aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.232
Jeste Bog je jedan jedini i to JHVH Jehova, kao tvorac svega sto postoji.Тврдња да је сврха религије развијање духовности код човека ме наводи на питање који је идеал те духовности?
Пре него што религиозни почну да наводе делове Библије и тврде да је њихов Бог један и једини прави, подсетићу да све велике религије од хришћанских, ислам, јудаизам тврде да је Бог један.
Зашто духовност не подразумева да прихватите сви да Бог јесте један и да га само различито зовемо, да верски ритуали представљају само сценографију за лакше манипулисање верницима а да тај један једини Бог не гледа ко је шта и кад јео, шта је обукао, када је укључио машину за прање веша или ушио дугме...
Да тај један једини велики Бог ваљда види нашу душу, да ли је добра или грешна, зла или невина и суди по томе а не по ономе како га зовемо, како му се обраћамо...
Какву духовност развијају религије кад и данас у њихово име започињу ратови а ево овде свађе свакодневне?
До ког степена духовности сте дошли ви велики верници кад се поваздан свађате чији је Бог прави?
Зар није Бог љубав и Бог један?
Takodje u Bibliji pise "Bog je ljubav".
Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)
Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!
Bozja rec kaze da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.
Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)
ipak je nama samo jedan Bog, Otac, od koga je sve i čiji smo mi, i jedan Gospod, Isus Hristos, krog koga je sve i kroz koga smo i mi. (1. Korinćanima 8:6)
A posrednik nije posrednik jednog samog, ali je Bog samo jedan. (Galatima 3:20)
Jedan je Bog i Otac sviju, koji je nad svima i kod svih i u svima. (Efescima 4:6)
Ponovljeni zakoni 6:4
„Čuj, Izraele: Jehova, naš Bog, jedan* je Jehova.+
Marko 12:29
Isus je odgovorio: „Prva je: ’Čuj, Izraele, Jehova*, naš Bog, jedan je Jehova*,