Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja cu da te skalpiram :dontunderstand:
Hahah, pa zasto? :)

Ja sam oprala prvu turu Jovanove garderobice i kad sam okacila da se susi sve je tako minijaturno i preslatko da sam se skroz raspilavila (pod budnim okom komsija, naravno) :heart:
Sad tradicionalno popodne na terasi, i dalje citam istu knjigu.

Da, taj film je i meni potpuno smesan. Kao i Bardem u njemu.
E sad. Svi kazu da je knjiga dobra, a da film ne valja.
Ja necu proveravati :lol:

A za Samocu... Pa vidis da ih je vise koji ce me skalpirati.
A tek ces da vidis kada se jave i svi ostali :sad2:

Ja sam oprala prvu turu Jovanove garderobice i kad sam okacila da se susi sve je tako minijaturno i preslatko da sam se skroz raspilavila (pod budnim okom komsija, naravno) :heart:
Jooooj! Za garderobicu
smilie_girl_276.gif

PS. Jos ne znam bas tacno zasto, ali cim budem znala reci cu vam :lol:

Rada se vratila citav milenijum u nazad :)

Citam Sto godina samoce. Mucim se :neutral:
(Sa'ce Bi da me skalpira :lol: )
:eek: neću da te skalpiram :cmok2: ko zna kako bi i meni sada legla ta knjiga. Možda bolje da i ne proveravam, nego da ostane neki lep utisak od ranije. A čitala sam je već 2-3 puta, možda bi mi bila dosadna ili bezveze.

Nedavno sam gledala film Ljubav u doba kolere i slatko sam se smejala, pa moze da me skalpira ko hoce :D
Inace, mnogo volim J.Bardema, a ovo je jedini film u kome je naprosto smesan! :p

Film je poptuno bezveze. Knjiga mi se svidela, ali film ni malo. Čak ni Bardem kog volim. Potpuno se slažem s tobom.

kako je to slatko. I kod mene je bio isti slučaj, što se tiče komšija. Nisam ni znala da me tako pomno posmatraju. Ja se uselila nepunih godinu dana pre rodjenja ćerkice. Nisam još ni znala kako to funkcioniše u zgradama, živela ceo život u kući. Zaustave me nepoznati ljudi na ulici, pa kažu: Mi mnogo volimo bebe, gledamo kako ste okačili njene haljinice... i tako to. Onda shvatim da sam predmet posmatranja iz zgrade preko puta. Puno dokonih ljudi, pa im valjda zanimljivo, vidi doselili se neki novi, pa još imaju i bebu....
Kad već ništa ne čitam, da bar pišem....

kako je to slatko. I kod mene je bio isti slučaj, što se tiče komšija. Nisam ni znala da me tako pomno posmatraju. Ja se uselila nepunih godinu dana pre rodjenja ćerkice. Nisam još ni znala kako to funkcioniše u zgradama, živela ceo život u kući. Zaustave me nepoznati ljudi na ulici, pa kažu: Mi mnogo volimo bebe, gledamo kako ste okačili njene haljinice... i tako to. Onda shvatim da sam predmet posmatranja iz zgrade preko puta. Puno dokonih ljudi, pa im valjda zanimljivo, vidi doselili se neki novi, pa još imaju i bebu....

Ja sam se porodila pre predviđenog termina, čim sam ušla u IX, valjda se muška deca kraće nose, tako da nisam ni imala šta da perem. Ništa nisam imala kupljeno. Nije bilo ultra zvuka '88, nisam znala ni šta nosim. Ali, kad sam stigla kući iz porodilišta, a to je bilo 10 dana kasnije, sve me je čekalo, kupljeno i oprano.:lol:

Pročitala sam Ukus koštica jabuke.
Nezadovoljna sam.
Nekako, osim naslova koji mi se itekako dopao, malo šta je ostalo kao pozitivan dojam o romanu.
Podseća na ljubavni vikend.
Neki delovi nesumnjivo to i jesu.
Priča ima pitkost, lakoću stila, ali nisam niti malo oduševljena.
Dopad ami se opis stare nasleđene kuće.
Kao da svaki detalj u meni ostaje kao duševan i osvetljen sjajem osobene starine, finoće.
Lepi prikazi, i moja ljubav prema stvarima sa dušom, sa pričom.

