Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, meni muž sam rekao da mu je potrebna zahtevnija žena :lol: navodno, ništa ne tražim od njega
i ja sad svako malo tražim da nešto uradi (za mene, ili umesto mene) i on ladno sav srećan posluša

e bas to,oni su vaspitani da funckionisu tako
i cekaju od zene da im postave zahteve
alal,nisu me bre upecali,ja sam ladno odbacila delove koji me se ne ticu i uzela sta mi je potrebno (npr on tamo prica o odlasku u crkvu,ili da ne spavas s likom 90 dana "pravilo 90 dana" )
pazi,skorije izadjem s koleginicom.rekla sam mu da dodje da me pokupi sa zeleznicke jer cu sigurno biti previse pijana da vozim
medjutim (posto smo izasle u gradu koji je na 75km od mog) moj poslednji voz je kasnio vise od 1h a kako smo vec zavrsile izlazak bilo mi je smor da cekam toliko na zeleznickoj pozovem ga i kazem da dodje po mene.on je ustao,obukao se i dosao bez ijedne reci
pitam ga "da li ti je drago sto si ovo ucinio za mene" on mi ladno kaze "JESTE":eek:
znaci on je bio srecan jer se brinuo o meni
pre ove knjige ga ne bih pozvala jer bih posla od spostvenog stanovista da bi meni bilo smor da idem po njega tako daleko,da se oblacim,vozim nocu,umesto da ususkana citam nesto ili budem na forumu:rumenko:

Stvarno mnogo korisnih saveta u toj knjizi i ilustracija iz vašeg iskustva. Ja isto ovako razmišljam kao Linda i ne bih ga pozvala jer znam da bi mene mrzelo da to uradim. A ima i ona knjiga "Muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere", gde se isto pominju neke od tih stvari. Svodi se na to da muški i ženski mozak ne funkcionišu na isti način.
Ja konačno danas završila Zahira, sramota me koliko sam ga razvukla. I ostajem pri svom, davno formiranom, mišljenju o Kuelju: Nije loše, ali ništa naročito!

Procitala Brak: duet- i...ok, ali nije me bas nesto potreslo.
Mislim da sam se u rl naslusala dramaticnijih prica od ovih. Bilo mi je zanimljivo da ispratim radnju i vuklo me je da vidim sta ce biti posle. Ali sad kad sam knjigu zavrsila jednostavno nisam pod nekim utiskom.

e bas to,oni su vaspitani da funckionisu tako
i cekaju od zene da im postave zahteve
alal,nisu me bre upecali,ja sam ladno odbacila delove koji me se ne ticu i uzela sta mi je potrebno (npr on tamo prica o odlasku u crkvu,ili da ne spavas s likom 90 dana "pravilo 90 dana" )
pazi,skorije izadjem s koleginicom.rekla sam mu da dodje da me pokupi sa zeleznicke jer cu sigurno biti previse pijana da vozim
medjutim (posto smo izasle u gradu koji je na 75km od mog) moj poslednji voz je kasnio vise od 1h a kako smo vec zavrsile izlazak bilo mi je smor da cekam toliko na zeleznickoj pozovem ga i kazem da dodje po mene.on je ustao,obukao se i dosao bez ijedne reci
pitam ga "da li ti je drago sto si ovo ucinio za mene" on mi ladno kaze "JESTE":eek:
znaci on je bio srecan jer se brinuo o meni
pre ove knjige ga ne bih pozvala jer bih posla od spostvenog stanovista da bi meni bilo smor da idem po njega tako daleko,da se oblacim,vozim nocu,umesto da ususkana citam nesto ili budem na forumu:rumenko:
ja nesto mislim da moj bas i ne bi, on ocekuje od drugih isto sto i od sebe, a to je utimativni uradi sam kroz zeo zivot :lol: dobro ne bas skroz ali sparta :confused:

edit: a meni je to u sustini ok, mozda malo manje ekstremno, ali ok

ja zavrsila igracicu goa-bas nista pohvalno nemam da kazem o knjizi, nikakav osecaj u meni nije izazvala, sve velike teme kojih se dotakla-ljubav, rat, smrt, patnja, sve mi je bledo opisano, nedovrseno (i to ne zato sto nije konkretno i detaljno oslikano)...nije mi za preporuku...
pocela sam Bujno leto i za sad mi je onakish..cini mi se da ce biti losija od Biblije otrovne masline, koja mi se bas svidela

O čemu to pričaš, draga Šiki? :)

Vrlo dobro znaš da se Kojatkin Gorjanovič ne miri sa prazninom jezika, on reči koristi kao omče, od kojih, opet, pravi mreže. Potom čeka pogodan trenutak da isplovi na pučinu, gde će prethodno izrađene mreže baciti u "more ćutanja", sa nadom da će izvući neku zlatnu ribicu. Dakle, potrebna mu je Zlatna ribica, a ne štuka. A Mala je... :cool:

Vrlo dobro znaš da se Kojatkin Gorjanovič ne miri sa prazninom jezika, on reči koristi kao omče, od kojih, opet, pravi mreže. Potom čeka pogodan trenutak da isplovi na pučinu, gde će prethodno izrađene mreže baciti u "more ćutanja", sa nadom da će izvući neku zlatnu ribicu. Dakle, potrebna mu je Zlatna ribica, a ne štuka. A Mala je... :cool:
A, Mala je sta..kojote?

Ne primaj se na njene provokacijice, ljubavi, vidiš valjda da je
Šiki jedna krajnje smorena devojčica, koja ne voli životinje. :lol:
Šiki, u mojoj priči Mala je ZLATNA RIBICA! :heart:

I ti si ribica, ali u istoj priči nema mesta za dve zlatne, sorry. :mrgreen:

Ne primaj se na njene provokacijice, ljubavi, vidiš valjda da je
Šiki jedna krajnje smorena devojčica, koja ne voli životinje. :lol:
Šiki, u mojoj priči Mala je ZLATNA RIBICA! :heart:

I ti si ribica, ali u istoj priči nema mesta za dve zlatne, sorry. :mrgreen:
:roll:
e, ajde, ne moramo svaku temu da pretvorimo u licno bojno polje
dosta je za danas
ajde, ljubim i tebe, da ne budes ljubomoran na Siziku
otisla sam

Pre nego što ponovim svoju priču od maločas, reći ću nekoliko reči o Priči i njenom Kraju.

Mada ne postoji, Kraj jedino onda poseduje značenja. Poslovica o "batini sa dva kraja" to jasno pokazuje. Da bi postojao, Kraj mora biti jedinstven i jedan, a pošto se svakodnevno uveravam u postojanje više Krajeva, čitavu stvar (s pravom) dovodim u sumnju.
Krajem se bavi Umorna misao; u prirodi svake Lenje misli je da se prvom prilikom hvata za Kraj, kao utopljenik za slamku. Priču o Kraju zapodevaju malodušni i kukavice. I oni koji se kaju.
Kraj niko ne priželjkuje, tako da je on jedan od najneomiljenijih pojmova Kojatkinove zbirke priča Braća Karabatkovi, iako bi bilo strašno da ga nema.

Priča od maločas:

Kraj 1. A Mala je... Izvučena. :cool:
Kraj 2. A Mala je... Zlatna ribica. :cool:
..............................................
Kraj 10. A Mala je... Štuka nije. :cool:

Itd. , itd. , itd.

Ali, bilo je dovoljno da se smorena Šiki ostrvi na Kojota, pa da se strasti uzburkaju...

.............................................................KRAJ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back