Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa, 'ajde, začas
skoro sam ponovila Anikina vremena

Pročitala sam prve dve priče iz zbirke Priče o osobenjacima i malim ljudima. Rani radovi, Popodne iz 1914. i Knez sa tužnim očima iz 1920. Stvarno je ko što kažu stručnjaci majstor za pripovetke, iako je Nobela dobio za roman.
Jooj, što sam ja volela Anikina vremenaa.:zaljubljena: Nego, zamisli, ja tu knjigu nemam.:(

Pocela sam danas "The Likeness" Tana French :)
Svidja mi se kako pise i zalepila sam se odmah za ekran.
Ovde se radi o detektivki Cassie koja je bila i jedan od glavnih likova u "In the woods".
Radila je kao undercover agent pre neznamnijakoliko godina
i sada pronalaze mrtvu devojku koja se zove kao alijas koji je ona tada koristila
i izgleda isto kao ona :)
I dotle sam stigla :lol: 53. od 1028 strana,kako pise na scribd-u. (mada sumnjivo mi je da ima bas 1028 strana,krupna su slova,verovatno je zato)

ja sad čitam ovo što Nemesiska (što mi se sviđa tvoj novi nik, ovo Nemesis :heart: ) piše..i u samoj sebi :mrgreen: komentarišem..viđi ovu, pa prije dva sata se hvalila knjigom sa onim šašavim koricama, kad brže pročita
:dash:
i onda se vratim unazad, da vidim koliko je strana imala knjiga kad je tako brzo omunjila, kad ono Vanka
a mislim, baš ste iste, ono skroz :mrgreen:..

ili je do mene ili do vremena

kad sam pročitala ovo tvoje, Kolačiću, pomislila sam da nikad za ženu nisam čula
i nisam, iskreno
a crna žena napisala brdo knjiga, i sve koje bih čitala
ja jako volim romansirane biografije
i blejući po onim koricama, sjetih se da sam čitala onu knjigu o Ajnštajnovoj ženi...prepoznah je po korici
e, pa, baš je dobra (kol'ko me pamćenje služi :mrgreen:) topla i bogata činjenicama, fino uklopljenim u priču..i pričala je o njenom djetinjstvu, odrastanju, ljubavi...ma, odlična...
i sad bi ja sve ove da čitam

kad sam pročitala ovo tvoje, Kolačiću, pomislila sam da nikad za ženu nisam čula
i nisam, iskreno
i blejući po onim koricama, sjetih se da sam čitala onu knjigu o Ajnštajnovoj ženi...prepoznah je po korici
e, pa, baš je dobra (kol'ko me pamćenje služi :mrgreen:) topla i bogata činjenicama, fino uklopljenim u priču..i pričala je o njenom djetinjstvu, odrastanju, ljubavi...ma, odlična...

Vidim da osim dileme "sta cu, sta cu" imamo i "kad cu, kad cu" :lol:

Pocela sam pre par dana Neverovatno zagonetno ubistvo, i sad odoh malo da citam.
Resila i ja malo da mu ga dam po trileru :lol:

Meni je za triler vazno da je po mogucstvu Engleska, i da nikako ne bude Amerika.
Ako je Amerika, imam u glavi non-stop slike iz svih onih zilion americkih filmova koje sam gledala, i to mi kvari licni dozivljaj.
A ako je desavanje u Engleskoj, onda imam slike iz Agatinih knjiga i filmova, sto mi opet jako prija.

i nisam, iskreno

I ja bih sve,al eto bar za ovu jednu sad znam da je dobra :)

Sada u busu završih Ženu koja je čekala, i mislim da ću Makina da nakupujem u BGu.

Izvinite me za danas, idem kod mojih na slavu, a vas ostavljam da pretražite šta nemam, pa da mi napravite spisak za sajam. :zcepanje:

Svratim sa posla do prodavnice....kupim šta treba i odem do banke.
Tamo me pita dečko sa blagajne : "Danas ne nosiš knjigu?"
Knjiga :eek:
Trčala sam do prodavnice, nazad, ostala mi knjiga pored kase dok sam plaćala:sad2:
Ufff, sunce me je obasjalo kad sam je videla tamo :D
Pazi, kad niko knjigu nije primetio...;)
Čak ni kasirka koja radi...:D
Da je bilo nešto drugo, garant bi nestalo ili bi kasirka spustila dole,ispod kase dok se neko ne vrati za to...

Jel citao neko Anastasija na ruskom dvoru -Vojislava Latković ili neku drugu knjigu od ove knjizevnice?
http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=7539

Merkam je već godinama, ali mi se ne da, uvek zaboravim da je potražim.

Bila sam danas opet na Sajmu, bio đački dan (ja mislila da je juče), baš me iznervirala gužva.
p.s. Primetila sam da su neki izdavači snizili ponešto u odnosu na ponedeljak.

Juče u izlogu neke knjižare u Zemunu videh ovu knjigu http://www.delfi.rs/st1pre/pretraga.html i morala sam da je kupim na Sajmu. Inače se nikad ne bih ni setila da pogledam šta nudi izdavač Admiral Books (mali izbor, ali odabran)

Poslednja izmena:
Uzela od mame knjigu Kad lisce pada-Rešat Nuri Gintekin po kojoj je radjena istoimena serija koju nisam gledala,mama jeste i kaze da joj se knjiga vise svidja i da je drugacija malo od serije.Inace knjiga je objavljena 1930 god i po njoj su izvodjene pozorisne predstave,film i tv serija.

• Podržavam
Reactions: Tol
Ne smem da se javim,trenutno nista ne citam.......
nein7.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back