Trenutno čitam Antologiju novosadske savremene priče.
Uživam.
Lepota je u gradu.
Lepota je u tkanju, pisanju.
Lepota je u ljubavi drugih ljudi prema mestu, prema dobu, prema mislima.

Mene može slobodno da skalpira ko hoće, ja sam batalila Sto godina samoće. :(
Možda smo ih prerasle !? Sad sam baš radoznala da proverim kako bi mi se sada svidele.

Eto vidis, Lamar, niko nas nije skalpirao. :cool:
Sećanja na moje tužne ***** (Gabrijel Garsija Markes) sam jedva zavrsila!
Porodjaj kod mene - deset dana nakon termina.:heart:
ti si sve stigla da opereš dva puta....:D ;)
A za tu knjigu (radi se o ku.rvama!?) nisam ni čula. A mislila sam da sam sve pročitala.
Do jednog momenta u životu sam uspevala da pratim veći deo kulturnih dešavanja. I koje se knjige objavljuju, (bar takvih pisaca, kao što je Markes) i koje se pozorišne predstave igraju (nisam baš mnogo gledala, ali sam bila upoznata), a onda odjednom gomilu takvih stvari više ne znam. Da li svega toga ima previše ili ja imam previše obaveza, a verovatno i jedno i drugo.
Juče sam imala totalno lud dan, ne mogu da pričam sve, ali vrhunac je bio kad sam sinoć stigla pred vrata stana, izvadila sam bus plus karticu umesto ključ! :dash:
Danas me brat udavi na neku temu koja i mene muči već duže vreme i prosto primećujem da više uopšte ne mogu da sagledam situaciju, da sam prezasićena i razmišljanjima i pretpostavkama, da prosto više ne može ništa da mi stane u glavu. Jednostavno je prepuna! I onda mi kaže da potpuno razume da sam preopterećena da stalno negde jurcam, stalno uklapam dva posla, kuću, decu, jogu, prijatelje .... i ja sva srećna što neko to razume i odmah mi je bilo lakše.
A evo sad sam prosto iscurela ovde, iako je ovo pre za rupu ili neku takvu temu.... nekako mi se namestilo da se vama tu izjadam.
Sve zato što nisam znala za tu Markesovu knjigu.

Mene može slobodno da skalpira ko hoće, ja sam batalila Sto godina samoće. :(
Rado, sestro slatka :zag: :lol:

Eto vidis, Lamar, niko nas nije skalpirao. :cool:
Sećanja na moje tužne ***** (Gabrijel Garsija Markes) sam jedva zavrsila!
Porodjaj kod mene - deset dana nakon termina.:heart:
Provukosmo se :cool: Al' ja sam resila da je zavrsim.
Ako sam mogla Majstor i Margarita, vala cu i ovo :aha:
Nece bogami Lamar da bude najgora (Rada ce biti najgora :zcepanje: )

PS. To za bebe. Mi trenutno imamo malog komsiju od 2,5 godine koga obozavamo.
Rodio se prevremeno, imao je manje od 1 kg, a kada je dosao kuci, otkud znam, bio je... "mali, malecni, ovolicni" :eek:
Samo da ste videli njegov stvari. A tek pampers pelenu!!!! (Postoje sada te malene za tako malene bebe :heart2:)

Neka si Bi. Kome ces ako neces nama :zag:
(To se ja sad slihtam Biicki, od nje sam najvise strahovala :lol: )

A to za brata. Tako je lepo cuti da jos uvek negde vlada razumevanje izmedju brata i sestre, 2 sestre, 2 brata… :super: uopste.

Zavrsavam Sobu i prepuna sam utisaka. Ko zna sta ce biti na kraju, pitam se?
Bas me ``udarila``. Onako bas, bas.
E mlade mame, kako vam ponekad zavidim.
Ja imam veliku cerku, zezao me ginekolog koji me je vodio da mu licim na Radovanovu cerku :) ali da sve sto udje - mora i da izadje - bas tim recima ;).
I naravno, bio je u pravu, ali sam ihahaaaaj prekoracila termin.
Htela sam u drugom braku da imam dete, ali nije se dalo.

