„Бог и Хрвати“ | Континуитет геноцида над Србима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apsolutno netacno !!!
Da je najveci deo Hrvata podrzavao ndh,onda ne bi bilo vise domobrana ( koji su na silu mobilisani i koji su koristili svaku priliku da dezertiraju) nego ustasa ( koji su bili dobrovoljci).

Not so fast.

Код нас постоји једно површно изграђено мишљење о хрватском домобранству и његовом командном особљу. Сматра се, да су ови били много човечнији у својим поступцима према становништву НДХ од усташа као партиске војске. То је тачно, ако се ствар гледа у једну тачку. Међутим, ако се ствар буде гледала у комплексу, онда ће се добити сасвим другачи преглед. Да није било хрватског домобранства, хрватске усташе се не би могле да одрже ни у једном крају НДХ, где је српски елеменат био у већини. Њих би разбили четници, свуда широм српских земаља које су биле укључене у НДХ, осим градова и насеља где је била стационирана посада окупатора: Немаца или Италијана. Међутим, чим су усташе запеле пред запрекама четничким, појављивали су се хрватски домобрани. Ови су одмах дали превагу усташама. Теорија, према којој домобрани нису били крвожедни као усташе, никла је на тежњи, да би се створило уверење код официра ове војске, да се могу предавати четницима или комунистима или да се, извесно неутралише њихов интерес за ствар Независне Државе Хрватске. То су били чисто фактичко-политички разлози.

Komentar Genosida, knj.1. sv 1., Vukasin Perovic.

Dakle odje je sve objasnjeno. Stvar je daleko slozenija i nije tu u pitanju samo onaj ko poteze obarac i barata nozem, nego i drugi koji mu pomognu da dodje do krajnje tacke, svirepog ubistva.

Poslednja izmena:
Aj ne lupajte, da smo mi bili za to, pa pojeli bismo vas. ne bi vas u NDH ostalo ni 10%.

Ne da nije bilo volje nego bilo je na pretek. Planove je pomeo srpski ustanak... a Hrvati sami nijesu bili u stanju da provedu ono sto su naumili. Jednostavno kako Hitler rece pavelicu "ko more pobiti tolki narod". I ne samo to. nego su Hrvati u dosta navrata poslije ustanka trazili pomoc Talijana ili Njemaca, jer nijesu bili u stanju da plan izvedu sami...

Poslednja izmena:
Ne da nije bilo volje nego bilo je na pretek. Planove je pomeo srpski ustanak... a Hrvati sami nijesu bili u stanju da provedu ono sto su naumili. Jednostavno kako Hitler rece pavelicu "ko more pobiti tolki narod". I ne samo to. nego su Hrvati u dosta navrata poslije ustanka trazili pomoc Talijana ili Njemaca, jer nijesu bili u stanju da plan izvedu sami...

Bez želje da ti protivrečim ili da te ljutim (pošto sve shvataš kao poziv na crtu), kako je moguće da u opštini Jasenovac opstane srpsko stanovništvo u onolikom procentu, da ne bude odvedeno u logor smrti ili ubijeno na kućnom pragu? U opštini Jasenovac je bio srpski ustanak?

Bez želje da ti protivrečim ili da te ljutim (pošto sve shvataš kao poziv na crtu), kako je moguće da u opštini Jasenovac opstane srpsko stanovništvo u onolikom procentu, da ne bude odvedeno u logor smrti ili ubijeno na kućnom pragu? U opštini Jasenovac je bio srpski ustanak?

Kao i u drugim krajevima,... Dobar dio zapadnoslavonski Srba je pobijen u prvim pokoljima... kad je dignut ustanak poremetili su se svi planovi... Narod se sklanjao u sume, nije niko vise dobrovoljno isao zvjeri na rupu... Dobar dio Srba je protjeran u Srbiju (*narocito iz Slavonije, jer su bili blize), jedan drugi dio je prekrsten... itd. ni samo prekrstavanje nije znacilo da nece doci vrijeme za likvidaciju, jer za mnoge je ono doslo kad tad.
Ja ne znam specificno za "opstinu Jasenovac" (*kolko znam Jasenovac je uvjek bio vecinsko hrvatsko selo a ne opstina?), ali pretpostavljam da je bilo slicno kao i u drugim djelovima zap. Slavonije.

