Бог је један

Џаба су те екуменисти напујдали на нас... ми нит смо изопштени, нит смо се одвојили од СПЦ (јер нико од нас није био њен владика или свештеник), јер је нама Црква Мајка по хијерархији, Руска Загранична из Америке и Катакомбна Русије...

Его и треба да се има, али усаглашен са Истином тј. Богом, не можеш бити без ега, личност си са свим њеним саставним елементима
Не обраћај се глупом женском оче, оштетиће ти веру.

Pomazu Evo Jehovini Svedoci se bave izvornim hriscanstvom i zato ne uzimaju oruzje u ruke, ne ratuju
imaju medjunarodno bratstvo zive u miru i ljubavi i rade na tome da primenjuju Bozju rec u svom zivotu
i pomazu ljudima besplatno da proucavaju Bibliju
И прете свима који не верују на исти начин - чиме беше?
Паклом, огњем... Де де..

Зашто религије не пимажу човеку да буде бољи? Чему служе ако то не постижу?
Сале драги 😁🤗🍀
služe, ali niko neće da čuje.
tradicionalne religije kažu voli moli oprosti ne ugnjetavaj slabije pomozi... al to ne želimo da čujemo.
ja eventualno mogu da pričam iz ugla našeg pravoslavlja (svetosavlja) oprosti ali ne zaboravi, seti se svojih žrtava, seti se genocida u jasenovcu, seti se 1/3 u prvom s. ratu izgubili život za budućnost pokoljenja, seti se oluje, bljeska, seti se kosovskog pogroma, seti se srbine da ti otkidaju delove tela i hoće da još izmene istoriju itd.
e onda kažeš ma kakva religija pa da praštam pa nisam isus, ne mogu ja to, čim se ukaže prilika, ebaću im kevu i za čukundedu.
krvna osveta od prve civilizacije pa na ovamo.
ako se bog umeša sve će nas pobiti al iz nekog razloga nije mu to plan, verovatno što ćemo sami sebe.

Ја.
Зар се ти ниси поздравио са мном пре вређања, па после вређања....
Верниче. 🤔
Pisati cirilicu i staviti cirilicni nick ne znaci i da neko veruje da si srpskog porekla.
Meni se sve vise javlja sumnja.
Jednostavno ne verujem u sve sto se pise.
Sad se pozdravljamo.

