Бог је један

jedne vere koja postoji hiljadama godina.
Написаћу, макар ме спалилили овде.
Религија која за два миленијума(2000 (две хиљаде) година) није постигла својим проповедањем да има мрвицу боље људскију популацију, чак изгубила да је већина посрнула најниже или напустила веру, нема никакав баш никакав кредибилитет.
И то религија која је у основи одлична, а ипак су је.... Ко? Зашто?

Религија која за два миленијума(2000 (две хиљаде) година) није постигла својим проповедањем да има мрвицу боље људскију популацију, чак изгубила да је већина посрнула најниже или напустила веру, нема никакав баш никакав кредибилитет.
Koje si ti vere Nata Li?
Bez uvrede ali tvoja cirilica mislim da treba u latinicno pismo.
O Hriscanstvu i pravoslavlju malo znas kada mozes napisati ovako nesto.
Ja sam pravoslavac.
Sta su to druge vere postigle sto po tebi od populacije pravi bolje ljude?

Јбт па ја сам љута!
Просто је брее
Не убиј
Не жели туђе
Не завиди
Воли родитеље, децу, мужа
Буди добар човек.

Шта је ту тешко 🙁
Чему толико филозофирање са причама, са оправдањима, ритуалима

Koje si ti vere Nata Li?
Bez uvrede ali tvoja cirilica mislim da treba u latinicno pismo.
O Hriscanstvu i pravoslavlju malo znas kada mozes napisati ovako nesto.
Ja sam pravoslavac.
Sta su to druge vere postigle sto po tebi od populacije pravi bolje ljude?
Рођена сам и крштена у православљу, сматрам га једном од најбољих религија, али људи...
Ето ти. Присвајаш ћирилицу. Она је српска а ја јесам српкиња.
Зашто бих морала да будем верник да би је користила?
Свхваташ ли колико ниси верник?

Јбт па ја сам љута!
Просто је брее
Не убиј
Не жели туђе
Не завиди
Воли родитеље, децу, мужа
Буди добар човек.

Шта је ту тешко 🙁
Pa navedi jednu religiju koja je eto po tvojim merilima postigla da pripadnike iste nacini boljim?
Nema filozofiranja.

ma posrnu svi čim upadnu u materijalizam,jer nema zajedništva,nego preovlada individualizam
nije do religija,nego do propagande ekonomije,jer ona ima agresivni medijski nastup,pa dođe do materijalizama bez duhovnosti 🤷‍♀️

Рођена сам и крштена у православљу, сматрам га једном од најбољих религија, али људи...
Ето ти. Присвајаш ћирилицу. Она је српска а ја јесам српкиња.
Зашто бих морала да будем верник да би је користила?
Свхваташ ли колико ниси верник?
Ne ne prisvajam cirilicu.
Samo je delovalo da nisi srpkinja i ja evo resio da ti verujem.
Stavove postujem ali pominjanje mladica bez razloga, sada hriscanstvo kao i pravoslavlje da nije nacinilo ljude boljim, deluje sa namerom.
Ok ovo je tema o kojoj moze godinama.

Шта је ту тешко 🙁
Ma prosto je.
Jedna od svrha religije je skidanje odgovornosti za svoje postupke.
Ima tamo neki cika, starsno se naljuti na nas kad zgresimo ali on je cista ljubav pa kad se poakjemo sve je u redu, on nam oprsoti.
I tako do sledeceg greha.

ma posrnu svi čim upadnu u materijalizam,jer nema zajedništva,nego preovlada individualizam
nije do religija,nego do propagande ekonomije,jer ona ima agresivni medijski nastup,pa dođe do materijalizama bez duhovnosti 🤷‍♀️
Јасно је. Питам ове представнике религија, зашто за оволико хиљада година људи нису уз помоћ бога достигли духовну снагу да се одупру тој пропаганди.

Јесам, јер овдашњи религиозни називају себе верницима. Да би ме боље разумели.
Religija je organizovan sistem verovanja zasnovan na zajednici, dok duhovnost živi unutar pojedinca i onoga u šta oni lično veruju.

Ako se duhovnost poklopi sa religijom (pravilnikom službe) onda je duplo dobro ali nije u redu da samo religiozni (oni koji su se upisali u određeni klub) mogu sebe da zovu vernicima.

Ne ne prisvajam cirilicu.
Samo je delovalo da nisi srpkinja i ja evo resio da ti verujem.
Stavove postujem ali pominjanje mladica bez razloga, sada hriscanstvo kao i pravoslavlje da nije nacinilo ljude boljim, deluje sa namerom.
Ok ovo je tema o kojoj moze godinama.
Ух да. Не треба мени да ми верујеш.
Треба теби да се запиташ. Зашто монаси и монахиње по манастирима возе џипове док се за болесну децу скупљају оаре СМСом?
Јел то у духу православља? Религије, вере?

Јел то треба крити илино томе треба говорити. И да, имам микион примера, инсајдерске информације па не вреди да их браниш.
Само покушај да ми објасниш кроз веру праву, православну.

Ух да. Не треба мени да ми верујеш.
Треба теби да се запиташ. Зашто монаси и монахиње по манастирима возе џипове док се за болесну децу скупљају оаре СМСом?
Јел то у духу православља? Религије, вере?

Јел то треба крити илино томе треба говорити. И да, имам микион примера, инсајдерске информације па не вреди да их браниш.
Само покушај да ми објасниш кроз веру праву, православну.
Izvini insajderu nisam te prepoznao presmesno mi je ovo 😂
Ocigledna je namera.
Koliko lozaca vas ima 😂

Србине са енглеским ником, мене МОЈЕ боли, ебе ми се за друге.
Зашто, србине са енглеским ником, моја религија, моја вера има такве људе у својим редовима?
😂
A sta cu ti ja, bol se ne leci na forumu.
Nemoj da brines za pravoslavlje.
Veruj Srbinu kad ti kaze.
Drugi su u problemu.
Poz Nata Li insajderu koji brine

A pa sve ti je pravdanje. Eto Adam i Eva zgrešili, pa smo i mi sada grešni
i ne možemo tu ništa. :lol:
Čemu onda tolike religije postoje ako se tu ništa ne može?
Van pameti.
И те како можемо нешто...

Прво да верујемо у Бога - Господа нашег Исуса Христа, који је ту кривицу греховну својом жртвом на Крсту укинуо...

Друго, нисмо сви грешни, постоје и свети људи који нас уче да и ми будемо без греха ако хоћемо на Свеца Израиљевог да се угледамо, живећи у Њему испуњавањем заповести Његових...

Ко испуњава заповести, једно је са Богом, па је и свет тј. без греха заједничарењем са Безгрешним

Намера чега? Писати истину? Хоћеш да кажеш да не знаш?
Да те поведем у обилазак Србије? Где живиш, које си манастире обишао, заноћио тамо, разговарао са монасима, монахињама?
Ides po manastirima u Srbiji, prenocis, prisustvujes liturgijama ali kritikujes popove.
Nikada se ovako nisam smejao.
Hvala ti 😂😂

Back