Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupila sam u Laguni Alijas Grejs, Margaret Atvud, isto je među ovim knjigama za letovanje :) Pročitala sam otprilike polovinu i sviđa mi se, atmosfera je slična kao u Sluškinjinoj priči, ona baš voli te teme zatvaranje, služavke i slično. Toliko me je kopkalo da vidim kako se završava, da sam virnula na poslednju stranu, sad mogu na miru da čitam do kraja:lol:
Koliba je meni bila vrlo slična Koeljovim filozofijama i razmišljanjima... Ništa posebno, ali može da se pročita. Sama tema kako oprostiti ubici deteta je intrigantna, ali mnoge može da potrese. Prikaz Boga, Svetog Duha i Isusa je meni bio zanimljiv, ali opet, može da uvredi religiozne ljude. Mislim da je sa tim provokacijama (za neke ljude) pisac i hteo da privuče pažnju na svoju knjigu, mada je kao pisao po istinitim događajima koji su mu ispričani:roll:

Juče sam bila do Lagune da uzmem Konstantina i izašla sa još 3 Atvudove, Antilopa i Kosac, Alias Grejs i Mačje oko i ovog puta definitivno više u knjižaru neću ući dok ne raščistim onu gomilu nepročitanih knjiga!

Ja pročitala Vedranu Rudan Strah od pletenja - morala sam, zbog duhovitog naslova. Kakva alapača :) knjiga je zabavna, zato što su uglavnom opšta mesta i situacije koje su nam svima poznate, ali ne osećam nikakvu potrebu da pročitam bilo šta njeno ponovo...

A evo šta sam pročitala milioniti put, i opet ću: Čudesni svet Djordja Lobačeva najbolji strip ikada, u knjizi je pet priča: Baš Čelik, Čardak ni na nebu ni na zemlji, Propast grada Pirlitora, Ženidba Dušanova, i Biberče. Prosto je neverovatno da ova knjiga nije u štampi: decu šopaju nekim Diznijem ili stranim stripovima, a u ovim srednjevekovnim (srpskim) pripovestima ima svega, i boljeg: i troglavih čudovišta, i divova i džinova, i zlih čarobnjaka, letećih konja, Kralja zmajeva, čojstva i junaštva... i sve to u opancima :) Knjiga je zakon.

sad smo dosle iz knjizare,uvodim svoje detence u cudesni svet knjige(dosad je citala pricice,sad mislim da su na redu romani i tako malo ozbiljnija literatura)
kupile smo po njenom izboru i mom odobrenju obe alise (u zemlji cuda ima slike a iza ogledala nema ali ok tanka je) i 1 manga
ona ce za 2 nedelje da napuni 8 god i mm kaze da taj manga nije adekvatan za njene godine jer ima nekih ljudi za zecjim glavama i neka riba hipnotisala drugaricu mobilnim pa je ova uhvatila sekiru i poodsecala glave :lol: ali ja mislim da moze ona to da cita
sta mislite
kad sam videla ediciju za njeno godiste uhvatila me muka
kolekcija winxica,djavo nosi pradu :eek: nadam se da je samo lose slozeno!!! i jos kojekakve roze knjige,onda sledeci nivo ima malo hari poter (to imam al ne znam gde sam zaturila) malo 20 000milja pod morem ali predugacko je za nju,prvo mora da se primi pelcer i jos neke gluposti kako neka devojcica zacrtala da skine 7kg jer se zaljubila u nekog decaka pa je isla na dijetu i bavila se sportom i na kraju je smrsala ali decak je i dalje nije primecivao,pa kao poenta je da nije problem u tezini,ali ja ne zelim da ona uopste razmislja o tome,i da treba da se nesto trudi da se nekom dopadne
ja cu da se prislepam i procitam alisu s druge strane ogledala,a uzela sam i jednu knjigu za plazu emine male tajne,hvatala sam se za nesto ozbiljnije ali mozak mi je preopterecen od rasprodaja tako da jednostavno N E M O G U

