„Бог и Хрвати“ | Континуитет геноцида над Србима

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Међународна комисија за истину о јасеновачком систему хрватских концентрационих логора смрти за истребљење Срба, Јевреја и Рома је закључила 27. априла 2009. године да су усташе успјеле да у Јасеновцу и Доњој Градини убију више од 700.000 Срба, преко 23.000 Јевреја и око 80.000 Рома.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Међународна_комисија_за_утврђивање_истине_о_Јасеновцу

http://www.ic-jasenovac.com/

Међународна комисија за истину о јасеновачком систему хрватских концентрационих логора смрти за истребљење Срба, Јевреја и Рома је закључила 27. априла 2009. године да су усташе успјеле да у Јасеновцу и Доњој Градини убију више од 700.000 Срба, преко 23.000 Јевреја и око 80.000 Рома.

http://sr.wikipedia.org/wiki/Међународна_комисија_за_утврђивање_истине_о_Јасеновцу

http://www.ic-jasenovac.com/

OK, i što ti od toga smatraš točnim??? Obrazloži!!! Ako smatraš da je ubijeno 700000 ili milijun Srba samo u Jasenovcu kako??? Koliko je Srba bilo 1941. ako se zna da je po popisu 1931. bilo 1630000 Srba, a 1948. po popisu 1680000 Srba na prostoru današnje RH i RBiH!!! Koliki je prirast od 1931. do 1941.???Koliko je Srba uopće poginulo u WW2? Koliko ih je bilo u partizanima, koliko u četnicima i koliko su oni imali gubitaka??? Daj nam te podatke, da vidimo i mi to...

zasto bih ti ja dao bilo koje podatke i bilo sta ti obrazlozio...postavio sam ti iz vise izvora procene zrtava...ponavljam, Jasenovac je samo jedno od stratista Srba u NDH, a broj zrtava na koji se ti pozivas se odnosi samo na one koji su popisani imenom i prezimenom, sto nikako ne moze biti konacan broj...naravno da vise verujem medjunarodnoj komisiji, kao i srpskim i jevrejskim izvorima, a ne hrvatskim...i to ne samo kada je ova tem au pitanju nego bilo sta...kako verovati nekom kome je cela istoriaj faslifkat i laz...

Za one koji su imali i logore za decu i ubijali ih (U Jasenovačkom logoru umoreno je 19.432 deteta, imenom i prezimenom. Pokopano je 10.268 dečaka i 9.128 devojčica. Za 36 mališana nije bilo moguće utvrditi pol), broj koji navode hrvatski izvori sigurno je umanjen...ali ni to nista ne menja

Originalne fotografije ubijene srpske dece sa planine Kozare u hrvatskom logoru smrti Jasenovcu od strane Hrvata 1942. g

http://bogihrvati.webs.com/apps/photos/album?albumid=11658070

Napominjem da je sadrzaj uznemirujuci ali ovo se ne sme kriti i ovo ne sme da ode u zaborav...

Poslednja izmena:
Za one koji su imali i logore za decu i ubijali ih (U Jasenovačkom logoru umoreno je 19.432 deteta, imenom i prezimenom. Pokopano je 10.268 dečaka i 9.128 devojčica. Za 36 mališana nije bilo moguće utvrditi pol), broj koji navode hrvatski izvori sigurno je umanjen...ali ni to nista ne menja

Originalne fotografije ubijene srpske dece sa planine Kozare u hrvatskom logoru smrti Jasenovcu od strane Hrvata 1942. g

http://bogihrvati.webs.com/apps/photos/album?albumid=11658070

Napominjem da je sadrzaj uznemirujuci ali ovo se ne sme kriti i ovo ne sme da ode u zaborav...

Ja, i niti bilo tko iu RH nikad nije tvrdio da Jasenovac nije zločin. Je, zločin je! Ali imamo primjedbu na broj žrtava. Taj popis stanovništva je jako nezgodna stvar... Kažeš da je ubijeno 1000000 ljudi samo na jednom mjestu, a kad ono UKUPAN BROJ STANOVNIKA NIJE OPAO KOLIKO JE TREBAO da potkrijepi tvrdnju o 1000000 ubijenih samo na jednom mjestu... A da ne pricamo o poginulim partizanima, četnicima, preseljenim Srbima itd, itd...

Ja, i niti bilo tko iu RH nikad nije tvrdio da Jasenovac nije zločin. Je, zločin je! Ali imamo primjedbu na broj žrtava. Taj popis stanovništva je jako nezgodna stvar... Kažeš da je ubijeno 1000000 ljudi samo na jednom mjestu, a kad ono UKUPAN BROJ STANOVNIKA NIJE OPAO KOLIKO JE TREBAO da potkrijepi tvrdnju o 1000000 ubijenih samo na jednom mjestu... A da ne pricamo o poginulim partizanima, četnicima, preseljenim Srbima itd, itd...

