Bog je jedan.

Једноставно, ако само Бог спашава, и, ако Бог Отац спашава у Старом Завету, онда Бог треба да спашава и у Новом Завету, Исус Христос је Бог и наш Спаситељ.
Ok. Gde Hrist kaže da je naš Bog?

Ako znamo da je On...''put, istina i život''...
Gde kaže ja sam Vaš Bog?

Ok. Gde Hrist kaže da je naš Bog?

Ako znamo da je On...''put, istina i život''...
Gde kaže ja sam Vaš Bog?
Само Бог спашава, не може нико више, ни анђели, и то је онда фудаментална поставка без које не може да се посматра СЗ и НЗ, и, онда је Бог и Исус Христос јер нас Он спашава у НЗ, и сва места где Он прича о Себи у узвишеном смислу, то упућује на Бога, тамо где Он прича о Себи у униженом смислу, то упућује на човечанско и телесно у Исусу Христу.

Једноставно, ако само Бог спашава, и, ако Бог Отац спашава у Старом Завету, онда Бог треба да спашава и у Новом Завету, Исус Христос је Бог и наш Спаситељ.
Bog Spasava i u Novom zavetu preko naseg posrednika Isusa Hrista.

Jovan 3:16
Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Znaci dao je na zrtvu svog Sina Isusa Hrista a ne sam sebe sto je nemoguce jer je Bog besmrtan
a isus je umro za nase grehe

1 Jovanova 4:9 " U ovom se ljubav Božja očitovala na nama: Bog je poslao svog jedinorođenog Sina u svet da bismo preko njega dobili život.

Nigde ne pise da je Isus Bog. vec pise da je jedinorodjeni Sin Bozji
Isus sam kaze : " Ja sam Bozji Sin"

Poslednja izmena:

Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Znaci dao je na zrtvu svog Sina Isusa Hrista a ne sam sebe sto je nemoguce jer je Bog besmrtan

1 Jovanova 4:9 " U ovom se ljubav Božja očitovala na nama: Bog je poslao svog jedinorođenog Sina u svet da bismo preko njega dobili život.

Zar nisi rekla da te mrzi,kako te ne mrzi da njemu odgovaras a za mene te mrzi ???
Da nije mozda ipak do onih ARGUMENATA za koja smatram da ih zapravo nemas...!?? :D

Само Бог спашава, не може нико више, ни анђели, и то је онда фудаментална поставка без које не може да се посматра СЗ и НЗ, и, онда је Бог и Исус Христос јер нас Он спашава у НЗ, и сва места где Он прича о Себи у узвишеном смислу, то упућује на Бога, тамо где Он прича о Себи у униженом смислу, то упућује на човечанско и телесно у Исусу Христу.
Nisam ja učitelj, nisi ni Ti...samo je Hrist onaj koji zna i govori istinu koja je važna za naše spasenje.
Shvati da su moji i tvoji zaključci totalno nebitni u poređenju sa njegovim rečima.

Jovan 14,23
Isus odgovori i reče mu: ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju;

Daj mi Hristovu reč da je On Bog...
Ne mogu ja nešto držati ako to Hrist nije rekao.
A ako nije rekao, nije ni važno za spasenje...logično, zar ne?!

Dok je bio u oblicju sliuge, dakle u ljudskom telu, NIGDE konkretno ALI kad se vratio na nebu stanje se drasticno promenilo - ON JE TADA JASNO REKAO DA JE PRVI I POSLEDNJI sto je kvalifikacija koja se odnosi iskljucivo na AUTORITETA BROJ JEDAN u kosmosu !!!
I đavo je prvi i poslednji. Valjda smo ovu lekciju prošli.
Gde Hrist kaže u nebeskoj slavi da je On naš Bog?

И, после негодујеш кад кажем да пишеш флоскурално, уопште се не удубљујеш у текст. Ово сам ти квотовао у црвено и зелено :uja::

da ni jedan koji u njega (Исуса) veruje ne propadne, nego da ima život večni.