O čem ti pričaš ? U NDH je mobilizirano, na vrhuncu, oko 150.000 vojnika, od toga
je bilo oko 40.000 ustaša. Da je među njima- uključujući i ustaše, većinu njih- postojala neka
velika želja da se Srbi poubijaju i potjeraju, to bi ostvarili bez po muke. Četnika i partizana
je bilo 1941. jedva 7-8.000, i "nabrijana" vojska od nekoliko desetaka tisuća ljudi-
ne "vrhunac" dosegnut 1943.- bi obavio daleko veće pokolje i čišćenja.

Jednostavno, velika većina Hrvata nije bila za NDH kao državu u kojoj
bi se ubijalo i ratovalo, i u pravim masakrima nad Srbima sudjelovalo je, zbroji
li se, sve skupa, 1941., nekoliko stotina ljudi.

Rat 1991-1995 pokazao je da ne možete, ni uz pomoć organizirane vojske, oduprijeti
se nama kad smo uistinu za svoju nacionalnu državu i doživljavamo ju kao svoju, vlastitu.
Pavelićevu smo državu, golema većina, smatrali za nešto privremeno i besperspektivno, jedino
smo bili sretni što je propala Jugoslavija i što rat s Njemačkom nije odnio puno života.
Da smo bili nabrijani i 1941., i kasnije, nikakav vaš "ustanak" vam ne bi pomogao, pa ni
Hrvati komunisti koji su ga organizirali.

Od nekoliko Srba iz RSK (sada u Srbiji, izbeglih u Oluji), intelektualaca, čuo sam ozbiljne tvrdnje da je tamošnji (srpski) narod bio toliko izgubljen u vremenu i prostoru da bi mnogi dobrovoljno stupali u ustaške redove da nije postojala ta ludačka antisrpska komponenta u ideologiji NDH.
Štaviše, tvrde da su i uprkos tome mnogi svejedno prihvatili novu vlast i da im nije padalo na pamet da se bune. Bilo je krajeva gde je to zloupotrebljavano, pa su na prevaru i poverenje po čitava sela umlaćivali maljevima i bacali u jame na ime "poziva na dogovor",
a opet bilo je krajeva gde su ljudi u priličnoj meri normalno proživeli rat (ruralne sredine). Bilo je i sporadičnih primera gde su neke ustaše spasavale pojedine Srbe od drugih ustaša i sl.

Određen broj Srba bliskih ustašama i NDH, diplomatski odnosi, čak i docniji srdačni odnosi jednog srpskog radikala (Stojadinovića) i Pavelića, direktni govori zagrebačkog nadbiskupa protiv rasizma uperenog protiv Srba, Jevreja i Cigana, krajevi gde masa nije ni bila svesna razmera zločina, a na drugoj strani krvavi koljači koji istrebljuju čitava sela i to na najsadističkiji mogući način, sa strukturom od očeva familija do crkvenih otaca... Fenomen Jasenovca, logora za istrebljenje Srba, a lociranom u opštini koja sama nije etnički očišćena od Srba. Priče o diplomatskim odnosima sa Srbijom. I na kraju, kao začin, komunistička dogma koja se branila tajnom policijom i koja je sprečila svako objektivno istraživanje tokom 50 godina. O čemu se tu radilo? Očigledno će produktivan mir između Srba i Hrvata postojati jedino onda kada ekstremisti iz oba tabora nađu neki kompromis. Da li je to moguće?

Molim te, nemoj se više smatrati intelektualcem. Ovakve stvari samo bih od budala očekivao.

Svako ko nije budala može da zamisli čoveka, ženu sa petoro-šestoro dece svako jedno drugom do uveta, koji žive od poljoprivrede na parčetu zemlje sa jatom kokošaka, volom i dve krave. Kako si zamislio da se - ja ne znam - da se svi oni pobune???