Gluposti koje proturaju srpski nacionalisti a la Koča nisu namenjene Hrvatima. To su smišljene laži za domaću upotrebu. Oni koji ih proturaju nemaju potrebu da uključe mozak i da slažu nešto što možda može da prodje kod ljudi sklonih kritičkom razmišljanju. Ovde prolazi sve. To je Copy/Paste istorija Milisava Samardžića i ostalih srpskih lažova, paraistoričara, a većina je iz Zločinačkog udruženja formiranog pri Institutu za savremenu istoriju /Pavlović, Nikolić, Marković, Dimitrijević, Cvetković .../. To je ista ekipa koja tvrdi da su "komunisti u Čačku pobili 12000 srpskih domaćina i intelektualaca" i nije ih briga što je Čačanski srez po popisu iz 1939. /možda 40-te/ imao 9000 stanovnika. Sve to kupuje srpska publika bez ikakvih problema. Koči i onima a la Koča nije bitno što je jedan od ljudi koji su svesno, za pare Vuka Draškovića, pokušali da protire tu tezu o 12000 koja se posle dve godina borbe čačanskog SUBNOR-a istopila i svala na, verovao ili ne 72. /sedamdesetdvoje/ streljanih kolaboracionista i ratnih zločinaca. Umesto da ućuti Timotijević ide dalje a oni a la Koča rade Copy/Paste. "Otkriva" za komuniste "pogubnu činjenicu" da su pod zastavom FK Borca igrali sa Nemcima lopte u vreme pre 22.06.1941. godine "dok su bili saveznici". Šta ovim lažovima znači činjenica da FK Borac tada nije postojao. Ništa. Znači im taman koliko i činjenica da u Čačku nije streljano 12000 od 9000 nego 72.

Poslednje dve decenije se prodaje "istorija" koja je trebalo da podstakne, a sada opravda ratove 90-tih. Iz dela koji se tiče ove teme to su i podaci o stradalima u Jugoslaviji. Šta je karakteristika. Naduvavaju se brojke srpskih žrtava a umanjuju brojke žrtava koje su posledica srpskih zločina. Tako je u Jasenovcu stradalo izmedju 1 i 1.5 miliona ljudi /zavisno od paraistoričara/ a na "Banjici" i "Starom sajmištu" oko 7.000 /pre ovog "otkrića" je važila brojka od oko 100.000/. Kapetan Đurišić nije pobio 8000 žena, dece i starih u srezovima Pljevlja, Foča, Čajniče. "Komunisti su na dokumentu koji ovo dokazuje dopisali nulu" kažu osobe a la Koča.

Medjutim, kada se dobro plati, kod Srba je lako od Srbam, formirati i antisrpsko Zločinačko udruženje. Tu su novinar Nenad Stefanović, paraiszoričar Dr. Zoran Janjetović, prof. dr Zoran Žiletić šef Katedre za germanistiku Fil.f iz Beograda i vladika šabački SPC Lavrentije. Oni su svojim "profesionalnim delovanjem" utvrdili da su Srbi, istina komunisti, pobili najmanje 50.000 a verovatnije 130.000 nemačke i madjarske dece, žena i staraca tokom 1944. i 1945.

Tako da dragi moj Quadral, koga ovde briga za istinu.

Ja, i niti bilo tko iu RH nikad nije tvrdio da Jasenovac nije zločin.

Nisi baš u pravu. Ima i zvaničnih stavova iz zagrebačkih paraistoričarskih krugova da Jasenovac nije bio logor smrti. Imate tamo psihopatu dr Josipa Jurčevića koji tvrdi da su "u Jasenovcu bili jako dobro razvijeni zanati i da je cvetala proizvodnja. Srbi poslovodje su odlazili u Beč da ugovaraju prodaju svojih prizvoda. Tamo je /Jasenovac/ od bolesti stradalo oko 12000 ljudi". Koliko da ne živiš u zabludi. Hrvatska i danas, mesečno isplaćuje 20.000 penzija "vojnicima" NDH.

Poslednja izmena:
Процене броја жртава

Немачки генерали из Другог светског рата давали су веома различите и стога непоуздане податке о броју убијених Срба у НДХ.
Александар Лер је дао 1943 број од 400.000 Срба[13], Лотар Рендулић — 500.000 православаца (август 1943)[14][15][a], Херман Нојбахер - више од 750.000 (1943),[16] Ернст Фик - 600.000 до 700.000 до марта 1944.[17] Број жртава логора Јасеновац је до
данашњег дана предмет научних и политичких дебата.

