Bog i (ne)pravda

:rida:

srceparajuce! to je prava vera! sigurno bi mu posle bilo zao.

ти би могла да покажеш мало хуманости према људима над којим је извршен холокауст.. па макар се клањали и жаби у тренутку кад их воде у смрт.
или тај твој ''атеизам'' укида хуманост и саосећање?

ти би могла да покажеш мало хуманости према људима над којим је извршен холокауст.. па макар се клањали и жаби у тренутку кад их воде у смрт.
или тај твој ''атеизам'' укида хуманост и саосећање?
Jaooo :lol: Igras na smesnu kartu, moje saosecanje nije uopste bitno, nego to sto mislite kako je to dirljivo, sto se oni obracaju bogu, ne odustaju od njega, iako vide da ih salje u smrt.
Oni i dalje veruju. Vole svog dzelata.
Vi ste ti koji nemate humanosti, jer u dubini duse verujete kako su mozda i zasluzili da umru, jer cim je bog tako "odlucio" sigurno je imao razloga. Nista on ne radi bez razloga, zar ne?

Jaooo :lol: Igras na smesnu kartu, moje saosecanje nije uopste bitno, nego to sto mislite kako je to dirljivo, sto se oni obracaju bogu, ne odustaju od njega, iako vide da ih salje u smrt.
Oni i dalje veruju. Vole svog dzelata.
Vi ste ti koji nemate humanosti, jer u dubini duse verujete kako su mozda i zasluzili da umru, jer cim je bog tako "odlucio" sigurno je imao razloga. Nista on ne radi bez razloga, zar ne?

ти си девојко болесна.
човека, ито милионе њих, невине воде на губилиште, а ти се спрдаш са њихивом очајем и страхом.
могли су да прокуну Бога ако су хтели, могли су да се клањају ђаволу, могли су да раде шта хоће- били су жртве!
оно што је дирљиво је њихова патња. и није ми јасно само откуд ти толика дрскост да се смејеш?

ти си девојко болесна.
човека, ито милионе њих, невине воде на губилиште, а ти се спрдаш са њихивом очајем и страхом.
могли су да прокуну Бога ако су хтели, могли су да се клањају ђаволу, могли су да раде шта хоће- били су жртве!
оно што је дирљиво је њихова патња. и није ми јасно само откуд ти толика дрскост да се смејеш?

Smejem se tebi, ne njima. :lol:
Zasto ih je bog poslao u smrt, dozvolio to?

To je zato sto ne znas svrhu ovog zivota. Nije vazno hoces li zivjeti 22 godine ili 50. Vazno je hoces li za vrijeme provedeno na ovom svijetu shvatiti da je ovaj zivot prolazan i da se za njega ne vrijedi boriti u mjeri u kojoj to danas cine ljudi. Zivot poslije smrti (u Islamu vazi da cemo biti ozivljeni opet - ne samo kao duse) je vjecni zivot.

Kao prvo moras znati da je ljudima data velika odgovornost. A to je SLOBODA IZBORA.

«I ne pravite nered na Zemlji, kad je na njoj red uspostavljen,» El-Ea'raf, 56.

Medjutim, tvoja definicija nepravde je skroz egoisticna i materijalisticna. Najveca nepravda je pored svih dokaza ne htjeti vjerovati. Pored svih dokaza ostati slijep. Vjerovati u nesto mimo Gospodara Svjetova! Jednog i Jedinog Boga! Plasiti se neceg ili nekog vise nego Boga! Voljeti nekog ili nesto vise od Boga! Ocekivati nesto od nekog vise od Boga! To se u Islamu zove shirk. Pripisivanje sudruga Allahu s.w.t.! I to je najveca nepravda! Bog je najpravedniji. Kazna od Boga je najpravednija. Ako ne znas zbog cega, onda ne znas sta je narod pogrijestio.

"A onaj ko okrene glavu od Knjige Moje, taj ce teškim životom živjeti i na Sudnjem danu cemo ga slijepa proživjeti,» Taha, 123-124.

I koji je sad odgovor postavljacu teme?
Ne pati taj deda sto je zivot prolazan,vec sto je iako dobar i posten izgubio smisao svog zivota,tj da njega potomci sahrane,a ne on njih!Ovakvo filozofiranje moze samo proteci iz nerazumevanja kolika je tuga i kazna kada sahranis svoje potomstvo!To je gore i od fizickog mucenja,i od gladi i od bolesti!

1immf7.jpg

ево погледај филм- можда добијеш неке одговоре:

http://www.imdb.com/title/tt1173494/

(захваљујем колегиници brunhilda)
Ja zelim odgovor od tebe. :)
Zasto? Zasto nije roknuo jednog loseg ( Hitlera ), a bilo je prilika, nego je dozvolio da on pobije toliko ljudi?
Dodjavola, pa nije on covek, on je svemoguce bice, trebalo bi da moze da smakne jednog lika, sta je to za njega...onoliku decu po Egiptu, a ne moze jednog malog Adolfa.

Bog im je dao mozak, razum i slobodnu volju da uvide gde zive, pa da se u skladu sa time i ponasaju, ili eventualno pomognu sebi. Ko ih ebe kad im je lakse da gledaju svoju decu kako skapavaju od gladi nego da ga izvade na vreme. Da, ko ih ebe!

E, ovo je vec u hriscanskom duhu. "Ko ih ebe!" Bravo.
Svaka cast decko, imas kliker, zaista! I to kakav!

E, ovo je vec u hriscanskom duhu.
Svaka cast decko, imas kliker, zaista! I to kakav!

Kliker umesto mozga.

Sta ti nije jasno? :lol:

Ne moze, sreco moja, i jare i pare, to jest, ne moze slobodna volja i bozanske intervencije, kad se glupi covek zaigra tako teskim i dragocenim darom (sl. volja), istovremeno. Ili slobodna volja ili bozije dadiljanje. Meni je licno drago sto sam dobio sl volju a ne dadiljanje. Neki bi, ocigledno, da doveka budu bebci.

Back