Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao kada si pomenula Keri ,sada se setih dam sa negde u prvoj godini srednje, ako se ne varam,uzela tu knjigu. E sada problem je sto sam ja gledala film, ali znate ja sam od onih koja voli horor filmove ali koja ih se istovremeno boji i gleda kroz prste, jorgana, zavisi sta mi se tada nadje pod ruku.:lol: Posto nisam znala tada da ima i knjiga znaci ni na kraj pameti , ja pocela da citam i kada sam stigla do one scene gde se ona tusira i otkriva znate sta a one je gadjaju tamponima,ja istog momenta kao oprljena zatvaram knjigu i stavljam je na vrh frizidera, on j bio tada najvisa stvar pri ruci :lol: i cekala sutradan da knjigu vratim u biblioteci.Tada nisu hteli istog dana kada si uzeo knjigu da ti i zamene za drugu, proverila pa su me vracali.:rumenko:

:lol: ja ne smem ni da pocnem da citam, secam se jos uvek nekih scena iz filma, samo mi fali da se sad svega podsetim. Ne volim da se strecam bas toliko :mrgreen:

Pocela sam 'Lake', Banane Yoshimoto, al za sad mi se ne dopada uopste. Malo me je smorila tim sentimentalizmom i patetikom, i gde li samo nalazi te njanjave nezne Japance koje samo sto vetar ne oduva koliko su osetljivi. Ovi sto sam ih upoznala su sasvim drugaciji, ako neko ima celicnu volju i snagu to su oni.

Pre neki dan zavrsila 'All she was worth', Miyuki Miyabe. Krimic je u pitanju i zanimljiv je uglavnom, govori se o zaduzivanju kreditnim karticama u modernom Japanu, i tako neke zavrzlame (uzimanje tudjeg identiteta), jedino nedostaje neki rasplet - tj bar meni, ovako mogu samo da zamisljam sta i kako i zasto se to sve desavalo u ovoj konkretnoj prici.

O 'Montenegro' cu da pisem kad procitam jos jednu knjigu istog autora,a cekam i Esteritu :) Gde je ona i kad ce da se vrati? Tacno bi joj trebalo zabraniti da ide negde gde nema pristup internetu.

Budenbrokovi-1-F.jpg

Kanela, hvala za divan video.

Nurse, šta si ti to postavila, kod mene se ne vidi.

Ja čitam onog domaćeg pisca Nemanja Rotara Dnevnik ljudoždera... i bezveze mi je i ne čita mi se i Kupholičarka staje na ludi kamen, isto je manje-više bezveze, ali je bar lako za čitanje.

Tomas Man,"Budenbrokovi" ;)

[/SPOILER]

Eno tebe na 2:16. :lol:

Znas da sam mislila da se slikam tako, kad sam pogledala video :)

Danas sam prvi put cula da se neko u Srbiji zove Mariola.
Trazila sam 'Komo', bibliotekarka pogleda u bazu i kaze mi - to je kod Mariole Z...
A rekla mi je tonom kao da ja sad znam ko je doticna pa mogu da odem i da uzmem od nje :zcepanje:
Kaze rok za vracanje joj je bio jos u martu ali je nesavesni clan biblioteke.
Onda sam uzela neke druge knjige - Kisonovu 'Jabuka je svemu kriva' (moze li ta za porodiliste?), 'Porodicna tajna' od Renate Dorestejn jer mi se cini da me proganja, stalno je srecem na policama :mrgreen: i 'Baltimor' od Jelene Lengold, nakon sto sam procitala prvih deset strana cekajuci da mi bibliotekarka kaze za 'Komo'.

Danas zavrsih Nestao zauvek-Harlan Koben.
Ko voli trilere moja preporuka.

Vil Klajn je u istom danu izgubio i brata i ljubav svog života.

Pre jedanaest godina Vilova bivša devojka pronađena je brutalno usmrćena. Glavni osumnjičeni bio je Vilov brat Ken. Brojni dokazi govore protiv njega. Ken zatim iščezava i njegova porodica veruje da je nestao zauvek.

Više od decenije kasnije Vil je i dalje ubeđen u nevinost svog brata. A kada i nova žena koja je ušla u njegov život nestane, Vil biva uvučen u mračnu i opaku misteriju. On oseća kako se sve više primiče užasnoj tajni, tajni koju bi neko po svaku cenu da sačuva pokopanu. I dok laži počinju da se raskrinkavaju, Vil otkriva zapanjujuće istine o svojoj ljubavi, svom bratu, pa čak i o sebi samom...

"Ovo je vrhunski napisan triler."
Observer

"Savršeno osmišljena, adrenalinska zabava."
The Times

p.s copy paste sa Laguninog sajta.