Државна комисија Југославије из 1946, проценила је број жртава на 500.000 до 600.000.

Израелски Јад-Вашем центар наводи 700.000 жртава геноцида у логору Јасеновац.[18]

По налазима Енциклопедије холокауста Меморијалног музеја холокауста у Вашингтону, усташки режим је у периоду од 1941. до 1943. године усмртио преко 250.000 Срба, од којих више десетина хиљада само у Јасеновцу.[1]

Центар Симон Визентал у Лос Анђелесу процењује да је у Јасеновцу убијено око 600.000 Срба, Јевреја, Рома и хрватских антифашиста
.
Пројекат Последња шанса за Хрватску Центра Симон Визентал наводи да је најмањи број жртава 85.000.[19]

У књизи „Беспућа повијесне збиљности“ бивши хрватски председник Фрањо Туђман тврдио је да је у Јасеновцу убијено 30.000 до 40.000 Срба, 30.000 Јевреја, као и 10.000 хрватских антифашиста.

Југословенски историчар и Титов биограф Владимир Дедијер проценио је број жртава Јасеновца на 700.000 до 1,2 милиона.

Славко Голдштајн, председник Јеврејске заједнице Хрватске, сматра да је број убијених 60.000 до 90.000.

Бројка коју помињу хрватске власти је 50.002, заснована на писаним доказима.

Београдски музеј холокауста има списак од 80.022 имена погинулих, већином из Јасеновца. Од тог броја: 52.000 Срба, 16.000 Јевреја, 12.000 Хрвата и близу 10.000 Рома.

Током 1980-их, анализе хрватског истраживача Владимира Жерјавића и српског Богољуба Кочовића дошла су до сличне бројке користећи демографске статистичке методе. По њима, у Јасеновцу је убијено око 80.000 људи (са грешком до 30%), а укупан број погинулих у НДХ био је између 300.000 и 350.000. По некима, ове цифре су премале, јер су претпостављале стопу раста српског становништва од 1,1% (као за целу Југославију), док је она за Србе била 2,4% у периоду 1921-1931 и 3,5% у периоду 1949-1953.
Децембра 2007. Јасеновачки меморијални центар је објавио списак од 72.193 имена јасеновачких жртава. По тим подацима 59.376 особе су убијене у логору III Циглана и 12.790 у Старој Градишки. Од тога је 19.006 деце до 14 година старости. Национално, жртве су: 40.251 Срба, 14.750 Рома, 11.723 јевреја, 3.583 Хрвата, 1.063 муслимана итд. Каталози укључују биографске податке о пострадалима, податке о месту и начину страдања и изворе у којима се сваки од њих помиње. Међутим овај списак није готов, већ се стално допуњује новим именима жртава, тако да не представља коначан број побијених људи, већ само оне који су до тог трена евидантирани. То су потврдили челници центра, након оштрих критика која су на њихов рачун упућена од стране српских представника на комеморацији 2008. године.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу је утврдила да је убијено преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома међу којима је било 110 000 деце

http://sr.wikipedia.org/wiki/Логор_Јасеновац
koja tuga i koje ludilo se poturalo mladjima u amanet. nije cudo sto su se titini pioniri poklali, a da se jos nije oladio.)

pitao sam. sta se htelo postici laziranjem istorijske istine?

dodajem. razumem da stranci mogu lupetati zbog neupucenosti oslanjajuci se na nase "izvore". ali zasto se nastavlja na srpskoj strani ?

Poslednja izmena:
koja tuga i koje ludilo se poturalo mladjima u amanet. nije cudo sto su se titini pioniri poklarli, a da se jos nije oladio.)

dodajem. razumem da stranci mogu lupetati zbog neupucenosti oslanjajuci se na nase "izvore". ali zasto se nastavlja na srpskoj strani ?

Al pazi ti koji su to retardirani idioti koji ni malo ne vode računa da će neko da prokontroliše ono što lupetaju: Израелски Јад-Вашем центар наводи 700.000 жртава геноцида у логору Јасеновац. Klinkeš na link koji je dao urednik srpske Vikipedije i dobiješ

yad-vashem.jpg

Ni pomena o 700000.

Ja sam lično sklon da prihvatim broj koji je dala zvanična jugoslovenska strana, oko 500.000, ali nije bitno šta sam ja sklon da prihvatim. Valjda u 21. veku može da se napravi prava procena. Jasno, ne prihvatam ni metodologiju koja je već dve decenije u modi. Imena i prezimena i dokumenta. Koliko je ljudi direkno odvedeno na Savu i pobijeno. Tako da, mislim, zvanična brojka Hrvatske nije tačna.

