Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:zag:
Dano, lepo što misliš na mene.
Već sam se rastužila zbog ove knjige i sudbine pisca... i setila se kako je brat mog školskog druga, vojnik na odsluženju redovnog vojnog roka, bio jedna od prvih žrtava tog nesrećnog rata 1991. Ja se tek porodila, a muž mi bio mobilisan..... mnogo mi je tužno bilo. Ne volim ni da se setim.
Srećom da sad nema ratova pa ćeš ti da uživaš sa svojim malim Batom i da brineš samo za njega, a ne za takve primitivne gluposti kao što je rat.
Eh, rastužih se ja... načisto.

Biićka mila, nemoj mi se rastuživati... baš mi žao sto si se ražalostila iako mi to nije bila namera.... Evo tebi :zag:
Sreća da su iza ovog čoveka ostali njegovi rukopisi. Njegova žena je slikarka i ona sređuje njegovu zaostavštinu i priprema rukopise, pa je tako i pronašla ovaj roman i bukvalno ga skrpila. Sad, pretpostavljam da je ona dosta bila upućena u njegov rad, pa roman nije mnogo fragmentaran, možda malo na početku ali opet, meni bar nije to smetalo.
Čestitam na dobrom knjižnom ulovu! :ok: Kad pročitaš piši kome ćeš se prikloniti carstvu - plus ili minus za "Sirenu" :lol:

Samo da vas obavestim da ono za Story važi samo za Bg I NS. U Nišu niko nije dobio knjige niti je čuo za akciju.

Rado, Kerefeka je odmah rekla da je to samo za područje Beograda i Vojvodine i svi smo se složili da je to diskriminacija i da uopšte nije u redu.

Biićka mila, nemoj mi se rastuživati... baš mi žao sto si se ražalostila iako mi to nije bila namera.... Evo tebi :zag:
Čestitam na dobrom knjižnom ulovu! :ok: Kad pročitaš piši kome ćeš se prikloniti carstvu - plus ili minus za "Sirenu" :lol:

Šta ću, osetljiva sam na taj rat, čak sam se pokajala i što sam zeta čitala (Sarajevski Marlboro).
Baš sam i ja radoznala kom ću se prikloniti carstvu u vezi sa Sireninom stolicom.
Ali ko zna kad ću ja to pročitati. Znate kako za te knjige koje imamo, uvek ima vremena, a čitaju se one iz biblioteke. Još sam se sad prijavila i za sledeću knjigu u Radinom Čitalačkom klubu. Da se prisetim malo škole - lektira, rokovi, analize... šta je pisac hteo da kaže.. da mu mi objasnimo, on ne zna.
Uvek mi je to tako izgledalo... on šta je hteo da kaže - kazao je delom....

Eh, evo i mene sa novim knjigama, pa ako nekome pomognu utisci da se (ne) odluci za neku od njih, smatracu da mi je misija uspela :)
Svet posle rodjendana Lajonel Šrajver (Laguna).
Oficirova kći Milan Milišić (Geopoetika). Ovo je knjiga za Lamar i Esteritu a mislim da bi mogla da se svidi i Biićki našoj :) Roman je priča o odrastanju devojčice u posleratno doba u jednoj sasvim neobičnoj porodici kakva je mogla da se nađe samo u tadašnjoj Jugi - i Srbi i Hrvati, i stare lalinske porodice i mrsna hrana, i propali dubrovački gospari, i nova klasa i stari kod ponašanja, ma svašta.
OBE su mi :super: i obe cu da stavim u prioritete.
A sto se pisca 2. knjige tice, bas tragedija :(

Od ovih sam čitala "Rođenje Venere" i dopalo mi se - nedavno sam pročitala njenu "U društvu kurtizana" i postovala sam ovde utiske, "Crni dud" koja mi se takođe dopala i "Sobu" koja me je oduvala - takođe pisala ovde. "Krv cveća" i "Opsadu" imam. Šta ti se dopalo kod njih?
Opsadu sam davno citala, i jako mi se dopala.
A takva je i Ljuljaska daha, Herte Miler. Skoro sam je citala.

Dobra je Lamar, videćeš, ima da te tresne na kraju kad ti se zgomilaju utisci i ono tropsko u vazduhu... Jeste, ima sporijih delova, ali ipak... meni se baš baš dopala.
Zavrsila sam je ali, ili nije bila za mene, ili nije bio trenutak.

Kisa na dar – Tan Tvan Eng, Laguna, 480 str.

II sv. rat, Malaja, japanska okupacija... jedno nedozvoljeno prijateljstvo za takvo vreme…
Umorila me. Narocito opisi borbe koji se odvijaju po pravilima istocnajckih borilackih vestina.
Onda... o nebitnim dogadjajima pisac raspreda na nekoliko stranica, a preko bitnih dogadja nekako pretrcava.
Osim toga nisam uspela da se uzivim u to prijateljstvo.
Da li mi je taj daleki istok previse dalek pa ne umem emotivno da se vezem… sta li…

Ono sto je bilo korisno to je da sam se podsetila nekih tradicionalnih istocnjackih cinjenica, obicaja, nacina zivota… neke sam znala pa zaboravila, a o nekima sam sada saznala.
smilie_girl_096.gif

Geopoetika ima popust 30% na sva svoja izdanja danas i sutra, ima svašta fino tamo. Ako treba neka preporuka vičite. NJihova akcija je konkretnija - u Laguni dele 3 u 1 kafice i mini čokoladice a popust nije ništa drugačiji no inače. Ne vredi gužvanja.