И, да ли разумеш да то директ упућује на Исуса као Бога, јер само Бог може да подари живот вечни онима који верују у Њега, као што је Бог Отац у СЗ спашавао (да не пропадну) оне који верују у Њега, тако и Исус Христос спашава (да не пропадну) оне који верују у Њега.

Nisam ja učitelj, nisi ni Ti...samo je Hrist onaj koji zna i govori istinu koja je važna za naše spasenje.
Shvati da su moji i tvoji zaključci totalno nebitni u poređenju sa njegovim rečima.

Jovan 14,23
Isus odgovori i reče mu: ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju;

Daj mi Hristovu reč da je On Bog...
Ne mogu ja nešto držati ako to Hrist nije rekao.
A ako nije rekao, nije ni važno za spasenje...logično, zar ne?!
сваки дух који признаје да је Исус Христос у телу дошао, од Бога је;

И, после негодујеш кад кажем да пишеш флоскурално, уопште се не удубљујеш у текст. Ово сам ти квотовао у црвено и зелено :uja::

da ni jedan koji u njega (Исуса) veruje ne propadne, nego da ima život večni.

И, да ли разумеш да то директ упућује на Исуса као Бога, јер само Бог може да подари живот вечни онима који верују у Њега, као што је Бог Отац у СЗ спашавао (да не пропадну) оне који верују у Њега, тако и Исус Христос спашава (да не пропадну) оне који верују у Њега.
To ja znam sve napamet dakle ti se ne udubljujes sta ja pisem :uja:

I đavo je prvi i poslednji.
Daj nam Biblijski dokaz u prilog ili priznaj da su te slagali.
Valjda smo ovu lekciju prošli.
I ja sam tako mislio ali evo te opet... :kafa:
Gde Hrist kaže u nebeskoj slavi da je On naš Bog?
Reko je da je PRVI I POSLEDNJI a to je o sebi u Bibliji UVEK govorio SAMO BOG I NIKO DRUGI..!!!
A da je to zaista tako vidimo iz toga fda je Stefan upravo Hristu predao svoj duh kada je umirao sto je takodje eksklluzivna Bozja odlika - Bog je Taj koji uzima ljudski duh kada se desava smrt i evo vidimo apostola koji nam jasno daje do znanja da je upravo Hristu Stefan predao njegov zivotni duh...!!!

Daj nam Biblijski dokaz u prilog ili priznaj da su te slagali.

I ja sam tako mislio ali evo te opet... :kafa:

Reko je da je PRVI I POSLEDNJI a to je o sebi u Bibliji UVEK govorio SAMO BOG I NIKO DRUGI..!!!
A da je to zaista tako vidimo iz toga fda je Stefan upravo Hristu predao svoj duh kada je umirao sto je takodje eksklluzivna Bozja odlika - Bog je Taj koji uzima ljudski duh kada se desava smrt i evo vidimo apostola koji nam jasno daje do znanja da je upravo Hristu Stefan predao njegov zivotni duh...!!!
I ti si još jedan koji nešto lično zaključuje, a ne sluša ono što Hrist govori.

Gde Hrist u nebeskoj slavi kaže da je On naš Bog?

Ne interesuju me tvoji zaključci. Samo Hristova reč.

I ti si još jedan koji nešto lično zaključuje, a ne sluša ono što Hrist govori.
Mozda si u pravu,da vidimo zasto ovo kazes;
Gde Hrist u nebeskoj slavi kaže da je On naš Bog?
Evo ovde;

Otkr.1,17.18:
'...I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
I živi; i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti..."

Evo nam te iste izjave u SZ:

Isa.48,12.13:
"...Čuj me, Jakove i Izrailju, kojega ja pozvah: ja sam prvi, ja sam i pošljednji.
I moja je ruka osnovala zemlju, i moja je desnica izmjerila nebesa peđu; kad ih zovnem, svi dođu..."

Hajde nam sad tio daj nekog Biblijskog teksta gde sotona daje ovakav isti komentar o sebi,izvoli !

"

Ne interesuju me tvoji zaključci. Samo Hristova reč.
Slazem se...
Hajde mi sad konacno daj konkretne dokaze u prilog tvoje verske tvrdnje ili priznaj da je to samo vasa tipicna izmisljotina.

Back