sad smo dosle iz knjizare,uvodim svoje detence u cudesni svet knjige(dosad je citala pricice,sad mislim da su na redu romani i tako malo ozbiljnija literatura)
kupile smo po njenom izboru i mom odobrenju obe alise (u zemlji cuda ima slike a iza ogledala nema ali ok tanka je) i 1 manga
ona ce za 2 nedelje da napuni 8 god i mm kaze da taj manga nije adekvatan za njene godine jer ima nekih ljudi za zecjim glavama i neka riba hipnotisala drugaricu mobilnim pa je ova uhvatila sekiru i poodsecala glave :lol: ali ja mislim da moze ona to da cita
sta mislite
kad sam videla ediciju za njeno godiste uhvatila me muka
kolekcija winxica,djavo nosi pradu :eek: nadam se da je samo lose slozeno!!! i jos kojekakve roze knjige,onda sledeci nivo ima malo hari poter (to imam al ne znam gde sam zaturila) malo 20 000milja pod morem ali predugacko je za nju,prvo mora da se primi pelcer i jos neke gluposti kako neka devojcica zacrtala da skine 7kg jer se zaljubila u nekog decaka pa je isla na dijetu i bavila se sportom i na kraju je smrsala ali decak je i dalje nije primecivao,pa kao poenta je da nije problem u tezini,ali ja ne zelim da ona uopste razmislja o tome,i da treba da se nesto trudi da se nekom dopadne
ja cu da se prislepam i procitam alisu s druge strane ogledala,a uzela sam i jednu knjigu za plazu emine male tajne,hvatala sam se za nesto ozbiljnije ali mozak mi je preopterecen od rasprodaja tako da jednostavno N E M O G U

Linda, baš ti je interesantan post. A još interesantnije knjige koje je neko (da mi je znati - ko?!) predvideo za to godište. Ja nemam pojma šta su to winxice, malo sam izguglala i onda pitala ćerku (14), ona kaže da to jeste za to godište. 20.000 milja pod morem, po meni nikako za taj uzrast, a i inače mi je više za dečake. Djavo nosi Pradu mi je ipak za starije... a ovo opterećivanje težinom ... to je pravi šovinizam za tako mlade devojčice. To što je na kraju izvučen zaključak da to nije bitne da se osvoji dečak... ma rano je uopšte za priče o osvajanju dečaka.. .. šta to uopšte sugerišu devojčima... Pa naravno da ne želiš da ona o tome razmišlja... Moja se u tim godinama oduševljavala nekom Cacom-facom... ima serija nekih knjižica o toj Caci... (ja ih nisam čitala, a htela sam), o njenom svakodnevnom životu, bratu...

Poglavnikova bakterija, Dežulović. Baš je zanimljivo - napiše da se smeješ, a to čemu se smeješ je zapravo strašno. I neočekivano. Pročitala sam prve tri priče i rešila da štedim - samo jednu dnevno :)
tekst1349.jpg

Završila sam sa čitanjem "Ćerka moje najbolje prijateljice" i baš mi se dopala. Priča je malo sladunjava, ali sam se uz nju lepo opustila i pustila koju suzicu i nije me ostavila ravnodušnom, što je najvažnije. Totalno zamršena i komplikovana životna situacija koja se završava na najlepši mogući način - prosto me tera na razmišljanje da li se u životu vredi nadati i biti optimista ...:heart:

Mislite na Poslednji voz za Istanbul?
Jeste malo sumorna knjiga ali meni se dopala.

Btw, zavrsila Dzenifer Vajner ''Dobri u krevetu".
Lagana, na trenutke veoma tuzna ali i optimisticna :)
Preporucujem.
Inace, nema mnogo veza sa naslovom :lol:

Da, meni se svidela.
Jeste malo sumorna (odigrava se za vreme II sv. rata, progon, Jevreji, itd)
ali se meni dopala.
Doduse, mislila sam da se radnja vise odigrava u Istanbulu.

Necu vise da otkrivam :lol:

Mozes slobodno da mi otkrijes, znas da volim da virnem na poslednju stranicu kad citam knjigu.:lol: Salim se, Poslednji voz za Istanbul mi onda ostaje na spisku, cini mi se da ce mi se svideti, nema veze sto je malo sumorna.

Konacno zavrsila Dnevnik jedne sasvim obicne zene- i meni je to jedna sasvim obicna knjiga.
Ok da je neko smatrao da je to interesantna zivotna prica pa pretocio neciji dnevnik u knjigu, ali mene nesto nije dotakla. Prosto jedna zivotna prica koja je u tom vremenu i za te ucesnike price bila zanimljiva, ali verujem da bi onda skoro svako od nas mogao gotovo isto uspesno da od svog zivota napravi roman.
Onda Atvudova i - Macje oko, e to je vec bilo prijatno iznenadjenje. Stil pisanja mi je odgovarao, pitko i citko. Ponekad me je davila detaljnim opisima odnosa u svom detinjstvu ali me je podsetilo na neke relacije medju decom koje sam naravno u ovim godinama skoro potpuno zaboravila. I volim takve zivotne price, kao da se radi o nekoj od mojih prijateljica npr.
Igracica Goa- ne bas favorit. Nesto vise nisam zainteresovana za opise kineskih ratova, pa su mi ti delovi bili dosadni, a plus dajem za ljubavnu pricu i emocije koje je prate ali se nekako razvila tek krajem knjige, a ovo o ratovanju i njihovim prodicnim i socijalnim odnosima mi boji celu knjigu a mene ta tematika bas ne zanima vise.
Pocela Dnevnik nevaljale devojcice, pa se javljam opet.

mislimo na istanbul orhana pamuka

Ja sam dosla do pola te knjige.
I do pola zovem se crveno.