Ja ću doći ako će i neka od vas :) Da se upoznamo i da kupim neku knjižicu. Ionako ću se sutra motati po tom kraju (valjda znam gde je, nisam nikad bila)

Da znate kako se moja biblioteka informaticki modernizovala!
Sad mogu od kuce da pretrazujem koje knjige imaju a koje ne :flert:
Upravo pretrazujem sta imaju, pa se setih da vam to kazem :D

PS.Mogu i oni da pretrazuju, naravno. Ali samo ako uplate internet :mrgreen:
Proslog puta kada sam bila, kazu ne mogu nije placen internet.
Nego srecom bibliotekarke znaju vecinu napamet...

I eto. Kao i uvek i kao u svemu, dva koraka napred tri koraka nazad z;)

Kisa na dar – Tan Tvan Eng, Laguna, 480 str.

II sv. rat, Malaja, japanska okupacija... jedno nedozvoljeno prijateljstvo za takvo vreme…
Umorila me. Narocito opisi borbe koji se odvijaju po pravilima istocnajckih borilackih vestina.
Onda... o nebitnim dogadjajima pisac raspreda na nekoliko stranica, a preko bitnih dogadja nekako pretrcava.
Osim toga nisam uspela da se uzivim u to prijateljstvo.
Da li mi je taj daleki istok previse dalek pa ne umem emotivno da se vezem… sta li…

Ono sto je bilo korisno to je da sam se podsetila nekih tradicionalnih istocnjackih cinjenica, obicaja, nacina zivota… neke sam znala pa zaboravila, a o nekima sam sada saznala.
smilie_girl_096.gif

ništa ti za kišu, konkretno
ništa, Ester draga, sad te shvatam
neka ti ga neka

Tek sad videh da je Bi napisala da je nasla Story sa Sireninom stolicom. Ja sam mislila (tj. Kerefeka je napisala) da je svake nedelje druga knjiga, a ne sve odjednom. Sta cu sad, moracu sutra po gradu da trazim, valjda mi nece uzeti.

nešto razmišljam..
baš mi žao ove dvije što čitaju lektiru (buku i bes)
valjda one znaju zašto...ja ne znam

Da malo angažujemo (bar ja) male sive ćelije.
Ceo koncept (tamo u Čitalačkom klubu) je interesantno zamišljen, ali se teško realizuje. Mnogo bolje funkcioniše ovde.
Tamo se kao dogovaramo da čitamo istu knjigu, pa imamo rok do kad da je pročitamo (ja se nisam udenula u isti) i za ovu nas je svega 4-5.... (a jest smorna knjiga).
Ovde lepo svako čita kad i šta hoće i tako lepo preporučujemo jedne drugima i dešava se da nas nekoliko čita istu knjigu u isto ili približno vreme. Sve u svemu mnogo je prijatnije i udobnije.
A ono je malo izazov.

Da malo angažujemo (bar ja) male sive ćelije.
Ceo koncept (tamo u Čitalačkom klubu) je interesantno zamišljen, ali se teško realizuje. Mnogo bolje funkcioniše ovde.
Tamo se kao dogovaramo da čitamo istu knjigu, pa imamo rok do kad da je pročitamo (ja se nisam udenula u isti) i za ovu nas je svega 4-5.... (a jest smorna knjiga).
Ovde lepo svako čita kad i šta hoće i tako lepo preporučujemo jedne drugima i dešava se da nas nekoliko čita istu knjigu u isto ili približno vreme. Sve u svemu mnogo je prijatnije i udobnije.
A ono je malo izazov.
to sam htjela da čujem..to da se teško realizuje
meni to zaličilo na lektiru

Svratila sam da vas pozdravim i da vam poželim sutra lep dan ispunjen osmesima. Neka vas se sete vama drage osobe...

U tom istom "ženskom " raspoloženju da prijavim- završila sam (konačno) Ines , srca moga....
Predozirala sam se Aljendeovom, ali moram da priznam , volim njene glavne ženske likove.
Uglavnom su njene junakinje jake žene, sposobne , domišljate, ponosne. Imaju u sebi i ljubav i strast. Idu ispred svog vremena , teško prihvataju poraze i mada se trude da ne izazovu gnev okoline uvek rade po svome.
Naravno volim što i tako savršene imaju puno mana. Ponekad vođene besom , ponekad bolom slomljenog srca umeju da budu nepromišljene, brze i pomalo luckaste.
Htela bih još da vam pišem ali odoh da sređujem kumu , danas ima proslavu... Računa na mene ;)

Uzela sam iz biblioteke Tišinu u oktobru i Sobu ....