Zavrsavam Sobu i prepuna sam utisaka. Ko zna sta ce biti na kraju, pitam se?
Bas me ``udarila``. Onako bas, bas.
E mlade mame, kako vam ponekad zavidim.
Ja imam veliku cerku, zezao me ginekolog koji me je vodio da mu licim na Radovanovu cerku :) ali da sve sto udje - mora i da izadje - bas tim recima ;).
I naravno, bio je u pravu, ali sam ihahaaaaj prekoracila termin.
Htela sam u drugom braku da imam dete, ali nije se dalo.
Jednu ali vrednu :heart: :D

Znala sam da ce ti se Soba dopasti :)

Lepa je 'Ljubav u doba kolere', ali ni blizu 'Samoce' :)
A ovu 'Secanje na moje tuzne...' sam imala, ali nisam stigla da procitam. Kupila u paru tu i 'Dvanaest hodocasnika' (fantasticna zbirka prica), neka hrvatska izdanja, bilo na trafici za 200 din ili tako nesto (pre nekoliko godina). I dam nekome obe i nikada mi nisu vracene.

Moon, ja sam napisala neke svoje zamerke u vezi sa tom knjigom, ali opet imala je i svojih pozitivnih strana. Bas mi zao da ti se toliko nije svidela :rumenko:

Bi, ove moje srpske komsije su dusu dale da snimaju sve sto se desava u okruzenju :mrgreen:
Nema veze sto me znaju ceo zivot. Evo, kladim se da im je glavna popodnevna zanimacija da odgonetnu da li je beba decak ili devojcica, posto sam ja kupila samo neutralne boje :zper:

Kako je divno kada pisete o svojoj deci :heart:

Moram da vam ispricam situaciju od danas :)
Citam ja ovog mog Francuza na terasi (a sama samcijata kod kuce ceo dan), i dolazi jedan gospodin, trazi mog tatu. Ja mu kazem da nije kod kuce, pa onda nakon nekih njegovih (suvise detaljnih) pitanja, objasnim i da je u Nisu kod moje sestre koja tamo studira.
I tu me on pita "A sta ti studiras?" :mrgreen: Ja kazem "Nista" (i razmisljam da mu kazem - covece, vidis li da mi je stomak do zuba i da na zici susim bebece stvari). Kaze on "Pa upisi nesto, nemoj pauzirati, proci ce ti godine." Ja vec ne znam sta da kazem, pa kazem samo "Ali ja imam 32 godine". A on poceo da se izvinjava, kaze da je mislio da sam tek zavrsila srednju :eek: :zcepanje:
Lep kompliment dobih, morala sam da se pohvalim iako mozda nije za temu. :)

Ne čitam ništa :D
Na poslu su mi ostavili Srpkinju , Isidore Bjelice jer znaju da volim da čitam.
Počela sam par strana tek da je obeležim.
Ostala je na poslu.
Uglavnom, čitam vas-vas ne propuštam :lol:
Pričamo o terminima. Meni su oba termina pogodili. Sve sam stigla da pripremim za oba deteta.
Jedini problem kod drugog je bio nedostatak mesta u porodilištu. Umesto u ponedeljak ,otpustili su me (izbacili ) u subotu.To inače nije dan za otpust.
Moj dragi je bio u problemu kad sam pozvala u subotu i rekla da ponese moju ličnu kartu. (krevetac nije bio montiran , očekivali me u ponedeljak)

Da, taj film je i meni potpuno smesan. Kao i Bardem u njemu.
E sad. Svi kazu da je knjiga dobra, a da film ne valja.
Ja necu proveravati :lol:

A za Samocu... Pa vidis da ih je vise koji ce me skalpirati.
A tek ces da vidis kada se jave i svi ostali :sad2:

Evo ja se javljam za skalp :mrgreen:
Sad si gotova :lol:
Pa kako da ti se nije dopalaaaa :rtfm:

:zcepanje:

Zamisli da ti ja zamerim kojoj se vise od pola procitanih knjiga nije dopalo a i ove ostale sto jesu ja sam im ipak nasla mane :zcepanje:

Inace ovde mi se dopada sto kazete iskreno, dopalo mi se ili nije i niko nikom ne zamera.:D
Zato vas sve :zag: i ako nista drugo ne citam, vas ne propustam kad god se ulogujem prvo ovde dodjem.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back