Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo samo da vam svima od srca čestitam 8. mart

hampton-court-lily_1440932c.jpg

I da javim da sam jutros odmah našla Story sa Sireninom stolicom (poslednji primerak na kiosku). Jeeee :klap:

p.s. Sad bi baš bilo fora da mi se knjiga ne svidi :mrgreen:

Ja sam dobila od sebe. Svratila sam ponovo na sajam.:(

Makin-Muzika jednog života,
Klezio- Afrikanac,
Ludvig- Albahari,
Izgublljeni Karavađo- Dž. Har.

Sve četiri- 500 dinara.;)

Stvarno? Ili je jedna 500 din? :eek:

Hocu i ja na taj sajam!:rida:

Citala sam Izgubljeni Karavadjo (imam je) i knjiga je odlicna ! Ima mnostvo prikaza iz njegovog zivota,koliko je bio teskog karaktera:)...Odusevljena sam ljudima koji su proucavali njegov rad poznati pod nazivom "Karavadjisti",toliko posvecenosti prema prepoznavanju originala.
Ja sam licno uzivala dok sam ucila o restauraciji slika (sto je ovde poprilicno opisano)
Sir Denis Mahon :)

A ja sam dobila jednu malu od sedamsto strana:mrgreen: ali,zelim i sajam.:D

Katarina - Anja Seton

Radnja:

U doba Čoserove Engleske rađa se raskošna priča o Džonu od Gonta, vojvodi od Lankastera, i Katarini Svinford, devojci prostog roda. Četrnaesti vek je doba kada Crna smrt briše granice između sirotinje i velikaša, kada moć dvorskih intriga po snazi gotovo prevazilazi seljačka buna i njena kratkotrajna pobeda. Ova istinita pripovest o dvoje ljubavnika koje je istorija ovenčala i srećom i nesrećom, a legenda i naklonošću i mržnjom, u knjizi Anje Seton pretvara se istovremeno u ozbiljno, utemeljeno dokumentarističko delo i snažnu, autentičnu srednjovekovnu ljubavnu romansu. Katarinu mnogi s razlogom smatraju jednim od najboljih romana o srednjem veku napisanih u naše vreme: ona prikazuje sve njegove lepote i rugobe, strahove i radosti, verovanja i sumnje, a čitaoca svakako nosi u jedan drugi svet.

Stvarno? Ili je jedna 500 din? :eek:

Hocu i ja na taj sajam!:rida:
Objasnila sam na Književnosti. Ima jedna kutija i na njoj piše: izaberi knjigu i daj koliko misliš da vredi. Tako sam za poslednje tri ponudila 400 din i dao mi ih je. Kaže da čiste magacin. Makin je broširan povez, 17cm, u startu je koštao 100 din. Tvrd povez je 300- 400 din.
A ja sam dobila jednu malu od sedamsto strana:mrgreen: ali,zelim i sajam.:D

Katarina - Anja Seton
Imam i ja tu malu. Toliko je mala da mi se ne uzima. Plašim se da je ne povredim. ;)

Cao devojke, srećan nam svima 8. mart.

@ Rado, pravi si majstor za kupovinu knjiga,
@Tatjana, čitale smo neke Kratku istoriju traktora.... paaa, koliko se sećam, mišljenja su bila podeljena. Meni je bila slatka jer sam očekivala samo da se zabavim. A pamtim rečenicu koju je naša nekadašnja ugledna članica Mirka Šizika(napustila je forum) rekla o toj knjizi. Parafraziram: Toliko su me nervirali, da sam htela da udjem u knjigu i napravim red!