Reklo bi se da su psovke krajnje stilsko sredstvo, evo upravo za ovakve sučajeve, dakle, izem ti mozak na državnim jaslama.

O čem ti pričaš ? U NDH je mobilizirano, na vrhuncu, oko 150.000 vojnika, od toga
je bilo oko 40.000 ustaša. Da je među njima- uključujući i ustaše, većinu njih- postojala neka
velika želja da se Srbi poubijaju i potjeraju, to bi ostvarili bez po muke. Četnika i partizana
je bilo 1941. jedva 7-8.000, i "nabrijana" vojska od nekoliko desetaka tisuća ljudi-
ne "vrhunac" dosegnut 1943.- bi obavio daleko veće pokolje i čišćenja.

Tamo dje su mogli tamo su i ostvarili. Cetnika i partizana u smislu u kojem ti to vidis, nije ni bilo 1941. Prve cetnicke jedinice se pocinju organizovati tek krajem 1941. Tako i partizanske... Od ustanika,... cetnike stvaraju nacionalno opredjeljeni Srbi, vodje ustanka, samoincijativno i bez icije direktive a na kraju i bez nekog posebnog plana osim sacuvati glave i narod ... a partizane komunisticki aktivisti ubaceni u ustanicke redove u cilju izvodjenja komunisticke revolucije...

Ustanak je bacio tkz. ndh na koljena... i ta tkz. prva hrvatska drzava nakon 1000 godina, nikad poslije ustanka nije uspjela zavesti svoju vlast na podrucjima koja su ucestvovala u ustanku i niti na nijednom prostoru osim kad su se slepali uz Talijane i Njemce (pa cijeli rat su molili pomoc svojije tkz. saveznika i uzivali njihovu zastitu)... a 1943, je bila godina kad je tkz. ndh bila u gownima do nosa, a ne "na vrhuncu" svoje moci... Moc se istopila kao grudva snjega na suncu do tad.
1943. tkz. ndh se oslonanjala na moc Talijana i Njemaca, kao i na medjusrpski rat, cetnici-partizani... a to je ustvari i jedini razlog zasto je uopste i postojala 1943. srpsko-srpski rat, jer bez toga ne bi je ni moc tkz. saveznika odrzala u zivotu.
Prva godina je bila vrhunac tkz. ndh, ono sto je ona mogla i sto je ostvarila. Kasnije je sve bilo prezivljavanje.

Jednostavno, velika većina Hrvata nije bila za NDH kao državu u kojoj
bi se ubijalo i ratovalo, i u pravim masakrima nad Srbima sudjelovalo je, zbroji
li se, sve skupa, 1941., nekoliko stotina ljudi.

Kad se zborji "sve skupa", par stotina ljudi koji su u tome ucestvovali, pa toliko je samo zlikovaca bilo u vrhu vlasti, a dje su jos terenci, pomocni radnici itd. Zlocin je bio drzavno poduzece, a ne "grupa od par stotina ekstremista" kako bi se to zgodno prikazalo. U njemu je ucestvovao cijet "hrvatstva", prava elita hrvatskog naroda, najinteligentniji i najsposobniji ...

Rat 1991-1995 pokazao je da ne možete, ni uz pomoć organizirane vojske, oduprijeti
se nama kad smo uistinu za svoju nacionalnu državu i doživljavamo ju kao svoju, vlastitu.
Pavelićevu smo državu, golema većina, smatrali za nešto privremeno i besperspektivno, jedino
smo bili sretni što je propala Jugoslavija i što rat s Njemačkom nije odnio puno života.
Da smo bili nabrijani i 1941., i kasnije, nikakav vaš "ustanak" vam ne bi pomogao, pa ni
Hrvati komunisti koji su ga organizirali.

Da, prve godine bili ste i vise nego "nabrijani". No, tad je bilo dosta mladosti u srpskim krajevima, pa je poduhvat propao... 1991. nije isto sto i 1941. Prosjek godina i starost stanovnistva su ko nebo i zemlja...