Tomas Man,"Budenbrokovi" ;)

I, kako ti se čini?:think:
Film je bio relativno dosadan. Ne usuđujem se da počnem. :(

Meni se Budenbrokovi mnogo svidjaju, obožavam ih, mame mi. Jel se sećaš, Rado (i možda još neko u najboljim godinama), Rajke, Mungosove žene iz Pozorišta u Kući. Ona je tako govorila. Naravno, pravog Pozorišta u kući, sa Djuzom, a ne onog posle... Ne znam šta mi bi da kažem to "mame mi".:zcepanje:
Moji Budebrokovi su staro Prosvetino izdanje, bele knjige sa plavičast-zelenim ovalom u sredini.

Budenbrokovi.jpg

A film Budenbrokovi koji pominješ je iz 2 ili 3 dela, davao se na RTS pre godinu-dve? Gledala sam prvi deo, ostale nisam navatala. Ali prvi jeste bio dosadan. Nekada davno je bila serija, ona mi nije bila dosadna, baš mi se svidjala.

Danas sam prvi put cula da se neko u Srbiji zove Mariola.
Onda sam uzela neke druge knjige - Kisonovu 'Jabuka je svemu kriva' (moze li ta za porodiliste?), 'Porodicna tajna' od Renate Dorestejn jer mi se cini da me proganja, stalno je srecem na policama :mrgreen: i 'Baltimor' od Jelene Lengold, nakon sto sam procitala prvih deset strana cekajuci da mi bibliotekarka kaze za 'Komo'.
I kod mene na poslu ima jedna Mariola. Tu Jabuku ne znam, Baltimor mi se nije baš svideo.

Danas zavrsih Nestao zauvek-Harlan Koben.
Ko voli trilere moja preporuka.
ja sam čitala Nikom ni reči od Kobena i sećam se da mi je bilo napeto i uzbudljivo.

Harlan Koben sjajno pise.
Naravno, ko voli trilere, napetost i sve sto ide uz to.
A ja sam jedna od takvih. :)
Citam Kompaniju - Portret jednog ubice i sta ga znam... meni je kao limunada, Lako se cita, pa cu je brzo ``dovrsiti``.
Valjda sam navikla na nesto mnogo ``jace``.

I, kako ti se čini?:think:
Film je bio relativno dosadan. Ne usuđujem se da počnem. :(

Meni se Budenbrokovi mnogo svidjaju, obožavam ih, mame mi. Jel se sećaš, Rado (i možda još neko u najboljim godinama), Rajke, Mungosove žene iz Pozorišta u Kući. Ona je tako govorila. Naravno, pravog Pozorišta u kući, sa Djuzom, a ne onog posle... Ne znam šta mi bi da kažem to "mame mi".:zcepanje:
Moji Budebrokovi su staro Prosvetino izdanje, bele knjige sa plavičast-zelenim ovalom u sredini.

Pogledajte prilog 237647

A film Budenbrokovi koji pominješ je iz 2 ili 3 dela, davao se na RTS pre godinu-dve? Gledala sam prvi deo, ostale nisam navatala. Ali prvi jeste bio dosadan. Nekada davno je bila serija, ona mi nije bila dosadna, baš mi se svidjala.

I kod mene na poslu ima jedna Mariola. Tu Jabuku ne znam, Baltimor mi se nije baš svideo.

ja sam čitala Nikom ni reči od Kobena i sećam se da mi je bilo napeto i uzbudljivo.

Knjiga mi se mnogo dopada,film nisam gledala,ali pogledaću sigurno,čisto da napravim paralelu.:)

Ja sam Budenbrokove tražila na prošlom Sajmu, na štandu Vega medije, i kažu da su rasprodali, nadam se da u knjižarama nisu mnogo skuplji.

Završila Getsbija, žao mi čoveka... Istina, malo sam više očekivala od knjige, valjda zato što je tako slavna, pa sam prošla kao onomad s Lovcem u žitu.
Pročitala sam još jednu knjižicu danas, ima svega stotinak strana, neke naše autorke po imenu Maya Milivojević, a knjiga se zove Alexandra. Nervira me to pomodarstvo i uništavanje lepog srpskog jezika. Za autorku mislim da ima potencijala, ali da je pretenciozna. Glavna junakinja preispituje sebe i traži smisao svog života, piše pesme, opija se i traži ljubav. :roll:

Ljubav u kasabi i druge visegradske price – Ivo Andric, Cigoja, 380 str.

Nesto mi je traljavo isla. Sinoc sam je konacno dovrsila.
Anikina vremena, Veletovci, Corkan i Svabica, Ljubav u kasabi…
Neke krace nisam ni citala. Ova zbirka me nije narocito dojmila :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back