Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sta bi sa Devojkom iz dvadesetih ?
Smesna je i vesela.
Onda Aleksandra Poter ako nisi citala , tj sta nisi citala.
Sad citam Ljubavne igre isto je smesljivo mada ja nisam pa mi nesto ne drzi paznju .

Kad sam u minus fazi kao sto sam ovih dana uopste i ne pokusavam da citam nesto ozbiljno , bas mi prijaju te tralalajke ....cek seticu se jos sta sam citala skoro ....

Nisam je jos kupila, ali na spisku mi je.

Od A. Poter sam citala sve.

Pa to ti kazem, i ja bih neke tralalajke, ili nesto slicno :lol:

Ja nisam bas u toku sa izdanjima kod nas..
Ali evo da vam preporucim ono sto trenutno citam- Nicci Gerrard, The Moment You Were Gone.
Ako naletite,uzmite...
Ja stigla do 150 str i ne mogu da je ostavim. Sta ce se desiti,zasto je otisla...

Evo gledam....

Jedna od najlepsih lakih knjiga al ne i glupih koju sam procitala i koja ce sigurno da te napuni dobrom energijom je " Recepti za savrsen brak " - ne obazirati se na naslov nema puno veze sa temom .

Topla preporuka :heart:

E cek sad dalje da vidim ....

Pisala sam vec al evo ponavljam - "Cuvari svetinje " - Mirjana Djurdjevic
Zabavljala sam se super citajuci njeno vidjenje nastanka i puta Miroslavljevog Jevandjelja.
Ni sanjala nisam da su Prle i Tihi zapravo cuvali jevandjelje ....

Pored te - kazu- nisam citala jer je knjiga rasprodata al u bibliotekama verovatno ima - od iste autorke Treći sektor ili sama žena u tranziciji .

Ako neko zna gde knjiga ima da se kupi molim da mi dojavi.

Preporučuju mi na Književnosti da čitam Prolom. Šta ti misliš o tome?

Uh, davno sam to čitala, i sad mi se malo brka sa Gluvim barutom.
To je ozbiljan roman, o početku partizanskog ustanka u Bosanskoj krajini, ima tih tipičnih duhovitih iskrica, ali je mnogo više teškog i bolnog podteksta. Opet, nije tipičan ideološki propagandni roman, i ne smatra se za džabe njegovim najboljim delom, zaista to jeste. Ali Ćopić je partizan i Jugosloven do srži i ako nemaš problem sa tim, mislim da će ti se svideti.

Lično, mislim da je Ćopić, i "dečji" i "odrasli", obavezan deo opšte kulture kad su domaći pisci u pitanu, pa ako ni zbog čega drugog, onda ga zbog toga treba makar probati.

Hvala za info o Konstantinovom raskršću, baš ću da probam da nađem to izdanje :)

Rado,
ja nikako da citam obecanu knjigu .
Al danas cu da procitam imam jos pola i da ti kazem sta mislim.
Do poal je bila nista specijalno al evo zahuktava se i bas da vidim hoce li se malo izvaditi do kraja.

Moram do Lagune danas da kupim neki poklon .
Jel rpocitala neka jos nesto sa akcije a da nismo vec pisali o tome???

Aj sad ti kao malo nezavisna od svih kazi meni sta tu ima lepo ??
Zasto ti se svidja ???

Prvo stil je odlican, dopao mi se jos u Penelopijadi, onako blago cinican, ali ne samosazaljevajuce, nego bas sa merom. Zena koja se nalazi na pola zivota(tako kaze), dolazi u grad u kome je odrasla i seca se detinjstva, ali i polako uvodi detalje iz sadasnjosti. Nije ozbiljna zena:D I tu je prica o njenoj drugarici iz detinjstva sa kojom se onako bas zenski poredi, u masti da tako kazem. Nadam se da ovo nije mnogo informacija, a i nisam mnogo odmakla u citanju, pa pretpostavljam da ti ovo sto sam napisala nece promeniti ugodjaj.

ja sam pri kraju Igracice Goa, hvala Bogu, bas nikakav utisak ne ostavlja na mene..prosto je ugodno potroseno vreme...mada mi je bas to i trebalo nakon Brak:duet (jos sam pod utiskom, btw, kako dobro opisana ljubav, strast i prevara, a bez konkretnih opisa svih tih "stvari", samo te preplavljuje tacna spoznaja na osnovu opisa osecaja glavnih junaka..i, kako razlicita muska i zenska prevara! interesantno-muskarac u knjizi vara jer je zaljubljen, njegova prevara je teska i duboka, zena vara jer joj je dosadilo da "bude dobra", iz hira i dosade, i vara na "laksi" nacin-samo jednom i to oralno..:roll: roman je toliko slojevit, toliko se stvari preplice u njemu, da bas odavno nesto tako nisam citala...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back