Poslednja izmena:
Al pazi ti koji su to retardirani idioti koji ni malo ne vode računa da će neko da prokontroliše ono što lupetaju: Израелски Јад-Вашем центар наводи 700.000 жртава геноцида у логору Јасеновац. Klinkeš na link koji je dao urednik srpske Vikipedije i dobiješ
i obama je dobio nobelovu nagradu za mir.)

da budem jasniji. nisam tvrdio da je laziranje povesti srpski izum i srpska privilegija. samo pozivam srpsku nauku da tako cemu okrene ledja.

za pocetak tako sto ce moje striceve izbrisati sa jasenovackog spiska. nisu ubiti u jasenovcu. vec su poginuli u borbi za slobodu svog roda od tudjeg zla. ukljucujuci laziranje povesti.

i obama je dobio nobelovu nagradu za mir.)

da budem jasniji. 1. nisam tvrdio da je laziranje povesti srpski izum i srpska privilegija. samo pozivam srpsku nauku da tako cemu okrene ledja.

za pocetak tako sto ce moje striceve izbrisati sa jasenovackog spiska. nisu ubiti u jasenovcu. vec su 2. poginuli u borbi za slobodu svog roda od tudjeg zla. ukljucujuci laziranje povesti.

1. Nisam te tako ni shvatio
2. Ne verujem da bi medju nama bilo razlika za više od pola %

Ipak ima jedna nepoznanica. Zar niste vi Hrvati čekali 1946. da se priključite NOP. Ma ti mora da si Srbin čim si imao nekog u partizanima.

Poslednja izmena:
Nisi baš u pravu. Ima i zvaničnih stavova iz zagrebačkih paraistoričarskih krugova da Jasenovac nije bio logor smrti. Imate tamo psihopatu dr Josipa Jurčevića koji tvrdi da su "u Jasenovcu bili jako dobro razvijeni zanati i da je cvetala proizvodnja. Srbi poslovodje su odlazili u Beč da ugovaraju prodaju svojih prizvoda. Tamo je /Jasenovac/ od bolesti stradalo oko 12000 ljudi". Koliko da ne živiš u zabludi. Hrvatska i danas, mesečno isplaćuje 20.000 penzija "vojnicima" NDH.

Možda se nisam dobro izrazio... Mislio sam ovdje na forumu... Pa OK, budala ima svugdje... I za Blaigburg jako se preuveličavaju brojke. I Tuđman je u svoj knjizi "Bespuća povjesne zbiljnosti" kritizirao i one koje preuveličavaju oba stratišta. Na Blaiburgu i Križnom putu je ubijeno oko 35 - 50 tisuća ljudi...

quadral
Hrvati su SFRJ bili građani drugog reda... Na većini vodećih mjesta bili su Srbi,

Prijatelju, to je sve najobicnija nacionalisticka demagogija bez koje ne moze ni jedan secesionizam. Ako su ti Srbi: Broz, Kardelj, Dolanc, Bakaric, Mikulic, Planinc i desetine drugih, onda si ti savrseno u pravu! Sa SFRJ su mahom upravljali "nesrbi" a bili su okruzeni sa srpskim poltronima i karijeristima.
Koliko ste bili gradjani drugog reda, vidi se i iz toga da su vam napravili dve AP, dok su Srbiju ostavili netaknutom.

ako se moglo birati između Srbina i Hrvata za neki posao ili rukovodeći položaj, posao je redovno dobivao Srbin (ovo govorim iz iskustva za koje osobno znam, jer se desilo u krugu moje obitelji)...

Nije istina. Ja recimo znam za slucaj kada coveka nisu primili na vojnu akademiju posto je umesto njega primljen Hrvat. U vojsku se tradicionalno prijavljivalo vise Srba ali je vodjen racun o reciprocitetu i hijerarhijski su brze napredovali nesrbi. Posle rata su vecinu kadrova cinili Srbi zato sto su Srbi bili najbrojniji u partizanima. '41-'43 su cinili vecinu u partizanima cak i u Hrvatskoj. Mislim da je logicnije da oni dobiju neke funkcije nego nekakvi pripadnici poglavnikovog tjelesnog zdruga.

Razvijana su više ona područja sa srpskim stanovništvom nego sa hrvatskim,

Ja sam cuo da su Benkovac i Knin bili ubedljivo najbogatiji delovi Hrvatske )))

Beograd je razvijan i građen većinom hrvatskim novcem, itd, itd...

