Bog i logika

potreban mi je sam bog kao dokaz.
Evo ti ga: Bog je Zakon.

Sve u nama poznatom univerzuumu (i neživa i živa materija) podliježe zakonima koji se mogu izraziti preciznim matematičkim formulama. Samo malo odstupanje univerzalnih kosmoloških konstanti od njihovih stvarnih vrednosti rezultiralo bi nemogućnošću postojanja ovakvog kosmosa, a time ni živog sveta u njemu. Ta činjenica zadivljuje i najveće naučnike i skeptike.

Dakle, Bog = Zakon. :cool:

Evo ti ga: Bog je Zakon.

Sve u nama poznatom univerzuumu (i neživa i živa materija) podliježe zakonima koji se mogu izraziti preciznim matematičkim formulama. Samo malo odstupanje univerzalnih kosmoloških konstanti od njihovih stvarnih vrednosti rezultiralo bi nemogućnošću postojanja ovakvog kosmosa, a time ni živog sveta u njemu. Ta činjenica zadivljuje i najveće naučnike i skeptike.

Dakle, Bog = Zakon. :cool:

Da li ti se tresu ruke pre nego što izvališ?

na primer...kako to da nas ovoliko dugo vode neki koji nisu ni osrednji samo zato sto obecavaju olako stvari koje su nemoguce i najboljima?...:think:

To nema veze sa bogom niti sa logikom
Najbolji su suviše dobri za politiku. Imaju pametnija posla.
A sem toga, narod sve proguta. Nikada ne možeš podceniti narod u izbornim obećanjima. Tako je bilo još od Mojsija. :mrgreen:

Deo intervjua sa Erich Von Daniken-om

- Postoji li Bog?

- Ne.

- Zasto?

- Zato sto se to ne moze dokazati.

- Zasto se ne moze dokazati?

- Da bi se nesto dokazalo moras da koristis logiku, a ako postoji logika onda ne postoji Bog.

- Zasto ne bi mogli postojati i Bog i logika?

- Zbog toga sto logika nalaze da sve ima uzrok i posledicu. Drugim recima, sve ima svoj uzrok. Ako sve ima svoj uzrok, onda je uzroka beskonacno. Posto se vera u Boga zasniva na teoriji da je on pocetak svega i samim tim implicira da uzroka nema beskonacno onda je ona kontradiktorna sa logikom.

Zasto verujete u Boga?Sta vas navodi na to?Zelja?Strah?Nesto drugo?

Zasto vjerujem u Boga? Vjerujem po logici stvari. Razumni sve razumiju, samo nerazumni to ne mogu da pojme!

Poslednja izmena:
Evo najboljeg i najjednostavnijeg dokaza za postojanje Boga:

Sami naučnici kažu da je nauka skup nekadašnjih istina koje su se kasnije ipak pokazale kao zablude. E, a prva istina od koje su naučnici pošli bila je da Bog za nauku ne postoji. Najlogičniji zaključak iz ovoga je da će se i ova početna istina na kraju pokazati kao zabluda. :ok:

(Inspirisan postom: http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8972121&postcount=87)

Za mene je dokaz ako mi pošalje faks. :mrgreen:

Ти си као онај што је сваки дан молио Бога да добије на лутрији и пошто не добија стално кука како ето Бог неће да му услиши молитву... како је та кукњава дуже потрајала једног дана отвори се небо и лик који се опет по ко зна који пут молио да добије на лутрији чује Божији глас: "... Купи лоз!"...

п.с. То важи и за тебе - ако хоћеш да ти стигне факс,
МОРАШ ДА ОСТАВИШ БРОЈ! :hahaha:

Ти си као онај што је сваки дан молио Бога да добије на лутрији и пошто не добија стално кука како ето Бог неће да му услиши молитву... како је та кукњава дуже потрајала једног дана отвори се небо и лик који се опет по ко зна који пут молио да добије на лутрији чује Божији глас: "... Купи лоз!"...

п.с. То важи и за тебе - ако хоћеш да ти стигне факс,
МОРАШ ДА ОСТАВИШ БРОЈ! :hahaha:

Jedan što zna kolko imam dlaka na glavi, morao bi da zna i broj faksa. :eek:

Evo najboljeg i najjednostavnijeg dokaza za postojanje Boga:
Sami naučnici kažu da je nauka skup nekadašnjih istina koje su se kasnije ipak pokazale kao zablude.
Jes kažu, al ne za nauku, nego za veru. :hahaha:
E, a prva istina od koje su naučnici pošli bila je da Bog za nauku ne postoji.
Prva nauka do koje su naučnici došli bila je: "ako muvi otkineš krila, ona više ne čuje".
Najlogičniji zaključak iz ovoga je da će se i ova početna istina na kraju pokazati kao zabluda.
Najlogičniji zaključak je da ti se opet zaglavio triger.

Back