I ne znam zasto mi Orhan tako tesko ide a bas imam volju da ga citam :(

Procitala sam "Idi kuda te srce vodi " - klasicna letnja knjiga za plazu. Nista necete propustiti i ako je ne procitate.

Pocela " Prirucnik za lose majke" - odustala posle 5-og poglavlja nista mi nije prijao jezik kojim je knjiga pisana. A vala ni stil.

Onda sam na preskoke procitala "Seks i slobodna devojka" - to je nesto kao prirucnik za savremenu zenu al šezdesetih i tad kad je napisana verovatno je bila mega hit i stvarno velika revolucija al iz perspektive 21. veka racunajte da je cisto gubljenje vremena čitanje ove brosure ( jer tesko da tu ima ista od knjige) .Nikako ne vidim razlog da se jedna takva knjiga reizda u 2009.

I sad sam se uhvatila za "Cipele druge zene" i nadam se da ce biti bar zanimljiva.

Moj izbor od januara do danas su tralala knjigice al polako pocinjem da osecam da je vreme da se vratim knjigama - onim pravim , u kojima ima nesto vise od ja te volim, ti me ne volis, al ces biti moj ....

Poslednja izmena:
O kojim knjigama pricas Rado ??
O ovim sto sam navela?

O Idi kuda te srce vodi i Priručniku za loše majke.
Imam čak i nastavak prve, Slušaj moj glas, ali mi se ne čita. A toliko je hvaljena ta Suzana Tamaro.
Drugu sam kupila jednom iz šale, kad sam bila u svađi sa sinom. Ćera je u zemlju propala od stida jer je bila sa mnom. Razočarala sam se.
Malo sam čeprkala po Istoriji traktora...(pročitala juče pola knjige kod mojih). Zanimljiva i sa prepoznatljivim detaljima. Na sličan je način mm dobio 2/5 kuće, a njegov brat 3/5.:)
Čekam nestrpljivo da neko pohvali ove sa akcije pa da uzmem još jednu turu.

Orhana od sramote nisam još čitala.

Mislite na Poslednji voz za Istanbul?
Jeste malo sumorna knjiga ali meni se dopala.

Btw, zavrsila Dzenifer Vajner ''Dobri u krevetu".
Lagana, na trenutke veoma tuzna ali i optimisticna :)
Preporucujem.
Inace, nema mnogo veza sa naslovom :lol:

I meni se ova knjiga mnogo svidela, takodje je preporučujem

O Idi kuda te srce vodi i Priručniku za loše majke.
Imam čak i nastavak prve, Slušaj moj glas, ali mi se ne čita. A toliko je hvaljena ta Suzana Tamaro.
Drugu sam kupila jednom iz šale, kad sam bila u svađi sa sinom. Ćera je u zemlju propala od stida jer je bila sa mnom. Razočarala sam se.
Malo sam čeprkala po Istoriji traktora...(pročitala juče pola knjige kod mojih). Zanimljiva i sa prepoznatljivim detaljima. Na sličan je način mm dobio 2/5 kuće, a njegov brat 3/5.:)
Čekam nestrpljivo da neko pohvali ove sa akcije pa da uzmem još jednu turu.

Orhana od sramote nisam još čitala.

Da i ove pomenute naslove i pisce prokomentarišem. Orhana Pamuka sam čitala samo Novi život. Bila mi je teška, čak i morbidna (on život provodi putujući autobusom i doživljava saobraćajne nesreće... ). Ali nekako ima neku težinu, pa ipak nije džabe dobio Nobelovu nagradu. Knjiga je upečtaljiva i prilično je se dobro sećam. Mase knjiga, ni po naslovu, ni po imenu pisca ne mogu da se setim. Pomešam ih.
Eto i Suzane Tamaro i te čuvena knjige Idi kuda te srce vodi, se ne sećam baš najbolje, a sigurno sam je pročitala. Možda kad bi me neko podsetio.

I pročitala sam Morsko staklo Anite Šriv. Iako su je na Laguninom sajtu bogznakako nahvalili, ja baš nisam toliko oduševljena. Interesantno je za čitanje, ali nekako mi počelo kao ljubavni roman, a završilo se krvavim radničkim štrajkom. A možda je to u redu, valjda nekom tako bude i u životu...
I počela sam Kratku istoriju traktora...

orhana ni ja nisam čitala
završavam konstantinovo raskršće i nisam oduševljena knjigom
nekako mi je dosta stvari započeto, nedorečeno, neke stvari su mi čak naivne, šta znam
možda sam ja očekivala nešto drugo,pa mi je zbpg toga takav utisak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back