BOG: da li je Bog stvorio covjeka, ili covjek Boga?

Никако да ми одговориш? Да ли та твоја пројекција ауторитета коју зовеш "бог" личи не нешто попут овог лика са брадом у овом видео клипу или не? :think:

Što se tiče ostalog...beз komentara. Не желим да распрвљам на тај наивни начин на форуму филозофија.
Да ми неко трпа овде ту дечју пројекцију ауторитета као знање и о ултимативно решење филзофских питања.
nezahvalno upustiti se u disput s nekim, tko je za sebe odredio
da je najracionalnije vjerovati što mu prva sila na placu ponudi.
bog je sigurno jedno od racionalnijih rješenja, ako hoće hraniti tijelo.
ali to tijelo je bez vlastitog života (spoznaja, iskustva), kao kultura stanica u epruveti.
to tijelo samo ispunjava neku funkciju jedne nadređene svijesti,
one, koja mu je dala vjeru.

kompletan post je niz suvremenih vjeroispovijesti.
rafael ni sam ne zna smisao (čarobnih - hehe) riječi svoje liturgije,
kao što ni babe u crkvi ne znaju značenje riječi koje mrmljaju uz krunicu.

nezahvalno upustiti se u disput s nekim, tko je za sebe odredio
da je najracionalnije vjerovati što mu prva sila na placu ponudi.
bog je sigurno jedno od racionalnijih rješenja, ako hoće hraniti tijelo.
ali to tijelo je bez vlastitog života (spoznaja, iskustva), kao kultura stanica u epruveti.
to tijelo samo ispunjava neku funkciju jedne nadređene svijesti,
one, koja mu je dala vjeru.

kompletan post je niz suvremenih vjeroispovijesti.
rafael ni sam ne zna smisao (čarobnih - hehe) riječi svoje liturgije,
kao što ni babe u crkvi ne znaju značenje riječi koje mrmljaju uz krunicu.
Kaj ti je to krunica?
To ona brojanica za Zdravo Marija i Otče naš?
Babe su legende...Pazi kad one furaju u te crkvetine i još daju neku kintu,da bi se tamo molile tom
muškom Bokcu s takvim atributima da ladno sebi uzme za pravo da kresne udatu ženu i naloži da se to ima
zvati sveti čin...:eek:Pazi i niko ništa-to kao normalno...
E, a možda se sažalio na tu jadnicu koja udata a onaj njen joj nesposobni ni đanu nije skino...:mrgreen:
Takve stvari u mom kibucu nisu moguće-pišu bi mu na panj!:mrgreen::hahaha:

63izs7n.gif
ma to one (sad plastične) perlice, koje neurosi vrte među prstima,
da ne zaborave jednu iz niza magičnih formula, koje otvaraju put u raj

Kaj ti je to krunica?
Babe su legende...Pazi kad one furaju u te crkvetine i još daju neku kintu,da bi se tamo molile tom
muškom Bokcu s takvim atributima da ladno sebi uzme za pravo da kresne udatu ženu i naloži da se to ima
zvati sveti čin...:eek:Pazi i niko ništa-to kao normalno...
E, a možda se sažalio na tu jadnicu koja udata a onaj njen joj nesposobni ni đanu nije skino...:mrgreen:
Djelovanje molitve, da li sugestivno, indirektno ili direktno bez sugestije, dokazivo je znanstvenim istragama. Postoje studije o tome, od V. Ramachandran-a, uni- San Diego, Kalifornija!

pročitaj si u starom zavjetu postanak, od abrahama na dalje. pa se javi opet.
karakteristike boga jahve su preslika mentalnog i kulturnog nivoa prašnih pustinskih kozoj...., siledžija i razbojnika.
Ne budi toliko primitivan!
Zidovi su kao mali narod dali svijetu vise dobra i znanosti nego cijeli islamski svijet u svojoj cijeloj povijesti. Stari Zidovi su bili i za Kraljicu iz Sabe mudraci. Ljudi su isli u Izrael da vide i cuju sto rade Zidovi.
Danasnjem svijetu su Zidovi dali oko 170 NOBELOVACA, i time su zasjenili sve narode svijeta. Bog je rekao, da su Zidovi svjetlo svijeta i sol zemlje. To je stvarno evidentno, jer je Bog preko njih blagoslovio cijeli svijet.
Naravno, oni su dali svijetu i opasne dangube i pokvarenjake, kao Marksa, Freuda, Reicha, Lenina i ine pervertirane likove. Dakle, Bog blagosiva i kaznjava svijet preko Zidova, ali je blagoslov daleko veci.

