Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vece dobro, bibliotekarke! :)

Procitala sam trecinu knjige Povest o mojoj zeni (Milan Fišt)
Uh, malo me je "zamorila". Moram tako da kazem i skroz se trudim da je ne batalim. Ne svidja mi se ni stil pisanja, kao ni radnja knjige. :dosadno:
Inace, Fist je nominovan za Nobelovu nagradu 1965. i smatran za najozbiljnijeg kandidata (ipak, nagrada je dodeljena M.Solohovu).

E, sutra se, kooonacno bacam na Kradljivicu knjiga! :zmeda:

Meni je ta Povest na spisku :think:
Eeee, blago tebi za Kradljivicu
3454344.gif

"Ukrala" sam ti medu, presladak je :D

Ccc, i jos tako javno priznaje :think:

:lol:

:)
Meni nikako ne polazi za rukom da ``skidam`` knjige sa onog sajta za skidanje (da ga ne reklamiram) - promenio je naziv, znate o kojem sajtu mislim... U pocetku, kada sam saznala za sajt, mogla sam i imam desetinu skinutih knjiga, za mene veoma bitnih, ali u poslednje vreme mi ne polazi za rukom da ista skinem ;) od knjiga...
I ja sam citala sa lap topa (dok sam ga imala :mrgreen:)

Poslednja izmena:
pdfil :zcepanje:
ja ne mogu da čitam knjige s ekrana, pokušavala sam, ali oči traže papir.

I meni je Povest o mojoj ženi na spisku (svideo mi se odlomak), šta ću sad? Tatjana, čekam konačne utiske tj. kad ti se malo slegne.
Ja čitam Getsbija. Moram da priznam da sam se iznenadila koliko je tanka knjiga, očekivala sam neku obimnu, ne znam zašto. Fina je, ali mana je što neće potrajati duže od 2 dana.

Meni je ta Povest na spisku :think:
Eeee, blago tebi za Kradljivicu
3454344.gif

"Ukrala" sam ti medu, presladak je :D

pdfil :zcepanje:
ja ne mogu da čitam knjige s ekrana, pokušavala sam, ali oči traže papir.

I meni je Povest o mojoj ženi na spisku (svideo mi se odlomak), šta ću sad? Tatjana, čekam konačne utiske tj. kad ti se malo slegne.
Ja čitam Getsbija. Moram da priznam da sam se iznenadila koliko je tanka knjiga, očekivala sam neku obimnu, ne znam zašto. Fina je, ali mana je što neće potrajati duže od 2 dana.
A meni je već na polici ! :lol: Tako da nemam izbora....

Počela sam Kradljivicu knjiga.Kada ću je završiti,ne znam.

Pozz :)

Uh, oduzise se Romanovi, konacno sam ih juce zavrsila..
Kanela, bila si prilicno u pravu u svojoj oceni - dosta naivno napisana, sa teskim detaljima..itd..

Pri kraju mi je stvarno bilo mucno da je citam, iako knjiga - sve u svemu - nije losa.
Nije mi legla u ovom trenutku jer ionako nisam nesto in d mud, pa mi je jos samo falilo da lesevi ispadaju, i detaljni opisi..

Sad cu da se bacim na nesto tralala..

Vece dobro, bibliotekarke! :)

Kako ovo lepo zvuci, morala sam da prokomentarisem :)
Prosle godine sam imala neku ponudu da radim u biblioteci, bila sam spremna i da odlozim odlazak u Grcku. Doduse, nije bio posao bibliotekarke, vec u mojoj struci, i na samo pola godine, ali nebitno. Na kraju je budzet za taj projekat presusio pa mi se nije ostvarila zelja.
A sto bi bilo divno raditi medju svim tim knjigama :)

Waterfall, sta ces sledece da citas? :)
Ja razmisljam i o tome, a razmisljam i sta da ponesem u porodiliste.
Kakva je 'Cerka moje najbolje prijateljice'? Da li odgovara prilici?

I da se javno zahvalim MajiVA za pomoc preko pp'a u vezi svega sto me ovih dana zanima :heart:

Nego, devojke, pocela sam da hodam kao prava patkica, smesna sam samoj sebi.
:hahaha:

Kanela,
imam par knjiga iz biblioteke a neke sto sam dobila od decka..
Kao sto rekoh Romanovi su me malo ubedacili, pa imam iz biblioteke Sminkerka (glup naslov)
http://shop.sezambook.com/osc/index...ducts_id=237&zenid=0m00660kq20hujv44dt8it2812

Njene knjige (S. E.Filips) nisu tako lose kao sto izgledaju korice :mrgreen: , za opustanje mozga super.

Razmisljam se i da uzmem Ljubav u ranjenoj zemlji, al' ne mogu sad opet neku tugu..:confused:

btw, cini mi se da je Rada citala Cerka moje najbolje prijateljice i da je rekla da je tuzna.
Da sam na tvom mestu, uzela bih nesto lagano, duhovito..

Faktor bivsi je od iste autorke? Citala sam to davno, zabavna je knjiga. Verujem da je i Sminkerka ok.

Ah, nista onda, necu nesto tuzno. Nisam znala da je tuzna...
I ja bih nesto zabavno, ne mora nuzno da bude i laganica. Verujem da ce devojke imati neke predloge :)

Pdfil :mrgreen:

Citam Keri od S. Kinga.Nisam gledala film,a htela bih
al' evo,nadjoh prvo knjigu,pa da vidim koliko ce me zainteresovati.
Svega 134 strane ima,brzo cu je zavrsiti danas.

