Bog je jedan.

Nije Bog kubik vode da mi tako ga proracunavas, ne pije taj odgovor vode kod mene,pokusaj ponovo...
Ako već imaš potrebu koristiti takvu analogiju, onda je 1×1×1 matematički puno logičniji od 1+1+1 za prikaz Trojstva. Jer 1+1+1 prikazuje tri odvojene jedinice, dok 1×1×1 pokazuje tri "elementa" koji zajedno i dalje čine jedno, što i jeste kršćanska poruka o Trojici...
A ako i dalje inzistiraš s 1+1+1 onda si promašio poantu, jer nitko ne uči da postoje tri boga...

Јесте, јасан је стих, поистовећује Бога и Исуса Христа у стварању, и ако је кроз Бога Оца, и ако је кроз Исуса Христа, кроз једног и другог је стварање, нема разлике, и ако је Отац Бог - јер је кроз њега стварање , онда је Бог и Исус Христ - јер је и кроз њега стварање.

Немој да вадиш ствари из контекста.

Исус Христос, није рекао Исус Христ, Христос је Месија и Бог. итд.
Ne poistovecuje vec pravi jasnu razliku izmedju onoga KO STVARA i ko POSREDUJE

Taj Ko stvara je Bog a Posrednik ne moze biti Bog.

dakle ne znate osnovne pojmove o tome ko ili sta je Bog.
Bog mora da je neko ko jer iznad svega svih i jedini on je Stvoritelj, sve ostalo je stvoreno
pa i njegov Sin isus Hrist koji je kao Bozji Sin nas posrednik do Boga.
Stvorenje ne moze biti Bog
eto nauci osnovne stvari o tome Kakav je Bog.

dakle vec sam navela arguimente Biblijske kada Isus jasno kaze da je Njegov Bog Jehova - znaci iznad njega
cim ima Boga ne moze on biti Bog

Jovan 20:17 Reci Isusa
„Uzlazim svom Ocu i vašem Ocu, svom Bogu i vašem Bogu.“

dakle ima dovoljno argumenata u Bibliji da je jedan jedini Bog JHVH Jehova
a da je Isus Bozji Sin i nas posrednik do Boga

1. Timoteju 2:5
„Jer jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi – čovek Hrist Isus.“

Dakle ti vadis iz konteksta i pogresno povezujes i zakljucujes.
ja sam nasla direktne dokaze koji se ne mogu drugacije tumaciti nego tako kako pise.

Poslednja izmena:
Pa i ti drugi kažu da je jedan Bog, ne tri boga.
Svatko te citate tumači u skladu sa svojom teologijom.
Ti vidiš to tako i to je ok, oni vide drugačije i to je isto ok.
Ok ako neko kaze da je Bog jedan to je istina iz Biblije.

Problem je sto malo njih poznaje dobro Bibliju i tu su neslaganja.
Ako pazljivije istrazis videces da se te druge teologije oslanjaju na dogmama koje su ucenje ljudi a ne na ucenju Boga iz Biblije.
Ucenje Boga iz Biblije je jedno i to je jedina istina.

Bog mora da je neko ko jer iznad svega svih i jedini on je Stvoritelj, sve ostalo je stvoreno
Kao što svjetlost i toplina nisu odvojene od Sunca, već njegovo neposredno djelovanje, tako ni Isus kao Posrednik nije nešto drugo, On je Bog koji nam se približio.
Sve je stvar kako ćemo nešto interpretirati...

Kao što svjetlost i toplina nisu odvojene od Sunca, već njegovo neposredno djelovanje, tako ni Isus kao Posrednik nije nešto drugo, On je Bog koji nam se približio.
Sve je stvar kako ćemo nešto interpretirati...
Isus ne moze biti Bog i dala sam Biblijske argumente
a ti misli kako hoces
Sam Isus kaze da On ima Boga i da odlazi k Bogu.

Biblija pravi jasnu razliku izmedju Bozjeg Sina i Boga

Ok ako neko kaze da je Bog jedan to je istina iz Biblije.

