Бог је један

ode se na drugu temu o kojoj zna, a ja moram i ovde.

dakle, bog je jedan, zašto se ratuje u njegovo ime, zašto ljudi su okrenuti više materijalizmu a ne duhovnošću?
Па ратовати у његово Име, не значи да ратују заиста за Њега... злоупотреба је то...

Скроз си у Старозаветном духу, кад је људима Бог као духовно незрелој деци морало строжије да се црта да не буду животиње или демони...

Зато су и заповести о мржњи и гневу додатно појашњене у новом...

da to je pitanje.
moj odgovor bi bio zato što ga svako gleda na svoj način koji je po definiciji tačan dok ostali pogledi su netačni.
Не, него зато што су различити духови у нама... имаш код владике Николаја да неистомишљеници на духовном нивоу, чак и без разговора ратују духом међусобно због суштинских разлика духова

Не, него зато што су различити духови у нама... имаш код владике Николаја да неистомишљеници на духовном нивоу, чак и без разговора ратују духом међусобно због суштинских разлика духова
da, ali to je jedan sistem verovanja, ako je bog jedan onda je na celoj zemlji jedan.

da, ali to je jedan sistem verovanja, ako je bog jedan onda je na celoj zemlji jedan.
Он јесте Један, али у плуралу... Тројичности... За двојичност је јасно из већ постављеног питања и само је Јасни мозак упалио да дететктује откриће...

За тројичност мора неки други цитати...

Ево сад сам сазнао кад си окачила... анализиро сам небулозу, лудило, утрпавање тог немача појма... А и сам је писо о лудилу, не без разлога са љубављу спојеном
Svami Vivekanadna je živeo samo 40 godina i njegov lik i delo ostali su
po dobrom upamćeni i u zemlji u kojoj je živeo, a i mnogo šire od toga.
Ti si mnogo više više vremena imao, pa ništa.

Mislim.. nemač pojma sigurno njega ne opisuje..

Зашто духовност не подразумева да прихватите сви да Бог јесте један и да га само различито зовемо, да верски ритуали представљају само сценографију за лакше манипулисање верницима а да тај један једини Бог не гледа ко је шта и кад јео, шта је обукао, када је укључио машину за прање веша или ушио дугме...
Ne mislim da je to iskljucivo scenografija, mislim da su verski rituali u bilo kojoj religiji prvenstveno vazan psiholoski faktor koji su tu u vidu jacanja same religijske zajednice i jacanja samog poverenja u tu ideologiju, konkretnije veru, pretpostavljam da nema tih "rituala" mnogi bi i zaboravili koje su vere.

Он јесте Један, али у плуралу... Тројичности... За двојичност је јасно из већ постављеног питања и само је Јасни мозак упалио да дететктује откриће...

Kad sam ja o trojičnosti pisala, ti si redovno zbog političkih rasprava
banovan bio, pa nisi imao kad čitati.

:kafa:

hrišćanstvo je modifikovalo troičnost boga, u većini starih religija su tri glavna božanstva, pa čak i u hinduizmu.
sem jevreja i muslimana nema nijedna religija u kojoj je bog monada.

Svami Vivekanadna je živeo samo 40 godina i njegov lik i delo ostali su
po dobrom upamćeni i u zemlji u kojoj je živeo, a i mnogo šire od toga.
Ti si mnogo više više vremena imao, pa ništa.

Mislim.. nemač pojma sigurno njega ne opisuje..
Јел то онај што је по америци наркоманима и дипломатама уврћо приче у главу? Мрзи ме да гуглам...

Одговори ти уместно бесмртне која не зна...

Зашто Христос каже : ''Ја и отац једно смо''... што користи плурал једнине?
Zato sto Otac i Sin a i DS cine jednoga Boga.
Mnostvo u jednini

Jedan Bog tri bozanske licnosti.
Iako u mnozini , jedan je Bog.

Bog je titula ne ime.

Na Balkanu ljudi rec Bog dozivljavaju kao ime pa pod imenom moze da bude samo jedna osoba i onda ne shvataju.

Ali Bog je i titula i pod titulom moze da bude vise.
Bog nam se otkriva kao Trojica.

Primeri koji pomazu.

Imamo jedni vladu.
A vise osoba.

Imamo jednu familiju grgic, a vise osoba.

Imamo jedan brak a vise osoba.
Itd.

Спамујеш

Не каже којим богом...

Луде, баш луде

Штета што их у другим природама нема, сем по индијским селима око чика приповедача

Бакти је у нижим тј. развојним облицима фанатизам?... ОК

Хришћани немају јогу, то је од јогина а не хришћана пракса дувања себи у нос и уши

Где? у Непалу?

Зато уз укључивост може... нпр укључиш лагање у истину и порастеш до неба ко јогин

Па пре 20 речи је прилепио фанатизам, тј мржњу ''другима и нижима'', како да да ју је нема одмах ко бумеранг

Начин вољења? које увртање, или волиш или не

Па ко да воли 100 милијарди идеала...

Тема будизам
У вези чега?

Back