A najgori su oni kao ti i tebi slicni.
Oni su misljenja da je sve bez cilja i smisla. Da je sve nastalo akauzalno i sasvim slucajno, ali kako i iz cega, o tome sute.
Da je covjek zivotinja, i da luta usamljen u univerzumu bez cilja i smisla.
Covjece, vjerovati nesto takvo ukazuje, da ti ljudi uopce nikada nisu "usaltali" svoj razum, kako bi poceli misliti.
Tu su i pacici mali daleko napredniji.
Facit: Titovi pioniri vjeruju u apsurd, besmisao i besciljnost.
Ovde je tvoj prekor na mestu...
Naime i Kami je pisao Stranca tako što glavni lik živi BEZ OSMIŠLJENOG SMISLA...
(Naime,svaki čovek treba da osmisli svoje ciljeve životne ili da prihvati društvene,religijske,partijske...)
Međutim,nikako da ti kažem gde je tvoj osnovni problem u dostizanju ograničenih saznanja:U rabljenju kauzalnosti...
Kad bi uspeo (poput mene ,manje više...

) da ne misliš jezički i kauzalno,u sinhronim (Jung!) slikama dešavanja
i primenio algoritme (nezainteresovane!) na sve koliko postojanje,ubrzo bi slike postojanja same počele da ti pričaju
istinite (manje više u lelujavim ogledalima neše refleksivnosti koju menjaju emotivna raspoloženja...) priče...
Oziman se kauzalno i dedukcijama drži ideja,a ti dogmi koje ti superego pousvajao u kauzalnim sledovima (uređeni
prilično dobro te ti se ne da da ih napuštaš-estetika,lepota sleda i zadovoljstvo posedovanja uređenosti...

)...
Ovde kolege znaju da ja imam moje misaono brdašce na kom meditiram iškiljeći jednim okom predmet trenutnog razmatranja,
a drugim okom horizont saznajni...Osmatračnica postojanja...
Primedba da sam ateista agnostik baš i ne stoji-ja ne verujem-ja znam,a znam da sile postojanja determinišu dobar deo istog
opirući se životnošću silama haosa...
Francuski geolog i sveštenik Toma je tvrdio da i stene imaju život...Ja bih dodao da se opiru haosu entropije...
I Baruh Spinoza (jedan od najmudrijih svih vremena...) je slično mislio,ali je morao uokviriti kako je već to uradio...
Nećeš pogrešiti ako kreneš dalje-Judaizam ,recimo,ne sprečava naučnika da saznaje u nauci.Naprotiv-time je bliži Bogu...
A tvoja vera potiče od Judaizma...U srednjem veku su je preopteretili jalovim dogmama...
Moj agnosticizam je otvoreniji i od Judaizma za nauku jer on teži da saznaje i podstiče svaku radoznalost i žeđ za saznavanjem.
Nažalost moju,stalno sam žedan jer nisam dovoljno pametan i tu žeđ malo naukom,a malo pivkanima...