Biramo najlevicara u Srbiji

Najjaci levicar u Srbiji je

• Latinka

• Ceda

• Canak

• Bogi

• Vulin

• neko ko nije naveden (navesti ko)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
koštunica možda koristi komunističke fore,nisam kompetentan da prosudim,ali teško možeš reći za njega i njegovu vladu da je neuspešna...
ipak je i on nešto pozitivno uradio....

Jeste, ali to je sve beznacajno u poredjenju sa onim sto je lose uradio ili sta nije uradio.

a joj ples vidiš da se zezam....ne mogu ozbiljno da pričam sa čovekom koji izjavi:
"danas svetom vladaju interesi i novac,na sreću"
mogu samo da ga podye ...

Novac je najdemokratskije sredstvo na svetu. Ti kad kupujes robu ti glasas. To glasanje traje 24h dnevno 365 dana u godini. Oni uspesni opstaju, oni neuspesni propadaju. Na izborima ti glasas jednom u 4 godine i onda te oni koje si izabrao lazu, farbaju, kradu, a ti rmbacis kao skot d bi izdrzavao drzavni aparat. a kraju umesto da drzava sluzi ljudima oni sluze drzavi.

Ako svetom ne vlada novac onda vladaju neke "vise vrednosti" i tu se opet vracamo na komunizam, a svi smo videli do cega komunizam dovodi. Prema tome ne kukaj previse na novac i svet jer moze biti mnogo gori, ali ne zaboravi da moze biti i bolji.

Sad, mali na spavanje, sutra sledi nova lekcija. :razz:

Биће да је забуна у мистифкација комунизма као појма.
Наиме, реч је о начину функционисања о животном стили, какогод, и има више имена за тај начин живота и више форми али је суштина иста. Небитно је да ли је у питању фашизам, комунизам или партијизам-партизанштина то је само питање форме и ништа више, последице таквог функционисања су мање-више једнако погубне. Нити су све комуне левичарске нити су сви снопови фашистички, партизанштина има не зна им се број и нису све комунистичког типа, има их чак и изразито антикомунистичких, дакако по форми и никако другачије.
Комплетна будалаштина је започета са Француском револуцијом и ту је и почетак а боме и крај сваке разумне приче, било је појединаца који ваљали и којима је партија, комуна и шта ли већ била само сметња да постигне још више.
Свако уплитање у полемику на релацији лево-десно, комунизам-антикомунизам, револуција-контрареволуција је расправа на нивоу прва-рикверц.
Не знам за друге нити ме интересује али Србима би било најпаметније да се клоне те за њих неприродне приче јер како год се поставили у тој причи и ко год победио, што на изборима а што у грађанском рату, у оквирима те приче Србима не гину јагњеће бригаде по Скупштини Србије и осталим угоститељским објектима.

moj drugar teletabis:
Novac je najdemokratskije sredstvo na svetu. Ti kad kupujes robu ti glasas. To glasanje traje 24h dnevno 365 dana u godini. Oni uspesni opstaju, oni neuspesni propadaju. Na izborima ti glasas jednom u 4 godine i onda te oni koje si izabrao lazu, farbaju, kradu, a ti rmbacis kao skot d bi izdrzavao drzavni aparat. a kraju umesto da drzava sluzi ljudima oni sluze drzavi.

ovo ko da ja p.t.burnam rekao... ti stvarno to mislis?
onako, stvarno, po dusi, mislis ovo... ili sta?

JABUCHILO:
TeleTalibanizam, chedo Svetskog Teorizma Osovine Zla :)

Ево... ја...
по Пословнику...
иш'о код Милеве...

milevatubbie7gu.jpg

ovo ko da ja p.t.burnam rekao... ti stvarno to mislis?
onako, stvarno, po dusi, mislis ovo... ili sta?