To je verovatno onaj silni novac kojim vi posle sticanja neovisnosti i osamostaljenja kupujete najcistiji kokain u kolicinama od po nekoliko kg po glavi stanovnika? Od kada su Hrvati dobili hrvatsku lisnicu u hrvatskom dzepu, postali su neizmerno bogati. Do tada je svo to silno bogatstvo zavrsavalo kod srpskih lopova u Beogradu. Samo vam ne valja ovo za kokain, unistice vam mozak )))

1. Nisam te tako ni shvatio
2. Ne verujem da bi medju nama bilo razlika za više od pola %

Ipak ima jedna nepoznanica. Zar niste vi Hrvati čekali 1946. da se priključite NOP. Ma ti mora da si Srbin čim si imao nekog u partizanima.

Dragi kolega k.jankoviću. Na ovaj dio ipak moram reagirati...
1.) Možda znate, možda ne znate (mislim na pučanstvo u Srbiji), prvi partizanski odred u bivšoj Jugoslaviji osnovan je u Sisku, 22. lipnja 1941.
2.) Osim Užičke Republike (koja je trajala 67 dana i uništene zahvaljujući četnicima i Njemcima) sve važnije bitke i događanja su bile na prostoru NDH (Kozara, Neretva, Sutjeska, Drvar...)
3.) Glavni rad Srbije, Beograd, Oslobodila je Crvena armija (Rusi) - odi na politiku, tamo imaš temu 20. oktobar 1944., dan oslobođenja, pa pogledaj..
Naime Tito i cjelokupni štab se u ljeto 1944. nalazi u HR, na otoku Visu... Partizani drže dobar dio dalmatinskog zaleđa i BiH, ali imaju veliki problem. U Srbiji partizana nema, praktično ne postoje...

Ipak ima jedna nepoznanica. Zar niste vi Hrvati čekali 1946. da se priključite NOP. Ma ti mora da si Srbin čim si imstao nekog u partizanima.

u mom selu je bilo katolika u partizanima. ali je veci deo bio u ustasama. nekih 120. od toga su rat prezivela samo cetiri. dva presavsi u patizane. a treci je bio ranjen u madjarskoj prilikom dobrovoljisanja prema staljingradu. no taj nije imao srece. posle rata pravio garazu pa pala velika vrata i poginuo.cetvrti je bio klinac za koga se ne zna da li je metak ispalio.

sudeci po mom selu vecina onih koji su obukli ustasku uniformu nisu preziveli WW2. i na osnovu onoga sto su cinili nisu ni trebali. pored njih je ubito oko trideset zena i dece. poklali cetnici u odmazdama.

pa bi bilo smisleno da buduci narastaji uce kolika su zaludna stradanja i katrolika. nisu ti ljudi izmislili rat. mnogi su bili nevini. drugi indoktrinisani. zavedeni. najpre delovanjem katolicke crkve. pa i to moze biti razlogom strpavanja svih zrtava rata u jasenovacku "grobnicu". objektivnije prikazivanje ratnih dogadjanja u hrvatskoj moralo bi dotaci i partizanske i crkvene grehe.

Poslednja izmena:
Gluposti koje proturaju srpski nacionalisti a la Koča nisu namenjene Hrvatima. To su smišljene laži za domaću upotrebu. Oni koji ih proturaju nemaju potrebu da uključe mozak i da slažu nešto što možda može da prodje kod ljudi sklonih kritičkom razmišljanju. Ovde prolazi sve. To je Copy/Paste istorija Milisava Samardžića i ostalih srpskih lažova, paraistoričara, a većina je iz Zločinačkog udruženja formiranog pri Institutu za savremenu istoriju /Pavlović, Nikolić, Marković, Dimitrijević, Cvetković .../. To je ista ekipa koja tvrdi da su "komunisti u Čačku pobili 12000 srpskih domaćina i intelektualaca" i nije ih briga što je Čačanski srez po popisu iz 1939. /možda 40-te/ imao 9000 stanovnika. Sve to kupuje srpska publika bez ikakvih problema. Koči i onima a la Koča nije bitno što je jedan od ljudi koji su svesno, za pare Vuka Draškovića, pokušali da protire tu tezu o 12000 koja se posle dve godina borbe čačanskog SUBNOR-a istopila i svala na, verovao ili ne 72. /sedamdesetdvoje/ streljanih kolaboracionista i ratnih zločinaca. Umesto da ućuti Timotijević ide dalje a oni a la Koča rade Copy/Paste. "Otkriva" za komuniste "pogubnu činjenicu" da su pod zastavom FK Borca igrali sa Nemcima lopte u vreme pre 22.06.1941. godine "dok su bili saveznici". Šta ovim lažovima znači činjenica da FK Borac tada nije postojao. Ništa. Znači im taman koliko i činjenica da u Čačku nije streljano 12000 od 9000 nego 72.