Prvo sam bila tužna ...svi oko mene sutra idu na proslavu samo ja ne...čak i moja majka ide sa njenim penzionerima. :(
E onda je došlo moje dete iz Merkatora. Išle su da kupe poklon razrednoj . Sve devojčice-bez dečaka. Njima je zabranjeno zbog neozbiljnosti....
A nje nema, pa nema .....pa nema ...
Kažem mm - ajde pozovi je, možda se pobile oko poklona . ( što me ne bi iznenadilo)
Kupile su joj knjigu Sveštenik koji je prodao svoj ferari . Tako je glasala većina majki iz odeljenja. Baš me interesuje koja bi kod nas knjiga bila kao predlog u takvoj situaciji ? (ovde na temi , na forumu).
Na kraju je sve ispalo dobro .
Moje dete je oduševljeno. Našla je knjigu Ratni konj.
A komentar je bio...."Kako su tamo knjige lepe, kad ih pipneš a one sve lakirane " (ehhh...dete naviklo na knjige iz biblioteke)

Nesto listam ovu svoju svescicu...

Da li je neka od vas citala ? Hocu reci,da li su vredne da budu na spisku,selekcije radi::think:

Sve sto sam voleo (Siri Hustvet-supruga Pola Ostera)

Cerka cuvara uspomena (Kim Edvards)

Ostani tu (Margaret Macantini)

Vreme izmedju stepova (Marija Duenjas)

Kratka istorija traktora na ukrajinskom (Marina Levicka)

Katedrala na moru (Ildefonso Falkones)

Hvala unapred!:heart:

Prvo sam bila tužna ...svi oko mene sutra idu na proslavu samo ja ne...čak i moja majka ide sa njenim penzionerima. :(
E onda je došlo moje dete iz Merkatora. Išle su da kupe poklon razrednoj . Sve devojčice-bez dečaka. Njima je zabranjeno zbog neozbiljnosti....
A nje nema, pa nema .....pa nema ...
Kažem mm - ajde pozovi je, možda se pobile oko poklona . ( što me ne bi iznenadilo)
Kupile su joj knjigu Sveštenik koji je prodao svoj ferari . Tako je glasala većina majki iz odeljenja. Baš me interesuje koja bi kod nas knjiga bila kao predlog u takvoj situaciji ? (ovde na temi , na forumu).
Na kraju je sve ispalo dobro .
Moje dete je oduševljeno. Našla je knjigu Ratni konj.
A komentar je bio...."Kako su tamo knjige lepe, kad ih pipneš a one sve lakirane " (ehhh...dete naviklo na knjige iz biblioteke)

Nemoj da budes tuzna...oko mene niko ne ide na proslave,nekako mi se to vezuje za neko predjasnje vreme...Mozda zbog silnih otkaza,viska radne snage...neorganizacije kod ljudi koji su u radnom odnosu!
A,sto se tice knjige Sveštenik koji je prodao svoj ferari,vidim da je postala hit,a ja bih kupila BILO KOJU OD BRAJSONA!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Nego, da objavim da sam procitala Poslednjeg templara. Lepa je knjiga i kao sto neko rece ocekivan kraj. U svakom slucaju je preporucujem:D Sada mi je u ruke dospela knjiga "Trgovac" Dzozef O' Konor, pa idem u novu avanturu...

Samo da vas obavestim da ono za Story važi samo za Bg I NS. U Nišu niko nije dobio knjige niti je čuo za akciju.

Bg i Vojvodina - tako je pisalo u časopisu.I istina je.Ja nisam u Ns,ali su kiosci preplavljeni Kerinim dnevnicima.
Ne razumem čemu ta diskriminacija...nije ok.

A gle, Bi je već napisala....

Poslednja izmena:
Tek sad videh da je Bi napisala da je nasla Story sa Sireninom stolicom. Ja sam mislila (tj. Kerefeka je napisala) da je svake nedelje druga knjiga, a ne sve odjednom. Sta cu sad, moracu sutra po gradu da trazim, valjda mi nece uzeti.

Tako će i biti.Dešavalo se da Bg ide ispred drugih i da unapred odrade tako nešto.Sigurna sam da će neki od narednih Story-ja imati Sirenine stolice.Ne brini, biće u prodaji.

Nesto listam ovu svoju svescicu...

Da li je neka od vas citala ? Hocu reci,da li su vredne da budu na spisku,selekcije radi::think:

Sve sto sam voleo (Siri Hustvet-supruga Pola Ostera)

Cerka cuvara uspomena (Kim Edvards)

Ostani tu (Margaret Macantini)

Vreme izmedju stepova (Marija Duenjas)

Kratka istorija traktora na ukrajinskom (Marina Levicka)

Katedrala na moru (Ildefonso Falkones)

Hvala unapred!:heart:

Boldovane dve sam kupila, a nisam pročitala.
Katedrala na moru je ovde dosta pominjana baš dosta,ali pre više od godinu i po....potraži.

i khm, khm...hvala devojkama koje su me samoinicijativno i dobrovoljno podučile oko višestrukog citiranja - prepoznaće se njih dve :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back