Poslednja izmena od moderatora:
Zidovi su kao mali narod dali svijetu vise dobra i znanosti nego cijeli islamski svijet u svojoj cijeloj povijesti. Stari Zidovi su bili i za Kraljicu iz Sabe mudraci. Ljudi su isli u Izrael da vide i cuju sto rade Zidovi.
Danasnjem svijetu su Zidovi dali oko 170 NOBELOVACA, i time su zasjenili sve narode svijeta. Bog je rekao, da su Zidovi svjetlo svijeta i sol zemlje. To je stvarno evidentno, jer je Bog preko njih blagoslovio cijeli svijet.
Naravno, oni su dali svijetu i opasne dangube i pokvarenjake, kao Marksa, Freuda, Reicha, Lenina i ine pervertirane likove. Dakle, Bog blagosiva i kaznjava svijet preko Zidova, ali je blagoslov daleko veci.

Говориш о народу као да се ради о некој личности коју нам је ето "послао бог" а не о апстаракцији или о обичном појму! Индивиуде се релне. Индивиуде су оно што "благосиља свет" а не народ, не апстракција, не празан појам.

Да ли је неки филзоф био жидов, немац, србин није битно. Битан је он као личност и знање које поседује а не језик који говори и држава у коју се родио.

А ако то склонимо на страну и говоримо генерално о вредностима и култури уопште једног народа, моје је мишљење да би данашњем западном свету било много боље да је задржао своју узвишену културу антике уместо што је заменио бедуиниским веровањима тих блискоисточних племена.

kao da znaš nešto svijetu i čovječanstvu!
znaš što razbojnici pričaju mladunčadi u tvom leglu.
i tu je već kraj tvog svijeta.

milijarde ljudi žive sasvim prihvatljivo, a nitko od njih nikad nije ništa čuo o tvojim darovima, dostignućima i imenima koja ovdje navodiš i predstavljaš kao smjernice svijeta.
o kakvim dobrima i dostignućima je uopće riječ?
reci, molim te, koja dobra i znanosti je tvoj izabran narod dao svijetu – može dvije, tri, bez kojih bi mi nešto nedostajalo?

reći ću ti, koji ljudi su najzaslužniji za čovječanstvo i zašto:
najzaslužniji su oni indijanci u šumama amazone, jer su oni cijeli svoj vijek proveli u radosti, slobodi i zajednici, ne samo u vlastitoj, nego također u zajednici s kamenjem, zemljom, vodom, zrakom, biljkama, životinjama (to je slika velikog klana lao tse-a), a da ju nisu osiromašili ni za najmanji dio. svakom tko dolazi stoji na raspolaganju isto izobilje, koje su i oni zatekli.

pa ti usporedi što iza sebe ostavljaju degenerirani judejski razbojnici (kršćani, muslimani, židovi), njihove vrline, dobrota i nauka. upravo u južnoj americi se to može vrlo jasno vidjeti, to je bio njihov zadnji uspješni razarajući, osvajački pohod na čovječanstvo i svijet. sada su samo još razarajući – dobiti ne mogu ništa više. nigdje. mogu se samo još međusobno klati i pljačkati, što je najizraženija konstanta njihovog postojanja. tak su taj jahve, taj dobar bog, zagonetan sveti duh (čemu taj?) i njegov navodni sin (mora biti sin), njegovi mitovi, antifilozofija i ikonologija, njegove zemaljske produžnice, vatikan i mnogobrojni hramovi te čeljad pod oružjem ovom svijetu donijeli pustošenje i patnju.

s pogledom na moj primjer s indijancima, ovo ludilo nema ništa, što je dovoljno teško za drugu stranu vage, ni najveće brdo dostignuća, spoznaja i tehnike. negdje u blizini sam postao jedan tekst iz jednog drugog svijeta. tamo čuang tse piše, da ne prihvaća odgovor koji ga smanjuje i ogranići, da bi tada i krtica u klopci mogla tvrditi da ima odgovor. a ja ne pišem samo o smanjenju ili ograničenju, nego o pustošenju i patnji kao konstantom kršćanstva.

Kaj ti je to krunica?
zvati sveti čin...
:eek:Pazi i niko ništa-to kao normalno...
Ti im držo svijeću!? :mrgreen:

Vi Srbi bi i danas bili u pecinama da nije bilo Zidova!

Mozda, ali da nije bilo Hrvata danas bi samo na ovim podrucjima bilo demografski 2 milona vise Srba i makar 100 hiljada vise Zidova. No blazeni i spaseni katolicki vernici ih pod vodjstvom fra Majstorovica poklase, pokrstise i raselise, cistecu svoju poganu dusu sa deset zdra'o Rijama pred metafizickim ti spasiteljem. Monstrumi

Mozda, ali da nije bilo Hrvata danas bi samo na ovim podrucjima bilo demografski 2 milona vise Srba i makar 100 hiljada vise Zidova. No blazeni i spaseni katolicki vernici ih pod vodjstvom fra Majstorovica poklase, pokrstise i raselise, cistecu svoju poganu dusu sa deset zdra'o Rijama pred metafizickim ti spasiteljem. Monstrumi
Pa znas li ti, da je srpska, "jugovlada" 39 javila Hitleru da su Srbiju ocistili od Zidova.
Fakat je da su cetnici poceli rat u Hrvatskoj protiv Hrvata i napravili su silne zlocina nad njima, kao i devedestih godina. Prije toga su maltretirali, progonili i ubijali Hrvate prema potrebi. O cetnickim zlocinima nad Hrvatima u Hrvatskoj imamo dosta aegumenata?