Mozes da odgledas Keri na Tjubu. Samo ukucas naziv filma i jos je titlovan na srpskom.
Ja sinoc gledala Potpaljivacicu sa malom Dru Barimor.
A preksinoc gledala Tinner (ekranizacija romana Stivena Kinga), ko voli Kinga, toplo preporucujem da odgledate film na Tjubu, jer ova knjiga nije prevedena kod nas.

Kako ovo lepo zvuci, morala sam da prokomentarisem :)
Prosle godine sam imala neku ponudu da radim u biblioteci, bila sam spremna i da odlozim odlazak u Grcku. Doduse, nije bio posao bibliotekarke, vec u mojoj struci, i na samo pola godine, ali nebitno. Na kraju je budzet za taj projekat presusio pa mi se nije ostvarila zelja.
A sto bi bilo divno raditi medju svim tim knjigama :)

Waterfall, sta ces sledece da citas? :)
Ja razmisljam i o tome, a razmisljam i sta da ponesem u porodiliste.
Kakva je 'Cerka moje najbolje prijateljice'? Da li odgovara prilici?

I da se javno zahvalim MajiVA za pomoc preko pp'a u vezi svega sto me ovih dana zanima :heart:

Nego, devojke, pocela sam da hodam kao prava patkica, smesna sam samoj sebi.
:hahaha:
:eek:
Nisam pojma imala da se tamo nesto nosi.
Mislim od knjiga :)

Bas je lepo sto ti i Maja razmenjujete ta vazna iskustva.
Uvek mi je nekako drago kada se ljudi druze, i ispomazu :ok:

Za Tavanicu sam se dvoumila, ali sam je sada ipak stavila na spisak :)

Mozes da odgledas Keri na Tjubu. Samo ukucas naziv filma i jos je titlovan na srpskom.
Ja sinoc gledala Potpaljivacicu sa malom Dru Barimor.
A preksinoc gledala Tinner (ekranizacija romana Stivena Kinga), ko voli Kinga, toplo preporucujem da odgledate film na Tjubu, jer ova knjiga nije prevedena kod nas.
:heart: "Arvena i King to su srca dva..." :heart:

:lol:

Ni ja nisam bila planirala da nosim, ali kad sam saznala da se posle carskog ostaje 6 dana promenila sam misljenje. :)
To za svaki slucaj, mozda je ni ne otvorim, otkud znam kako cu se osecati i kakvo ce drustvo biti.

Meni se Tavanica svidela, onako kompletno - ideja, stil, likovi :ok:

Ni ja nisam bila planirala da nosim, ali kad sam saznala da se posle carskog ostaje 6 dana promenila sam misljenje. :)
To za svaki slucaj, mozda je ni ne otvorim, otkud znam kako cu se osecati i kakvo ce drustvo biti.

Meni se Tavanica svidela, onako kompletno - ideja, stil, likovi :ok:
Ako, ako, ponesi ti :)
Samo mi je bilo simpaticno, kao: Ne znam koju knjiga da ponesem u... porodiliste :lol:

Kanela, kad budes bila u porodilistu, veruj mi, tesko da ces posle tolikog soka, srece, novih osecanja biti u stanju da se skoncentrises na knjige. :heart:
Ja sam u devetom mesecu imala ooogrooman stomak, ali se nisam mnogo ugojila. Cesto spominjem da je to moj najspokojniji period u zivotu!:)
No, lepa ti je i lagana Recepti za savrsen brak, kao i Profesorka klavira, recimo.
Jako zanimljiv naslov "Ispod tavanice koja se ljuspa". ;)

Povest o mojoj ženi - glavni lik ima malo konfuzne misli, osecanja prema zeni koja mi nisu tako definisana.Vreba signale da li ga ona vara, a pritom je on taj koji vara i na neki nacin je ispituje da li je zaljubljena u drugog...Cak mi je Spokoj (Atila Bartiš), takodje madjarski pisac, koja je za moj senzibilitet bila sokantna, imala "smisla" i radnju! Dosta sam ocekivala od knjige, jake likove, snazna osecanja, a dobila sam sam zelju da je sto pre procitam. U svakom slucaju, volela bih da neka od vas procita i pokusa da me, na neki nacin, ubedi da sam pogresila.
Ma ne umem ja da opisujem kao Lamar, Moon, Dragonfly i malo se :rumenko: kad treba da napisem o procitanoj knjizi, a narocito kad mi se ne svidja!

:hej:
Znate koju sam knjigu danas uzela iz biblioteke?
Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše :D

Moram da spomenem da sam "dovukla" i tri dela Plavog bicikla i Dionisove stepenike.
Jao, kad ce sve to da se procita?! :mrgreen:
Svidja mi se Kradljivica, na pocetku sam. :)

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
Odeee Keri :)
Nije mi bila strasna kao sto sam ocekivala
nekako sam je bas progutala lako.

U nekom sam cudno mracnjikavom raspolozenju,pa ne znam
da li da se ukopam jos malo sa Markizom De Sadom
ili da nadjem neku tralalajku za odmaranje mozga i smejanje :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back