori nauka, ali đaba ti sve kada si moralna nakaza bez stida, savjesti i obraza...
Ja itekako vodim racuna o svom obrazu. Medjutim... kadami pocne drzati pridike o moralu drzati covek za kojega su Naser, Caco, Celo i ostali slicni njima nacionalni heroji tada ja sa takvim covekom nemam potrebu da raspravljam o pitanjima morala.

Na zalost postoji nekoliko njih i nalaze se u nasem okruzenju.....

Pravoslavna crkva nije postojala u Bosni sve do dolaska osmanlija.
Turci su i doveli pravoslavce u BiH i dijelove hrvatske.
ne razumijem kako ove slike imaju veze sa bogumilstvom (starobosanskom crkvom) :roll:

Дакле ко је био у Босни?
Православна црква није покрстила Босну него је то урадила након што су Турци опустошили већину цркава и манастира и укинули СПЦ... Хахах, врло интересантно.... Нигдје православца, а одједном кад Турци навалише цијела Босна, пола Далмације, Лика, Банија, Кордун и Славонија постадоше православне земље...
Сигурно је Србија имала у то вријеме 10 милиона људи како би имала капацитет да исели толики народ да би они постали већина у поменутим земљама. Чек, а шта је онда са домаћим становништвом са тих простора?
Пропали у земљу?
До пописа 1961. године Православни Срби су већина у Босни. О средњем вијеку па и у доба исламизације под Турцима увијек су били велика већина.

Зар рецимо није логичнија мисао да потурица није било прије Турака... Јел се слажеш са мном?

Na tvoju veliku zalost, Srbi su tvoji preci. Napisi svoje prezime i za par dana ces dobiti podatke kada su se tvoji preci poturcili. Veovatnoca da nisi srpskog porekla je u zavisnosti od kraja iy kojeg vodis poreklo je od 1/4 do 1/10.

Trlja baba dlan da joj prodje dan.. sve u isti krug. Kad cete da se skinete sa znate vec cega vi koji se ovim bavite zajedno sa tim dozivotnim besmrtnim i najcesce izmisljenim precima koje pravite od plastelina po svom obliku i meraku.

Poslednja izmena:
Ма ово је Мрдина(не само његова) чувена комбинаторика Хр сајтови о нама , Бошњачки , Црногорски , па онда микс свега без икакве критичке провере или бар тражења извора онда добијеш овакву помију нелогичних и неповезаних података!

Trlja baba dlan da joj prodje dan.. sve u isti krug. Kad cete da se skinete sa znate vec cega vi koji se ovim bavite zajedno sa tim dozivotnim besmrtnim i najcesce izmisljenim precima koje pravite od gline po svom obliku.

Скини се ти са тога што су те Турци научили да се на то натачињеш!
На жалост твоји преци или бар они на које се позиваш су странци у Европи и на Балкану=Турци

Скини се ти са тога што су те Турци научили да се на то натачињеш!
На жалост твоји преци или бар они на које се позиваш су странци у Европи и на Балкану=Турци

На Турке се позива, а језик и писмо којим пише довољно говори. Ако не зна ко су му преци нека нам каже село из ког потиче и нек види на тавану икону код свеца је славио, лако ћемо доћи и до презимена :)

Не знам дал сте знали за податак да су потурице мијењали презиме уколико потиче од српског имена, типа: Јовановић, Петровић, Савић, Ковачевић... А да су остављали она која нису од хришћанског имена:
Зекић, Зечевић, Крављача, Дрљача, Бошњак, Делић, Хаџић,....

Back