A sto se prve recenice tice, pa to je najbolje objasnio Milan Malbasa, komicar iz Benkovca... o nasoj organizovanoj vojsci ... "Glava u Beogradu, a noge u Krajini... Noge idu naprijed, a glava nazad, noge naprijed, a glava nazad..."
Nista vi nijeste bili ni bolji niti kurazniji od nas... jeste bili organizaovaniji malo, to priznajem... Ali sve u svemu, vama su iz Beograda date odrijesene ruke da se obracunate sa jednim malim djelom Srba, zarad visi bratstvo-jedinstveni interesa.
Ne treba velika pamet, da se razumije u najprostiju vojnu logiku... da je stotinu pusaka mocnije od pet ili deset, pa da su iza ovi stotinu sve same kukavice a iza ovije pet sve sami junaci (i to u idealnom svijetu, jer ko ce dati tolko junaka).

Poslednja izmena:
Molim te, nemoj se više smatrati intelektualcem. Ovakve stvari samo bih od budala očekivao.

Svako ko nije budala može da zamisli čoveka, ženu sa petoro-šestoro dece svako jedno drugom do uveta, koji žive od poljoprivrede na parčetu zemlje sa jatom kokošaka, volom i dve krave. Kako si zamislio da se - ja ne znam - da se svi oni pobune???

Reklo bi se da su psovke krajnje stilsko sredstvo, evo upravo za ovakve sučajeve, dakle, izem ti mozak na državnim jaslama.

Drugim rečima, treba ti 200 reči da bi rekao da nemaš ništa da kažeš o onome što sam napisao, ali imaš o onome što tamo iza svog ekrana misliš o meni.

Prva godina je bila vrhunac tkz. ndh, ono sto je ona mogla i sto je ostvarila. Kasnije je sve bilo prezivljavanje.

Da, i ja sam pod utiskom da je devedeset odsto ustaških zločina za koje sam čuo počinjeno '41.

Ako sve to nije ni u kakvoj vezi sa ustankom i tim o čemu ti govoriš, o čemu se onda radi? O tome da im je posle šest meseci dosadilo ubijanje Srba? Zasitili se?

Tamo dje su mogli tamo su i ostvarili. Cetnika i partizana u smislu u kojem ti to vidis, nije ni bilo 1941. Prve cetnicke jedinice se pocinju organizovati tek krajem 1941. Tako i partizanske... Od ustanika,... cetnike stvaraju nacionalno opredjeljeni Srbi, vodje ustanka, samoincijativno i bez icije direktive a na kraju i bez nekog posebnog plana osim sacuvati glave i narod ... a partizane komunisticki aktivisti ubaceni u ustanicke redove u cilju izvodjenja komunisticke revolucije...

Ustanak je bacio tkz. ndh na koljena... i ta tkz. prva hrvatska drzava nakon 1000 godina, nikad poslije ustanka nije uspjela zavesti svoju vlast na podrucjima koja su ucestvovala u ustanku i niti na nijednom prostoru osim kad su se slepali uz Talijane i Njemce (pa cijeli rat su molili pomoc svojije tkz. saveznika i uzivali njihovu zastitu)... a 1943, je bila godina kad je tkz. ndh bila u gownima do nosa, a ne "na vrhuncu" svoje moci... Moc se istopila kao grudva snjega na suncu do tad.
1943. tkz. ndh se oslonanjala na moc Talijana i Njemaca, kao i na medjusrpski rat, cetnici-partizani... a to je ustvari i jedini razlog zasto je uopste i postojala 1943. srpsko-srpski rat, jer bez toga ne bi je ni moc tkz. saveznika odrzala u zivotu.

Kad se zborji "sve skupa", par stotina ljudi koji su u tome ucestvovali, pa toliko je samo zlikovaca bilo u vrhu vlasti, a dje su jos terenci, pomocni radnici itd. Zlocin je bio drzavno poduzece, a ne "grupa od par stotina ekstremista" kako bi se to zgodno prikazalo. U njemu je ucestvovao cijet "hrvatstva", prava elita hrvatskog naroda, najinteligentniji i najsposobniji ...