Prilozi

• 30700f73c87ad73158f135fe3cac53b4.jpg
    30700f73c87ad73158f135fe3cac53b4.jpg
    16,6 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
Istina po ovom pitanju je mnogo jednostavnija samo što niko nije naučio čoveka nečem najosnovnijem.
Uglavnom, skoro svi ljudi gledaju na život iz svoje dnevne ili ego svesti odnosno iz humane svesti. Ta svest, koju koristimo u budnom stanju, evo dok ovde pišemo, idemo na posao ili u školu, biramo hranu i sve ostalo, i nije prava svest. To je samo vrsta programa poput softvera na računaru kojeg koristimo a samo ga formiramo počev od rođenja.
Prava svest je ono za šta većina tvrdi da tako nešto i ne postoji. Odnosno, prava svest u čoveku je baš ono što mi suštinski jesmo, a to nešto iz ove spoljašne svesti (programa) zovemo moja Duše, tvoja Duša, imam Dušu, nemam Dušu itd. itd.
Da ne dužim.
Bog je kreirao nas Duše i on nas je ovde odaslao da kroz iskustva razvijamo ili ekspandiramo sve kvalitete koje je u nas ugradio a koji su još uvek samo potencijalni. Evo samo nekih: Ljubav, nesebičnost, kreativnost, inteligencija, mudrost.... Mi kao Duša smo besmrtni i šta god i kako god da se događa ovde u ovom svetu mi smo uvek Biće koje nikada ne nestaje. To je razlog da Bog, naizgled uopšte ne mari za nas i naše probleme ovde. I zašto bi?
Kada naučimo da posmatramo na život iz naše prave svesti, svesti Duše, onoga što jesmo, onda život izgleda sasvim drugačije. Tada shvatamo da sve razlike koje vidimo iz našeg uma, jesu tu samo da nam iskustveno pomognu da se uzdižemo u svojoj svesti. Drugačije rečeno, sve te razlike vidimo iz humane svesti odnosno iz uma koji, već rekoh, sadrži program za komunikaciju u budnom stanju, praktično je to ono što istočnjaci zovu Maja a zapadnjaci to zovu iluzija.
Kada dovoljno ekspandiramo svoju svest, duhovnu svest u nama Dušama, tada uspemo nadrasti tu maju ili iluziju i tek tada u drugima vidimo baš ono što oni stvarno jesu, Dušu. Dok to ne uspemo, ponašamo se onako kako se ponašaju ljudi danas. To već svako zna iskustveno i tu nemam šta reći.
Svrha svih poznatih religija je da čoveku da nešto da ga okupira i drži pažnju na nešto što on sam još ne može shvatiti mada to ne shvataju ni sami lideri tih religija.
Otuda, šta je to duhovnost ako smo svi mi duhovna Bića i mi i bez religija živimo duhovnim životima.
Otvorenije reći, Bog ne brine ni za koga od nas, kao humanog bića, ali ni za nas kao Duše. ON (TO) egzistira na viskom nivou svesti u svetu čiste suštine i čiste svesti gde je u funkciji samo jedan jedini zakon i to je Zakon Ljubavi.
Taj svet je naše odredište i njega svako od nas treba i mora dosegnuti vlastitim naporima kada u sebi izgradi i realizuje sve one, već navedene, duhovne ili Božanske kvalitete (Ljubav, nesebičnost, kreativnost, odgovornost, samodisciplinu, inteligenciju....).
Zato, ko kada može i ko kada shvati ovu srž života i srž življenja ima obavezu prema sebi a sa time i prema celokupnom životu da se lati svesnog rada na ekspanziji i realizaciji svih tih najviših stanja. Sve ostalo čime se ljudi u ovom svetu bave i nadmeću ili ratuju je nešto što je rezultat niskih stanja svesti i ništa više.
Jednostavno, kao što svaka kruška na ndrvetu ne sazreva u isto vreme tako ni mi u isto vreme ne dosežemo onaj vrh svesti. Svaka kruška opada sa zrelošću i svaka Duša, sa zrelošću odlazi iz ovih nižih svetova koji su ratni svetovi i vraća se u svetove čiste ljubavi...
Ima se po ovom pitanju mnogo šta reći, ali, ima jedno veliko ali a ono kaže koga ovde uopšte briga za istinom. Ovde je mesto gde se ljudi nadmeću, udaraju, gaze i guraju, jer, drugačije i ne znaju.
Pozdrav tebi Nata Li ali i Fredericku i AbsolutelyNoMan-u ispod.
Kada čovek nauči da svoje srce otvori struji ili Toku Duha Svetog po prvi put počene svesno učiti o sebi, Duši, i o Kreatoru, Bogu.
Хвала од срца за овај пост, овако нешто сам очекивала као део дискусије о теми.

И прете свима који не верују на исти начин - чиме беше?
Паклом, огњем... Де де..
To si nesto ti pomesal to crkva preti paklom Jehovini Svedoci ne veruju u pakao :)
tj pakao i ne postoji prema Bibliji
nego u vecni zivot
Biblija je Bozja rec a Bozja rec je istina.
Dakle sta pise u Bibliji je istina

''Бакти јога је стварна, исконска потрага за Богом, потрага која почиње,
траје и завршава се Љубављу. Један једини тренутак луде љубави за
Богом доноси нам потпуну слободу...
.....Једна од највећиг предности Бакти јесте што је она најлакши и
најприроднији пут да се достигне узвишени божански циљ, њен велики
недостатак јесте што су у својим нижим облицима често дегенерише у
омражени фанатизам.
Групе фанатика међу хиндусима, муслиманима и хришћанима, скоро увек
су обнављале своје чланство у овим нижим плановима Бакти. Искључивост
при везивању за вољени објекат, без које ниједна искрена љубав не може
да расте, веома често представља узрок жигосања свега осталог. У свакој
религији или земљи постоје слаби или неразвијени умови који познају само
један начин вољења свог идеала, а то је мржња према свим осталим
идеалима....''

Свами Вивекананда

Данас сам схватио:

Необразовани верују у постојање Бога,
а образовани знају да Он постоји !!!

Али да будемо начисто,
тај творац о коме ја причам нема много везе са религијама света.

Back