Bog će zauvek uništiti zlo

ZAŠTO bog MOŽE DA ME VIDI KAD VARAM - a ne vidi dete koje umire od gladi i bolesti ?
Da, pitanje zašto nevini stradaju a Bog ni prstom da mrdne i čak šta više ispada kao da nagrađuje probisvete.
Moje shvatanje je da nam je Bog dao planetu da mi upravljamo njom i da se mnogo i ne meša u naše poslove.
I druga stvar koja mi je logična je sudbina od koje niko ne može da pobegne.
Ima ona izreka "rodi me majko srećnog pa me baci u smeće"

Da, pitanje zašto nevini stradaju a Bog ni prstom da mrdne i čak šta više ispada kao da nagrađuje probisvete.
Moje shvatanje je da nam je Bog dao planetu da mi upravljamo njom i da se mnogo i ne meša u naše poslove.
I druga stvar koja mi je logična je sudbina od koje niko ne može da pobegne.
Ima ona izreka "rodi me majko srećnog pa me baci u smeće"
Da znas Bibliju ne bi to pitao.
Ja sam hiljadu puta odgovorila na to pitanje iz Biblije
a tebe ne zanima odgovor od Boga
nego da se stalno pitas
Kako mozes imati misljenje o tome ako ne znas Bozju rec?
Isto kao kada bi imao misljanje o nekoj nauci iako ne znas nista o njoj.

Pa gde u Bibliji piše da je Biblija božija reč? :hahaha:
Dušo tebi baš nije jasno šta te pitam?:D
Trebao bi znati da je Bozja rec istina.
To je polazna osonova za veru.

kako gde pise u Celoj Bibliji imas dokaze toga.
Stalno imas citirano sta Bog kaze i sta proroci kazu u Bozje ime.
Takodje Isus stalno prenosi Bozju rec.
Dakle da citas Bibliju imao Bi dokaz da je ona Bozja rec.

Jovan 8:32 I spoznacete istinu I istina ce vas osloboditi.”

Takodje je Isus rekao da Bozja rec je ISTINA.
Jovan 17:17 Posveti ih istinom! Tvoja je reč istina.

Celo
je Pismo nadahnuto od Boga i korisno za poučavanje,
za ukoravanje, za ispravno postavljanje stvari” (2. Timoteju 3:16)

(2. Petrova 1:21) Jer proročanstvo nikad nije bilo izrečeno ljudskom voljom,
nego su ljudi govorili riječi koje su dolazile od Boga kako ih je vodio sveti duh.

Trebao bi znati da je Bozja rec istina.
To je polazna osonova za veru.

kako gde pise u Celoj Bibliji imas dokaze toga.
Stalno imas citirano sta Bog kaze i sta proroci kazu u Bozje ime.
Takodje Isus stalno prenosi Bozju rec.
Dakle da citas Bibliju imao Bi dokaz da je ona Bozja rec.

Čovek dušo čovek kaže

Vikipedija
Religijski tekstovi (poznati i kao sveta pisma, svete knjige ili sveti spisi) su tekstovi koje različite verske tradicije smatraju svetim, ili veoma značnim za svoju versku tradiciju.

Religijski tekstovi se odnose na ono što vernici smatraju svetim, ili što poštuju. Mnoge religije i verski pokreti veruju da su njihovi sveti tekstovi božanski inspirisani.

Neki od najpoznatijih svetih tekstova su:

Čovek dušo čovek kaže

Vikipedija
Religijski tekstovi (poznati i kao sveta pisma, svete knjige ili sveti spisi) su tekstovi koje različite verske tradicije smatraju svetim, ili veoma značnim za svoju versku tradiciju.

Religijski tekstovi se odnose na ono što vernici smatraju svetim, ili što poštuju. Mnoge religije i verski pokreti veruju da su njihovi sveti tekstovi božanski inspirisani.

Neki od najpoznatijih svetih tekstova su:

Samo je jedna Bozja rec - Biblija
Od Boga
Samo je Bozja rec ISTINA.

i ova tema se ne bavi time izvoli otvori temu o tome

Pa da, za hrišćane je Biblija božija reč, za Jevreje Talmud, za muslimane Kuran, za hinduse Vede...
A ti jesi li izučila sve svetske svete spise pa znaš da je ipak Biblija božija reč?

