Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što ste zgodni, sve troje :) lepo je kad imaš predstavu kako neko izgleda, ja uglavnom u svojoj glavi sve pogrešno zamislim, npr. mislila sam da je Rada dosta starija :eek:
Biljo, nisam kupila one Služavke na Sajmu, koštaju 600 dinara, a preko sajta oko 500. Nisam luda.
Zaboravih da napišem, kupila sam i ovo http://www.laguna.rs/n1099_knjiga_julije_cezar_laguna.html Koštalo je samo 190, super je kao poklon.

Ovdeee! :telefon:
Pa posle te trilogije bice muka :D

Prosto ne znam koja mi je lepša, neverovatno kako kvalitet joj pisanja ni jednom nije opao. Možda mi je ova treća najlepša, e sad da li je to što je trenutno čitam... A kako ću tek da uživam kad nabavim film!
Rado kako ćeš dovući sve te silne knjige sa sajma, nadam se da ideš nekim kombijem!

"City of tiny lights", Patrick Neate. Britanski pisac, prvi put citam nesto njegovo.
(naslov knjige je po City of tiny lights, Frank Zappa)
rv_cityoftinylights_1.jpg

Glavni junak je privatni detektiv, imigrant Indijskog porekla koji je kao dete iz Afrike dosao u Britaniju, a kao mlad bio u Avganistanu i borio se na strani mudzahedina i CIE protiv Rusa. I sad dobija da resi slucaj nestale prostitutke, no slucaj se zakomplikuje i tragovi vode do fundamentalista i ostalih terorista ...Nije los krimic uopste.

Poslednja izmena:
Читам две књиге!!!
Кажем тако свом млађаном и наивном сину који је сада кренуо у школу.
И мада смо га научили да чита још пре годину и по дана, јасно му је да ,,читам две књиге" није баш тако незанемарљива вештина.
Сва срећа па имам пакосну жену која је детету појаснила да је ,,Тата чудо".
Дакле Слепи часовничар од Ричарда Докинса, највећег живог еволуционисте, и Где су ванземаљци од Стивена Веба, књига која се бави разрешењем оног што се у егзобиологији зове ,,Фермијев парадокс".
Фермијев парадокс је у Гуглу, а еволуција је толико једноставна да је баш зато и нападају толико бесомучно.
Добро, мало је проблем и што је наш мозак наштелован на дужину трајања наших живота, а та погана еволуција се вуче већ барем 3,5G година.
И то би било то.
П. С.
Па није само белетристика за читање, рачунају се мало и научнопопуларне књиге.

ma kaki bre naučno popularne
ako u knjizi nije kupljan barem 1 par cipela/stavljena 1 flizura
ja to i ne računam =D

aj kad sam već navratila da se ispovedim
čitala sam živkovića zorana i mnooogo sam se razočarala, nako za medalju i na više različitih nivoa, ko zna šta sam ja očekivala =/

a sad čitam kurta vonegata - plavobradi i mnogo mi se dopada (iako je prevod belog puta malo onako.. ne baš u duhu našeg jezika)
jezgrovito je, ali ne i šturo i mnogo inteligentno građena priča
(lažna autobiografija jednog umetnika jermena u americi)

u poslednje vreme baš imam problema da nađem nešto što neće da mi bude bzvz, ovo nije i baš mi je otkriće =)

ma kaki bre naučno popularne
ako u knjizi nije kupljan barem 1 par cipela/stavljena 1 flizura
ja to i ne računam =D

aj kad sam već navratila da se ispovedim
čitala sam živkovića zorana i mnooogo sam se razočarala, nako za medalju i na više različitih nivoa, ko zna šta sam ja očekivala =/
a sad čitam kurta vonegata - plavobradi i mnogo mi se dopada (iako je prevod belog puta malo onako.. ne baš u duhu našeg jezika)
jezgrovito je, ali ne i šturo i mnogo inteligentno građena priča
(lažna autobiografija jednog umetnika jermena u americi)

u poslednje vreme baš imam problema da nađem nešto što neće da mi bude bzvz, ovo nije i baš mi je otkriće =)
Да, такође.
Сјајан преводилац, занимљиви есеји из популарне науке, али ми се његов приповетке и романи ич не свиђају.
Но ствар укуса, одрастао сам уз Кларка и Асимова пре свега, а то је оно што се углавном зове хард СФ, свемир, егзоболиогија, путовање криз време...

ma niije zato (na kraju krajeva svi koji smo kupovali zabavnik smo po malo odrasli uz asimova i uopšte dosta kvalitetnu naučnu fantastiku =), a ovo i nije naučna nego samo obična)
nego eto tako, ima tek par tema oko kojih se vrti (lični gubitak, vraćanje u prošlost, efekat leptira, paralelene realnosti), a to su sve teme koje su izlizane do besvesti
likovi su mu totalno neizgrađeni
egoizam izbija iz polovine priča ((njegova) knjiga u (njegovoj) knjizi, pisac naučne fantastike kao glavni junak)
ponovljene rečenice i fraze
pih
ima još nego sam pre 15 minuta morala da budem na vratima kuće a još sedim u bade mantilu =)))
i znam da nije lepo što ovako lajem i možda se ne bi ovoliko razočarala da nisam imala ta velika očekivanja, al ovako ne mogu da se suzdržim =)

Možda će delovati zlobno, ali baš volim kad pročitam nešto ovako kao što ste vi napisali, Parka i Poznavaoče. Ja sam se oko tog Živkovići trudila u više navrata, ali nikako mi nije išao. Mislila sam da je zato što ja nisam neki preterani ljubitelj fantastike, pa to ne razumem ili šta ja znam... Pa onda pročitam, prevedene mu knjige na razne jezike, dobio neke medjunarodne nagrade ili se po nekom njegovom delu snima film ili pravi pozorišna predstava, pa onda opet uzmem da probam da čitam. Ali, ccc, jok, ne ide, pa ne ide.

Prosto ne znam koja mi je lepša, neverovatno kako kvalitet joj pisanja ni jednom nije opao. Možda mi je ova treća najlepša, e sad da li je to što je trenutno čitam... A kako ću tek da uživam kad nabavim film!
Rado kako ćeš dovući sve te silne knjige sa sajma, nadam se da ideš nekim kombijem!

Ja nisam ni počela Portret u sepiji.:rumenka:

A za nošenje ne brini, mm mi je obećao samo 2000 dinara. Rekla sam ti već da se nisam nadala odlasku, pa sam se istrošila za desetku.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back