evo jedne male antologijske zbirke gafova
Izbor političkih "misli" koje su obilježile Hrvatsku:shock:
Tko kaže da izjave političara nisu zanimljivo štivo? Leksikon hrvatske političke gluposti prikupio je zanimljive gafove hrvatskih političara u izjavama.
U leksikonu su gotovo tri stotine gafova političara, ali i sportaša, pisaca, generala, svećenika.
Osoba s najviše izjava je
Anto Đapić. Na drugom je mjestu
Franjo Tuđman.
Evo u ovom dossieru izbor političkih "misli" koje su obilježile Hrvatsku u posljednjih 17 godina:
1. Ante Đapić, predsjednik HSP-a
Legalist sam, ali do granica do kojih to ne zadire u moj svjetonazor. Nisam lud srušiti svoju vikendicu na Viru! Na Viru je 10.000 bespravnih vikendica.
zato su te birači srušili na ovim izborima
----------------------------------------------------------------------------
2.Franjo Tuđman, prvi predsjednik RH
Što znači to da oporba u Zagrebu ima 60 posto glasova?! To je kao da vam jedan seljak kaže da na svom dvoru ima 60 komada živine. Je li to praščad ili telad? Jesu li to kokoši ili guske?
srećom ovakvi umotvorci više nisu među nama
8-)
3.Miroslav Ćiro Blažević, nogometni trener
Moj prijatelj iz Širokog Brijega kaže da je taj Wolfgang Petritsch takvo ***** da mora da je Hrvat.
aj ti u široki brijeg i lijepa ti i široka kuća tamo:shock:
4.Severina Vučković (pjevačica), Večernji list, prosinac 2000.
Puno sam puta pjevala za ljude koji su se bavili politikom i nisam imala pojma o čemu govore. Bilo mi je svejedno radi li se o skupini dobrovoljnoga vatrogasnog društva, HDZ-a, HSLS-a ili maloj skupini pedera
brawo...ebeš sve bitno je da je mikrofon blizu usana, a i u pici a ponekad i u ustima
5.Anto Baković, Feral Tribune, veljača 1996.
Podsjetio bih cijenjene čitatelje da je NDH trajala četiri godine i da je također vođen težak, okrutan rat, ali da je ta država učinila jako puno za demografsku obnovu Hrvatske. Čemu ne kazati današnjoj generaciji Hrvata da je za vrijeme NDH pobačaj bio kažnjavan smrću?
no comment :shock:
6.Željka Antunović (SDP), Radio 101, oktobar 2003.
Svi su na izložbi oružja u Turskoj znatiželjno gledali kako jedna mala Hrvatska može napraviti tako sofisticiran proizvod kao što je prvi hrvatski tenk Degman. I to može biti poruka cijeloj Hrvatskoj: ako možemo napraviti Degman, onda možemo napraviti i rajčicu koja će biti konkurentna ne samo na domaćem nego i na međunarodnom tržištu.
ahahahahahahaha...ti si vjerojatno najveća luzerka crvenog tabora i svako malo to nanovo dokazuješ
7.Ingrid Antičević-Martinović (SDP), Slobodna Dalmacija
Mi smo se prvi sjetili doći na benkovački stočni sajam. Prvi smo to i najavili, a tek nakon nas sjetili su se doći i drugi!
da nisi najzgodna riba u Saboru ne bih se samo smijao ponekom tvom ispadu8-):?
8.Zoran Milanović, Večernji list, listopad 2007.
Shorty i HDZ očito su bili napušeni kad su nas optužili da želimo legalizirati droge.
tako je Mile reci ti njima...a možeš i pokazat kako se rola

9.Ljubo Ćesić Rojs (nekadašnji HDZovac), Feral Tribune, travanj 2002.
Pozdravljam Hrvatice i Hrvate! Namjerno izostavljam ono Bjelovarke i Bjelovarci jer se u tome kriju i Srbi i štošta drugo.
no comment
10.Marina Matulović-Dropulić, Feral Tribune
Uz ovakav ZOO i ovakvu majmunaru, slobodno možemo reći da smo ušli u Europu. Molim vas da i za mene rezervirate slobodno mjesto u majmunari.
ti si jedina uz Kitarovićku pametna i sposobna iz HDZovog tabora go ahead!
11.Ivica Kirin (HDZ), Vjesnik, januar 2005.
Budakova ulica nalazi se između ulica Mate Lovraka i Miroslava Krleže pa je očito da je kriterij bio njegov književni rad.
koji moron sa onim Jubito-om si pokazao koliko vertikala tvoje @luposti može daleko
12.Ivo Sanader (HDZ), TV Nova, Vijesti, oktobar 2005.
Hrvatska ništa ne traži tuđe, ali nećemo dati ni svoje... Pa nije ni drug Tito u svemu bio u krivu!
komunjaro jedna 
13.Vladimir Šeks (HDZ), Velebit, septembar 1995.
Osjećam se divno. Ovo je vlak konačne hrvatske slobode. Šteta što će vožnja kratko trajati, da se barem vozimo cijelu vječnost.
ne bi se mnogi u Hrvatskoj bunili da je tebe samo odvela u vječnost mada ipak bio bi dosadan svijet bez utjelovljanja @luposti čiji si ti logo 
....i tako do 200.te @luposti
7.Ingrid Antičević-Martinović (SDP), Slobodna Dalmacija
Zastupnica nema ništa protiv dugih cijevi, na opće zadovoljstvo svih prisutnih u saboru...Ingrid Antičević Martinović

8-)