Problem je sto malo njih poznaje dobro Bibliju i tu su neslaganja.
Ako pazljivije istrazis videces da se te druge teologije oslanjaju na dogmama koje su ucenje ljudi a ne na ucenju Boga iz Biblije.
Ucenje Boga iz Biblije je jedno i to je jedina istina.
Bog nije vlasništvo ni jedne teologije, nego izvor koji nadilazi sva naša tumačenja. Pa u tom smislu, pazim se...

dakle vec sam navela arguimente Biblijske kada Isus jasno kaze da je Njegov Bog Jehova - znaci iznad njega
cim ima Boga ne moze on biti Bog

Jovan 20:17 Reci Isusa
„Uzlazim svom Ocu i vašem Ocu, svom Bogu i vašem Bogu.“

dakle ima dovoljno argumenata u Bibliji da je jedan jedini Bog JHVH Jehova
a da je Isus Bozji Sin i nas posrednik do Boga

1. Timoteju 2:5
„Jer jedan je Bog i jedan posrednik između Boga i ljudi – čovek Hrist Isus.“

Dakle ti vadis iz konteksta i pogresno povezujes i zakljucujes.
ja sam nasla direktne dokaze koji se ne mogu drugacije tumaciti nego tako kako pise.
Ма, бре, пише јасно, кроз Бога Оца, и, кроз Исуса Христа, нема разлике, обоје стварају, кроз обоје, и нема никог посредника.

То, око, посредника, и све што друго пише и делује да је Исус мањи од Бога Оца, то ти је ово Филибљ. 2. глава :

6. Који (Исус), ако је и био у обличју Божијем, није се отимао да се упореди с Богом;

7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.

итд.

kao sto sam vec napisal jedna uloga izuzima drugu
Neko ko je posrednik do Boga nije Bog, ne moze biti Bog.
Bog do boga ne ide
kao sto se Isus moli svom Bogu jer nije Bog
Razlika u ulozi nije = razlika u Božanskoj prirodi.
Ako bi „posrednik ne može biti Bog“ bila istina, onda i Bog ne bi mogao biti Otac, a to Biblija jasno tvrdi...

Ako već imaš potrebu koristiti takvu analogiju, onda je 1×1×1 matematički puno logičniji od 1+1+1 za prikaz Trojstva. Jer 1+1+1 prikazuje tri odvojene jedinice, dok 1×1×1 pokazuje tri "elementa" koji zajedno i dalje čine jedno, što i jeste kršćanska poruka o Trojici...
A ako i dalje inzistiraš s 1+1+1 onda si promašio poantu, jer nitko ne uči da postoje tri boga...

ali su 3 razlicite persone u trojstvu, koja ni jedna nije ista sa drugom....tako da i dalje je 1+1+1 a ne 1x1x1

Рецимо, Санеми и Бокифорум су две одвојене личности, то је, 1+1 = 2, али, смо ми и људи (човек) који имамо и делимо исту природу и елементе, то је, 1× 1 = 1 природа заједничка, или, свеће, имам две различите свеће, али, имамо елемент и природу свеће које дају исту ватру и светлост. итд.

Тако је и код св.Тројице, једна иста заједничка природа - нема разлике, и, три различите Личности.

Kada bi tvoje viđenje Boga bilo točno, onda bi to tako bilo. Ali, kršćani ne govore da je tako...
Isus jasno kaže: Ja i Otac jedno smo...

ali ti ne razumijes sta Isus kaze tu....jednostavno ne razumijes sta je Isus tu rekao, ali evo ja razumijem, i to je razlika izmedju mene i tebe

a kako znam da znam sta isus kaze kada kaze Ja i Otac jedno smo...

znam iz prostog razloga sto Isus na drugom mjestu u Bibliji kaze da se to odnosi na isti cilj i svrhu, znaci Bog i Isus su jedno u svrhi i cilju a ne jedno po prirodi da su jedan entitet.

znaci Isus je pojasnio vec u Bibliji sta to znaci i ocito je da si u zabludi po pitanju toga sto si naveo....

zato je moje vidjenje Boga upravu a tvoje u krivu, jer sam odradio domacu zadacu koju ti nisi uradio....pa znam ove stvari dobro.

ali ti ne razumijes sta Isus kaze tu....jednostavno ne razumijes sta je Isus tu rekao, ali evo ja razumijem, i to je razlika izmedju mene i tebe

znam iz prostog razloga sto Isus na drugom mjestu u Bibliji kaze da se to odnosi na isti cilj i svrhu, znaci Bog i Isus su jedno u svrhi i cilju a ne jedno po prirodi da su jedan entitet.

znaci Isus je pojasnio vec u Bibliji sta to znaci i ocito je da si u zabludi po pitanju toga sto si naveo....

zato je moje vidjenje Boga upravu a tvoje u krivu, jer sam odradio domacu zadacu koju ti nisi uradio....pa znam ove stvari dobro.
Ako tvoje „znanje“ dolazi iz toga što si si već unaprijed dao za pravo da si u pravu, onda to nije znanje nego uvjerenje.