Poslednje dve decenije se prodaje "istorija" koja je trebalo da podstakne, a sada opravda ratove 90-tih. Iz dela koji se tiče ove teme to su i podaci o stradalima u Jugoslaviji. Šta je karakteristika. Naduvavaju se brojke srpskih žrtava a umanjuju brojke žrtava koje su posledica srpskih zločina. Tako je u Jasenovcu stradalo izmedju 1 i 1.5 miliona ljudi /zavisno od paraistoričara/ a na "Banjici" i "Starom sajmištu" oko 7.000 /pre ovog "otkrića" je važila brojka od oko 100.000/. Kapetan Đurišić nije pobio 8000 žena, dece i starih u srezovima Pljevlja, Foča, Čajniče. "Komunisti su na dokumentu koji ovo dokazuje dopisali nulu" kažu osobe a la Koča.

Medjutim, kada se dobro plati, kod Srba je lako od Srbam, formirati i antisrpsko Zločinačko udruženje. Tu su novinar Nenad Stefanović, paraiszoričar Dr. Zoran Janjetović, prof. dr Zoran Žiletić šef Katedre za germanistiku Fil.f iz Beograda i vladika šabački SPC Lavrentije. Oni su svojim "profesionalnim delovanjem" utvrdili da su Srbi, istina komunisti, pobili najmanje 50.000 a verovatnije 130.000 nemačke i madjarske dece, žena i staraca tokom 1944. i 1945.

Tako da dragi moj Quadral, koga ovde briga za istinu.

:hahaha::hahaha::hahaha:

optuzujes nekog da laze, a izneses gomilu lazi...tipicno za sektasku djubrad, kakava su srpski komunisti, najveci izrodi i krvnici sopstvenog naroda...

Dakle, toliko lazi na jednom mestu, samo da bi se skrenulo sa glavne teme, a ona je, zasto Josip Broz NIKADA NIJE POSETIO JASENOVAC I ODAO POCAST ZRTVAMA????

A kolika si notorna lazovcina moze da se dokaze na prvu...npr to da nikad niko nije tvrdio da su komunisti odigrali prijateljsku utakmicu ''pod zastavom FK Borca''...to je licno tvoja izmisljotina...a da stvar bude jos gora FK Borac je osnovan 1926. :hahaha::hahaha::hahaha:

Slika se nalazi u narodnom muzeju u Cacku i na njoj precizno pise ko se nalazi...Nemci iz lokalnog garnizona i komunisti iz lokalnog Mesnog odbora, u vreme saradnje komunista i Nemaca...a sta je tu uopste cudno kada se zna da su komunisti i nemci saveznici do 22. juna 1941. :mrgreen:

Eto kakav si ti falsifikator...treba li spominjati ostalo??? kao npr to da ignorises izvestaje Zbora iz prvih meseci okupacije koji govore o tome da se komunisti dobro kotiraju kod Nemaca i predstavljaju Nemcima jedino drustvo...ili kad ste pravili falsifkat izvestaj Djurisica (pritom koristeci kroatizme :dash: ) u kome se zamisli Djurisic hvali da je pobio 8000 civila, vi ste prevideli, pa cak u svojim Zbornicima i objavili Djurisicevo naredjenje koje prethodi ovoj akciji, a u kome se striktno zabranjuju ubistva zena i dece...

u svojoj zаpovesti zа nаpаd nа muslimаnske ustаše i komuniste od 29. jаnuаrа, komаndаnt Limsko-sаndžаčkih četničkih odredа, mаjor Pаvle Đurišić, pisаo je: ''Sve borce muslimаne, ustаše i komuniste ubijаti. Žene i decu ne ubijаti''

Zbornik dokumenаtа, tom 14, knjigа 2

ali to i lici na vas....niste mnogo razmisljali o svojim lazima i falsifikatima jer ste mislili da cete vecno da zivite i vladate...e pa dosao vam je kraj...i zato ti ovde panicis...

Zato ti spamujes ovu temu, a nigde konkretnog odgovora...zasto crveni ustasa Josip Broz nikada nije posetio Jasenovac...pa upravo zato sto je to - crveni ustasa...

Poslednja izmena:
koja tuga i koje ludilo se poturalo mladjima u amanet. nije cudo sto su se titini pioniri poklarli, a da se jos nije oladio.)

zasto se nastavlja na srpskoj strani??? jel si ti uopste procitao sta je postavljeno??? izgleda nisi...