Pa znas li ti, da je srpska, "jugovlada" 39 javila Hitleru da su Srbiju ocistili od Zidova.
Fakat je da su cetnici poceli rat u Hrvatskoj protiv Hrvata i napravili su silne zlocina nad njima, kao i devedestih godina. Prije toga su maltretirali, progonili i ubijali Hrvate prema potrebi. O cetnickim zlocinima nad Hrvatima u Hrvatskoj imamo dosta aegumenata?

Ono sto ja znam ti neces znat ni za tri zivota a ovo sto ti pises samo potvrdjuje sve moje napise o religioznom licemerstvu, koje je posebno izrazeno kod katolika Hrvata koji kolju, lazu, pale i ubijaju a u isto vreme se zaklinju u moral i humane vrednosti, Ti sam si na ovoj temi cist primer katolickog licemera :)

Ono sto ja znam ti neces znat ni za tri zivota a ovo sto ti pises samo potvrdjuje sve moje napise o religioznom licemerstvu, koje je posebno izrazeno kod katolika Hrvata koji kolju, lazu, pale i ubijaju a u isto vreme se zaklinju u moral i humane vrednosti, Ti sam si na ovoj temi cist primer katolickog licemera :)
Nisam ja Bizantinac kao ti, pa mi tu vrstu hipokrizije nisi u stanju prilijepiti. Vi Srbi niste dosli do spoznaje da ucite iz povijesti, da je "historia magistra vitae."
Zelim naglasiti, da ja nisam ovdje dosa da pretresam srpske zlocine, nego da u miru diskutiram sa svima, posebno sa bracom Srbima.:D

Nisam ja Bizantinac kao ti, pa mi tu vrstu hipokrizije nisi u stanju prilijepiti. Vi Srbi niste dosli do spoznaje da ucite iz povijesti, da je "historia magistra vitae."
Zelim naglasiti, da ja nisam ovdje dosa da pretresam srpske zlocine, nego da u miru diskutiram sa svima, posebno sa bracom Srbima.:D

Sudeci po strukturi ovog posta tebi je potrebna i psiholoska pripomoc. Osoba sa toliko antagonizama u svojim izjavama odaje mogucnost da joj se prilikom poseta zupnim domovima svasta desavalo. Al, dobro, o tome se u "smernih katolika" ugl suti a celibat se "namiri" kod dechkica :)

Obojica ste pod istom zastavom-zastavom plemenske nahuškane mržnje...Mislim da to nikog ovde ne zanima-to su vaše međusobne priče
koje raspravljajte u nekim ringovima ili bojnim poljima...
Mene i filozofe ovde zanima vaše lično mišljenje KAO POJEDINCA,a ne vaše lično mišljenje KAO ČLANA ZAJEDNICE ! ! !Molim da
tako i iznosite vaša mišljenja,a nacional-šovinizam usmerite na neke druge pdf,a najbolje da ga se rešite...
Moje solidno mišljenje o vama kao virtuelnim ličnostima (iza kojih su pravi ljudi),a koje dele dosta njih ovde-uveren sam,ne biste trebali tako olako da kvarite...:hvala:

Obojica ste pod istom zastavom-zastavom plemenske nahuškane mržnje...Mislim da to nikog ovde ne zanima-to su vaše međusobne priče
koje raspravljajte u nekim ringovima ili bojnim poljima...
Mene i filozofe ovde zanima vaše lično mišljenje KAO POJEDINCA,a ne vaše lično mišljenje KAO ČLANA ZAJEDNICE ! ! !Molim da
tako i iznosite vaša mišljenja,a nacional-šovinizam usmerite na neke druge pdf,a najbolje da ga se rešite...
Moje solidno mišljenje o vama kao virtuelnim ličnostima (iza kojih su pravi ljudi),a koje dele dosta njih ovde-uveren sam,ne biste trebali tako olako da kvarite...:hvala:

Nepotrebna opaska, citaj sve ispocetka i budi odmeren. Nisi ti nikakav sudija ovde

I dok ne budes razumeo napisano vise nikada da mi se nisi obratio na ovaj nacin
Ako znaš na šta se ljutiš-tada je i tebi jasno šta mi veoma zasmetalo...Mogu da ti dam za pravo za fakte koje si izneo,ali za tvoj stav-nikako...
Pisao si o Deklaraciji-pazi-jer ja sad treba da se stidim ?!
No mislim da ovo ne treba dramatizovati,a sudija nikom nikad nisam bio,a i nema šanse...
Iznošenje stava nije presuda.

Back