Kad bi Isus mislio samo na „isti cilj“, Židovi ga ne bi htjeli kamenovati zbog bogohuljenja“ Iv 10:33, jer „isti cilj“ ne vrijeđa nikoga, ali On je rekao „Ja i Otac jedno smo“, i oni su to razumjeli kao izjednačavanje s Bogom.
Znači, ne ti, nego oni koji su ga slušali, su shvatili da govori o božanskoj prirodi, ne samo o svrsi.

Zasto se Bog bas javio Jevrejima, a na planeti postoji jos toliko razlicitih naroda?

Муслимани кажу да се и Мухамеду јавио и издиктирао му Куран.

slazem se da je Bog jedan

Тако Тора и цела Библија тврде.

... bogova može biti koliko želiš ili čak ni jedan.

Ја сам онај који верује да је нас и васиону створило више Твораца, фабриканата.

Ако је исти циљ и сврха и моћ, онда је и природа и суштина иста, јер из природе излази моћ и смисао и сврха нечега, један човек има моћ говора и разума и други човек исто има моћ говора и разума, јер су обоје исте човечанске природе у којој је моћ говора и разума.

Тако је и овде, и зато и Исус каже, Ја и Отац једно смо, и по циљу и моћи и по природи.

Ako tvoje „znanje“ dolazi iz toga što si si već unaprijed dao za pravo da si u pravu, onda to nije znanje nego uvjerenje.

Kad bi Isus mislio samo na „isti cilj“, Židovi ga ne bi htjeli kamenovati zbog bogohuljenja“ Iv 10:33, jer „isti cilj“ ne vrijeđa nikoga, ali On je rekao „Ja i Otac jedno smo“, i oni su to razumjeli kao izjednačavanje s Bogom.
Znači, ne ti, nego oni koji su ga slušali, su shvatili da govori o božanskoj prirodi, ne samo o svrsi.

kazem ti Isus je vec pojasnio tu izreku, i nije to sto ti mislis da jeste.

zidovi su trazili nacina kako da ga se rijese jer im je bio trn u oku....a opet ti kazem Ja i otac smo jedno ne znaci da su Isus i Bog jedno bice,,,jer to Isus kaze u drugom dijelu Biblije da nije to sto ti mislis da jeste , da su jedno bice.....Isus kaze da se su misli na jednu svrhu i cilj
, a ne na bice.

kazem ti Isus je vec pojasnio tu izreku, i nije to sto ti mislis da jeste.

zidovi su trazili nacina kako da ga se rijese jer im je bio trn u oku....a opet ti kazem Ja i otac smo jedno ne znaci da su Isus i Bog jedno bice,,,jer to Isus kaze u drugom dijelu Biblije da nije to sto ti mislis da jeste , da su jedno bice.....Isus kaze da se su misli na jednu svrhu i cilj
, a ne na bice.
Izgleda da ti znaš nešto što ne znaju ni autori Pisma.
Tekst jasno kaže:
"Zbog bogohuljenja, jer se ti, čovjek, praviš Bogom."

Znači ne da je bio "trn u oku", nego su ga doslovno optužili da se pravi Bogom.
A još ranije, u Iv 5:18, piše da su ga htjeli ubiti jer je nazvao Boga svojim Ocem, izjednačivši se s Bogom.
Tako da nije stvar „što ti misliš da je Isus mislio“, nego što jasno kaže Biblija da su razumjeli oni koji su ga slušali uživo.

Izgleda da ti znaš nešto što ne znaju ni autori Pisma.
Tekst jasno kaže:

A još ranije, u Iv 5:18, piše da su ga htjeli ubiti jer je nazvao Boga svojim Ocem, izjednačivši se s Bogom.
Tako da nije stvar „što ti misliš da je Isus mislio“, nego što jasno kaže Biblija da su razumjeli oni koji su ga slušali uživo.

ne nije to tako kako ti mislis, ovdje ga zidovi optuzuju, hoce da ga smaknu, jer im je trn u oku, pa traze izgovore da ga se rijese.

ti stvarno bas ne razumijes sta ti pisem a niti razumijes Bibliju ocito.

AKo je Isus rekao Ja i Otac smo jedno..........

a zidovi jedva docekali da ga okrive za ovo, kontali da misli da su on i Bog jedno bice, ali Isus je objasnio na drugom mjestu u Bibliji da to ne znaci to , nego je Isus mislio sa tim, da su on i BOg jedno u svrhi i cilju pa trazi od apostola da in oni svi zajedno budu jedno pa da se pridruze Isusu i Bogu da svi zajedno budu jedno, da teze jednoj svrhi i cilju.