Što, ti bi malo za promenu o armagedonu :D
Da izucila sam sve sto je trebalo izuciti da bi znala da je Biblija Bozja rec.

Kako ti znas da je novcanica prava.
Pogleda se i vidi dal je prava.
Da li trtebas sve moguce lazne novcanice da pregledas da znas koja je prava
Logika ti nije jaca strana vidim.

Biblija se izucava da bi se znalo da je Bozja rec.

Kada se spozna istina, lako se shvati sta je laz.

Biblija govori o prorecenoj velikoj nevolji koja se zavrsava Bozjim ratom - Armagedonom.

U 1 veku ucenici su pitali Isusa a zapisano je u Mateju 24:3 “A kad sedjase na gori Maslinskoj pristupise
k njemu ucenici nasamo, I upitase ga: “Kazi nam kada ce to biti I kakav ce biti znak tvoga dolaska i svrsetka sveta” (prevod Dr. Lujo Bakotic)
A novi svet prevod kaze : Matej 24:3….”kazi nam kada ce to biti, i sta ce biti znak tvoje prisutnosti i svrsetka sistema na zemlji.”

prorecen je kraj ovog sistema i " velika nevolja "
i Armegedon ( kao zavrsnicavelike nevolje )

Matej 24

24 Isus je izišao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu pristupili učenici njegovi pokazujući mu hramsko zdanje.
+ 2 A on im je rekao: “Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se porušiti.”+
3 Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu:
Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti*+ i svršetka ovoga poretka?”*
+ 4 Isus im je odgovorio: “Pazite da vas tko ne zavede!+
5 Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Krist!’* I mnoge će zavesti.+
6 Čut ćete metež ratni i vijesti o ratovima. Pazite da se ne uplašite! Jer to se mora dogoditi, ali tada još nije kraj.+
7 Jer narod će ustati na narod+ i kraljevstvo na kraljevstvo+ i bit će gladi+ i potresa+ po raznim mjestima.
8 Sve je to početak bolnih nevolja. 9 Tada ćete od ljudi trpjeti nevolje+ i ubijat će vas+ i svi će vas narodi mrziti+ zbog imena mojega.+
10 I mnogi će tada otpasti od vjere+ i izdavat će jedni druge i mrziti jedni druge.+
11 Ustat će mnogi lažni proroci+ i zavesti mnoge.+
12 Bezakonje će porasti,+ pa će kod većine ohladnjeti ljubav.+
13 Ali tko ustraje+ do kraja, taj će biti spašen.+
14 I ova dobra vijest+ o kraljevstvu+ propovijedat će se po svemu svijetu* za svjedočanstvo svim narodima,+ i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka svijeta do sada,+ niti će je više biti.
22 I kad se ne bi skratili ti dani, nitko* se ne bi spasio. Ali zbog izabranih+ skratit će se ti dani.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti,+ mjesec+ više neće svijetliti, zvijezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.+
30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega.+ I tada će proplakati sva plemena zemaljska.+
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.+
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube+ i oni će skupiti izabrane njegove+ s četiri strane svijeta,*+ s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času+ nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima,+ takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.+
38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa+ ušao u arku,+
39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio,+ takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.
40 Tada će dvojica biti u polju: jedan će se uzeti, a drugi će ostati napušten.
41 Dvije će mljeti na žrvnju:+ jedna će se uzeti, a druga će ostati napuštena.+
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Из филозофије, умјетности, вјере, закона о одрживости материје и енергије, од Божије ријечи, свједока из прве руке...,мало ли је?
Iz svega moguceg samo iz istine ne. Smrt je smrt i niko je do sad nije izbegao [osim u obecanjima i sumnjivim svedocenjima nekih tamo sumnjivih likova].
A istina.....pa istina je ono sto ja ovde pisem a nije istina biblija ili neka druga knjizurina, ne moze biti ni pod razno.
Odakle ljudima uopste pomisao da veruju knjizi, gluposti.....

Iz svega moguceg samo iz istine ne. Smrt je smrt i niko je do sad nije izbegao [osim u obecanjima i sumnjivim svedocenjima nekih tamo sumnjivih likova].
A istina.....pa istina je ono sto ja ovde pisem a nije istina biblija ili neka druga knjizurina, ne moze biti ni pod razno.
Odakle ljudima uopste pomisao da veruju knjizi, gluposti.....
Veruje se Bogu i Bozjoj reci :)

Back