Da, prve godine bili ste i vise nego "nabrijani". No, tad je bilo dosta mladosti u srpskim krajevima, pa je poduhvat propao... 1991. nije isto sto i 1941. Prosjek godina i starost stanovnistva su ko nebo i zemlja...

A sto se prve recenice tice, pa to je najbolje objasnio Milan Malbasa, komicar iz Benkovca... o nasoj organizovanoj vojsci ... "Glava u Beogradu, a noge u Krajini... Noge idu naprijed, a glava nazad, noge naprijed, a glava nazad..."
Nista vi nijeste bili ni bolji niti kurazniji od nas... jeste bili organizaovaniji malo, to priznajem... Ali sve u svemu, vama su iz Beograda date odrijesene ruke da se obracunate sa jednim malim djelom Srba, zarad visi bratstvo-jedinstveni interesa.
Ne treba velika pamet, da se razumije u najprostiju vojnu logiku... da je stotinu pusaka mocnije od pet ili deset, pa da su iza ovi stotinu sve same kukavice a iza ovije pet sve sami junaci (i to u idealnom svijetu, jer ko ce dati tolko junaka).

Razumijem da su vam potrebne utješne fantazije zbog izgubljenoga rata, no
malo ste iracionalni. Vi ste izgubili 1991., kad su 4 od 6 oklopnih brigada JNA, te 11 od 12 mehaniziranih, bile angažirane u ratu protiv nas.
Niste nas - ne vi lokalci, nego vi, srbijanski regruti plus JNA, mogli pokoriti, nego ste pukli.
O tom je javno govorio i Veljko Kadijević i ostali.
Htjeli ste Srboslaviju i izgubili. Izgubili ste još 1991.

Do 1995. smo vas samo korak po korak mljeli:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...lobodila-livanjsko-polje-i-spasila-bihac.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/71879-gotovina-je-spasio-bihac-od-mladicevih-granata.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...ncar-oslobodili-podrucje-kupreskog-polja.html

Nikakvog "dogovora" nije ni bilo, što
najbolje potvrđuju Brijunski transkripti, te činjenica da je Stipetić
tijekom "Oluje" imao pozicionirano 55.000 vojnika prama Srbiji.

Hja...tko gubi, ima pravo da se ljuti...

Da, i ja sam pod utiskom da je devedeset odsto ustaških zločina za koje sam čuo počinjeno '41.

Ako sve to nije ni u kakvoj vezi sa ustankom i tim o čemu ti govoriš, o čemu se onda radi? O tome da im je posle šest meseci dosadilo ubijanje Srba? Zasitili se?

Pa u toj prvoj godini je masovnost zlocina bila tolika da pamet staje... Ali zlocni nijesu stali sve do kraja rata... Treba imati u vidu da je ustanak dignut samo na odedjenim podrucjima, a da je na drugim mjestima bilo otpora mjestimicnog i izolovanog, ali da taj otpor nije imao isti efekat kao ustanak u Lici, sjevernoj Dalmaciji i zapadnoj Bosanskoj Krajini i Hercegovini i istocnoj Bosni.
Takodje treba imati u vidu da su hrvatski "vitezovi' koristili izlete Talijana i Njemaca da iza nji "pociste" teren (ist. Bosna, kad su Njemci slomili otpor ustanika, zatim Bosanska Krajina- Kozara itd.)

Zar se nije polovinom 1942. Luburic pohvalio da su "pobili vise Srba nego Turci za petsto godina"?

Zatim crna legija na svom putu kroz Bosnu... do Drine... Kako su prosli Srbi koji su im stajali na putu?

Drugim rečima, treba ti 200 reči da bi rekao da nemaš ništa da kažeš o onome što sam napisao, ali imaš o onome što tamo iza svog ekrana misliš o meni.

Nemojmo lagati za male pare, što bi rekli Cincari. Moja poenta o tvojoj besmislici sasvim je lepo argumentovana i postavljeno je pitanje:

Dakle, objasni mi, kako si to zamislio.

