Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda zato što sam generacijski bliža tvojoj mami, i što je moje životno iskustvo popunilo praznine o kojima govoriš, ja ih nisam primetila.
zasigurno nisi po godinama bliza mojoj kevi :lol:
mene, na zalost, poslednjih godina retko koja knjiga pronalazi...da li je u pitanju moj pogresan odabir, da li su mi se preference izmenile, ili je samo zamor materijala u pitanju-ne znam, tek, retko sta me odusevi
pre neki dan sam zavrsila Bujno leto-i, opet, razocarenje!
previse opisa prirode, cak i za mene, ljubavna prica tako mlaka, a preforsirana, likovi kao namerno tajanstveno dati, prosto kao neka proslost viri iza njih, i onda na kraju neki pokusaj dramaticnog rasvetljavanja te njihove proslosti i povezanosti, ali tako bledunjav!
nakon Biblije otrovne masline, bas mi je ovo bilo razocarenje...

malavelika, ti i ja definitivno imamo različit ukus. Od profesionalnog biologa sam očekivala baš takvu knjigu.
Maslinu sam kupila, ali nikako da stigne na red.
nisam sigurna :lol:
secam se nekih naslova koje smo obe smatrale nezaobilaznim u necijem citalackom sazrevanju :)
i ja sam profesionalni prirodnjak, skoro pa biolog :lol:, ali mi je udeo onakvih opisa u knjizi bio preteran, nepotreban i zamoran
e, sad, mozda nekome ko nije po vokaciji blizak biologiji sve to deluje malo interesantnije...
sad me bas zanima sta ces reci o bibliji :ceka:

na moru pročitala
okorela zemlja čuda i kraj sveta-odlična knjiga, inetersantna tema...
knjiga o groblju-divna, najdivna : )
kratkta istorija traktora- odlična, zanimljiva, duhovita, nekako baš živa (opisi i stil su takvi da sve dočara baš realno i krajnje jednostavno a ne tupavo) i kada sam je zatvorila baš sam se zamislila nad nekim stvarima
ko je ta devojka-morska tralalajka, jkedina koju sam pročitala od a. poetr

nisam sigurna :lol:
secam se nekih naslova koje smo obe smatrale nezaobilaznim u necijem citalackom sazrevanju :)
i ja sam profesionalni prirodnjak, skoro pa biolog :lol:, ali mi je udeo onakvih opisa u knjizi bio preteran, nepotreban i zamoran
e, sad, mozda nekome ko nije po vokaciji blizak biologiji sve to deluje malo interesantnije...
sad me bas zanima sta ces reci o bibliji :ceka:

Važi, ali posle Milenijuma. Pozajmila sam, a ne volim dugo da zadržavam.:)

na moru pročitala
okorela zemlja čuda i kraj sveta-odlična knjiga, inetersantna tema...
knjiga o groblju-divna, najdivna : )
kratkta istorija traktora- odlična, zanimljiva, duhovita, nekako baš živa (opisi i stil su takvi da sve dočara baš realno i krajnje jednostavno a ne tupavo) i kada sam je zatvorila baš sam se zamislila nad nekim stvarima
ko je ta devojka-morska tralalajka, jkedina koju sam pročitala od a. poetr

Tara, ti si baš bila vredna na odmoru...
Tako i ja kad otputujem, po 3-4 knjige pročitam.
Iako ne verujem da ću ove godine negde ići, ipak sam kupila 4 Lagunine knjige za odmor na onoj akciji:
Kratka istorija traktora, svi ste je tako nahvalili, eto i ti sad opet, što reče Mirka, ili neko ovde zaslužili smo poklon...
Ostavljena - Reni Vićenci
Post i gozba - Reni Desai i
Štimer klavira - koji sam odmah poklonila drugarici koja je danas branila magistarski....:D
E sad, ko zna kad ću ja to stići da pročitam. Obično to što je moje stoji, jer to uvek mogu da uzmem da čitam, a čitam knjige iz biblioteke.
Trenutno Morsko staklo, Anite Šriv. Za sada mi se dopada, videću šta će biti do kraja

Jel čitao neko Kolibu? Kakvi su vam utisci i preporuke? Danima je gledam, nikako da krenem da je čitam. Imam neki predosećaj da će mi se dopasti. Poslednju sam pročitala Mango od Ljubice Arsić. Onako, za opuštanje;).

Baš danas jedna moja drugarica pričala o Kolibi. Jako joj je zanimljiva. Kaže dogodilo se ubistvo deteta, ali se ne radi sad o istrazi da se nadje počinilac, nego o roditeljima koji treba da nastave da žive , nijihovim razmišljanjima, dilemama...
Mene lično, to nije privuklo. Bar kako je ona to prenela. Sigurno je drugačije kad se čita...

Baš danas jedna moja drugarica pričala o Kolibi. Jako joj je zanimljiva. Kaže dogodilo se ubistvo deteta, ali se ne radi sad o istrazi da se nadje počinilac, nego o roditeljima koji treba da nastave da žive , nijihovim razmišljanjima, dilemama...
Mene lično, to nije privuklo. Bar kako je ona to prenela. Sigurno je drugačije kad se čita...
Knjigu sam dobila na poklon, red je da je pročitam, ali sada ovo što kažeš ubistvo deteta, u svakom slučaju :ok:

knjiga je naivna, pisac citaoce smatra teskim budalama i tako ih tretira od samog pocetka
bezvrijedna i sa religijske osnove

meni se dopala jedna stvar
a to je njegov razgovor sa bogom, o tome zasto veliki baja ne sprecava zlocine
ima i jedan lijep komentar o prijateljstvu... sada bih ga navela da sam zapisala... o ocekivanju i iscekivanju, mozda neko prepozna pa napise:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back