Morala sam malo da prokomentarišem šta ste pisale, da znate da pratim fabulu radnje, a u stvari jedva čekam da vam ispričam kakvo sam ja književno veče i današnji dan imala.
Dodjem ja sinoć kući sva srećna sa Sireninom stolicom, a sretnem ćerku pred zgradom, smislila ona šta hoće za 8. mart. Kupila je prvi deo neke vampirske knjige pa hoće 2. i 3. Nisam ni zapamtila koja je knjiga :rumenko: i nerviraju me knjige sa tom tematikom.
Medjutim, kupila je ona još jednu knjigu, drugarici za rodjendan. Rodjena za šoping (nikad čula) Karmen Rid (takodje), izdanje Alnari. I tako ja uzmem tu knjigu da pogledam i počnem da čitam.
E, tako je meni ta knjiga legla, (posle Buke i besa), onako lagana, vrcava, vesela, u raznim bojama. Nekako mi je mešavina Kupoholičarke, Dnevnik Bridžit Džons, Ne znam kako joj to polazi za rukom, onih o potrazi za gospodinom Pravim i emisije Šta ne treba obući, koja se i pominje u knjizi.
Eni je lični asistent za kupovine u Radnji, a isto radi i privatno, sredjuje ormane prijateljicama... Uz to prodaje i kupuje na ibeju, ima svoj sajt za prodaju firmirane polovne odeće, kupuje zapuštene stanove i renovira ih, brine o ćerki od 14 i sinu od 7 ili 9 ? godina, izlazi na sastanke da upozna novog muškarca... uvek elegantna, doterana....naravno da preteruju. I naravno da upozna istovremeno dva muškarca kji je zainteresuju i ..... uz sav trud i bataljenje svih drugih poslova, nisam uspela da je završim. Nadam se da će ćerka ispričati drugarici slučaj i da će ova vratiti knjigu da je pročitam do kraja.

Znam.
Kod većine je tako.
Nekad se pitam zbog čega kupujem knjige, ako ih ne čitam, već pozajmljujem iz biiblioteke, ili od nekog.
Ili, zbog čega pozajmljujem, kada imam kod kuće dosta nepročitanih.
Razumem da mi se čita određena knjiga u određenom trenutku, zainteresuje me, ali zbog čega ne posudim samo nju, i eventualno još jednu, nego bar 6, pa se preopteretim.
I rokovima, i knjigama. :)

Jao sto sam se obradovala u Laguni..neplanirano svratih, planirano kupih Kucu orhideja i Vestalkinu pricu, i dobijem na poklon pored cokoladice i nes kafe, bukmarkera i nekog vaucera sa popustom za frizerski salon neki meni nepoznati, karte za pozoriste za predstavu Dzepovi puni kamenja a bas sam planirala da je gledam. I sad sam happy, happy:zurka: a tako sam bila nesto bezveze bas su mi ulepsali dan.
I sta prvo da citam sada pitam se pitam...

Zenske srecan vam 8. mart :D

Cure jos uvek citam "sto od limunovog drveta" i mogu da kazem da nisam bas pazljiva na casu, kada je rec o vasem opisu knjiga jer bih , da jesam , onda znala da se ona sastoji iz kratkih prica.Inace ja takvu formu bas ne gotivim, ali ova mi se bas, bas dopala i hvala vam na preporukama.:super:

Inace Bi tu Karmen Rid koju pominjes ja sam nju letos ,cini mi se, citala i stvarno je lagana i vrcava kako kazes, bas si je zapravo lepo opisala.Ja sam od nje procitala sve tri knjige, mozda sam i pisala negde, ne secam se.Inace sve su takve i bas mi legle.Zapravo meni u zadnje vreme samo takve i gode .:rumenko:

`ajd odoh sada da mesim hleba i jos brdo obaveza da zavrsim a vi uzivajte u citanju.:bye:

Zenske srecan vam 8. mart :D

Cure jos uvek citam "sto od limunovog drveta" i mogu da kazem da nisam bas pazljiva na casu, kada je rec o vasem opisu knjiga jer bih , da jesam , onda znala da se ona sastoji iz kratkih prica. Inace ja takvu formu bas ne gotivim, ali ova mi se bas, bas dopala i hvala vam na preporukama.:super:
Nale, bas lepo sto ti se dopala, jer sam i ja ucestvovala u hvaljenju iste :D

A povodom kratke forme, i ja sam taj tip. Teze se odlucujem za pripovetke.
Ali da ste me videli danas u biblioteci.
Uzela 2 zbirke pripovetki, i to bez preporuke.
Zalepila sam se za njih kao ono dete kad zalepi nos na staklo radnje sa igrackama.
Zalepila se, ne mo's me odlepiti ni spaklicom.
Uzela sam Andriceve Sarajevske price, i Jedno-smjerno, neke mlade spisateljice.

Znam.
Kod većine je tako.
Nekad se pitam zbog čega kupujem knjige, ako ih ne čitam, već pozajmljujem iz biiblioteke, ili od nekog.Ili, zbog čega pozajmljujem, kada imam kod kuće dosta nepročitanih.
Razumem da mi se čita određena knjiga u određenom trenutku, zainteresuje me, ali zbog čega ne posudim samo nju, i eventualno još jednu, nego bar 6, pa se preopteretim.
I rokovima, i knjigama. :)
E ovo si bas lepo rekla :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back