Razumijem da su vam potrebne utješne fantazije zbog izgubljenoga rata, no
malo ste iracionalni. Vi ste izgubili 1991., kad su 4 od 6 oklopnih brigada JNA, te 11 od 12 mehaniziranih, bile angažirane u ratu protiv nas.
Niste nas - ne vi lokalci, nego vi, srbijanski regruti plus JNA, mogli pokoriti, nego ste pukli.
O tom je javno govorio i Veljko Kadijević i ostali.
Htjeli ste Srboslaviju i izgubili. Izgubili ste još 1991.

Do 1995. smo vas samo korak po korak mljeli:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...lobodila-livanjsko-polje-i-spasila-bihac.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/71879-gotovina-je-spasio-bihac-od-mladicevih-granata.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...ncar-oslobodili-podrucje-kupreskog-polja.html

Nikakvog "dogovora" nije ni bilo, što
najbolje potvrđuju Brijunski transkripti, te činjenica da je Stipetić
tijekom "Oluje" imao pozicionirano 55.000 vojnika prama Srbiji.

Hja...tko gubi, ima pravo da se ljuti...

Pa ja priznajem da smo izgubili. Isto tako priznajem da se to desilo, ne 1991, nego 1993. Bitka na Ravnim Kotarima je odlucila rat.. To je bila prelomna tacka, kad se jos uvijek moglo dosta toga napraviti... Da ste vi izgubili tu bitku odlucno, karta svijeta bi sigurno izgledala drugacije..

Ko ti je bila JNA i srbijanski regruti? Npr. 90% Kninskog korpusa JNA su cinili lokalni ljudi, rezerva i regruti JNA sa prostora Krajine.. Aktivne vojske je bilo malo. A nemoj mi saamo reci da ste 1991. vi mogli poraziti Kninski korpus?:whistling: Lisica i Mladic, odziv na mobilizaciju preko od 90% do 100% u nekim jedinicama i do 110%... No, svakako da ste to dobro odigrali s "malom" pomoci iz Beograda... Umjesto da Kninski korpus useta u Zadar i Sibenik, pristalo se na sve sa vase strane, cak da izadje svo oruzje i borbeni materijali, samo da se ne ulazi u Zadar i Sibenik... A slicno je bilo i kod Karlovca.. U zap. Slavoniji banjalucki korpus (*kasnija 16. motorizovana brigada iz Banjaluke, najbolja borbena jedinica VRS u ratu i 43. brigada iz Prijedora)...
Jedino lose stanje je bilo na "istocnom forntu".

A da "dogovora" nije bilo, ne bi 350 000 Srba vodilo rat sa 5 miliona Hrvata, dok ostali 10 mil. sviraju k....

I ta Luburićeva izjava mi je pala na pamet. Očigledno su Hrvati većinu zločina počinili u tom prvom naletu a posle koliko su im prilike dozvoljavale.

Ako je iko znao, on je znao... Luburic je bio bolesnik i zikovac nad zlikovcima, ali veoma inteligentan. Isto tako i Artukovic. Jadovno je za mjesec i po dana progutalo 50 000 ljudi. Davno sam to citao, ali po sjecanju, mislim da je zlocin izvrsen na preko 2 500 lokacija na cijeloj teritoriji tkz. ndh.

Koliko god da ih se borilo, Toma Nikolić bi opet juče morao da kaže da su za njega Srbi u Bosni - Bosanci.

Pa mene to uopste i ne cudi, niti me ljuti... Bio on Toma Nikolic ili neki drugi, to je jedna te ista politika prema Srbima (kako u pasaluku tako - i posebno - prema Srbima izvan njega) jos od balkanski ratova. Toj politici nije uopste bilo bitno kolko ce Srba preziviti npr. ratove 1912-1918, a stotine iljada srpski glava su pale bespotrebno zbog te politike u tom vremenu. To je ista politika koja je gurnula srpsku vojsku u ambis u prelazak Albanije usred zime, i to odma u startu goli, bosi i gladni... Ta politika je hranila srpsku vojsku 1915 betonom, ta politika je obuvala tu istu vojsku opancima od kartona u sred zime itd. Da ne idem dalje, jer ne bi nikad stao...
To je ta ista politika, "nepismene srpske seljacke marve" koja samo more da daje glave, a zarad sitni ciljeva nikakve ili skroz sumnjive koristi, "daj bre da nesto smutimo na brzinu"...