У књизи „Беспућа повијесне збиљности“ бивши хрватски председник Фрањо Туђман тврдио је да је у Јасеновцу убијено 30.000 до 40.000 Срба, 30.000 Јевреја, као и 10.000 хрватских антифашиста.

A zar nisu ti Nemci bili direktni svedoci hrvatskih zlocina...i koji oni imaju razlog da kao sto kazete toliko uvelicavaju broj zrtava, po vama i deset puta vise...i Nemci i Italijani zgrazavali su se nad hrvatskim zlocinima...postoje njihova brojna svedocenja:

http://www.standard.rs/ustaski-zlocini-po-svedocenjima-njihovih-saveznika.html

Poslednja izmena:
...S druge strane, naposljetku, opravdanima smatram pohvale
koje je V. Žerjavić iskazao rezultatima istraživanja Dragana
Cvetkovića iz Muzeja genocida u Beogradu
, zahvaljujući
kojima su se ne samo prvi put približno ujednačili brojevi
obje zainteresirane strane – hrvatske i srpske - o ukupnima
(milijun) i, posebno, jasenovačkim žrtvama (80-85 tisuća)
nego i moguće okončale, i to 5. skupu Dijaloga povjesni-
čara/istoričara, dakle skupu sudionika prije svega iz
Republike Hrvatske i Savezne Republike Jugoslavije, točnije
Republike Srbije, neumjesne licitacije brojevima tih žrtava.
http://www.cpi.hr/download/links/hr/7096.pdf
Имаш о томе томове и томове књига, чак је и сам Мајсторовић тврдио својевремено да су побили око пола милиона Срба, више него Турци за 500 година владавине.
Имаш и ту демографску разлику од 1,1-1.2 милиона Срба разлике.
Јасеновац је трећи логор по величини у Европи а по многима најбруталнији.
Само у Доњој Градини од 125 јама и вртача само 5 је ексхумирано и архивирано.
Да не помињем да у Хрватској постоји тенденција да се број жртава у Јасеновцу смањује како број и сама структура жртава у Блајбургу расте.

u mom selu je bilo katolika u partizanima. ali je veci deo bio u ustasama. nekih 120. od toga su rat prezivela samo cetiri. dva presavsi u patizane. a treci je bio ranjen u madjarskoj prilikom dobrovoljisanja prema staljingradu. no taj nije imao srece. posle rata pravio garazu pa pala velika vrata i poginuo.cetvrti je bio klinac za koga se ne zna da li je metak ispalio.

sudeci po mom selu vecina onih koji su obukli ustasku uniformu nisu preziveli WW2. i na osnovu onoga sto su cinili nisu ni trebali. pored njih je ubito oko trideset zena i dece. poklali cetnici u odmazdama.

pa bi bilo smisleno da buduci narastaji uce kolika su zaludna stradanja i katrolika. nisu ti ljudi izmislili rat. mnogi su bili nevini. drugi indoktrinisani. zavedeni. najpre delovanjem katolicke crkve. pa i to moze biti razlogom strpavanja svih zrtava rata u jasenovacku "grobnicu". objektivnije prikazivanje ratnih dogadjanja u hrvatskoj moralo bi dotaci i partizanske i crkvene grehe.

Da li nam to spominjes prelazak ustasa u partizane??? jedan konkretan primer za koji znas??...odlicno ako je tako, posto se ovde domaci komunisti kunu kako ni jedan ustasa nije presao u partizane, iskljucivo su to bili domobrani...

Имаш о томе томове и томове књига, чак је и сам Мајсторовић тврдио својевремено да су побили око пола милиона Срба, више него Турци за 500 година владавине.
Имаш и ту демографску разлику од 1,1-1.2 милиона Срба разлике.
Јасеновац је трећи логор по величини у Европи а по многима најбруталнији.
Само у Доњој Градини од 125 јама и вртача само 5 је ексхумирано и архивирано.
Да не помињем да у Хрватској постоји тенденција да се број жртава у Јасеновцу смањује како број и сама структура жртава у Блајбургу расте.

Kao što sam rekao, popis stanovništva je jako gadna stvar... Nikako nariktati da bude ubijeno 2000000 Srba... :mrgreen:

Kao što sam rekao, popis stanovništva je jako gadna stvar... Nikako nariktati da bude ubijeno 2000000 Srba... :mrgreen:

ocigledan je tvoj odnos prema ovoj temi, tj srpskim zrtvama i uopste zlocinima u NDH...to je vidljivo i po tome kako olako spominjes cifru od ''nekih'' 80, 85 hiljada u Jasenovcu, kao da je rec o klikerima, tj ta cifra je za tebe skroz prihvatljiva i ne predstavlja nista strasno...u isto vreme sve svodis na Jasenovac, ignorisuci da je on samo jedan od stratista...koliko je samo Srba ubijano na pragovima svojih kuca, bacano u Savu, itd...a BANALIZOVANJE (sada odjednom spominjanje 2 miliona, sto niko ovde nije spomenuo) je standardna ''alatka'' hrvatskih falsifikatora, koja ti ovde nece proci...