Pazi samo ovo, pazljivo sad citaj sto ti pisem, ako Isus kaze u Bibliji da Ja i Otac smo jedno ne znaci da su jedno bice, nego da to znaci jedno smo u cilju i svrhi, imamo isti cilj i svrhu....

pa onda kada zidovi pomisle da Ja i Otac smo jedno Isus mislio da je Isus i Otac jedno bice, isto bice, to je samo njihovo pogresno razumijevanje, a takodjer i tvoje i to namjerno , zidovi nisu imali objasnjenje sta Isus mislio sa tim Ja o Itac smo jedno, dok vi hrscani imate, ali opet sramotno i perverzno uzimate tu recenicu kao dokaz d asu Bog i Isus jedno bice, iako je Isus rekao da to nije tacno.

to je vama hrscanima na sramotu da ovako javno pokazivate neznanje o svojoj knjizi pa mora jedan musliman da vas ispravlja ne na osnovu svog nahodjenja nego na osnovu Biblije, jer tu Biblija tumaci samu sebe, i ja tu nisam potreban, ali vi to ne znate jer ne zelite to da znate jer vam vise godi prica da je isus bog, i onda sve pusete u tom smjeru.

evo jako lepo objasnjenje Deedata to kada su zidovi htjeli da kamenuju Isusa

ne nije to tako kako ti mislis, ovdje ga zidovi optuzuju, hoce da ga smaknu, jer im je trn u oku, pa traze izgovore da ga se rijese.

ti stvarno bas ne razumijes sta ti pisem a niti razumijes Bibliju ocito.

AKo je Isus rekao Ja i Otac smo jedno..........

a zidovi jedva docekali da ga okrive za ovo, kontali da misli da su on i Bog jedno bice, ali Isus je objasnio na drugom mjestu u Bibliji da to ne znaci to , nego je Isus mislio sa tim, da su on i BOg jedno u svrhi i cilju pa trazi od apostola da in oni svi zajedno budu jedno pa da se pridruze Isusu i Bogu da svi zajedno budu jedno, da teze jednoj svrhi i cilju.

Pazi samo ovo, pazljivo sad citaj sto ti pisem, ako Isus kaze u Bibliji da Ja i Otac smo jedno ne znaci da su jedno bice, nego da to znaci jedno smo u cilju i svrhi, imamo isti cilj i svrhu....

pa onda kada zidovi pomisle da Ja i Otac smo jedno Isus mislio da je Isus i Otac jedno bice, isto bice, to je samo njihovo pogresno razumijevanje, a takodjer i tvoje i to namjerno , zidovi nisu imali objasnjenje sta Isus mislio sa tim Ja o Itac smo jedno, dok vi hrscani imate, ali opet sramotno i perverzno uzimate tu recenicu kao dokaz d asu Bog i Isus jedno bice, iako je Isus rekao da to nije tacno.

to je vama hrscanima na sramotu da ovako javno pokazivate neznanje o svojoj knjizi pa mora jedan musliman da vas ispravlja ne na osnovu svog nahodjenja nego na osnovu Biblije, jer tu Biblija tumaci samu sebe, i ja tu nisam potreban, ali vi to ne znate jer ne zelite to da znate jer vam vise godi prica da je isus bog, i onda sve pusete u tom smjeru.

evo jako lepo objasnjenje Deedata to kada su zidovi htjeli da kamenuju Isusa
Fora u čitavoj priči, kako svi, Židovi koji su slušali Isusa uživo, prvi kršćani koji su za Njega dali život i cijeli rani crkveni nauk, svi „nisu razumjeli“, ali ti jesi.
Ako tekst kaže da su ga htjeli kamenovati zato što je rekao da je jedno s Ocem, onda tvoja verzija nije "pojašnjenje" nego prepravljanje.

To što Isus kasnije govori o jedinstvu učenika s Njim u svrsi, ne znači da je time poništio što je rekao o sebi i Ocu, nego pokazuje da postoji različit tip jedinstva: jedno u prirodi s Ocem i jedno u cilju s nama.

I da, da se ne ponavljamo, htjeli su ga ubiti, ali ne zato što im je išao na živce, nego zato što su razumjeli da tvrdi da je Bog. To ti jasno piše u tekstu, sve ostalo je izvlačenje.

Back