Ti isti glupi Bosanci su ratovali kao dobrovoljci za Srbiju u prvom svj. ratu, a da ta srpska politika nije imala nikakva obzira prema njima, ko da nijesu ni postojali (kao podrazumjevalo se da su Srbi, pa time kako im bude), dok su Hrvati kao neprijatelj, bili za tu politiku sve i svja...

Poslednja izmena:
Стрељање ратних заробљеника није геноцид и није их Младић стрељао.
Можеш да потежеш Сребреницу колико волиш, ти о њој знаш само оно што су натовски злочинци рекли да је истина и ништа више.
Ја знам да је у Сребреници и околини страдало око 3000 Срба цивила, да их је побио Орић и да за то није одговарао, јер га штити међународна заједница као и све муслиманске злочинце који данас слободно шетају Босном, за убиства Срба до данас нико није одговарао.Зато ме много боли уво за тих 490 стрељаних заробљеника.
Да ствар буде још гора ови твоји муџахедини у Босни ( слични онима од 11. септембра и недавног маратона) су се баш потрудили да максимално изполитизују жртве, па ако их они сами не поштују зашто би било ко други.( у Сребреници су као стрељани муслимани сахрањивани и убијени Срби цивили из Сребренице, и људи који уопште нису погинули у Сребреници, у особе умрле природном смрћу много пре 95-те, и особе за које се испоставило да су живе и негде у иностранству, само да би се повећао број жртава, и једва су догурали до 3500.Да не помињем да на подручју на коме је спомен комплекс у Поточарима нико никад није убијен, а да цело имање припада србској породици од које је одузето да би направили споменик овој папазјанији.

Skupstina Srbija je usvojila rezoluciju kojom se opsudjuje zlocin koji je mladic pocinio nad Muslimanima u Srebrenici. Zlocin koji je mladic pocinio ulazi u sve enciklopedije,udzbenike za istoriju, i dece ce u Srbiji uciti o tome...
Ti pricaj sta hoces,neces promeniti nista.

Nemojmo lagati za male pare, što bi rekli Cincari. Moja poenta o tvojoj besmislici sasvim je lepo argumentovana i postavljeno je pitanje:

Uopšte nisi izrekao nikakvu poentu (bar ne na normalan način), nego si, po običaju, zakoračio na scenu ili u sudnicu, prosuo gomilu fraza na moj račun, izignorisao ono što piše i uzeo da postavljaš neka svoja pitanja u "deder, aj ti nama reci" stilu.

Pa mene to uopste i ne cudi, niti me ljuti... Bio on Toma Nikolic ili neki drugi, to je jedna te ista politika prema Srbima (kako u pasaluku tako - i posebno - prema Srbima izvan njega) jos od balkanski ratova. Toj politici nije uopste bilo bitno kolko ce Srba preziviti npr. ratove 1912-1918, a stotine iljada srpski glava su pale bespotrebno zbog te politike u tom vremenu. To je ista politika koja je gurnula srpsku vojsku u ambis u prelazak Albanije usred zime, i to odma u startu goli, bosi i gladni... Ta politika je hranila srpsku vojsku 1915 betonom, ta politika je obuvala tu istu vojsku opancima od kartona u sred zime itd. Da ne idem dalje, jer ne bi nikad stao...
To je ta ista politika, "nepismene srpske seljacke marve" koja samo more da daje glave, a zarad sitni ciljeva nikakve ili skroz sumnjive koristi, "daj bre da nesto smutimo na brzinu"...

Ti isti glupi Bosanci su ratovali kao dobrovoljci za Srbiju u prvom svj. ratu, a da ta srpska politika nije imala nikakva obzira prema njima, ko da nijesu ni postojali (kao podrazumjevalo se da su Srbi, pa time kako im bude), dok su Hrvati kao neprijatelj, bili za tu politiku sve i svja...