Poslednja izmena:
U ovom radu Jad Vasema se spominje 600.000 ubijenih u Jasenovcu...i naravno da nije lepo licitirati brojkama ali ne sme se dozvoliti hrvatima da pretvori Jasenovac u radni logor u kome su bili hrabri hrvatski antifasisti...a budite sigurni da ni malo ne preterujem, kako god vam to zvuucalo...

http://www.yadvashem.org/yv/en/education/languages/dutch/encyclopedia/32.asp

a evo npr kako hrvati i na ovoj temi manipulisu...sva istrazivanja koja oni ovde donose, a gde se broj ubijenih krece oko 80.000 odnosi se samo i iskljucivo na one zrtve koje su do sada utvrdjene imenom i prezimenom, dakle popisane (za Jasenovac)...to nema nikakve veze sa konacnim brojem...takodje, arhiva Jasenovca je unistavana, ako se ne varam, 2 puta...

Poslednja izmena:
Па и није убијено 2 милиона него око 1 милион све укупно на теритотији НДХ за цело време рата.

Bilo bi lepo da nam pametnjakovic pokaze ko i gde je ovde spomenuo cifru od 2 miliona???? al kazem ti, to je njihova klasicna fora, banalizovati do te mere da ne moze nikao da se uzme za ozbiljno...pa sa sve smajlijem na kraju koji se kezi...

Da li nam to spominjes prelazak ustasa u partizane??? jedan konkretan primer za koji znas??...odlicno ako je tako, posto se ovde domaci komunisti kunu kako ni jedan ustasa nije presao u partizane, iskljucivo su to bili domobrani...

evo pitao starog za selo. pamti da su 1944, nakon zarobljvanja, ti presli u partizane, a ostale tada zarobljene ustase pobite.

u samom selu bio je jedan prvoborac iz redova katolika. a pamti se dosta katolika koji su spas od ustaske kosulje potrazili u redovima cetnika. sve ovo na pocetku rata.

narod tamo pamti i herojstva ljudi koje je dopala ustaska kosulja. evo jednog.

juna meseca 1941 u mom kraju ustaske vlasti privele oko trista vidjenijih pravoslavaca i zatvorile ih u opstinski podrum. posle dva dana drzanja u podrumu neko je u toku noci otvorio vrata pa je vise od polovine ljudi uteklo i spasilo glavu. vecina uzela pusku u ruke i dokopala se brda. oni ce postati prvotno jezgro tamosnjih partizana i cetnika.

ostali koji nisu pobegli su muceni i baceni u okolne jame. medju njima i moj ded.

posle rata se saznalo da je vrata otvorio mladi ustaski regrut. taj je preziveo rat. cak se ozenio pravoslavkom. pa se zna

Poslednja izmena:
ocigledan je tvoj odnos prema ovoj temi, tj srpskim zrtvama i uopste zlocinima u NDH...to je vidljivo i po tome kako olako spominjes cifru od ''nekih'' 80, 85 hiljada u Jasenovcu, kao da je rec o klikerima, tj ta cifra je za tebe skroz prihvatljiva i ne predstavlja nista strasno...u isto vreme sve svodis na Jasenovac, ignorisuci da je on samo jedan od stratista...koliko je samo Srba ubijano na pragovima svojih kuca, bacano u Savu, itd...a BANALIZOVANJE (sada odjednom spominjanje 2 miliona, sto niko ovde nije spomenuo) je standardna ''alatka'' hrvatskih falsifikatora, koja ti ovde nece proci...

Opet ponavljam JASENOVAC JE ZLOČIN!!! Ali broj od 700000 ili 1000000 Srba ubijenih samo u Jasenovcu je previše... i opet ponavljam popis stanovništva!!!
1931 - 1630000
1941 - 1950000 (procjena)
1948 - 1680000

Da je samo u Jasenovcu ubijeno 700000 ili 1000000 Srba + poginuli u partizanima, četnicima, drugdje ubijeni + preseljeni u Srbiju, danas Srba ne bi bilo na prostoru RH i RBiH!!!

- - - - - - - - - -

Па и није убијено 2 милиона него око 1 милион све укупно на теритотији НДХ за цело време рата.

OK, znači sad je 1000000 na cijeloj teritoriji NDH od 1941-1945...

Popis stanovništva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back