Bog i Mojsije

hoću najvažnije stvari iz hrišćanstva u praksi a ne sve u teoriji gde se bakćem detaljima i pokrivam citatima iz Biblije samo da budem uvek u pravu i više vrednosti kao što neki rade (ne pričam o tebi)...
jel ti mislis na primer kada ti ja nesto citiram da ti to nudim da ti verujes, a da ja prvo nisam ubedjen?
a renkarnacija ima, samo je problem sto je ona prokletstvo, to je buda shvatio, prirodu samsare

jel ti mislis na primer kada ti ja nesto citiram da ti to nudim da ti verujes, a da ja prvo nisam ubedjen?
a renkarnacija ima, samo je problem sto je ona prokletstvo, to je buda shvatio, prirodu samsare
mislim da ako koristiš reinkarnaciju da radiš na sebi iz života u život da radiš na svojoj ljubavi i empatiji i na odsustvu sujete onda to nije prokletstvo i onda na kraju nađeš put iz začaranog kruga reinkarnacije nazad ka Bogu..tako shvaćena reinkarnacija je sistem koji implementira školu za duše..Buda nije video reinkarnaciju kao školu za duše i tražio je izlaz u ništavilu a ja vidim izlaz u konačnom vraćanju Bogu

mislim da ako koristiš reinkarnaciju da radiš na sebi iz života u život da radiš na svojoj ljubavi i empatiji i na odsustvu sujete onda to nije prokletstvo i onda na kraju nađeš put iz začaranog kruga reinkarnacije nazad ka Bogu..tako shvaćena reinkarnacija je sistem koji implementira školu za duše..Buda je izlaz video u ništavilu a ja u vraćanju Bogu
ah ti pusti snovi...
evidentno je da ti nagadjas, kao mali perica
za empatiju i odricanje od sujete sam ti vec rekao, ne treba nikakva reinkarnacia da to resis , vec to mozes sada i odmah, samo resis

ma nismo valjda svi mi sujetni tek...?
svi smo na Zemlji da bi se lečili od sujete i učili ljubavi...kad samo pomisliš da si bolji od drugih jer nisi sujetan tad pokazuješ da si sujetan...tvoja viša vrednost je onda u tome što misliš da nisi sujetan kao drugi....sujeta je čim sebe vidiš da si na bilo koji način više vredan kao ljudsko biće od nekog drugog...viša vrednost postoji samo u nekom kontekstu čim izađeš iz konteksta a zadržiš višu vrednost ili manju u odnosu na bilo koga drugog to je sujeta..

ok, ali ti jos uvek ne znas da li reinkanacija uopste postoji, samo razmisljas o tom konceptu, koliko je smislen i logcan
ako iskoristiš ovaj život da maksimalno poradiš na ljubavi i oslobađanju od sujete nećeš se pokajati ni u slučaju da postoje pakao i raj a ne reinkarnacija..ako veruješ da postoje pakao i raj to će te ometati da iskreno a ne iz koristoljublja voliš..osim toga u tu podelu raj i pakao ugrađena je sujeta..ako smatraš da spadaš u one koji će u raj to znači da misliš da više vrediš i to je onda sujeta...

viša vrednost postoji samo u nekom kontekstu čim izađeš iz konteksta a zadržiš višu vrednost ili manju u odnosu na bilo koga drugog to je sujeta..
ok, onda sam ja manje vredan i zrtvovace me ko stigne - ne znam sta drugo da ti kazem kad si navalio na sujetu -
svi smo na Zemlji da bi se lečili od sujete i učili ljubavi
po tebi smo svi sujetni, i samo na njoj trebamo da radimo, samo ja ne zznam sta

Свако може да мисли да је у праву.
Pa i ti.
Учење о реинкарнацији никада није постојало ни као маргинални проблем, нити као било каква дилема, тј. никада хришћани нису ни покушавали (макар грешком) да верују у то.
Ucenje o reinkarnaciji je daleko realnije nego o kraju sveta i vaskrsenju mrtvih. Izmedju ostalog slucajevi secanja se proucavaju...

Управо си ми објашњавао да сам погрешио и да си ти у праву. Помножи то са милион људи који мисле исто и објашњавају осталима да су у праву.
Оно што је ствар личног осећаја се не може тек тако преточити у неко строго и јасно правило.
Зато се и не треба поуздавати на лични осећај односно вољу.
Ucenje o reinkarnaciji je daleko realnije nego o kraju sveta i vaskrsenju mrtvih. Izmedju ostalog slucajevi secanja se proucavaju...
То што ти мислиш да цео свет треба да мисли као ти и да је то једино исправно - то је једно питање.
Чињеница је да хришћани никада нису веровали у реинкарнацију, јер где нема нирване, нема ни реинкарнације.
Када Христос дође и буде васкрсење мртвих, нема места за реинкарнацију.
Онда ће бити суд свету и почетак царства небеског.
Или нирвана или други Христов долазак, не може се веровати и у једно и у друго.

Не, не елиминише причу Адама и Еву, то си ти тако схватио.

И шта ћемо сад ? Читаво православље аутоматски прихвата ТЕ ?
Они су говорили о еволуцији у оквиру врсте.
Нађи ми било ког православног ко верује да је дошло до еволуције из једне врсте у другу и да је из једноћелијских организама на крају настао слон и човек ?
ТЕ говори о еволуцији из једноћелијских организама да би се на крају створили комплексни организми.
Професори који помињеш су издали један проглас, али то је сад за неку другу тему.
Нисам сигуран да је то било то у овом случају, на крају крајева нико није ни тражио да се они изјасне поводом тога, а занимљиво је да је било неких смјена непосредно послије.

Нисам сигуран да је то било то у овом случају, на крају крајева нико није ни тражио да се они изјасне поводом тога, а занимљиво је да је било неких смјена непосредно послије.
Епископ крушевачки Давид је објашњавао да не треба порицати промену тј. еволуцију једне врсте, али то нема везе са идејом да из једноћелијских организама настаје читав живи свет. Што је свакако нетачно.

To je nemoguce da se desi upravo zbog toga sto vaskrsenje postoji i zove se klinicka smrt, drugo sto je Isus mrtav odavno,
i trece sto nakon vaskrsenja covek opet umre.
Твоје идеје су директно супротне Христовим речима, што ће рећи да сад ми треба да поверујемо да је Христос погрешио а ти ниси ?
Како Бог може да умре ? Нешто си гадно погрешио.

Univerzitet u Virdžiniji se bavio proučavanjem reinkarnacije..uglavnom su se fokusirali na sećanja na prošle živote koja imaju mala deca
https://med.virginia.edu/perceptual...emember-previous-lives-academic-publications/
https://med.virginia.edu/perceptual-studies/publications/books/study-of-reincarnation/
Немогуће је доказати да се неко поново родио, тј. не постоји начин да покажеш да ли се неко родио два или три или пет или десет пута.
Америчко удружење психолога није баш популарно међу психолозима, имаш ли неко европско истраживање ?
They
are easiest to find in cultures with a belief in reincarnation,
and the places that have produced the most cases include
India, Sri Lanka, Turkey, Lebanon, Thailand, and Burma
(Myanmar).
https://med.virginia.edu/perceptual-studies/wp-content/uploads/sites/360/2016/12/REI37.pdf
Дакле овако, децу која говоре о прошлим животима је најлакше наћи у културама које верују у реинкарнацију ? А културе које не верују у реинкарнацију, тамо се мање особа реинкарнирало ? Тј. у другим културама има мање деце са сличним искуствима ?
Ово је смешно.

Back