A ti za Srbe iz Bosne ne kažeš Bosanci?

Uopšte nisi izrekao nikakvu poentu (bar ne na normalan način), nego si, po običaju, zakoračio na scenu ili u sudnicu, prosuo gomilu fraza na moj račun, izignorisao ono što piše i uzeo da postavljaš neka svoja pitanja u "deder, aj ti nama reci" stilu.

Radoslave, ono što smeta je tvoja osionost i bahatost kojom nastupaš predstavljajući se ljutim na neke društveno pozitivno vrednovane i uvrežene stavove, a ne bi trebalo. Ne bi trebalo s obzirom da se već nekoliko puta pokazuje da su tvoji stavovi temeljeni na levo-salonskim predrasudama. Brzo se pokaže da su šuplji jer čim počne argumentacija, tvoji odgovori postaju sve kraći i sve retoričkiji. I onda, budući da imam tu ideju ko si, kako rekoh, to je - muka da te uhvati i to na nekoliko različitih nivoa. Nadam se da sam pojasnio.

Skupstina Srbija je usvojila rezoluciju kojom se opsudjuje zlocin koji je mladic pocinio nad Muslimanima u Srebrenici. Zlocin koji je mladic pocinio ulazi u sve enciklopedije,udzbenike za istoriju, i dece ce u Srbiji uciti o tome...
Ti pricaj sta hoces,neces promeniti nista.
Ја ћу да причам и пишем јер ће истина кад тад изаћи на видело, онда када америчка хегемонија и тиранија над остатком света буде престала и ти ту не можеш ништа.
Не знам да ли си приметила назив теме.

У геноцид над србским народом спада и натовска против законита и противправна агресија на Југославију 1999 године, а кад су се они уосталом и држали права и закона, као и бомбардовање србских градова крајем другог светског рата у којем су страдали углавном србски цивили, немачке оружане снаге претрпеле том приликом мизерне губитке.

Ја ћу да причам и пишем јер ће истина кад тад изаћи на видело, онда када америчка хегемонија и тиранија над остатком света буде престала и ти ту не можеш ништа.
Не знам да ли си приметила назив теме.

У геноцид над србским народом спада и натовска против законита и противправна агресија на Југославију 1999 године, а кад су се они уосталом и држали права и закона, као и бомбардовање србских градова крајем другог светског рата у којем су страдали углавном србски цивили, немачке оружане снаге претрпеле том приликом мизерне губитке.

Kada ce prestati americka ''hegemonija i tiranija'' ? Sutra,prekosutra ?
Vidim naziv teme, a ti pises o Srebrenici i Bombardovanju Srbije 1999, vrlo logicno.

Radoslave, ono što smeta je tvoja osionost i bahatost kojom nastupaš predstavljajući se ljutim na neke društveno pozitivno vrednovane i uvrežene stavove, a ne bi trebalo. Ne bi trebalo s obzirom da se već nekoliko puta pokazuje da su tvoji stavovi temeljeni na levo-salonskim predrasudama. Brzo se pokaže da su šuplji jer čim počne argumentacija, tvoji odgovori postaju sve kraći i sve retoričkiji. I onda, budući da imam tu ideju ko si, kako rekoh, to je - muka da te uhvati i to na nekoliko različitih nivoa. Nadam se da sam pojasnio.

Pojasnio si samo to da argumentacije s tvoje strane ne da nema, nego da je neće ni biti. Samo tapšanje po glavi, u stilu "dobro je, mali, aj sad ćuti i ne remeti mi koncepciju". To jest, pokušaj istog. Svaki poziv na argumente izvrdaš ličnim upadicama, a potom patronizirajućim odgovorima na lični odgovor. Da li je to tvoj krajnji domet, ne možeš bolje, ne osećaš u sebi da možda možeš i više od toga?

Ako se znamo, red bi bio da mi se javiš kad se sledeći put sretnemo. Ako ne, bilo bi lepo da prestaneš da smaraš sa tim. Mislim, koga zabole?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back