Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage drugarice clanice, poslednjih dana vas nesto citam na preskok, al nije mi promakla najvaznija vest, Dano cestitaaaaam :orkestar: :zag: da ste zdravi sto godina, sve drugo cemo lako :)

Pamuka vratila u biblioteku :rumenko: koncentracija zakazala. Reko duzmem dobnovim neko gradivo, pa se pitam STA CU STA CU??? :lol: i reko aj Gorski vijenac, to je cista pamet. Sto ja volim pomenuto delo i narodnu epsku poeziju i Smrt Smail age Cengica, pa to je neopisivo. Uzivala tako posteno i onda mi dragi kupio Corbinu knjigu i to procitah za dan. Da se razumemo, sta god radio kod mene ima kredit za ono uzivanje dok sam skakutala po Becu i pevala avionu slomicu ti krila sa 4 godine, a i ima jebitacnih(da proste svi fini)tekstova, narocito ljubavnih. I sad se opet pitam STA CU STA CU? Inace, zavidim Radi na Mesi za 1000din i Dragoncice ja sam gledala film
Usamljenost prostih brojeva :rumenko: i to je bilo mnogo mucno iskustvo i za mene i moju drugaricu uprkos odlicnoj glumi i reziji. Svi psihicki problemi su na gomili, uzas. Sve neki strasno nesrecni ljudi i jos gore, deca. Nadam se da je knjiga bolja.
Dobro Gorski vijenac, al epsku poeziju :eek:
Pa to je bas retko međ obicnim svetom. Bas mi je drago da medju nama ima i onih koji vole ovako netipicne stvari.

Moram priznati da dok citam tu poeziju (to samo ako moram nesto zbog sestrica), imam Crnog Gruju u glavi :rumenko:
A dok sam svojevremeno morala da citam, citala sam i tobož shvatala na onaj zadati nacin.

Skinula sam sa neta i "IN the Woods" i "The Likeness"
Sad nema da fale stranice :)
Ako neko zeli da ih procita,saljem na email :)
Na engleskom su.

Ovako se cita online knjiga :mrgreen:
2e4g0ts.jpg

Poslednja izmena:
Nemesiska, ti pravo iz tegle :D
ja kad tako počnem, dok teglu ne izgrebem, ne stajem

ali imam sisteme :mrgreen:
teglu držim u frižideru, pa dok zahvatim kašikom, a ono tvrdo...pa dok onako hladno pojedem, ne zalijećem se više...taj sat :mrgreen:

sad, Radusinovićku sam pretrčala..pa..šta reći, a ne zaplakati...
očajna, očajna očajna...em ta žena nema više što da kaže, em se gura nekakvim markama, em je priča loša, em..e, dosta joj je prostora ovdje
sad je opet ŠTA ĆU, ŠTA ĆU
idem da proberem,ako se ima što

imam gomilu, al' izgleda da je neko drugi bio u mom obličju u biblioteci
neka lagana zona sumraka
sve neke tralaljke, pa kad s e i Radusinovićka tu našla

evo...Mala iznenađenja, Dženifer Vajner (autor Dobri u krevetu i U sestrinim cipelama)...kol'ko vidim o nekim trudnjačama je

Procitala sam Kad lisce pada,kratka i sazeta knjiga,nema puno opisa,al ima dobru pricu,cini mi se kao da je napisana za neku pozorisnu predstavu.
Ja nisam gledala seriju al mi mama kaze da u seriji ima nadogradjenih delova,da je knjiga samo osnova po kojoj su radili,da su dosta dodali stvari koje ne postoje u knjizi.
Na knjizi pise:Ova knjiga je objavljena 1930 godine koristeci prvi rukopis,kao verno pripremljen za objavljivanje.E sad dal je to bila samo osnova,pa je trebalo da se doradjuje,ili je zamisljena da bude kratka i sazeta ne znam,al eto meni se prica svidela,samo mi fali sirina i vise opisa u knjizi.

Ja od mame,a ona preko sajta Dobra Knjiga,platila je oko 400-500 din,sto je mnogo u odnosu na kvalitet papira i korica,papir je katastofa,malo se naziru slova sa suprotne strane,a korice-plastificirani karton.
Mozda je kasnije sliknem da vidite.

Veruj mi,Nutella je bolja ;) ima lepsi ukus.

Hiiiiiii, ne huli! To nije istina.. :)
Oboooooožavam Merendu.....

Nego ja ne stigoh na Sajam....
Čoveka mi oslobodili sastanka,a mene mrzelo da se cimam sama u vožnji i eto...Bilo mi je krivo, nije da nije...ali nekako, ove godine nisam imala neki baš definisan spisak kao ranije - uvek imam šta je pod obavezno, šta ako naletim povoljno, šta je onako..i tako redom...sad sam imala 100 nekih papirića i ... eto ništa na kraju...

Ja od mame,a ona preko sajta Dobra Knjiga,platila je oko 400-500 din,sto je mnogo u odnosu na kvalitet papira i korica,papir je katastofa,malo se naziru slova sa suprotne strane,a korice-plastificirani karton.
Mozda je kasnije sliknem da vidite.

Znam kakva je, verovatno je to ovo izdanje Narodne knjige. Papir je recikliran, a kad mi je letos pala jedna takva knjiga na pod, momentalno se odvojila od korica.:(

Hiiiiiii, ne huli! To nije istina.. :)
Oboooooožavam Merendu.....

Nego ja ne stigoh na Sajam....
Čoveka mi oslobodili sastanka,a mene mrzelo da se cimam sama u vožnji i eto...Bilo mi je krivo, nije da nije...ali nekako, ove godine nisam imala neki baš definisan spisak kao ranije - uvek imam šta je pod obavezno, šta ako naletim povoljno, šta je onako..i tako redom...sad sam imala 100 nekih papirića i ... eto ništa na kraju...
:mrgreen: Saljem Merendu a u zamenu hocu plazma keks.Moze?

Samo da se pohvalim...
Pročitala sam Kći sreće. Knjiga se lako čita, ne zamara, i drži pažnju jer se radnja odvija temperamentno na različitim mestima.
Uspela je da spoji različite kulture i različito podneblje na način koji je prihvatljiv čitaocu.
Isto tako moral i nemoral , koji prožimaju knjigu , podjednako su zastupljeni.
Ima svega a ničeg previše...
Likovi koji naizgled nemaju ništa zajedničko, sticajem okolnosti postanu međusobno povezani.
Ovo je po meni knjiga koju mogu da čitam i kad mi je slaba koncentracija, a opet će mi ostati u sećanju.
Izabela Aljende me je "dobila" ovom knjigom,tako da mi je Bambi danas dala Kuću duhova ;)

Samo da se pohvalim...
Pročitala sam Kći sreće. Knjiga se lako čita, ne zamara, i drži pažnju jer se radnja odvija temperamentno na različitim mestima.
Uspela je da spoji različite kulture i različito podneblje na način koji je prihvatljiv čitaocu.
Isto tako moral i nemoral , koji prožimaju knjigu , podjednako su zastupljeni.
Ima svega a ničeg previše...
Likovi koji naizgled nemaju ništa zajedničko, sticajem okolnosti postanu međusobno povezani.
Ovo je po meni knjiga koju mogu da čitam i kad mi je slaba koncentracija, a opet će mi ostati u sećanju.
Izabela Aljende me je "dobila" ovom knjigom,tako da mi je Bambi danas dala Kuću duhova ;)

Imaš Portret u Sepiji izmedju!!! Ja sam to sad počela da čitam, posle Kći sreće

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back