Cao devojke, srećan nam svima 8. mart.
@ Rado, pravi si majstor za kupovinu knjiga,
@Tatjana, čitale smo neke Kratku istoriju traktora.... paaa, koliko se sećam, mišljenja su bila podeljena. Meni je bila slatka jer sam očekivala samo da se zabavim. A pamtim rečenicu koju je naša nekadašnja ugledna članica Mirka Šizika(napustila je forum) rekla o toj knjizi. Parafraziram: Toliko su me nervirali, da sam htela da udjem u knjigu i napravim red!
Morala sam malo da prokomentarišem šta ste pisale, da znate da pratim fabulu radnje, a u stvari jedva čekam da vam ispričam kakvo sam ja književno veče i današnji dan imala.
Dodjem ja sinoć kući sva srećna sa Sireninom stolicom, a sretnem ćerku pred zgradom, smislila ona šta hoće za 8. mart. Kupila je prvi deo neke vampirske knjige pa hoće 2. i 3. Nisam ni zapamtila koja je knjiga

i nerviraju me knjige sa tom tematikom.
Medjutim, kupila je ona još jednu knjigu, drugarici za rodjendan.
Rodjena za šoping (nikad čula) Karmen Rid (takodje), izdanje Alnari. I tako ja uzmem tu knjigu da pogledam i počnem da čitam.
E, tako je meni ta knjiga legla, (posle Buke i besa), onako lagana, vrcava, vesela, u raznim bojama. Nekako mi je mešavina Kupoholičarke, Dnevnik Bridžit Džons, Ne znam kako joj to polazi za rukom, onih o potrazi za gospodinom Pravim i emisije Šta ne treba obući, koja se i pominje u knjizi.
Eni je lični asistent za kupovine u Radnji, a isto radi i privatno, sredjuje ormane prijateljicama... Uz to prodaje i kupuje na ibeju, ima svoj sajt za prodaju firmirane polovne odeće, kupuje zapuštene stanove i renovira ih, brine o ćerki od 14 i sinu od 7 ili 9 ? godina, izlazi na sastanke da upozna novog muškarca... uvek elegantna, doterana....naravno da preteruju. I naravno da upozna istovremeno dva muškarca kji je zainteresuju i ..... uz sav trud i bataljenje svih drugih poslova, nisam uspela da je završim. Nadam se da će ćerka ispričati drugarici slučaj i da će ova vratiti knjigu da je pročitam do kraja.