Pa naravno, covece, to je tako.
Komunisti nisu nikada uspeli da se rese dve stvari, novca i nacionalnih granica. Ma koliko Marx **** o "klasama" na kraju su klase kao kategorija koja ne poznaje granice ostale unutar drzava, a komunisticke zemlje se cesto "tukle" medju sobom. Tako je isto i novac ostao i na kraju je zbog novca komunizam i pao. Ljudska priroda je kakva jeste i protiv nje se ne moze.

Komunizam + Anti-komunizam = Kanibalizam

Od komunista su jedino gori antikomunisti. ;)

gde si ti bio pre mesec dana kad sam im objasnjavao da je kapitalizam direktan derivat darvinizma... da je trzisna privreda nastala kad je pojam evolucije i selekcije zaziveo...

covece pa ti bi mi bio krunski dokaz...

da kapitalizam, liberalni pogotovo, potencira ono zivotinjsko u coveku... ZVER... dok je SVAKA ALTERNATIVA koja tezi HUMANOM drustvu sustinski dobrodosla...

commodore:
evo mito i tebi
scan9kb.jpg

Хвала... гу..гу..гу...
... а хоћеш ли направити БОЖИЋ БАТУ У БЕЛОЈ МЕДВЕЂОЈ БУНДИ СА БЕЛОМ ШУБАРОМ И КОКАРДОМ И ПЛАВИМ ПОЈАСОМ И ПЛАВИМ ЧИЗМАМА И ЦРВЕНИМ ЏАКОМ СА ПОКЛОНИМА КАКО БАЦА ОРА'ЈЕ И ЖИТО НА ЧЕТИРИ СТРАНЕ СВЕТА ... И НОСИ СЛАМУ... И БАДЊАК САВ У ЗЛАТУ...

ih sad, nema namigivanja, nego lepo onda kazi na kojoj si ti liniji sa poslednjih nekoliko postova

Ja sam nekomunista.
Tesko se nesto kompleksno kao sto je ljudsko misljenje moze stavljati u definisane kategorije, ali ukoliko bi to morao da cinim, onda bih sebe zvao Liberalom (Americki: Libertarijancem).

gde si ti bio pre mesec dana kad sam im objasnjavao da je kapitalizam direktan derivat darvinizma... da je trzisna privreda nastala kad je pojam evolucije i selekcije zaziveo...

covece pa ti bi mi bio krunski dokaz...

da kapitalizam, liberalni pogotovo, potencira ono zivotinjsko u coveku... ZVER... dok je SVAKA ALTERNATIVA koja tezi HUMANOM drustvu sustinski dobrodosla..

Pre mesec dana sam bio tu samo sto nisam znao za ovaj forum.

Ne bih preterivao sa zverima itd. kapitalizam je imanentan ljudskoj prirodi, ali se on kao i priroda razvija i evoluira. Komunizam i ostala sr..a su bili bunt coveka prema samom sebi onda kada je bio dovoljno zreo da sebe spozna. Medjutim od sebe se ne moze pobeci, ali se na sebi moze raditi. Svet nije humano mesto, ali drugi nemamo.

srecno sa Liberalizmom, koji jedini odgovara tako kompleksnoj stvari kao sto je ljudsko misljenje - posto za razliku od mladje brace iz porodice Izam ima tu retku prednost... da nema ama bas nikakvu definiciju. sta ce mu, kad kao libertarijanac treba samo da se slobadjas, nema potrebe za uplitanjem u egzistencijalna pitanja.
lepo je to. i korisno. ali samo dok traje.

@Hajek

Gospodine Amerkanče, liberal u uopšte nije isto što i liberterijanac. Ta dva pojma se bitno razlikuju kako na srpskom tako i na engleskom (liberal i liberterian).

Liberal se zalaže za neuplitanje države u potpunosti u pitanja poslovanja, oporezivanja preduzeća i uticanje države protiv stvaranja monopola, već smatra da je poslovanje stvar potpuno odvojena od države koja jedino ima obavezu da zakonski štiti i reguliše tržište.
Liberterijanci su za određeno posredstvo države kroz sistem faktorijalnog oporezivanja, protiv stvaranja zastoja (američki: glut) protoka kapitala u poslovnom ciklusu.

Back